Vålerenga – Zürich 2:3 (kon.) | Färjestad – Vienna 1:2 (2:3 po s.n.) | Mannheim – Växjö 1:2 (kon.)
Skellefteå – Krefeld 4:0 (kon.) | SaiPa – Ingolstadt 5:2 (kon.) | IFK Helsinky – SønderjyskE 10:1 (kon.)
Bern – Tappara 4:3 (2:1 po s.n.) | Stavanger – Třinec 2:3 (kon.) | Košice – Liberec 4:3 (kon.)
Briançon – Ženeva 2:7 (kon.) | Fribourg – Zlín 3:2 (2:0 po s.n.) | Zug – Vítkovice 3:2 (kon.)
Sparta Praha – Kuopio 2:3 (kon.)
koniec
HC Košice
4:3 (0:1, 3:2, 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Sobota 06.09.2014, 17:30 • Steel aréna, Košice • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri pokračovaní prestížnej hokejovej Ligy majstrov. Náš jediný zástupca v tejto súťaži HC Košice odohrá svoje štvrté vystúpenie medzi európskou elitou pred domácim publikom proti českému Libercu a vám z tohto zápasu vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.



    Za sebou už máme tri duely v prestížnej Champions Hockey League. Slovenský majster HC Košice cestoval za prvým zápasom do Nemecka. Kölner Haie – vicemajstra nemeckej najvyššej hokejovej súťaže – tam Košičania potrápili, keď prehrali iba najtesnejším možným rozdielom 1:2. Rovnaký kus smoly mali východniari aj v nasledujúcom dueli, kedy doma podľahli fínskemu šampiónovi Kärpät Oulu opäť rovnakým rozdielom 1:2. Aj do tretice obišli slovenskí šampióni bez bodu, keď prehrali opäť veľmi tesne 2:3 na klzisku svojho dnešného súpera z Liberca.

    Dnešný hosťujúci celok Liberec začal svoju púť v tejto súťaži duelom s fínskym majstrom Kärpät Oulu, ktorému doma podľahol tesne 3:4. Svoju silu českí hokejisti predviedli aj v druhom zápase, kedy nemeckého vicemajstra Kölner Haie dokonca na jeho ľade zdolali 4:1. Z druhého triumfu v CHL sa tešili v poslednom zápase, kedy Košice zdolali tesne 3:2.

    Tabuľka skupiny A:
    1. Kärpät Oulu – 8 bodov (9:6)
    2. Bílí Tigři Liberec – 6 bodov (10:7)
    3. Kölner Haie – 4 body (5:8)
    4. HC Košice – 0 bodov (4:7)



    HC Bílí Tygři Liberec bol založený ešte v roku 1956 zlúčením klubov Jiskra Kolora a Tatran. Od roku 2002 hrá pravidelne v českej extralige, fanúšikovia si tento klub môžu z minulosti pamätať aj pod názvami Lokomotíva Liberec, Stadion alebo Stadion PS. Dominantou klubového loga je biely tiger.
    V extralige Liberec vybojoval dvakrát bronz – v sezónach 2004/05 a 2006/07 a dvakrát sa stal víťazom základnej časti – v sezónach 2005/06 a 2006/07.

    V tíme v nedávnej prítomnosti pôsobili aj viacerí slovenskí hokejisti, na poste brankárov Ján Lašák a Marcel Melicherčík. Lašák odohral v uplynulom ročníku dovedna 11 zápasov, Melicherčík nastúpil 30-krát, dnes chráni košickú svätyňu. V Liberci dobre poznajú aj Adama Jánošíka, Juraja Cebáka a Tomáša Kloučeka, ktorí v Liberci taktiež pôsobili.
    Súčasťou dnešného tímu sú aj slovenskí útočníci Martin Bartek a Tomáš Bulík. Bartek získal v Liberci v uplynulom ročníku 47 kanadských bodov za 28 gólov a 19 asistencií v 51 zápasoch, Bulík nastúpil 47-krát a získal 25 bodov za 11 gólov a 14 gólových prihrávok. V minulom súťažnom ročníku v tíme pôsobil aj Martin Čakajík. (Zdroj: hckosice.sk)




