Chabarovsk – Soči 0:2 (kon.) | Vladivostok – D. Moskva 1:4 (kon.) | Novokuzneck – Viťaz 2:5 (kon.)
Novosibirsk – Jaroslavľ 1:4 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Kazaň 2:1 (2:1 po s.n.) | Ufa – Omsk 2:6 (kon.)
Helsinki – Barys 4:2 (kon.)
koniec
Jokerit Helsinki
4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Barys Nur-Sultan
Piatok 17.10.2014, 17:30 • Hatwall aréna, Helsinki • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine sa zdalo byť po góle Steva Mosesa rozhodnuté, no Barys vrátil do hry gólom po chybe Vaanenena Dustin Boyd. V samom závere sa však už Astane vyrovnať nepodarilo a Jokerit svoje zaslúžené víťazstvo spečatil gólom do prázdnej brány.

    Na záver mi neostáva už nič iné, len sa poďakovať za pozornosť a popriať vám ešte pekný zvyšok piatkového večera. (19:46:28)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:52
    Jokerit Helsinki dáva gól! Je definitívne vymľaované. Osem sekúnd pred koncom tretej tretiny i celého duelu ešte Jokerit dokázal pridať štvrtý presný zásah. EETU POYSTI sa dostal k puku v obrannom pásme svojho tímu a krásnou ďalekonosnou strelou ho namieril mimoriadne presne do opustenej klietky Barysu. Asistencia: Topi Jaakola.
     
    59:30
    Hráči hosťujúceho celku si teraz trošku prekážali v strednom pásme a sami zbrzdili svoj prechod vpred, ktorý bol už i tak ťažkopádny.
     
    59:00
    Barysu sa podarilo dostať puk do útočného pásma, Laco okamžite odišiel na striedačku. Záverečný vabank hostí začína!
     
    58:00
    Začali sa posledné dve minúty tretej tretiny. Barys zatiaľ na odvolanie Laca nemôže, čo i len pomýšľať, pretože Jokerit drží hru v obrannom pásme Barysu.
     
    57:00
    Petr Koukal sa dostal do kontry, ktorú zakončil zaujímavou strelou mierenou k opačnej tyčke Lacovej svätyne. Zámer českému útočníkovi však nevyšiel, puk zadunel len o zadný mantinel.
     
    56:00
    Savčenkova tvrdá bomba z ľavej strany Karlssona poriadne poštípala v lapačke. Domácemu brankárovi čierne čudo poskakovalo v lapačke, no napokon ho dokázal včas skrotiť a číhajúcemu protihráčovi tak neumožnil dorážať.
     
    55:00
    Barysu sa podarilo vyhodiť puk až za Karlssona. Túto početnú prevahu sa už Jokeritu s veľkou pravdepodobnosťou využiť nepodarí.
     
    54:00
    Hosťujúca defenzíva si nevšímala Linusa Omarka, ktorého ľahkovážne bránila. Švédsky útočník sa priblížil k bráne Laca a snažil sa ku trom asistenciám pridať i gól, mieril výborne, no slovenský brankár v službách kazašského tímu fantasticky zakročil!
     
    53:16
    Roman Savčenko si nevedel s Mosesom poradiť. Napokon ho od puku odstavil, no len za cenu faulu. Presilovka pre Jokerit. Astana tak musí prinajlepšom na dve minúty odložiť ofenzívu bokom.
    Dustin BOYD - 3:2
     
    52:11
    Barys Astana dala gól!
    Všetko to síce vyzeralo jednoznačne, no razom sa ešte v závere tretej tretiny môžeme tešiť na drámu. Osi Vaananen v obrannom pásme zbytočne zariskoval, jeho prihrávku zachytil DUSTIN BOYD, ktorý sa natlačil pred Karlssona, cez ktorého na dva krát puk dostal do svätyne Jokeritu! Bez asistencie.
     
    51:57
    Jokerti stále aktívnejší, aj za priaznivého stavu sa tlačí dopredu a snaží sa hru držať, čo najďalej od svätyne Karlssona.
     
    50:57
    Na ľade z domácej strany opäť útočná formácia, ktorá sa postarala o všetky tri góly. Súhra Linusa Omarka so Stevom Mosesom však tentoraz nedopadla najlepšie.
     
    49:57
    Laco musel preukázať svoju pripravenosť. Puk schoval do svojej moci a prerušil hru. Vhadzovať sa bude v útočnom pásme helsinského Jokeritu.
     
    48:57
    Jokerit nevyužil možnosť na definitívne pochovanie všetkých nádejí Astany, ktorá tak za súčasného stavu ešte má aspoň akú-takú nádej, no vzhľadom na to, ako sa hostia dnes herne trápia, tak si veru neviem predstaviť, že by behom desiatich minút dali dva góly.
     
    47:57
    Barys sa zatiaľ bráni dobre a protihráčov nepúšťa do tesnej blízkosti Jána Laca.
     
    46:57
    Mladučký obranca Damir Ryspajev zasiahol do hry až v tretej tretine a hneď pri svojom prvom striedaní vyprodukoval hlúpy faul, za ktorý dostal okrem klasického i osobný trest. Jokerit tak má príležitosť na definitívne rozhodnutie.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 11. Petr Koukal (Steve Moses, Linus Omark), 34. Steve Moses (Linus Omark), 46. Steve Moses (Linus Omark), 60. Eetu Poysti (Topi Jaakola) – 8. Kevin Dallman (Mike Lundin, Dustin Boyd), 53. Dustin Boyd


    Jokerit Helsinki: Karlsson (Helenius) – Lajunen, Vaananen – Huhtala, Aaltonen, Kapanen – Ohtamaa, Karalahti – Harju, Rita, Maki – Jaakola, Todd – Omar, Koukal, Moses – Povysti, Hahl, Ben-Amor.
    Barys Nur-Sultan: Laco (Ivanov) – Dallman, Ludin – Dawes, Boyd, Bochenski – Semjonov, Bartulis – Rudenko, Upper, Starčenko – Savčenko, Blochin – Gavrilin, Rachmanov, Puškarjov – Popovič, Rymarev, Romanov.

    Rozhodca: Baturlin, Rogačjov – Palej, Otmachov