Bilbao – Sevilla 1:0 (kon.) | Villarreal – Valencia 1:3 (kon.) | Levante – Almería 2:1 (kon.)
Elche – Espanyol 2:1 (kon.)
koniec
Levante UD
2:1 (1:0)
UD Almería
Nedeľa 02.11.2014, 19:00 • Estadio Ciudad de Valencia • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Do druhého dejstva dnešného futbalového predstavenia vstupovalo Levante v najtesnejšom vedení 1:0 po presnom zásahu Davida Barrala z 26.minúty. Počas druhého polčasu sa hral vyrovnaný futbal, čo potvrdil gólom na 1:1 dvadsať minút pred koncom hosťujúci Jonathan Zongo. O päť minút neskôr však Levante znovu viedlo, keď Víctor Casadesús dokázal dopraviť do siete loptu odrazenú od konštrukcie hosťujúcej brány. Ako sa neskôr ukázalo, bola to gólová bodka dnešného stretnutia a tak Levante zdolalo na vlastnej pôde Almeríu 2:1.

    Odo mňa je to na dnes všetko, prajem Vám príjemný zvyšok nedeľného večera. (21:00:56)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Almería v posledných momentoch zápasu kombinuje v blízkosti domáceho pokutového územia, ale k priamej strele na bránu sa hostia dostať nevedia.
     
    90+2
    V strede pola bol domáci Papakouli Diop faulovaný sklzom od jedného z hosťujúcich hráčov. Krátko po voľnom kope Levante sa dostali k lopte hostia, ktorích akciu začal Wellington Silva, ktorý našiel Zonga na hranici vápna. Ten posielal loptu na ľavú stranu vápna, ale odtiaľ sa lopta dostala ku pravej tyčke Mariňovej brány, kde zakončoval z tesnej blízkosti Argentínčan Mauro Dos Santos, ktorý ale stav stretnutia nezmenil.
     
    90
    K riadnej hracej dobe druhého polčasu sa nadstavujú tri minúty.
     
    89
    V závere zápasu sme videli viacero nepresností na oboch stranách, ale do sľubnej šance sa dostala Almería, keď na hranici vápna dostal prihrávku z pravej strany Fernando Soriano. Jeho prízemný pokus však Mariňa v bráne domáceho celku neprekvapil a stav stretnutia ostal nezmenený.
     
    87
    Víctor Casadesús sa pekne prekľučkovával pomedzi hosťujúcich bekov na ľavej strane vápna, ale nedokázal sa dostať k strele. Krátko potom sa o útok pokúšala Almería, ale na ľavom krídle aj hostia o loptu prišli.
     
    86
    Zápas vstupuje do posledných piatich minút riadneho hracieho času druhého polčasu a oba celky sa v strede pola striedajú v držaní lopty.
     
    83
    Na obrannej polovici domáceho tímu sa v nepríjemnom hlavičkovom súboji stretol Grék v drese Levante, Nikolaos Karabelas a hosťujúci Fernando Soriano. Následne mali hostia možnosť priameho kopu z pravej strany, ktorý ale nedokázali využiť vo vážnejšie ohrozenie domácej brány. Karabelas dostal za tento faul žltú kartu.
     
    82
    Po dlhom výkope domáceho gólmana Diega Mariňa spracoval loptu hlavou na útočnej polovici autor druhého gólu domácich, Casadesús, ktorý poslal loptu na pravé krídlo Davidovi Barralovi, autorovi prvého gólu Levante. Ten sa pekne predral po pravom krídle až pred bránu hostí, kde z ostrého uhla vystrelil a len o pár centimetrov minul Rubénovu svätynu.
     
    81
    Thomas Partey fauloval striedajúceho Sissoka na vlastnej polovici a Levante malo možnosť priameho kopu z podobného miesta, z akého pred pár minútami vsietilo druhý gól. Tentokrát to však domácim nevyšlo a Almería dokázala odvrátiť loptu do bezpečia, zatiaľ čo sa dnešný duel prehupol do svojej poslednej päťminútovky.
     
    79
    Po druhom góle Levante sa hra uzavrela v strede pola a ani jeden z celkov sa nevie dostať na dostrel súperovej brány.
     
    77
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Rubén García, prichádza José Luis Morales.
     
