Manchester City – Manchester United 1:0 (kon.) | Aston Villa – Tottenham 1:2 (kon.)
koniec
Manchester City
1:0 (0:0)
Manchester United
Nedeľa 02.11.2014, 14:30 • Etihad stadium, Manchester • Anglická Premier League
     
    89
    Yaya Touré mohol definitívne pochovať nádeje United na body z dnešného stretnutia. V súboji s McNairom uplatnil svoju fyzickú pripravenosť a otvoril si priestor na strelu, ktorou len tesne minul ľavú tyč De Geovej svätyne!
     
    87
    Futbalisti z červenej časti Manchestru mohli ťažiť z dobrého pressingu Blinda. Rooney naň totiž nadviazal uvoľnením Di Mariu na pravej strane. Argentínska hviezda to vyskúšala technickou strelou, no tá bola zablokovaná a Hart bezpečne schoval loptu do svojho náručia aj napriek tomu, že ho ešte nezmyselne atakoval kapitán Červených Diablov.
     
    84
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Sergio Agüero, prichádza Fernandinho.
     
    82
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Robin van Persie, prichádza James Wilson.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Fernando (Manchester City).
     
    78
    Di Maria našiel nádherným centrom v pokutovom území Fellainiho. Ten však, akoby bol prekvapený, že sa dostal do dobrej príležitosti a v tiesni svoju hlavičku vôbec neusmernil!
     
    77
    Diabli boli na dosah vyrovnania! Zodpovednosť na seba ako správny kapitán vzal Wayne Rooney, ktorý sa s loptou rozbehol od stredového kruhu, krásne sa zbavil atakujúcich hráčov a defenzíva City ho zastavila až na hranici pokutového územia. Tam na jeho prácu nadviazal Van Persie, ktorý ešte pretlačil loptu po svojej pravici na Di Mariu. Ten sa oprel do lopty, no jeho dobre mierený prízemný pokus Hart dokázal zneškodniť!
     
    75
    City v týchto momentoch zviera utrápeného súpera v obrovskom tlaku! Yaya Touré vykúzlil krásnu prihrávku na rozbehnutého Navasa, ktorý sa presadil cez Luka Shawa a nastrelil spojnicu De Geovej svätyne!
     
    72
    Diabli sa predsa len dostali do dobrej príležitosti na vyrovnanie! Mal ju kanonier Robin Van Persie, ktorý si však vylámal zuby na pozornom Hartovi.
     
    71
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Stevan Jovetič, prichádza Edin Džeko.
     
    70
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza James Milner, prichádza Samir Nasri.
     
    67
    Po Milnerovej snahe na ľavom krídle sa k lopte na hranici šestnástky dostal Stevan Jovetič. Ten vyskúšal strelecké šťastie, no svojou vcelku podarenou strelou len vyprášil De Geove rukavice.
    Sergio AGÜERO - 1:0
     
    63
    Manchester City dal gól! Citizens sa podarilo korunovať svoj tlak a dostať sa do zaslúženého vedenia. Akciu začal Yaya Touré, ktorý cez Di Mariu prepasíroval loptu na Clichyho. Ten poslal do šestnástky Diablov prízemný center na SERGIA AGUERA. Najlepší strelec City si od svojich strážcov odskočil do druhej vlny a presnou koncovkou ľavačkou nedal Davidovi De Geovi ani tú najmenšiu šancu a nádej na zákrok.
     
    61
    Následný priamy kop rozohral sám Di Maria, ktorý zakrútil do šestnástky Citizens pekný center. Do hlavičky sa tlačil najmä Fellaini, no vysokánsky Belgičan loptu nezasiahol a tá preletela až povedľa pravej žrde Hartovej svätyne.
     
    60
    V rýchlej kontre Diablov sa ako blesk z jasného neba ocitol Angel Di Maria, ktorý si to hodil okolo podstatne staršieho a pomalšieho kraja Demichelisa a tomu ostávalo už ho len zostreliť aj za cenu karty.
     
    55
    Marcos Rojo opustil trávnik na nosítkach, vyzerá to na vážnejší druh zranenia. Na jeho miesto vybehol do srdca hosťujúcej defenzívy Paddy McNair.
     
    49
    Clichy krásne vysunul do pokutového územia Sergia Agüero. Ten nemohol ísť priamo do zakončenia, pretože si ešte loptu musel spracovávať. V pokutovom území United nastala poriadna skrumáž, ktorú zakončil zblokovanou jedovkou Jesus Navas.
     
    45+3
    Yaya Touré sa rútil do obrovskej tutovky pred Davida De Geu, Rojovi neostávalo nič iné, len sa mu vrhnúť pod nohy. Penalta sa nepíska ani v tomto prípade, Oliver posúdil zákrok ako čistý.
     
    43
    Van Gaalova reakcia napokon prichádza ešte v priebehu prvého dejstva. Holandský stratég musel obetovať Adnana Januzaja, na ktorého miesto vybehol Michael Carrick. Pre skúseného Angličana je to vôbec prvý ligový zápas v aktuálnom súťažnom ročníku.
     
    39
    Pre Van Gaalovu družinu prichádza v záverečnej fáze prvého polčasu výrazná komplikácia. Na ľavej strane sa do voľného priestoru dostal Milner, ktorému nekompromisne vletel pod nohy Chris Smalling. Ten po svojom zákroku už veľmi dobre vedel, že je zle. Anglický stopér dostal druhú žltú kartu a musel predčasne putovať pod sprchy! United budú dohrávať zápas v desiatich.
     
    31
    K lopte sa po priamom kope Di Mariu dostal Joe Hart, ktorému v rýchlej rozohrávke bránil Chris Smalling. Ten za doráženie do domáceho brankára dostal zbytočný kartový trest.
     
    28
    Daley Blind nezvládol pokryť Yayu Tourého, ktorý mu unikol. Holandský záložník ho tak zastavil za cenu faulu znamenajúceho žltú kartu.
     
    21
    O niekoľko desiatok sekúnd sa však už španielsky brankár v službách Červených Diablov podstatne viac zapotil. Po prihrávke Fernanda sa totiž pred ním ocitol Sergio Agüero, ktorému však De Gea výborne zmenšil strelecký uhol a jeho príležitosť zlikvidoval.

    Michal Bakoš

    Góly: 63. Sergio Agüero

    Karty:   60. Martin Demichelis (MC), 79. Fernando (MC) – 28. Daley Blind (MU), 31. Chris Smalling (MU)   39. Chris Smalling (MU)


    Manchester City: Hart – Zabaleta, Demichelis, Kompany, Clichy – Milner, Fernando, Touré, Navas – Agüero, Jovetič.
    Náhradníci: Caballero – Boyata, Sinclair, Sagna, Fernandinho, Nasri, Džeko.

    Manchester United: De Gea – Valencia, Smalling, Rojo, Shaw – Fellaini, Blind – Januzaj, Rooney, Di Maria – van Persie.
    Náhradníci: Lindegaard – McNair, Carrick, Fletcher, Herrera, Wilson.

    Rozhodca: Oliver – Child, Burt – Friend