Vålerenga – Zürich 2:3 (kon.) | Färjestad – Vienna 1:2 (2:3 po s.n.) | Mannheim – Växjö 1:2 (kon.)
Skellefteå – Krefeld 4:0 (kon.) | SaiPa – Ingolstadt 5:2 (kon.) | IFK Helsinky – SønderjyskE 10:1 (kon.)
Bern – Tappara 4:3 (2:1 po s.n.) | Stavanger – Třinec 2:3 (kon.) | Košice – Liberec 4:3 (kon.)
Briançon – Ženeva 2:7 (kon.) | Fribourg – Zlín 3:2 (2:0 po s.n.) | Zug – Vítkovice 3:2 (kon.)
Sparta Praha – Kuopio 2:3 (kon.)
koniec
HC Košice
4:3 (0:1, 3:2, 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Sobota 06.09.2014, 17:30 • Steel aréna, Košice • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je koniec, Košičania v CHL prvýkrát vyhrali a Steel aréna oslavuje! (19:58:20)
     
    59:47
    Košičania poslali puk iba na zakázané uvoľnenie. Čaká ich posledných 17 sekúnd utrpenia.
     
    59:20
    V košickej Steel aréne sa hrá stále so zatajeným dychom. Hostia sú nasťahovaní pred Hylákom, ktorý nevie čo skôr, no naši majstri zatiaľ odolávajú.
     
    58:52
    Domáci tréner Tomko si vyžiadal oddychový čas.
     
    57:26
    Košičania sa budú 14 sekúnd brániť v trojici proti šiestim hosťom! Štrbák sa previnil hákovaním.
     
    56:50
    Liberec hrá v šestici bez brankára proti štyrom Košičanom!
     
    56:43
    Hosťujúci tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    55:40
    Košice sa budú brániť! Opäť trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche...
     
    53:23
    Košičania sa budú brániť! Philipp smeruje na trestnú lavicu na dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    53:12
    Košičania sú ako utrhnutí z reťaze a podávajú najlepší výkon tejto sezóny. Liberec nevie, kam skôr skočiť, a tak hosťom bezpochyby padne vhod reklamná prestávka.
     
    52:39
    Oceliari nedovoľujú súperovi ani len dýchať. Bartoš s pukom na hokejke po pravej strane opäť preniesol všetku pozornosť až pred bránku, no tam sa Lašákovi aj so šťastím podarilo jeho zakončenie vytlačiť.
     
    51:56
    Košičania stále útočia! Jenčík sa s pukom na hokejke pustil po ľavej strane až do útočnej tretiny a jeho strela ako ako z dela skončila iba u Lašáka.
     
    51:32
    Košičania sú pri chuti! medzičasom už v plnom počte Bicek v medzikruží hľadal svojich spoluhráčov, no tí ani teraz nedokázali zakončiť.
     
    50:57
    Bicek urobil kusisko roboty a s pukom na hokejke sa od vlastnej striedačky dostal až do zakončenia. To mu ale prekazil brániaci hráč, ktorý jeho prudký pokus zblokoval.
     
    49:03
    Košičania budú hrať vo štvorici proti trom hosťujúcim hráčom! Za držanie smeruje na trestnú Jelinek.
     
    49:03
    Domáci mohli svoje vedenie ešte navýšiť! Štrbák urobil skvelú prácu, potiahol puk pred bránku, ale Bartánus tam zoči voči Lašákovi nepochodil.
    Peter BARTOŠ - 4:3
     
    48:35
    Košice dali gól!

    Košičania sa v hre štyroch proti štyrom dostávajú do vedenia. Skúsený PETER BARTOŠ si počkal na prihrávku k ľavej žrdi a nekompromisne zakončil. Asistencia: Gabriel Spilar.
     
    47:34
    Rozhodcovia vylučujú na oboch stranách. Z domácich smeruje na trestnú lavicu Kolena za filmovanie pádu, z hostí Výtisk za hákovanie.
     
    47:02
    Košičania sa napokon v závere presilovky ešte do pásma dostali. pred bránku sa natlačil Jánošík, no v ťažkej pozícii sa mu napokon dorážať nepodarilo.
     
    45:08
    Liberec sa bude brániť! Urban smeruje na trestnú lavicu na dve minúty za hákovanie.
    Medzičasom sa do bránky vracia Hylák.
     
