Manchester City – Manchester United 1:0 (kon.) | Aston Villa – Tottenham 1:2 (kon.)
koniec
Manchester City
1:0 (0:0)
Manchester United
Nedeľa 02.11.2014, 14:30 • Etihad stadium, Manchester • Anglická Premier League
     
    Prvá tohto sezónna bitka o Manchester sa skončila víťazstvom City. To využilo svoju početnú prevahu a v 63. minúte sa zásluhou Aguera dostalo do vedenia, ktoré udržalo až po záverečný hvizd. Záverečná fáza síce patrilo o jedného hráča menej hrajúcemu United, no hosťom sa aj napriek obrovskej snahe už vyrovnať nepodarilo.

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnes lúči komentátor dnešného duelu Michal Bakoš. Ďakujem vám za pozornosť, želám ešte príjemný zvyšok nedele a zajtra úspešný vstup do nového pracovného týždňa. (16:27:15)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Po nevydarenom pokuse Di Mariu o prienik po pravom krídle sa k lopte dostal Samir Nasri, ktorý urobil to, čo sa od neho vyžadovalo a našetril cenné sekundičky.

     
    90+4
    Fellainimu sa síce okolo Kompanyho nepodarilo nasadiť, no vybojoval pre svoj tím autové vhadzovanie. Vstupujeme do poslednej minúty nadstaveného času.
     
    90+3
    Angel Di Maria však pri rohovej zástavke dva krát za sebou zlyhal a do pokutového územia domáceho celku poslal nepodarené centre.
     
    90+2
    Wilson trápil v bežeckom súboji Kompanyho. Kapitán City to napokon zvládol a loptu odvrátil na rohový kop.
     
    90+1
    Nadstavuje sa päť minút. Presne toľko teda ešte majú hostia na vyrovnanie. Najprv však musia úspešne ubrániť rohový kop Citizens.
     
    90
    Riadny hrací čas dnešného derby sa pomaly, ale isto chýli ku svojmu koncu. Čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    89
    Yaya Touré mohol definitívne pochovať nádeje United na body z dnešného stretnutia. V súboji s McNairom uplatnil svoju fyzickú pripravenosť a otvoril si priestor na strelu, ktorou len tesne minul ľavú tyč De Geovej svätyne!
     
    88
    Fellaini v posledných minútach odvádza na hrote útoku obrovské penzum roboty a fantasticky využíva svoje prednosti. Teraz sa snažil na jeho aktivitu nadviazať James Wilson, ktorý si hodil loptu do pokutového územia, no už ju na hracej ploche nezachytil.
     
    87
    Futbalisti z červenej časti Manchestru mohli ťažiť z dobrého pressingu Blinda. Rooney naň totiž nadviazal uvoľnením Di Mariu na pravej strane. Argentínska hviezda to vyskúšala technickou strelou, no tá bola zablokovaná a Hart bezpečne schoval loptu do svojho náručia aj napriek tomu, že ho ešte nezmyselne atakoval kapitán Červených Diablov.
     
    86
    Z pravej strany loptu do stredu šestnástky zakrútil Angel Di Maria, ktorý našiel hlavu Fellainiho. Ten však umiestnil svoju hlavičku nad brvno Harta.
     
    85
    Manchester United sa s blížiacim sa koncom duelu čoraz viac tlačí vpred. Zásluhou dobrej roboty Fellainiho hostia vybojovali rohový kop.
     
    84
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Sergio Agüero, prichádza Fernandinho.
     
    83
    Priamy kop sa stal ľahkou korisťou Joa Harta, ktorý sa snažil okamžitým výkopom poslať spoluhráčov do brejku. Myšlienka dobrá, realizácia už viazla.
     
    82
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Robin van Persie, prichádza James Wilson.
     
    81
    Fellaini bol na poliacej čiare faulovaný. V hre sa môže pokračovať až po poslednom striedaní Manchestru United.

    Michal Bakoš

    Góly: 63. Sergio Agüero

    Karty:   60. Martin Demichelis (MC), 79. Fernando (MC) – 28. Daley Blind (MU), 31. Chris Smalling (MU)   39. Chris Smalling (MU)


    Manchester City: Hart – Zabaleta, Demichelis, Kompany, Clichy – Milner, Fernando, Touré, Navas – Agüero, Jovetič.
    Náhradníci: Caballero – Boyata, Sinclair, Sagna, Fernandinho, Nasri, Džeko.

    Manchester United: De Gea – Valencia, Smalling, Rojo, Shaw – Fellaini, Blind – Januzaj, Rooney, Di Maria – van Persie.
    Náhradníci: Lindegaard – McNair, Carrick, Fletcher, Herrera, Wilson.

    Rozhodca: Oliver – Child, Burt – Friend