    HC Košice má na svojom konte spolu 9 majstrovských titulov. 2 z nich sú federálne (1985/1986, 1987/1988), zvyšných 7 slovenských (1994/1995, 1995/1996, 1998/1999, 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011, 2013/2014). Košičania sú v najvyššej slovenskej súťaži od jej začiatku a v doterajších 21 ročníkoch boli 20-krát v play-off, 19-krát si zahrali semifinále, 14-krát finále, pričom v posledných siedmich rokoch boli vo finále vždy. Ako jediný tím v histórii Slovenska dosiahli zlatý hetrik, keď sa od roku 2008 do 2011 stali majstrami trikrát po sebe. V sezóne 2010/2011 dokonca utvorili rekord v počte bodov získaných v základnej časti, keď ich nazbierali spolu 137 v 57 zápasoch, čo sa dodnes im ani nikomu inému nepodarilo prekonať. V tej istej sezóne dokonca získali aj zlatý triple, pretože majstrami neboli iba seniori, ale ale aj juniori a dorastenci. Popýšiť sa môžu aj víťazstvom v Kontinentálnom pohári v sezóne 1997/1998 a dvomi finálovými účasťami v Európskom pohári (1987 a 1989). Deväťkrát vyhrali Tatranský pohár, raz Cassovia Hockey Cup a trikrát Rona Cup.

    Košice sa ziskom posledného majstrovského titulu v sezóne 2013/2014 dostali do absolútneho vedenia v počte získaných slovenských medailí. Majú ich dohromady už 16 – z toho 7 zlatých, 7 strieborných a 2 bronzové.



    Tento zápas jasného favorita nepozná. Bookmakeri stávkových kancelárií vypísali na triumfy oboch tímov zhodné kurzy približne 2,4. Ak si myslíte, že zápas sa po šesťdesiatich minútach hry skončí nerozhodne určite využite kurzovú ponuku pohybujúcu sa okolo čísla 4,15.



    Začiatok zápasu je naplánovaný na 17:30. Košickí hokejisti aj tentokrát reprezentujú nie len svoje mesto a klub, ale ako jediný účastník Slovenska v tejto prestížnej nadnárodnej súťaži aj celú krajinu. Trikrát im bodový zisk proti špičkovým európskym tímom unikol iba pre rozdiel jediného presného zásahu. Podarí sa dnes zverencom trénera Tomka túto smolu zlomiť? Sledujte náš podrobný textový prenos a určite sa to dozviete!
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Cebák, Jánošík, Černák, Štrbák (C), Drgoň, Philipp, Macejko – Lapšanský, Hrnka, Bartánus – Spilar (A), Bartoš, Jenčík (A) – Bicek, Češík, Kolena – Stupka, Chovan, Sojčík – Hinďoš

    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Schwarz) – Voráček, Škoula, Výtisk (C), Vitásek, Derner, Gřegořek(A), Plutnar – Bartek (A), Krenželok, Bulík – Valský, Filippi, Bulíř – Vampola, J. Vlach, Urban – Jonák, Kica, Jass – Jelínek

    Rozhodca: Gebei (AUT), Kubuš (SVK) – M. Korba (SVK), Rovenský (SVK).
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Košičania nastúpia v modrých dresoch, hostia v bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:13
    Košičania sa hneď v úvode stretnutia pustili do útočenia. Liberec musí byť pred svojou bránkou veľmi pozorný, pretože po strate puku pálil Lapšanský, no jeho rana bola zblokovaná iba defenzívou.
     
    00:56
    Košičania aj napriek tomu stále ostávajú na útočnej polovici a súperovi spôsobujú nemalé problémy. Lašák sa musí mať na pozore, ale obrana mu zatiaľ pomáha.
     
    01:26
    Liberec sa napokon ubránil iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Hostia teda striedať nemôžu a vhadzovať sa bude pred ich bránkou.
     
    01:54
    Košičania sú v úvode duelu skutočne aktívnejší, no v útoku sa im príliš nedarí. Opäť boli z tretiny vytlačení a mladík Kolena o kus čiernej gumy prišiel.
     
    02:28
    Domáci hokejisti ale puk získali späť, no na rozohrávku si ešte musia počkať. Obrana sa stiahla za vlastnú bránku a čaká na prestriedanie ostatných spoluhráčov.
     