    44:40
    Napokon to ale zrejme bude na dlhšie. Hylák ostáva na striedačku a do bránky príde nerozchytaný Melicherčík, to môže byť Košice veľká nepríjemnosť!
     
    40:50
    Košičania dokonca mohli počas vlastnej presilovky aj inkasovať! Museli čeliť veľmi nepríjemnému brejku súpera, ktorý ale napokon aj za pomoci Hyláka so šťastím zastavili.
     
    40:00
    V úvode tretej tretiny sa budú hostia brániť. Bulíř sa previnil hákovaním.
     
    39:45
    Košičania mohli ísť do vedenia! Po pravej strane do útoku vnikol Spilar, no jeho prudký pokus si Lašák dostatočne včas všimol a zastavil ho.
     
    37:22
    Košice dali gól!

    Je vyrovnané! MATEJ ČEŠÍK dostal puk v ľavom kruhu a okamžitou delovkou nedal Lašákovi šancu na zákrok. Oceliari sú opäť v hre o body. Asistencia: Milan Kolena.
    Matej ČEŠÍK - 3:3
    Michal BULÍŘ - 2:3
     
    37:01
    Liberec dáva gól!
    Liberec sa ujíma vedenia! MICHAL BULÍŘ ostal v útočnej tretine úplne nepokrytý a bezproblémovo si nakorčuľoval do medzikružia, prevzal si puk a tvrdo vypálil. Asistencia: Jakub Valský.
     
    35:12
    Košičania mohli a mali ísť do vedenia! Pred bránkou ostal úplne osamotený Bartoš, no ani tento skúsený útočník teraz na Lašáka nestačil a nedokázal ho oklamať.
     
    34:50
    Opäť sa bude hrať chvíľu vo štvoriciach na oboch stranách. Bulíř smeruje na trestnú lavicu za hákovanie.
    Martin BARTEK - 2:2
     
    34:12
    Liberec dáva gól!

    Z hry štyroch proti štyrom si Liberec urobil vlastnú presilovku a po obrovskom nápore sa mu podarilo skórovať. Puk si za bránkou vzal na hokejku MARTIN BARTEK, potiahol si ho do dobrej pozície a nádherným spôsobom ponad betón Hyláka zakončil. Bez asistencií.
     
    33:35
    Pomer síl na ľadovej ploche sa na 46 sekúnd vyrovná, potom bude nasledovať presilovka hostí. Na trestnú lavicu smeruje za hákovanie Drgoň.
     
    32:21
    Liberec sa bude brániť! Hostia sa previnili školáckou chybou, keď ich na ľadovej ploche bolo v jednej chvíli až 6.
     
    30:25
    Košičania sa pokúšajú vyšachovať obranu súpera a robia to skutočne dobre. V ľavom kruhu teraz ostal stáť úplne voľný Bartánus, no proti jeho strele sa Lašák ukážkovo presunul a puk do siete nepustil.
     
    29:47
    Liberec sa bude opäť brániť! Derner putuje na trestnú lavicu za držanie.
    Adam LAPŠANSKÝ - 2:1
     
    28:25
    Košice dali gól!

    Oceliari sa dostávajú do vedenia! pred bránkou Liberca bol poriadny zmätok a v neprehľadnej situácii puk poskakoval v bránkovisku, no napokon ho nekompromisný ADAM LAPŠANSKÝ dorazil do odkrytej siete. Asistencia: Adam Drgoň.
     
    27:42
    Hostia sa budú brániť! Plutnar sa previnil držaním.
     
    25:21
    Košičania mohli vyhrávať! Spoza bránky poslali puk na korčuľujúceho Adama Lapšanského, ktorý okamžite pálil, no puk napokon hostia so šťastím zblokovali.
     
    24:51
    Liberec sa bude brániť! Voráček sa previnil držaním a inkasuje dvojminútový trest.
    Adam LAPŠANSKÝ - 1:1
     
    23:43
    Košice dali gól!

    Je vyrovnané! Oceliari využili presilovku presnou strelou z pravého kruhu, ktorej autorom bol ADAM LAPŠANSKÝ. Asistencia: Radek Philipp.
     
    22:45
    Liberec sa bude brániť! Škoula sa previnil hákovaním.
     
    21:34
    Pozor si ale musia dávať aj Koiščania! Ich súper sa rýchlo predral do útoku a na Hyláka poslal poriadne štipľavú strelu a košický gólman ju iba s problémami vyrazil lapačkou.
     
