Sampdoria – Turín 2:0 (kon.) | Inter – Sassuolo 7:0 (kon.) | Lazio – Cesena 3:0 (kon.)
Neapol – Chievo 0:1 (kon.) | Cagliari – Bergamo 1:2 (kon.) | Fiorentina – CFC Janov 0:0 (kon.)
Parma – AC Miláno 4:5 (kon.)
koniec
Inter Miláno
7:0 (4:0)
U.S. Sassuolo Calcio
Nedeľa 14.09.2014, 15:00 • Stadio Giuseppe Meazza (Miláno) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
    GUARÍN(OSVALDO) - 7:0
     
    74
    Inter dal gól!
    FREDY GUARÍN a Pablo Osvaldo si zopakovali svoju nedávnu spoluprácu a milánsky Inter už dorovnáva svoj gólový účet z vlaňajšieho ligového stretnutia na pôde Sassuola. Taliansky reprezentančý útočník Osvaldo sa opäť výborne zorientoval pred šestnástkou, otočil sa s loptu a vyslal do šance Fredyho Guarína. Kolumbijský stredopoliar sa v koncovke nemýlil, keď chladnokrvnou strelou zvyšuje od ľavej žrde už na 7:0! Zo Sassuola zostal len prach, brávo Inter, bravó Walter Mazzarri!
    OSVALDO(GUARÍN) - 6:0
     
    72
    Inter dal gól!
    Nerazzurri dokonale vyškolili defenzívnu štvorku Sassuola a už je to hrozivých 6:0! Veľmi málo stačí Milánčanom nato, aby sa dostávali do gólových pozícii. Hernanes pred šestnástkou prestrčil loptu na Fredyho Guarína, ktorý oklamal stopéra Ariuada, aby následne vletel do šestnástky, odkiaľ už mohol sám zakončovať. Namiesto toho ale prihrával pred bránu ešte lepšie postavenému PABLOVI OSVALDOVI, ktorý poľahky zasúva loptu do prázdnej bránky.
    ICARDI(KOVAČIČ) - 5:0
     
    53
    Inter dal gól!
    Hotovo, MAUROVI ICARDIMU stačilo osem minút druhého polčasu, aby skompletizoval svoj hattrick! Gólostroj rozehnutých Nerazzurri pokračuje! Opäť to bol famózny Mateo Kovačič, kto stredom ihriska rozbehol lavínovitý útok modro-čiernych. Pred šestnástkou prehodil loptu na argentínskeho zakončovateľa, ktorý rutinérsky spôsobom triafa vzdialenejší roho Consigliho bránky. Bezmocný gólman Sassuola sa len prizeral, 5:0 pre favorita!
    OSVALDO - 4:0
     
    43
    Inter dal gól!
    Stopercentná efektivita domácich zakončovateľov pokračuje i naďalej a Nerazzurri už vedú o štyri góly! Dnes fenomenálny Mateo Kovačič otvoril na ľavej strane priestor pre Doda, ktorý znovu ťažil z neprítomnosti Gazzolu. Brazílsky full-back vnikol až do šestnástky, kde ho síce na dvakrát dokázal vychytať gólman Andrea Consigli, no na dorážku v podaní PABLA OSVALDA už stačiť nemohol. Kde však boli obrancovia Sassuola? Asi už v šatni...
    ICARDI(HERNANES) - 3:0
     
    30
    Inter dal gól!
    Aké je to jednoduché... Milánčania sa rozspomínajú na vlaňajšie stretnutie proti Sassuolu, kedy nováčika roztrhali po výsledku 7:0. Po polhodine hry už máme splnenú takmer polovicu tohto gólového účtu. Brazílčan Hernanes si tridsať metrov od bránky prevzal loptu od Medela, následne ju odovzdal MAUROVI ICARDIMU, ktorý opäť vedel, čo má robiť. Guľaťý nezmysel si zľahka predkopol a z nejaký dvadsiatich metrov vystrelill presne k ľavej žrdi, kam gólman Consigli znovu nedosiahol. Jednoznačná partia pokračuje už za stavu 3:0.
    Mateo KOVAČIČ - 2:0
     
    21
    Inter dal gól!
    Nerazzurri pokračujú v chladnokrvnom trestaní každého nedôrazu defenzívy hostí a razom už vedú o dva góly. Vysokú loptu od Hernanesa spracoval efektnou pätičkou strelec prvého gólu Mauro Icardi, ktorý sklepol loptu pre Pabla Osvalda, ktorý nemenej efektne vysunul Chorváta MATEA KOVAČIČA. Ten prešprintoval statickú stopérsku dvojicu Calcia a povedľa Consigliho zdvojnásobuje vedenie modro-čiernych. Mazzarriho zverenci si spomínajú na moderný futbal z vlaňajšej jesene. 2:0!
    ICARDI - 1:0
     
    4
    Inter dal gól!
    Gól! Milánsky Inter sa expresne rýchlym gólom ujíma vedenia už na začiatku štvrtej minúty! Rýchlu akciu stredom ihriska už na polovici začal Mateo Kovačič, pred ktorým sa otvorila diaľnica až k šestnástke Sassuola. Mladý chorvátsky stredopoliar ju využil a z hranice vápna i vystrelil. Jeho pokus síce zrazil Terranova, no lopta sa dostala iba k MAUROVI ICARDIMU, ktorý na dvakrát prekonáva gólmana Consigliho. Defenzíva hostí sa hneď na začiatku duelu nevyznamenala, Nerazzurri idú do skorého vedenia.

    Erik Farkaš

    Góly: 4. Icardi, 21. Kovačič(Osvaldo), 30. Icardi(Hernanes), 43. Osvaldo, 53. Icardi(Kovačič), 72. Osvaldo(Guarín), 74. Guarín(Osvaldo)

    Karty:   33. Ariaudo (SAS)   60. Berardi (SAS)


    Inter Miláno: Handanovič – Andreolli, Ranocchia (C), Juan – Nagatomo, Hernanes, Medel, Kovačič, Dodô – Icardi, Osvaldo
    Náhradníci: Carrizo, Berni – R. Palacio, Guarín, Campagnaro, Kuzmanovič, Obi, Mbaye, D´Ambrosio, Krhin, M´Vila
    Manažér: Walter Mazzarri (ITA)

    U.S. Sassuolo Calcio: Consigli – Vršaljko, Terranova, Ariaudo, Peluso – Missiroli, Magnanelli (C), Biondini – Berardi, Zaza, Sansone
    Náhradníci: Pomini, Polito – Longhi, Antei, Pavoletti, Acerbi, Taider, Gazzola, Brighi, Floro Flores, Gliozzi, Floccari
    Manažér: Eusebio Di Francesco (ITA)

    Rozhodca: Giampaolo Calvarese – G. Vuoto, S. Longo – A. Padovan