    02:39
    Košičanom ale napokon pokus o rýchlu rozohrávku vôbec nevyšiel. Oceliari puk iba vyhodili cez všetky čiary a je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    03:03
    Oceliari teraz situáciu zopakovali. Košickí majstri sa v týchto chvíľach budú musieť brániť, pretože ich puk preletel celým klziskom a všetkými čiarami.
     
    03:29
    Košičania sa budú brániť! Hrnka inkasuje dvojminútový trest za hákovanie.
     
    04:05
    Domáci hokejisti sú okamžite pod obrovským tlakom súpera. Tigři sa už rozostavili v útočnej tretine, no Hyláka zatiaľ zo žiadnej pozície neprekvapili.
     
    04:35
    Domácim sa až teraz podarilo oslobodiť. Košickí hokejisti zatiaľ súpera do vážnejšej šance nepustili.
     
    05:03
    Košičania ale hrajú zvyšnú časť vlastného oslabenia veľmi dobre.. Domáci hráči držia puk ďaleko od svojej bránky.
     
    05:26
    Presilovka libereckých hokejistov sa pomaly kráti a všetko nasvedčuje tomu, že gól v nej už neuvidíme. Košičania si v defenzíve dávajú veľký pozor.
     
    06:13
    Domáci oslabenie prežili a medzičasom už hrajú v plnom počte. Okamžite sa nasťahovali do útoku, kde sa Hrnka pokúšal tečovať strelu do siete a skutočne mu veľa nechýbalo. Napokon všetko vyriešil pozorný Lašák.
     
    06:25
    Košičania sa budú brániť! Macejko sa previnil nedovoleným bránením v hre.
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    07:13
    Liberec dáva gól!

    Hostia veľa času na otvorenie skóre nepotrebovali, a tak využívajú svoju druhú početnú výhodu. MICHAL BULÍŘ využil nepozornosť domácej defenzívy a puk poslal za bezmocného Hyláka. Asistencie: Tomáš Bulík, Petr Vampola
     
    07:50
    Košičania teda na vylúčenia poriadne tvrdo doplatili. Náš majster prehráva už v úvode stretnutia, no zbrane ešte rozhodne neskladá.
     
    08:16
    Košickí hokejisti robia všetko pre to, aby sa dostali späť do hry. Oceliari sa pokúsili aj udržať v útoku, ale priestor pred Lašákom je spoľahlivo pokrytý.
     
    08:49
    Naopak, hostia sa nahrnuli do útoku na opačnej polovici klziska. Puk mal na hokejke zrejme Vampola, no napokon ho nikomu pred bránku posunúť nedokázal.
     
    09:15
    Oceliari sa v týchto chvíľach musia urputne brániť. Liberec drží puk na svojich hokejkách v útočnej tretine a pokúša sa kombinovať pred Hylákom, ktorý druhýkrát inkasovať nechce.
     
    09:48
    Košický brankár ale zatiaľ veľa práce nemá. V celom doterajšom priebehu hry sme videli iba štyri strely, z toho tri od hostí. Jedna z nich bola gólová.
     
    10:18
    Liberec sa stiahol k vlastnej bránke, odkiaľ ale plánoval bleskovo rozohrať novú útočnú akciu. To však hosťom nevyšlo a puk vyhodili iba na zakázané uvoľnenie.
     
    10:51
    Bílí Tigři sa aj napriek tomu do útoku opätovne dostali, no stále tam nedokázali nič vymyslieť. S pukom na hokejkách kombinujú, ale strela neprichádza.
     
    11:25
    Diváci sa doposiaľ veľmi nebavia. Zápasu jednoznačne chýbajú strelecké pokusy, ktoré by mohli prebudiť gólmanov na oboch stranách.
     
    11:58
    Tak takmer sme to zakríkli! Košičania si vypracovali skvelú šancu, na konci ktorej pálil z mierneho uhla Češík. Jeho puk minul bránku iba o pár centimetrov.
     
    12:46
    Hostia si vydýchli a puk rýchlo zaviezli na opačnú stranu klziska. Oba celky striedajú počas hry, pretože sa už poriadne dávno neprerušovalo.
     
