Chievo – Sassuolo 0:0 (kon.) | Sampdoria – Fiorentina 3:1 (kon.) | Turín – Bergamo 0:0 (kon.)
Udinese – CFC Janov 2:4 (kon.) | AC Miláno – Palermo 0:2 (kon.)
koniec
AC Miláno
0:2 (0:2)
US Palermo
Nedeľa 02.11.2014, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza • Talianska Seria A
     
    Je dobojované, za hlasného piskotu hlavný rozhodca ukončuje zápas. V druhom polčase boli domáci hráči na výborne hrajúcu obranu hostí prikrátki, v útoku sa im nič nepodarilo vymyslieť a tak finálne skóre vyznieva pre Palermo, ktoré si vďaka výhre 2:0 odnáša na Sicíliu všetky tri body.

    Po dnešnom stretnutí tak Palermo poskočí na 13. miesto v tabuľke, zatiaľ čo AC Miláno sa prepadne až na 7. priečku.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok víkendu. (22:39:47)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Ešte jeden priamy kop pre AC, tentoraz bol center príliš prudký, skončil až pri rohovej zástavke. Domáci fanúšikovia medzitým predčasne opúšťajú svoje miesta v hľadisku.
     
    90+2
    Zápas sa dohráva ďaleko od brány Palerma, za čo si domáci hráči vyslúžili aj piskot z vlastných tribún.
     
    90+1
    Rozhodca nám signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať ešte 3 minút navyše.
     
    90
    Medzitým sa nám začala posledná minúta riadnej hracej doby, Belotti skúšal zakončiť z ťažkej pozície, loptu netrafil ideálne a tak sa ledva dokotúľala k Lópezovi.
     
    89
    Veľmi rozumná hra od hráčov Palerma, hráči skúsene udržujú hru ďaleko od svojej brány, navyše domáci tím sa absolútne nenadýchol na záverečný tlak.
     
    88
    Registrujeme posledné striedanie na strane Palerma, na pár posledných minút sa do hry zapojí aj Quaison, ktorý na ihrisku zaujme miesto Dybalu.
     
    87
    A znova faulujúci Rami, ktorý po verdikte hlavného rozhodcu od zlosti odhodil loptu za čo ho logicky neminie kartový trest.
     
    86
    Dybala šiel po súboji s Ramim k zemi, z nej sa príliš neponáhľa, zbiera sekundy, ktoré majú momentálne cenu zlata.
     
    85
    Prichádza druhé striedanie na strane Palerma, Belotti vystrieda Vázqueza, pre ktorého to tak bola posledná útočná akcia v zápase.
     
    84
    Vázquez nám predsa predviedol strelu na bránu aj v druhom polčase, doteraz v podstate López zasahovať nemusel. Jeho pokus ale nebol najprudší a tak s ním nemal domáci gólman veľké problémy.
     
    83
    El Shaarawy zahrával rohový kop z ľavej strany, ten zase našiel len hráča Palerma, ktorý neváhal ani sekundu a poslal loptu ďalekým odkopom do bezpečia.
     
    82
    Hostia získali loptu podržali ju na svojich kopačkách, na svojej polovici ihriska, očividne si hráči veria, vidia, že dnes je to s domácim tímom katastrofálne.
     
    81
    Nič nové, de Jongova strieľaná prihrávka smerovala presne na Sorrentina, ktorému nikto neclonil, nikto loptu netečoval, takže pre hosťujúceho brankára to bola malina.
     
    80
    Uvidíme, čoho budeme svedkami teraz. AC totiž získava ďalší priamy kop z takmer ideálnej pozície, ktorý bude zahrávať de Jong.
     
    79
    Hostia ustáli aj túto nebezpečnejšiu situáciu a desať minút pred koncom riadnej hracej doby stále držia dvojgólový náskok.
     
    78
    Všetko má svoj koniec, aj útoku Palerma a tak sa hostia znova museli stiahnuť pred vlastnú bránu, keďže Pazziniho v šestnástke hľadal Saponara.
     
    77
    Naopak, v útoku sa darí udržať sa po dlhšej dobe hráčom v bielych dresoch. To sa už nesnažia o nejaké ohrozovanie brány, skôr sa snažia udržať loptu čo najdlhšie pri rohovej zástavke.

    Andrej Marienka

    Góly: 24. Zapata (vla.), 26. Dybala

    Karty:   18. Jong (ACM), 51. Shaarawy (ACM), 87. Rami (ACM) – 16. González (PAL), 19. Morganella (PAL), 45. Anđelković (PAL)


    AC Miláno: Diego López – De Sciglio, Rami, Alex, Abate – Saponara, de Jong, Poli – Ménez, Fernando Torres, Honda
    Náhradníci: Agazzi, Abbiati – Pazzini, Albertazzi, Essien, Zapata, Niang, van Ginkel, Bonera, Armero, Zaccardo, El Shaarawy

    US Palermo: Sorrentino – Anđelković, González, Muñoz – Barreto, Bolzoni – Lazaar, Morganella – Maresca – Vázquez, Dybala
    Náhradníci: Ujkani – Vitiello, Pisano, João Silva, Della Rocca, N'Goyi, Chochev, Terzi, Quaison, Feddal, Daprelà, Belotti

    Rozhodca: Gervasoni – Posado, Di Fiore