    75
    Levante dalo gól!
    Po Dubarbierovom faule pred šestnástkou zahrávali domáci priamy kop z nebezpečnej pozície, po ktorom smerovala strela domáceho hráča len do konštrukcie hosťujúcej svätyne. K odrazenej lopte sa našťastie pre domácich dostal VÍCTOR CASADESÚS, ktorý svojím druhým presným zásahom v tejto sezóne prekonáva bezmocného Rubéna v bráne hostí a posiela domáce Levante opäť do vedenia.
     
    74
    Tesne pred vlastným pokutovým územím sa faulu dopustil argentínsky bek Sebastián Dubarbier, ktorý za tvrdý šlapák dostáva žltú kartu.
     
    73
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Víctor Camaras, prichádza Mohamed Sissoko.
     
    70
    Almería dala gól!
    Hostia zahrávali roh a po centri od pravej rohovej zástavky sa najskôr pokúšal hlavičkovať Tomer Hemed, ktorý nemieril presne, ale JONATHAN ZONGO pri vzdialenejšej tyčke už áno a svojím prvým gólom v aktuálonom ročníku tak tento rodák z Burkina Faso vyrovnáva na 1:1.
     
    69
    Zápas pomaly vstupuje do svoje poslednej dvadsaťminútovky a hostia zahrávali priamy kop z tesnej blízkosti vápna na pravej starne, ale po Verzovom centri odvrátila obrana Levante loptu do stredu pola.
     
    67
    Po striedaní v oboch táboroch sa dostala do útoku Almería, ktorá zakombinovala vo vzduchu na hranici šesnástky a napokon sa k strele spoza hranice vápna dostal pravý bek hostí, Ximo Navarro, ktorý však svoju delovku poslal len do stredu brány, kde jeho strelu vyrážal pred seba Diego Mariňo.
     
    66
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Andreas Ivanschitz, prichádza Jaime Gavilán.
     
    65
    Striedanie v tíme UD Almería: z ihriska odchádza Thievy Bifouma, prichádza Wellington Silva.
     
    65
    Striedanie v tíme UD Almería: z ihriska odchádza Edgar Méndez, prichádza Fernando Soriano.
     
    64
    A opäť David Barral vybojoval svojím rýchlym prienikom po ľavom krídle rohový kop pre Levante a opäť ho zahrával Andreas Ivanschitz, ale po ňom Karabelas nehlavičkoval presne a Almería odvrátila loptu na vhadzovanie spoza pravej postrannej čiary.
     
    62
    Priamy kop hostí nepriniesol nič iné, než odvrátenie lopty do stredu poal obranou Levante.
     
    61
    Roh Levante zahrával Ivanschitz, ale po ňom odvrátila Almería loptu do stredu pola, kde fauloval domáci Papakouli Diop Edgara Méndeza. Almería bude zahrávať priamy kop zo strednej vzdialenosti, zatiaľ čo Diop dostáva žltú kartu.
     
    60
    Je za nami hodinka hry a Levante bude zahrávať roh z ľavej strany potom, čo sa predieral do zakončenia David Barral, autor jediného gólu stretnutia.
     
    58
    Po centri Rubéna Garcíu sa lopta do hosťujúceho vápna nedostala, pretože jeden z bekov Almeríe si pekne vyskočil a hlavou odvrátil loptu do stredu pola. Odtiaľ putoval pas na Zonga, ktorý sa však nedokázal dostať do streleckej pozície, ale Almería zostala pri lopte na útočnej polovici, lenže po centri Parteya z ľavej strany ju získalo Levante.
     
    57
    Striedanie v tíme UD Almería: z ihriska odchádza Corona, prichádza Tomer Hemed.
     
    56
    Ximo Navarro pekne centroval do vápna z ľavej strany, ale jeho pokus skončil len v náručí pozorného Diega Mariňa.
     
    55
    Bifouma môže v zápase pokračovať a odmietol striedanie, zatiaľ čo si hostia vybojovali roh z ľavej strany, ktorý zahrával Corona. Po jeho centri od rohovej zástavky dokázalo domáce Levante odvrátiť loptu.
     
    53
    Ofenzívna snaha hostí bola zastavená pre ofsajd, v ktorom bol Jonathan Zongo. Krátko potom vidíme, že Thievy Bifouma má nejaké svalové zranenie a zveril sa do opatery lekárov Almeríe.
     
