Třinec – K. Vary 4:0 (kon.) | Zlín – Sparta Praha 1:0 (kon.) | Hradec Králové – Mladá Boleslav 3:2 (po pr.)
Kometa Brno – Plzeň 0:5 (kon.) | Liberec – Pardubice 3:2 (1:0 po s.n.) | Olomouc – Vítkovice 9:1 (kon.)
po s.n. (1:0)
Bílí Tygři Liberec
3:2 (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)
HC Dynamo Pardubice
cz Piatok 03.10.2014, 18:00 • Tipsport arena, Liberec. • Tipsport extraliga (ČR)
Predzápasové kurzy
Partner:
    Michal BULÍŘ - 3:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Bílí Tygři Liberec.
    Autorem vítězné branky je MICHAL BULÍŘ.
     
    6. séria
    1:0
    Bulíř trefil přesně pod horní tyč!
     
    1. séria
    0:0
    Sýkora trefil tyč!
     
    64:07
    To je drama. Východočeši budou hrát dvojnásobnou početní převahu. Jelínek jde pykat za zdržování hry. Pardubice mají poslední šanci k tomu, aby rozhodly ze hry.
     
    63:38
    Hosté mohli rozhodnout. Vampola nechal kotouč za sebou a Zohorna se zjevil v nadějné příležitosti zcela neobsazený před Lašákem. Ten jeho střelu vytěsnil.
     
    63:12
    Tygři vyfasovali už třetí desetiminutový trest za nesportovní chování. Filippi na střídačce rozčíleně třískal holí o zem a sudí jej posílají do kabin.
     
    63:12
    Karta se ovšem obrátí. Domácí zadák Vitásek jde pykat za nedovolené bránění. To vše necelé dvě minuty před koncem prodloužení. Hostující střídačka si vyžádala oddechový čas.
     
    62:42
    Pardubice už hrají v pěti, jsou nicméně stále pod tlakem. Vampola přihrál Šimkovi, jemuž doklepnutí z úhlu nesedlo. Kristan je každopádně pod palbou a likviduje jednu střelu za druhou.
     
    61:40
    Obrovská šance Liberce! K Bulířovi se dostal odražený kotouč a mladý útočník pálil ze strany do úplně prázdné branky. Kristana překonal, na brankové čáře ale trefil hůl obránce Ščotky, jenž si připsal fantastický obranný zákrok.
     
    59:48
    Pardubická lavička dostala dvouminutový trest za zdržování hry. Hosté se totiž na čas odmítli dostavit na vhazování, místo toho vehementně gestikulovali směrem k sudím.
    Martin BAKOŠ - 2:2
     
    59:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři srovnávají dvanáct vteřin před koncem na 2:2! Skvěle si na pravém křídle počínal Filippi, jenž zrychlil a naservíroval puk před brankoviště. MARTIN BAKOŠ už měl z těsné blízkosti jednoduchou úlohu. Hosté však vehementně protestují. Rozhodčího ihned obsypal hrozen pardubických hokejistů, kteří reklamovali postavení domácích hráčů v brankovišti. Gól však platí. Asistence: Tomáš Filippi, Martin Škoula – 2:2.
     
    57:42
    Potyčka před Lašákem. Nejaktivnější v ní byl Gřegořek, jenž od rozhodčích vyfasoval osobní desetiminutový trest za nesportovní chování. Po Jelínkovi má tak Liberec dalšího hráče ze hry.
    Petr VAMPOLA - 1:2
     
    56:06
    Liberec právě vstřelil branku!
    Zasloužená trefa. Bílí Tygři snižují necelé čtyři minuty před koncem základní hrací doby na rozdíl jediné branky a máme zaděláno na drama! Gól PETRA VAMPOLY byl z kategorie pohledných. Útočník totiž nic složitého nevymýšlel. Ze středního pásma prokličkoval až před branku a přízemní střelou pokořil Kristana. Asistence: Ondřej Vitásek – 1:2.
     
    52:55
    Bulířovo zakončení z úhlu se do sítě nevešlo. Liberec si však zahraje přesilovku. Dvě minuty vyfasoval Radil, který při napadání podrazil protihráče.
     
    49:40
    Petr Jelínek neudržel emoce na uzdě. Domácí hokejista rozpůlil svoji hůl o Lašákovu svatyni a dostal osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
    Petr SÝKORA - 0:2
     
    49:40
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Východočeši vedou pod Ještědem 2:0 a mají našlápnuto ke třem bodům. Prosadil se PETR SÝKORA, jenž těžil z předchozí střely Tybora. Ta totiž zacinkala o břevno. K Sýkorovi se odrazil volný puk a pohodlně přehodil ležícího gólmana. Asistence: Radoslav Tybor – 0:2.
     
    44:31
    Tyč! Branková konstrukce se teď rozezvučela po Tipsport areně. Napálil ji Cetkovský příklepem z pravého kruhu. Druhý gól mohl Pardubice uklidnit, místo toho je duel stále otevřený.
     