    21:16
    Košičania mohli udrieť vo vlastnej početnej nevýhode! Tomáš Hrnka mal veľmi dobre našliapnuté do rýchleho brejku, no napokon ho defenzíva hostí stihla dokorčuľovať a strelu zblokovala.
     
    Došlo k zmene autora prvého gólu zápasu. Rozhodcovia za neho napokon označili Bulířa. Asistencie: Bulík, Vampola.
     
    19:59
    Druhú tretinu začne Liberec v presilovke. Mladík Kolena inkasuje 9 stotín pred koncom dvojminútový trest za hrubosť.
     
    16:47
    Domáci museli na moment vlastnú útočnú tretinu opustiť, no Spilarovi to zjavne žiadne problémy neurobilo. Košický útočník sa s pukom na hokejke opäť natlačil k ľavej žrdi, no Lašák si dal opäť obrovský pozor aj proti tomuto gólovému zakončeniu.
     
    16:34
    Lašák predviedol skvelý zákrok betónom! Hosťujúci gólman puk smerujúci za čiaru v poslednej chvíli iba futbalovo vykopol, a tak sa skóre opäť nemení.
     
    15:59
    Košičania sa okamžite usadili v útočnej tretine a začali robiť Liberci veľké problémy. Po tvrdej rane od modrej čiary sa dorážať snažil Hrnka, ale po vlastnom teči sa k nemu už puk nedostal.
     
    15:50
    Hostia sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje Valský na dve minúty za seknutie.
     
    14:20
    Ďalšia skvelá šanca Košičanov! Spilar predviedol svoje technické umenie, keď si s pukom na hokejke prerazil cestu až jk ľavej žrdi, kde sa snažil oklamať Lašáka, ale jeho betóny boli pevne osadené na zemi.
     
    13:41
    Košičania mohli vyrovnať! Celú akciu začal spoza bránky Jánošík, ktorý puk posunul do stredu klziska Lapšanskému. Adam po prechode do útočnej tretiny tvrdo vypálil a to dokonca tak, že Lašákovi puk vypadol a pomaly sa kĺzal do bránky. Skúsený gólman v službách Liberca ale pohotovo zakročil lapačkou.
     
    11:58
    Tak takmer sme to zakríkli! Košičania si vypracovali skvelú šancu, na konci ktorej pálil z mierneho uhla Češík. Jeho puk minul bránku iba o pár centimetrov.
     
    07:13
    Liberec dáva gól!

    Hostia veľa času na otvorenie skóre nepotrebovali, a tak využívajú svoju druhú početnú výhodu. MICHAL BULÍŘ využil nepozornosť domácej defenzívy a puk poslal za bezmocného Hyláka. Asistencie: Tomáš Bulík, Petr Vampola
     
    06:25
    Košičania sa budú brániť! Macejko sa previnil nedovoleným bránením v hre.
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    06:13
    Domáci oslabenie prežili a medzičasom už hrajú v plnom počte. Okamžite sa nasťahovali do útoku, kde sa Hrnka pokúšal tečovať strelu do siete a skutočne mu veľa nechýbalo. Napokon všetko vyriešil pozorný Lašák.
     
    03:29
    Košičania sa budú brániť! Hrnka inkasuje dvojminútový trest za hákovanie.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 24. Lapšanský (Philipp), 29. Lapšanský (Drgoň), 38. Češík (Kolena), 49. Bartoš (Spilar) – 8. Bulíř (Bulík, Vampola), 35. Bartek, 38. Bulíř (Valský)


    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Cebák, Jánošík, Černák, Štrbák (C), Drgoň, Philipp, Macejko – Lapšanský, Hrnka, Bartánus – Spilar (A), Bartoš, Jenčík (A) – Bicek, Češík, Kolena – Stupka, Chovan, Sojčík – Hinďoš
    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Schwarz) – Voráček, Škoula, Výtisk (C), Vitásek, Derner, Gřegořek(A), Plutnar – Bartek (A), Krenželok, Bulík – Valský, Filippi, Bulíř – Vampola, J. Vlach, Urban – Jonák, Kica, Jass – Jelínek

    Rozhodca: Gebei (AUT), Kubuš (SVK) – M. Korba (SVK), Rovenský (SVK)