Chabarovsk – Soči 0:2 (kon.) | Vladivostok – D. Moskva 1:4 (kon.) | Novokuzneck – Viťaz 2:5 (kon.)
Novosibirsk – Jaroslavľ 1:4 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Kazaň 2:1 (2:1 po s.n.) | Ufa – Omsk 2:6 (kon.)
Helsinki – Barys 4:2 (kon.)
koniec
HC Salavat Julajev Ufa
2:6 (1:2, 1:3, 0:1)
Avangard Omsk
Piatok 17.10.2014, 15:00 • Ice Palace Salavat Julaev • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:44
    Krátka presilovka o dvoch hráčov pre domácich za dve sekundy to bude presilovka o jedného hráča, pretože Wandell sa previnil hrou vysokou hokejkou.
     
    56:47
    Ešte však prichádza vylúčenie, Berdnikov sa previnil hákovaním a domácich tak čaká presilovka. Určite sa budú snažiť o strelenie gólu, ktorý by však znamenal už len kozmetickú úpravu.
     
    49:06
    Domáci Glukhov je potrestaný na 2 minúty za hru s vysokou hokejkou. Presilovka pre hostí.
     
    44:46
    Obojstrané vylúčenie! Za domácich ide na trestnú lavicu Nepryayev za napadnutie a za hostí to je Slepyshev za krosček.
    MOZER - 2:6
     
    43:13
    Avangard Omsk dal gól!

    Hostia pridávajú svoj šiesty gól v tomto zápase a ak už nebolo rozhodnuté doteraz tak teraz už určite, priebežný stav zápasu tak je 2:6 po využitej presilovke!
    Domáci v tomto zápase doplácajú na nedôsledné bránenie, pretože brankár Irving vyrazil tvrdú strelu len pred seba a nikým nepokrytý EVGENY MOZER sa z dorážky už nemýlil a vsietil tak svoj druhý gól v tomto zápase!
    Asistencia: Kulyash, Perezhogin.
     
    41:40
    Domáci sa budú musieť opäť brániť! Trest pre hráčsku lavicu domácich, pretože volo príliž veľa hráčov na ľade!
     
    39:40
    V závere druhej tretiny sme sa predsa len ešte niečoho dočkali, domáci Stepanov dostáva 2+10 za napadnutie do oblasti hlavy a krku. Takže presilovka pre hostí!
    WANDELL - 2:5
     
    38:56
    Avangard Omsk dal gól!

    Krátko pred koncom druhej tretiny sa hostia radujú z ďalšieho gólu a zrejme dali posledný klinec do truhle domáceho tímu, pretože gólom do šatne sa dostávajú do vedenia 5:2!
    Omsk sa s pukom usadil v útočnom pásme, z pravého kruhu vyslal tvrdú strelu na bránku Sobotka, tento pokus Irving len vyrazil pred seba, ku odrazenému puku sa dostal TOM WANDELL a krásne ho poslal do ľavého horného rohu!
    Asistencia: Sobotka.
     
    25:19
    Domáci majú opäť šancu na strelenie kontaktného gólu, pretože Nepryayev sa previnil hákovaním a oslabuje tak Omsk na dve minúty.
     
    24:17
    V bránke domácich došlo ku zmene, Kovala strieda medzi tromi žrďami Irving!
    WANDELL - 2:4
     
    24:17
    Avangard Omsk dal gól!

    Tak to je už priam neuveriteľné, čoho sme sa dočkali v druhej tretine! Padá nám gól za gólom a stav zápasu sa tak mení na 2:4, pretože gól práve zaznamenali hostia a vrátili sa tak do dvojgólového vedenia!
    Krásna akcia hostí, keď sa puk odrazil pred bránku domáceho tímu, TOM WANDELL neváhal, rýchlo dobehol a puk poslal za chrbát bezmocného Kovala avšak korčulov, lenže úmyselné to nebolo. Tento gól bol ešte preverovaný videorozhodcom, napokon však platí!
    KOLTSOV - 2:3
     
    24:05
    Salavat Ufa dala gól!

    Opakuje sa nám scénar z prvej tretiny, na gól hostí rýchlo domáci odpovedajú a korigujú priebežný stav na 2:3!
    Domáci sa rýchlo dostali do útočného pásma, výbornú prihrávku z uhla pred bránku hostí vyslal Zubarev, ktorý tak našiel úplne voľného KIRILL KOLTSOV a ten v pohode poslal puk do bránky hostí!
    Asistencia: Zubarev.
    VASILYEV - 1:3
     
    23:39
    Avangard Omsk dal gól!