    13:02
    Košičania chceli opäť pohroziť rýchlym prechodom do útoku. Do zakončenia sa tam tlačili hneď niekoľkí hokejisti v drese slovenského majstra, no Lašák bol pozorný a puk prikryl. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    13:41
    Košičania mohli vyrovnať! Celú akciu začal spoza bránky Jánošík, ktorý puk posunul do stredu klziska Lapšanskému. Adam po prechode do útočnej tretiny tvrdo vypálil a to dokonca tak, že Lašákovi puk vypadol a pomaly sa kĺzal do bránky. Skúsený gólman v službách Liberca ale pohotovo zakročil lapačkou.
     
    14:20
    Ďalšia skvelá šanca Košičanov! Spilar predviedol svoje technické umenie, keď si s pukom na hokejke prerazil cestu až jk ľavej žrdi, kde sa snažil oklamať Lašáka, ale jeho betóny boli pevne osadené na zemi.
     
    14:56
    Oceliari pochopili, že dnes to proti tomuto súperovi rozhodne pôjde. Domáci celok je v týchto chvíľach jasne lepší a robí hosťom veľké problémy.
     
    15:50
    Hostia sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje Valský na dve minúty za seknutie.
     
    15:59
    Košičania sa okamžite usadili v útočnej tretine a začali robiť Liberci veľké problémy. Po tvrdej rane od modrej čiary sa dorážať snažil Hrnka, ale po vlastnom teči sa k nemu už puk nedostal.
     
    16:34
    Lašák predviedol skvelý zákrok betónom! Hosťujúci gólman puk smerujúci za čiaru v poslednej chvíli iba futbalovo vykopol, a tak sa skóre opäť nemení.
     
    16:47
    Domáci museli na moment vlastnú útočnú tretinu opustiť, no Spilarovi to zjavne žiadne problémy neurobilo. Košický útočník sa s pukom na hokejke opäť natlačil k ľavej žrdi, no Lašák si dal opäť obrovský pozor aj proti tomuto gólovému zakončeniu.
     
    17:02
    Košičania stále držia útočné pásmo a pokúšajú sa niečo vymyslieť. Aktivita je jednoznačne na ich strane.
     
    17:43
    Libereckí hokejisti sa ale napokon podľa všetkého ubránia. Podarilo sa im prečkať obrovský nápor súpera a puk dostali spred Lašáka.
     
    18:20
    Medzičasom už hostia skutočne hrajú v plnom počte. Za predvedenú hru v oslabení ich tréner možno nepochváli, no to, že neinkasovali, im aspoň pridá na sebavedomí.
     
    18:59
    Liberec vyhodil puk cez všetky čiary. Vhadzovať sa bude pred bránkou hostí.
     
    19:16
    Košičania ale pásmo neudržali a musia sa na moment stiahnuť do defenzívy. Urobili to ale veľmi rýchlo a súperovi žiaden záverečný nápor zatiaľ nepovolili.
     
    19:36
    Liberec by chcel bez pochyby svoje vedenie ešte navýšiť, no nedarí sa mu. Hostí teraz na útočnej modrej čiare zastavil iba ofsajd.
     
    19:59
    Druhú tretinu začne Liberec v presilovke. Mladík Kolena inkasuje 9 stotín pred koncom dvojminútový trest za hrubosť.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je za nami a my musíme konštatovať iba to, že náš majster opäť prehráva najtesnejším možným rozdielom. Pre Oceliarov boli aj v tomto zápase zatiaľ osudné početné nevýhody, pretože práve počas jednej z nich pustili súpera do tesného vedenia. Uvidíme, ako sa bude duel vyvíjať ďalej, no Košičania naznačili veľký potenciál, z ktorého by mohli niečo vyťažiť.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:19.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
    Tréneri brankárov oboch tímov.

     
    Došlo k zmene autora prvého gólu zápasu. Rozhodcovia za neho napokon označili Bulířa. Asistencie: Bulík, Vampola.
     
    20:59
    Druhá tretina sa začala dohrávanou oslabovkou Košíc. Domáci tím sa síce stiahol pred vlastnú bránku, ale Hylák doposiaľ žiadnu prácu nemal.
     