    41:29
    Radoslav Tybor si odpykává dvouminutový trest za podražení. Jak naloží Bílí Tygři s početní přesilou tentokrát? V předchozím případě naložili s výhodou lajdácky.
     
    36:31
    Lukáš Radil si jde odsedět menší trest za vysokou hůl. Domácí měli krátce předtím ponechanou výhodu a v pásmu hýřil aktivitou Urban, v obou případech však dostal příhrávku mezi kruhy na brusle.
     
    33:52
    Liberec mohl v oslabení vyrovnat. Nahození Valského tečoval ze vzduchu Vampola a puk škrtl o pravou tyč Kristanovy branky. Hosté měli štěstí, pardubický gólman nestihl zakročit.
     
    32:08
    Zohorna dostal dvě minuty za hrubost, Gřegořek si odpyká stejný trest. Společnost mu ale na trestné lavici bude dělat také Šimek. Sečteno a podtrženo, Pardubice hrají přesilovku v pěti proti čtyřem.
     
    29:17
    Jan Sýkora vyfasoval dvouminutový trest za držení protihráče. Severočeši mají ideální příležitost k tomu, aby srovnali s protivníkem krok.
    Radoslav TYBOR - 0:1
     
    23:59
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Parádní akce hostujícího výběru! A svěřenci trenéra Zdeňka Venery jdou v úvodu druhé třetiny do vedení. Tygři už hráli v pěti, přesto nestačili na rychlou kombinaci soupeře. Radil oslovil Nahodila, jehož přihrávka našla na brankovišti zcela volného RADOSLAVA TYBORA. Ten jen nastavil hůl a jeho ruce krátce nato vystřelily do vzduchu. Asistence: Lukáš Nahodil, Lukáš Radil – 0:1.
     
    21:54
    Pardubice si zahrají podruhé v utkání přesilovou hru. Za katr odešel Tomáš Filippi, jenž se provinil sekáním.
     
    15:24
    Početní převaha Východočechů končí předčasně. Benák dostal dvě minuty za podražení Vampoly a počet sil na ledě se vyrovná. Tedy jen na čas, brzy začne zkrácená přesilovka Liberce.
     
    14:13
    První přesilová hra v dnešním klání. Na trestnou lavici usedl domácí útočník Jelínek – hákování.
     
    14:03
    Skvělý Kristan! Pardubický "kotel" teď oprávněně děkuje svému hrdinovi v brance. Slovinec totiž znovu zachránil Pardubice. Stalo se tak po přihrávce Bulíře na Jelínka, druhý jmenovaný střílel z první a prudce. Gólman se však stihl přesunout.
     
    11:58
    Další šance Bílých Tygrů! Domácí přidali, ale štěstí jim zatím nepřeje. Vitásek naservíroval puk před brankoviště, kde hlídkoval zcela neobsazený Bulíř. Ihned pálil, ale Kristan pohotově zakročil.
     
    10:40
    Hledištěm to před malým okamžikem pořádně zahučelo. Vampola v mezikruží zamíchal pukem a setřásl hned dva atakující protihráče. Ze slušné pozice ovšem střílel jen doprostřed branky a s úspěchem se nesetkala ani jeho dorážka.
     
    01:04
    Teď ovšem zadák Voráček chyboval a hosté mohli poprvé udeřit! Na Lašáka uháněl zcela osamocený Kolář, ale gólmana z těsné blízkosti nepřekonal.

    Lukáš Šonský

    Góly a asistencie: 57. Vampola (Vitásek), 60. Bakoš (Filippi, Škoula), rozh. náj. Bulíř – 24. Tybor (Nahodil, Radil), 50. Sýkora (Tybor)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Sýkora (PCE)
    0:0   Vampola (LIB)
    2. séria:
    0:0   Tybor (PCE)
    0:0   Bartek (LIB)
    3. séria:
    0:0   Špaček (PCE)
    0:0   Bakoš (LIB)
    4. séria:
    0:0   Bartek (LIB)
    0:0   Radil (PCE)
    5. séria:
    0:0   Vampola (LIB)
    0:0   Zohorna (PCE)
    6. séria:
    1:0   Bulíř (LIB)
    1:0   Tybor (PCE)


    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Schwarz) – Škoula, Šimek, Gřegořek, Kolmann, Vitásek, Voráček, Plutnar – Bartek "C", Vampola, Valský – Bulíř, Filippi, Jelínek – Bakoš, Urban, Bulík – Jass, Kica.
    HC Dynamo Pardubice: Kristan (Halász) – Čáslava "C", Ščotka, Korím, Benák, Kočí, Gregorc, Havlík, Moučka – Sýkora, Zohorna, Semorád – Radil, Nahodil, Tybor – Kolář, Špaček, Starý – Voženílek, Kaut, Cetkovský.

    Rozhodca: Pavlovič, Smitka – Brejcha, Suchánek.

    Diváci: 4 452