    Krátko po skončení presilovky sa predsa len Omsk dočkal gólu a dostáva sa tak už do vedenia o dva góly, 1:3 je tak priebežný stav zápasu. Hostia sa po vhadzovaní v ich útočnom pásme dostali ku puku, od modrej vypálil bombu od modrej VALERY VASILYEV a puk vďaka výbornému cloneniu jeho spolohráčov doplával do domácej bránky.
     
    21:38
    Domáci tím sa bude musieť hneď v úvode druhej tretiny brániť, pretože Zubarev sa previnil podrazením a dostal dve minúty.
     
    13:12
    A pre domácich prichádza ďalšia rana tesne po inkasovanom góle! Makarov sa previnil hákovaním a tak oslabil svojich spoluhráčov na 2 minúty. Pre Omsk ideálna šanca svoje vedenie navýšiť.
    POPOV - 1:2
     
    12:49
    Avangard Omsk dal gól!

    Skóre zápasu sa nám v prvej tretine opäť mení, do vedenia sa opäť dostávajú hostia a priebežný stav zápasu je tak 1:2!
    Omsk sa dostal po brejku do útočného pásma, puk dostal na hokejku spoza bránky domácich ALEXANDER POPOV, ktorý ťahanou strelou poslal puk do pravého horného rohu domácej bránky! Kovalovi bránili vo výhľade spoluhráči a tak nestihol na túto strelu reagovať.
    Asistencia: Perezhogin
     
    05:12
    Prvé vylúčenie zápasu, keď sa seknutím previnil hráč hostí Kalinin a tak oslabil svoj tím na 2 minúty. Takže, presilovka pre domácich hokejistov.
    SEMIN - 1:1
     
    02:35
    Salavat Ufa dala gól!

    A je tu rýchla odpoveď domáceho tímu na inkasovaný gól a tak začíname opäť odznova, je vyrovnané 1:1!
    Domáci tím sa dostal po chybe hosti ku puku, vzniklo menšie prečíslenie, hostia sa síce stihli vrátiť, ale gólu zabrániť nedokázali, keď sa DMITRY SEMIN dostal do nájazdu na brankára hostí, bol síce mierne z uhla a tiesnený protihráčmi, ale aj tak dokázal puk dostať do bránky domáceho tímu.
    Asistencia: Makarov.
    MOZER - 0:1
     
    01:07
    Avangard Omsk dal gól!

    Zápas sa nám ešte poriadne ani nezačal a už sme svedkami prvého gólu v zápase, o ktorý sa postarali hostia!
    Domáci tím bol od začiatku aktívnejší, avšak z prvého výletu do útočného pásma hostí sa napokon Omsk dočkal gólu, keď sa ku odrazenému puku lietajúcemu vo vzduchu dostal EVGENY MOZER a vo vzdcuchu trafil puk do bránky domácich.
    Asistencia: Popov, Perezhogin.
     
    Oba tímy spolu s rozhodcami už nastupujú na ľadovú plochu! V Ice Palace Salavat Julaev je tak už všetko na začiatok zápasu pripravené, po vypočutí národných hymien môžme začať.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 3. Semin (Makarov), 25. Koltsov (Zubarev) – 2. Mozer (Popov, Perezhogin), 13. Popov (Perezhogin), 24. Vasilyev, 25. Wandell, 39. Wandell (Sobotka), 44. Mozer (Kulyash, Perezhogin)


    HC Salavat Julajev Ufa: Koval(Irving) – Bodrov, Kutuzov, Makarov, Semin, Hartikainen – Vishnevsky, Heikkinen, Khlystov, Dubrovsky , Tolpeko – Zubarev, Koltsov, Pihlstrom, Kaigorodov, Skachkov – Lekomtsev, Glukhov, Slepyshev, Setdikov.
    Avangard Omsk: Barulin(Kostin) – Kulyash, Pivtsakin, Berdnikov, Kalinin, Ivanov – Blatak, Gustafsson, Sobotka, Parshin, Wandell – Lyamin, Vasilyev, Popov, Perezhogin, Mozer – Kulik, Pervushin, Fischenko, Nepryayev, Semyonov.

    Rozhodca: Belov, Tsyplakov – Lazarev, Matyusha