    21:16
    Košičania mohli udrieť vo vlastnej početnej nevýhode! Tomáš Hrnka mal veľmi dobre našliapnuté do rýchleho brejku, no napokon ho defenzíva hostí stihla dokorčuľovať a strelu zblokovala.
     
    21:34
    Pozor si ale musia dávať aj Koiščania! Ich súper sa rýchlo predral do útoku a na Hyláka poslal poriadne štipľavú strelu a košický gólman ju iba s problémami vyrazil lapačkou.
     
    22:15
    Košičania sa ale napokon dokázali ubrániť a ďalší gól počas presilovky súpera neinkasujú. Oceliari sa teda môžu pokúsiť o vyrovnanie.
     
    22:45
    Liberec sa bude brániť! Škoula sa previnil hákovaním.
     
    23:20
    Košickí hokejisti sa hneď v úvode vlastnej presilovky usadili v útočnom pásme, ale zatiaľ tam nič zaujímavé nevymysleli. Philippove nahodenie skončilo iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    23:43
    Košice dali gól!

    Je vyrovnané! Oceliari využili presilovku presnou strelou z pravého kruhu, ktorej autorom bol ADAM LAPŠANSKÝ. Asistencia: Radek Philipp.
    Adam LAPŠANSKÝ - 1:1
     
    24:15
    Hostia teda takisto pykali za svoje zbytočné vylúčenie. Diváci videli už druhý gól v početnej nerovnováhe a v Steel aréne je razom podstatne veselšie.
     
    24:51
    Liberec sa bude brániť! Voráček sa previnil držaním a inkasuje dvojminútový trest.
     
    25:21
    Košičania mohli vyhrávať! Spoza bránky poslali puk na korčuľujúceho Adama Lapšanského, ktorý okamžite pálil, no puk napokon hostia so šťastím zblokovali.
     
    25:46
    Košickí hokejisti musia útočné pásmo na moment opustiť. Východniari teda spoločne so svojím súperom striedajú.
     
    26:14
    Oceliari ale majú s rozohrávkou menšie problémy. Košickí hokejisti boli vo vlastnej obrannej tretine zatlačení k mantinelu a do útoku tak vyraziť nemôžu.
     
    26:58
    Hostia už medzičasom hrajú v plnom počte a až na zaváhanie pri zdrvujúcom tlaku v úvode vlastnej početnej nevýhody si poradili veľmi dobre.
     
    27:09
    Hra sa na moment upokojí, pretože Liberec zastavil pri pokuse o prechod do útoku ofsajd. Nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    27:35
    Liberec chcel aj v tomto prípade zaútočiť, no hosťom sa to opäť nepodarilo. Puk skončil iba u pozorného obrancu Macejka.
     
    27:42
    Hostia sa budú brániť! Plutnar sa previnil držaním.
     
    28:03
    Košičanom pokus o založenie prvej útočnej akcie spoza vlastnej bránky vôbec nevyšiel. Oceliari puk vyhodili iba na zakázané uvoľnenie.
     
    28:25
    Košice dali gól!

    Oceliari sa dostávajú do vedenia! pred bránkou Liberca bol poriadny zmätok a v neprehľadnej situácii puk poskakoval v bránkovisku, no napokon ho nekompromisný ADAM LAPŠANSKÝ dorazil do odkrytej siete. Asistencia: Adam Drgoň.
    Adam LAPŠANSKÝ - 2:1
     
    29:21
    Liberec prehráva a razom má so zápasom veľké problémy. Hostia sú naďalej pod tlakom a vymanili sa z neho iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    29:47
    Liberec sa bude opäť brániť! Derner putuje na trestnú lavicu za držanie.
     
    30:08
    Košičania okamžite obsadili útočnú tretinu a pokúšajú sa zvýšiť svoje vedenie. Od modrej čiary tvrdo vypálil Philipp, no jeho pokus gólman Lašák zachytil.
     
    30:25
    Košičania sa pokúšajú vyšachovať obranu súpera a robia to skutočne dobre. V ľavom kruhu teraz ostal stáť úplne voľný Bartánus, no proti jeho strele sa Lašák ukážkovo presunul a puk do siete nepustil.
     