    52
    Potom, čo bol faulovaný Víctor Camarasa na útočnej polovici, zahrávali domáci priamy kop, ktorého exekútorom bol Rakúšan Ivanschitz, ale po jeho centri do vápna nehrozilo hosťujúcej defenzíve žiadne nebezpečenstvo.
     
    50
    Jonathan Zongo bol pri svojej snahe o prienik faulovaný Juanfranom, čo sa domácemu kapitánovi veľmi nepáči, ale s rozhodnutím arbitra už nespraví nič.
     
    50
    Ospravedlňujem sa za menší technický výpadok v úvode druhého dejstva, ktoré po prvých piatich minútach pokračuje za nezmeneného stavu, 1:0.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme nevideli atraktívny duel, ale v jeho druhej polovici si už oba celky dokázali vytvoriť niekoľko sľubných šnací. Len jedna z nich však bola gólová a to v 26.minúte, keď otvoril skóre domáci David Barral.

    Po prvom polčase tak Levante vyhráva nad Almeríou na vlastnom trávniku 1:0, druhé dejstvo dnešného futbalového predstavenia sa začne približne 20:00.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    V strede pola ostal na trávniku otrasene ležať Theivy Bifouma, ktorý v súboji s protihráčim doslova preletel cez jedného z hráčov Levante.
     
    44
    Almería kombinovala v strede pola, ale stratla loptu. Následne išlo dopredu Levante, Rubén García sa dostal až na pravú stranu vápna, kde prízemným pasom posielal loptu pred bránu, ale v ceste jeho prihrávke stál pozorný obranca hostí.
     
    42
    Edgar Méndez sa z ľavej strany predral až pred šestnástku Levante, kde prenechal loptu Coronovi, ktorý následne z hranice vápna pekne vypálil, ale mieril len do stredu brány, kde bol pripravený Diego Mariňo.
     
    41
    Argentínsky bek Sebastián Dubarbier sa na ľavom krídle pekne predral cez dvojicu domácich obrancov, ale jeho následný pas do behu pre spoluhráča nebol efektívny, lebo jeden z hostí bol v ofsajde.
     
    40
    Ivanschitz zahrával priamy kop Levante, ale center z jeho kopačky skončil len v náručí Rubéna.
     
    39
    Karabelasov center do vápna hostí bol odvrátený, krátko potom bol na pravom krídle faulovaný Rubén García a my uvidíme priamy kop domáceho celku, ktorý tak má šancu na zvýšenie svojho vedenia.
     
    37
    Hostia si vybojovali ďalší rohový kop z pravej strany, ale aj tentokrát dokázala domáca defenzíva loptu odvrátiť do bezpečia.
     
    35
    Žltú kartu dostáva Edgar Méndez (UD Almería).
     
    35
    Dnešné stretnutie sleduje 16 000 divákov.Vstupujeme do poslednej desaťminútovky prvého polčasu.
     
    34
    Po snahe Edgara Méndeza na pravej strane vápna si vybojovali hostia rohový kop, ale po ňom už nedokázali domácu svätyňu ohroziť.
     
    32
    Levante dlho kombinovalo v strede pola, ale následne jeden z hostí vybojoval v oblasti stredovej čiary loptu pre svoj tím a založil akciu, po ktorej Corona centroval do vápna, ale na ľavej strana vápna vyskakoval Thievy Bifouma zbytočne, pretože letiacu loptu nezasiahol. Tú si vzal do náruče domáci gólman Rubén.
     
    30
    Hosťujúci Corona sa na pravej strane útočnej polovice nepresadil a volil spätný pas do stredu pola. Je za nami prvá polhodinka hry a Levante vyhráva nad Almeríou najtesnejším rozdielom, 1:0.
     
    29
    Levante kombinuje na útočnej polovici, ale po vhadzovaní spoza postrannej čiary sa k lopte dostala Almería. Krátko predtým padol jeden z domácich hráčov v šestnástke súpera po súboji s hosťujúcim zadákom, ale penalta sa nepískala.
     
    27
    Krátko po rozohrávke Almeríe v strede pola (po inkasovanom góle) sa dostalo k lopte Levante a opäť zakončoval z ľavej strany z tesnej blízkosti brány Barral, ale tentokrát Rubéna, strážču svätyne hostí, neprekonal.
     
