Bilbao – Sevilla 1:0 (kon.) | Villarreal – Valencia 1:3 (kon.) | Levante – Almería 2:1 (kon.)
Elche – Espanyol 2:1 (kon.)
koniec
Levante UD
2:1 (1:0)
UD Almería
Nedeľa 02.11.2014, 19:00 • Estadio Ciudad de Valencia • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Do druhého dejstva dnešného futbalového predstavenia vstupovalo Levante v najtesnejšom vedení 1:0 po presnom zásahu Davida Barrala z 26.minúty. Počas druhého polčasu sa hral vyrovnaný futbal, čo potvrdil gólom na 1:1 dvadsať minút pred koncom hosťujúci Jonathan Zongo. O päť minút neskôr však Levante znovu viedlo, keď Víctor Casadesús dokázal dopraviť do siete loptu odrazenú od konštrukcie hosťujúcej brány. Ako sa neskôr ukázalo, bola to gólová bodka dnešného stretnutia a tak Levante zdolalo na vlastnej pôde Almeríu 2:1.

    Odo mňa je to na dnes všetko, prajem Vám príjemný zvyšok nedeľného večera. (21:00:56)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Almería v posledných momentoch zápasu kombinuje v blízkosti domáceho pokutového územia, ale k priamej strele na bránu sa hostia dostať nevedia.
     
    90+2
    V strede pola bol domáci Papakouli Diop faulovaný sklzom od jedného z hosťujúcich hráčov. Krátko po voľnom kope Levante sa dostali k lopte hostia, ktorích akciu začal Wellington Silva, ktorý našiel Zonga na hranici vápna. Ten posielal loptu na ľavú stranu vápna, ale odtiaľ sa lopta dostala ku pravej tyčke Mariňovej brány, kde zakončoval z tesnej blízkosti Argentínčan Mauro Dos Santos, ktorý ale stav stretnutia nezmenil.
     
    90
    K riadnej hracej dobe druhého polčasu sa nadstavujú tri minúty.
     
    89
    V závere zápasu sme videli viacero nepresností na oboch stranách, ale do sľubnej šance sa dostala Almería, keď na hranici vápna dostal prihrávku z pravej strany Fernando Soriano. Jeho prízemný pokus však Mariňa v bráne domáceho celku neprekvapil a stav stretnutia ostal nezmenený.
     
    87
    Víctor Casadesús sa pekne prekľučkovával pomedzi hosťujúcich bekov na ľavej strane vápna, ale nedokázal sa dostať k strele. Krátko potom sa o útok pokúšala Almería, ale na ľavom krídle aj hostia o loptu prišli.
     
    86
    Zápas vstupuje do posledných piatich minút riadneho hracieho času druhého polčasu a oba celky sa v strede pola striedajú v držaní lopty.
     
    83
    Na obrannej polovici domáceho tímu sa v nepríjemnom hlavičkovom súboji stretol Grék v drese Levante, Nikolaos Karabelas a hosťujúci Fernando Soriano. Následne mali hostia možnosť priameho kopu z pravej strany, ktorý ale nedokázali využiť vo vážnejšie ohrozenie domácej brány. Karabelas dostal za tento faul žltú kartu.
     
    82
    Po dlhom výkope domáceho gólmana Diega Mariňa spracoval loptu hlavou na útočnej polovici autor druhého gólu domácich, Casadesús, ktorý poslal loptu na pravé krídlo Davidovi Barralovi, autorovi prvého gólu Levante. Ten sa pekne predral po pravom krídle až pred bránu hostí, kde z ostrého uhla vystrelil a len o pár centimetrov minul Rubénovu svätynu.
     
    81
    Thomas Partey fauloval striedajúceho Sissoka na vlastnej polovici a Levante malo možnosť priameho kopu z podobného miesta, z akého pred pár minútami vsietilo druhý gól. Tentokrát to však domácim nevyšlo a Almería dokázala odvrátiť loptu do bezpečia, zatiaľ čo sa dnešný duel prehupol do svojej poslednej päťminútovky.
     
    79
    Po druhom góle Levante sa hra uzavrela v strede pola a ani jeden z celkov sa nevie dostať na dostrel súperovej brány.
     
    77
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Rubén García, prichádza José Luis Morales.
     
    75
    Levante dalo gól!
    Po Dubarbierovom faule pred šestnástkou zahrávali domáci priamy kop z nebezpečnej pozície, po ktorom smerovala strela domáceho hráča len do konštrukcie hosťujúcej svätyne. K odrazenej lopte sa našťastie pre domácich dostal VÍCTOR CASADESÚS, ktorý svojím druhým presným zásahom v tejto sezóne prekonáva bezmocného Rubéna v bráne hostí a posiela domáce Levante opäť do vedenia.
     
    74
    Tesne pred vlastným pokutovým územím sa faulu dopustil argentínsky bek Sebastián Dubarbier, ktorý za tvrdý šlapák dostáva žltú kartu.
     
    73
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Víctor Camaras, prichádza Mohamed Sissoko.
     
    70
    Almería dala gól!
    Hostia zahrávali roh a po centri od pravej rohovej zástavky sa najskôr pokúšal hlavičkovať Tomer Hemed, ktorý nemieril presne, ale JONATHAN ZONGO pri vzdialenejšej tyčke už áno a svojím prvým gólom v aktuálonom ročníku tak tento rodák z Burkina Faso vyrovnáva na 1:1.
     
    69
    Zápas pomaly vstupuje do svoje poslednej dvadsaťminútovky a hostia zahrávali priamy kop z tesnej blízkosti vápna na pravej starne, ale po Verzovom centri odvrátila obrana Levante loptu do stredu pola.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 26. Barral, 75. Casadesús – 70. Zongo

    Karty:   8. Navarro (LVN), 61. Diop (LVN), 83. Karabelas (LVN) – 35. Méndez (ALM), 74. Dubarbier (ALM)


    Levante UD: Diego Mariño – Navarro, Juanfran, N. Karabelas, L. Vyntra, P. Diop, Rubén García, Camarasa, Casadesús, A. Ivanschitz, Barral
    Náhradníci: Jesús Fernández, Iván, N. El Zhar, Morales, Gavilán, Víctor Pérez, M. Sissoko

    UD Almería: Rubén – S. Dubarbier, M. Dos Santos, Ximo Navarro, Trujillo, Corona, Verza, T. Partey, Edgar Méndez, J. Zongo, T. Bifouma
    Náhradníci: Julián, Míchel, Fran Vélez, T. Hemed, Wellington Silva, Soriano, R. Azeez

    Rozhodca: Eduardo Prieto – Francisco García, Manuel Aboy