    31:03
    Liberec puk vyhodil od vlastnej bránky a tam sa mu ho darí pomerne úspešne držať. Jass nazbieral cenné sekundičky dokonca strelou na Hyláka, ktorú domáci gólman pohodlne zblokoval.
     
    31:33
    Košičanom sa už ale nedarí návrat do útočnej tretiny. Domáci celok nedokáže prekabátiť svojho súpera, a tak už zrejme presný zásah v tejto početnej nerovnováhe neuvidíme.
     
    32:21
    Hostia už medzičasom hrajú v plnom počte a skóre sa nemení. Liberec sa až na úvodné sekundy dokázal ubrániť bez väčších problémov. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    32:21
    Liberec sa bude brániť! Hostia sa previnili školáckou chybou, keď ich na ľadovej ploche bolo v jednej chvíli až 6.
     
    32:42
    Košičania naďalej útočia. Kapitán Štrbák tvrdo napriahol od útočnej modrej čiary, no jeho delovku zastavil iba obetavý obranca stojaci pred ním.
     
    33:03
    Domáci hokejisti sú stále pri chuti. Košičania sa držia v útočnej tretine a po ďalšom Štrbákovom pokuse sa pokúsili dorážať, no Lašák bol veľmi pozorný a betónmi puk do siete nepustil.
     
    33:35
    Pomer síl na ľadovej ploche sa na 46 sekúnd vyrovná, potom bude nasledovať presilovka hostí. Na trestnú lavicu smeruje za hákovanie Drgoň.
     
    34:12
    Liberec dáva gól!

    Z hry štyroch proti štyrom si Liberec urobil vlastnú presilovku a po obrovskom nápore sa mu podarilo skórovať. Puk si za bránkou vzal na hokejku MARTIN BARTEK, potiahol si ho do dobrej pozície a nádherným spôsobom ponad betón Hyláka zakončil. Bez asistencií.
    Martin BARTEK - 2:2
     
    34:39
    Košičania už hrajú medzičasom v oslabení a naďalej sa musia brániť. Brankár Hylák je ale v týchto momentoch pozorný a puk za svoj chrbát nepúšťa. Na strely je to 13:11.
     
    34:50
    Opäť sa bude hrať chvíľu vo štvoriciach na oboch stranách. Bulíř smeruje na trestnú lavicu za hákovanie.
     
    35:12
    Košičania mohli a mali ísť do vedenia! Pred bránkou ostal úplne osamotený Bartoš, no ani tento skúsený útočník teraz na Lašáka nestačil a nedokázal ho oklamať.
     
    36:50
    Medzičasom už hrajú Košičania v plnom počte, a tak sa začala ich presilovka, Zatiaľ sa ale držia iba ďaleko od bránky súpera.
     
    36:50
    Hostia v plnom počte.
     
    37:01
    Liberec dáva gól!
    Liberec sa ujíma vedenia! MICHAL BULÍŘ ostal v útočnej tretine úplne nepokrytý a bezproblémovo si nakorčuľoval do medzikružia, prevzal si puk a tvrdo vypálil. Asistencia: Jakub Valský.
    Michal BULÍŘ - 2:3
    Matej ČEŠÍK - 3:3
     
    37:22
    Košice dali gól!

    Je vyrovnané! MATEJ ČEŠÍK dostal puk v ľavom kruhu a okamžitou delovkou nedal Lašákovi šancu na zákrok. Oceliari sú opäť v hre o body. Asistencia: Milan Kolena.
     
    38:50
    V Košiciach je to poriadne zaujímavé. Hráči sa snažia zo všetkých síl a bodovať by chcel skutočne každý.
     
    39:45
    Košičania mohli ísť do vedenia! Po pravej strane do útoku vnikol Spilar, no jeho prudký pokus si Lašák dostatočne včas všimol a zastavil ho.
     
    40:00
    V úvode tretej tretiny sa budú hostia brániť. Bulíř sa previnil hákovaním.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá dvadsaťminútovka je za nami a my môžeme konštatovať, že sledujeme skvelý hokej so šancami na oboch stranách. Videli sme už 6 gólov, a tak sa aj v záverečnej časti hry máme rozhodne na čo tešiť.