    26
    Levante dalo gól!
    Papakouli Diop vybojoval na útočnej polovici v súboji loptu, ktorú následne poslal do behu na ľavé krídlo DAVIDOVI BARRALOVI, ktorý sa vo vápne hostí dokázal individuálne presadiť, zbavil sa beka a strelou k bližšej tyčke otvára skóre. Pre španielskeho útočníka je to prvý presný zásah v sezóne.
     
    24
    Almería teraz ukázala veľmi pekný ofenzívny futbal, keď po peknej kombinácii dostával prihrávku do behu na pravé krídlo Corona, ale nestihol loptu, ktorú jeden z domácich bekov následne odkopával do stredu pola. Netrvalo však dlho a hostia zaútočili znovu a po peknej pätičke Thievyho Bifoumu spoza šestnástky pálil ghanský futbalista, Thomas Partey, ale jeho strelu Rubén dokázal vyraziť.
     
    22
    Do pekného brejku sa rútil hosťujúci útočník, Jonathan Zongo, ale tesne pred pokutovým územím o loptu prišiel a dopredu mohlo ísť Levante, ale ich ofenzívna snaha sa skončila pre postavenie mimo hry, v ktorom bol Víctor Casadesús.
     
    21
    Thievy Bifouma skúšal centrovať z pravej strany, ale mieril len do náruče domáceho gólmana, Diega Mariňosa.
     
    20
    Dvadsať minút hry je za nami a zatiaľ vidíme len príliš veľa nepresností a iba náznaky šancí, pričom ťažiskom hry je neatraktívny stred pola.
     
    19
    Na útočnej polovici fauloval v hlavičkovom súboji hosťujúci Thievy Bifouma, bude to voľný kop pre Levante.
     
    17
    Po zblokovanej strele spoza šestnástky zahrávali domáci roh z pravej strany, po ktorom sa dostal k odrazenej lopte Papakouli Diop, ale aj jeho strelecký pokus dokázala obrana hostí zblokovať a lopta na Rubénovu bránu napokon neletela.
     
    16
    Je za nami štvťhodinka hry a hostia sa pokúšalki dostať do pokutového územia súpera, čo im nevyšlo pre ofsajd.
     
    15
    Hostia vhadzovali na vlastnej polovici, kde následne kombinovali aj so svojím gólmanom. V strede pola krátko potom zablokoval pas hráčov Almeríe Ivanschitz na autové vhadzovanie.
     
    14
    Po centri z pravej strany sa dostal do zakončenia z hranice šestnástky jeden z domácich hráčov, ale jeho strele chýbala potrebná razancia na to, aby mohla Rubéna v bráne Almeríe vážnejšie ohroziť.
     
    13
    Rakúšan Andreas Ivanschitz založil akciu domáceho levante po ľavom krídle, ale tí sa nedokázali presadiť a po strate lopty ju Almería len odkopávala až k Diegovi Mariňovi.
     
    11
    Ximo Navarro si na pravom krídle pekne vymenil loptu so spoluhráčom, ale jeho následný prízemný center do vápna bol zblokovaný na roh. Po centri od pravej rohovej zástavky dokázala domáca defenzíva odvrátiť loptu do bezpečia.
     
    10
    Druhýkrát v krátkom časovom slede sa lopta dostala až ku gólmanovi Almérie, Rubénovi Cuesta Díazovi. Je za nami úvodných desať minút duelu a na prvú šancu stále čakáme.
     
    9
    Po priamom kope hostí nehrozilo domácej svätyni žiadne vážnejšie nebezpečenstvo.
     
    8
    Priamy kop zo zaujímaveho miesta budú zahrávať hostia potom, čo na ľavom krídle poslal David Navarro k zemi prenikajúceho Coronu. Domáci obranca navyše dostáva za tento zákrok žlté napomenutie.
     
    6
    Ángel Trujillo bol v strede bola nepríjemne faulovaný Davidom Barralom.
     
    5
    Domáci Rubén García sa dostal s loptou na kopačke do vápna, kde sa snažil uvoľniť sa do lepšej streleckej príležitosti, ale v súboji so Sebastiánom Dubarbierom stratil loptu.
     