    Tretia tretina sa začne približne o 19:17.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:30
    Tretia tretina sa začala presilovkou Košíc. Oceliari sa ale na ľadovej ploche zatiaľ nesprávajú ako v početnej výhode a nedarí sa im ani zakončiť.
     
    40:50
    Košičania dokonca mohli počas vlastnej presilovky aj inkasovať! Museli čeliť veľmi nepríjemnému brejku súpera, ktorý ale napokon aj za pomoci Hyláka so šťastím zastavili.
     
    41:46
    Košickí hokejisti sa presunuli späť do útočnej tretiny, ale tam sa im nedarí nič vymyslieť. Ľahká strela z pravej strany bola zblokovaná a Lašák nemá žiadne problémy.
     
    41:53
    Oceliarom dokonca puk pri rozohrávke ušiel až do strednej tretiny. Túto presilovku už nevyužijú.
     
    42:56
    Košickí hokejisti skutočne pohŕdli presilovou hrou a puk do siete súpera neposlali. To ich ešte môže mrzieť.
     
    43:44
    Hra je ale stále otvorená a čakáme na siedmy presný zásah. Aktívni sú hokejisti oboch celkov, no do vedenia môže ísť v tejto chvíli iba jeden z nich.
     
    44:40
    Hra sa musí na malý moment prerušiť. brankár Hylák má nejaké technické problémy s korčuľou a pokúša sa mu s tým pomôcť kustód zo striedačky.
     
    44:40
    Napokon to ale zrejme bude na dlhšie. Hylák ostáva na striedačku a do bránky príde nerozchytaný Melicherčík, to môže byť Košice veľká nepríjemnosť!
     
    45:08
    Liberec sa bude brániť! Urban smeruje na trestnú lavicu na dve minúty za hákovanie.
    Medzičasom sa do bránky vracia Hylák.
     
    45:45
    Košickí hokejisti začali hru v početnej výhode aktívne, ale ku gólovej šanci sa zatiaľ nedostali. Rozhodcovia ich vykázali z pásma pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    46:12
    Liberec urobil kus práce a puk poslal spoza svojej bránky až na opačnú polovicu. Hostia sa bránia s úplným prehľadom.
     
    46:40
    Libereckí hráči majú stále všetko pod kontrolou. Hostia úplne uzavreli priestor pred Hylákom a súperovi nič nedovoľujú.
     
    47:02
    Košičania sa napokon v závere presilovky ešte do pásma dostali. pred bránku sa natlačil Jánošík, no v ťažkej pozícii sa mu napokon dorážať nepodarilo.
     
    47:34
    Rozhodcovia vylučujú na oboch stranách. Z domácich smeruje na trestnú lavicu Kolena za filmovanie pádu, z hostí Výtisk za hákovanie.
     
    48:35
    Košice dali gól!

    Košičania sa v hre štyroch proti štyrom dostávajú do vedenia. Skúsený PETER BARTOŠ si počkal na prihrávku k ľavej žrdi a nekompromisne zakončil. Asistencia: Gabriel Spilar.
    Peter BARTOŠ - 4:3
     
    49:03
    Domáci mohli svoje vedenie ešte navýšiť! Štrbák urobil skvelú prácu, potiahol puk pred bránku, ale Bartánus tam zoči voči Lašákovi nepochodil.
     
    49:03
    Košičania budú hrať vo štvorici proti trom hosťujúcim hráčom! Za držanie smeruje na trestnú Jelinek.
     
    49:38
    Zhodné tresty sú už medzičasom minulosťou a pokračuje sa v presilovke 5 proti 4. Košičania sú ale aktuálne ďaleko od svojej bránky, kde musia zbierať puk.
     
    50:15
    Oceliari sa do pásma vrátili a pokúsili sa tam niečo vymyslieť. Z pravej strany pálil zrejme Bartánus, ale jeho pokus skončil iba u Lašáka.
     
    50:57
    Bicek urobil kusisko roboty a s pukom na hokejke sa od vlastnej striedačky dostal až do zakončenia. To mu ale prekazil brániaci hráč, ktorý jeho prudký pokus zblokoval.
     
    51:32
    Košičania sú pri chuti! medzičasom už v plnom počte Bicek v medzikruží hľadal svojich spoluhráčov, no tí ani teraz nedokázali zakončiť.
     
    51:56
    Košičania stále útočia! Jenčík sa s pukom na hokejke pustil po ľavej strane až do útočnej tretiny a jeho strela ako ako z dela skončila iba u Lašáka.
     
    52:39
    Oceliari nedovoľujú súperovi ani len dýchať. Bartoš s pukom na hokejke po pravej strane opäť preniesol všetku pozornosť až pred bránku, no tam sa Lašákovi aj so šťastím podarilo jeho zakončenie vytlačiť.
     
    53:12
    Košičania sú ako utrhnutí z reťaze a podávajú najlepší výkon tejto sezóny. Liberec nevie, kam skôr skočiť, a tak hosťom bezpochyby padne vhod reklamná prestávka.
     
    53:23
    Košičania sa budú brániť! Philipp smeruje na trestnú lavicu na dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    53:54
    Liberec je hneď od úvodu presilovky aktívny, no teraz ho zastavil iba ofsajdový verdikt rozhodcov na modrej čiare.
     
    54:26
    Košičania sa bránia veľmi dobre a puk vyhodili cez všetky čiary.
     
    54:56
    Oceliari aj v tomto prípade svoju defenzívu s prehľadom zvládli a puk letí až za Lašáka.
     
    55:23
    Domáci v plnom počte.
     
    55:40
    Košice sa budú brániť! Opäť trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche...
     
    56:20
    Košičania zatiaľ svoju defenzívu zvládajú a puk k Hylákovi nepúšťajú. Liberec má skvelú šancu na vyrovnanie.
     
    56:43
    Hosťujúci tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    56:50
    Liberec hrá v šestici bez brankára proti štyrom Košičanom!
     
    57:12
    V Steel aréne to len tak zahučalo. Lapšanský vytlačil puk z pásma a pokúsil sa o rýchly únik, no bol zastavený.
     
    57:26
    Košičania sa budú 14 sekúnd brániť v trojici proti šiestim hosťom! Štrbák sa previnil hákovaním.
     
    57:40
    Košice hrajú v štvorici, ale stále sa musia brániť.
     
    58:02
    Oceliarom sa podarilo puk vyhodiť cez všetky čiary, prázdnu bránku ale míňajú.
     
    58:36
    V Steel aréne je poriadne horúco. Hostia pália na Hyláka tak tvrdo, že plexisklo za bránkou má čo robiť, aby odolalo.
     
    58:52
    Obrovská dráma v Steel aréne pokračuje. oceliari sa stále urputne bránia a Hylák predviedol skvelý zákrok. Napätie by sa dalo krájať.
     
    58:52
    Domáci tréner Tomko si vyžiadal oddychový čas.
     
    59:20
    V košickej Steel aréne sa hrá stále so zatajeným dychom. Hostia sú nasťahovaní pred Hylákom, ktorý nevie čo skôr, no naši majstri zatiaľ odolávajú.
     
    59:30
    Košičania sa už medzičasom bránia v plnom počte. Lašák je stále na striedačke.
     
    59:47
    Košičania poslali puk iba na zakázané uvoľnenie. Čaká ich posledných 17 sekúnd utrpenia.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je koniec, Košičania v CHL prvýkrát vyhrali a Steel aréna oslavuje! (19:58:20)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 24. Lapšanský (Philipp), 29. Lapšanský (Drgoň), 38. Češík (Kolena), 49. Bartoš (Spilar) – 8. Bulíř (Bulík, Vampola), 35. Bartek, 38. Bulíř (Valský)


    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Cebák, Jánošík, Černák, Štrbák (C), Drgoň, Philipp, Macejko – Lapšanský, Hrnka, Bartánus – Spilar (A), Bartoš, Jenčík (A) – Bicek, Češík, Kolena – Stupka, Chovan, Sojčík – Hinďoš
    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Schwarz) – Voráček, Škoula, Výtisk (C), Vitásek, Derner, Gřegořek(A), Plutnar – Bartek (A), Krenželok, Bulík – Valský, Filippi, Bulíř – Vampola, J. Vlach, Urban – Jonák, Kica, Jass – Jelínek

    Rozhodca: Gebei (AUT), Kubuš (SVK) – M. Korba (SVK), Rovenský (SVK)