    4
    Po faule na Papakouliho Diopa na útočnej polovici Levante sa zahrával voľný kop domácich, ktorí sa ale nedokázali dostať do streleckej príležitosti a krátko potom sa dostala v strede pola k lopte Almería, ale vlastnou nepresnosťou stratila loptu.
     
    3
    Útok Levante po pravom krídle pokračoval centrom na hranicu šestnástky, ale tam sa jeden z domácich dopustil útočného faulu a videli sme tak výkop od Rubénovej svätyne.
     
    2
    Úvod duelu sa začal relatívne opatrne, keď Levante neprešlo do útoku cez pravú stranu, stratilo loptu a následne začala v oblasti stredového kruhu kombinovať hosťujúca Almería.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -1
    Levante nastúpi na dnešný duel v modrkých dresoch, zatiaľ čo Almería bude dnes o body bojovať v červeno-bielej kombinácii.
     
    -32
    Úvodné zostavy:

    Levante UD: Diego Mariño – Navarro, Juanfran, N. Karabelas, L. Vyntra, P. Diop, Rubén García, Camarasa, Casadesús, A. Ivanschitz, Barral
    Náhradníci: Jesús Fernández, Iván, N. El Zhar, Morales, Gavilán, Víctor Pérez, M. Sissoko

    UD Almería: Rubén – S. Dubarbier, M. Dos Santos, Ximo Navarro, Trujillo, Corona, Verza, T. Partey, Edgar Méndez, J. Zongo, T. Bifouma
    Náhradníci: Julián, Míchel, Fran Vélez, T. Hemed, Wellington Silva, Soriano, R. Azeez

    Rozhodca: Eduardo Prieto – Francisco García, Manuel Aboy.
     
    Nedeľný večer je už okrem iného tradične venovaný zápasom španielskej Primery Divison, ktorá počas víkendu pokračuje svojím desiatym kolom. Spoločne sa v online prenose bližšie pozrieme na priebeh duelu medzi Levante a Almeriou.

    Domáce Levante má po deviatich odohraných zápasoch na konte päť bodov rovnako ako Cordoba a Elche, v porovnaní s ktorými však má Levante horšie skóre, a tak sa pribežne nachádza až na samom chvoste španielskeho ligového pelotónu. V posledných dvoch stretnutiach domáci nielenže nezískali ani jeden jediný bod, no pri ôsmych inkasovaných góloch sa im ani raz nepodarilo skórovať. Ak sa Levante chce odraziť z nelichotivej pozície, musí doma proti Almerii bezpodmienečne zapnúť a bodovať.

    Almeria sa síce nachádza na trinástom mieste ligovej tabuľky, no pred pásmom znamenajúcim pád o súťaž nižšie má náskok len štyroch bodov. Hostia si tak taktiež nemôžu dovoliť zaspať na vavrínoch, tobôž potom, čo z posledných dvoch ligových kôl obišli rovnako ako ich nedeľný súper, teda s dvomi prehrami.

    Ak sa pozrieme na vzájomné konfrontácie týchto dvoch súperov, zistíme, že Almeria naposledy dokázala Levante zdolať v súťažnom stretnutí ešte v roku 2008. Minulosezónne stretnutia na štadióne Levante sa skončilo víťazstvom domácich. Uvidíme, či bude mať rovnaký scenár i dnešný zápas.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 26. Barral, 75. Casadesús – 70. Zongo

    Karty:   8. Navarro (LVN), 61. Diop (LVN), 83. Karabelas (LVN) – 35. Méndez (ALM), 74. Dubarbier (ALM)


    Levante UD: Diego Mariño – Navarro, Juanfran, N. Karabelas, L. Vyntra, P. Diop, Rubén García, Camarasa, Casadesús, A. Ivanschitz, Barral
    Náhradníci: Jesús Fernández, Iván, N. El Zhar, Morales, Gavilán, Víctor Pérez, M. Sissoko

    UD Almería: Rubén – S. Dubarbier, M. Dos Santos, Ximo Navarro, Trujillo, Corona, Verza, T. Partey, Edgar Méndez, J. Zongo, T. Bifouma
    Náhradníci: Julián, Míchel, Fran Vélez, T. Hemed, Wellington Silva, Soriano, R. Azeez

    Rozhodca: Eduardo Prieto – Francisco García, Manuel Aboy