Bologna – Fiorentina 0:3 (kon.) | Inter – Neapol 0:0 (kon.)
koniec
Inter Miláno
0:0 (0:0)
SSC Neapol
Sobota 26.04.2014, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (Miláno) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    87
    Dnes absolútne nevýrazný Higuaín opúšťa trávnik na nosidlách. Želáme mu skoré uzdravenie. V závere ho nahradí Goran Pandev.
     
    83
    Alžírsky ľavý bek Ghoulam si na polovici ihriska počínal nedovolene, keď nepríjemným spôsobom zostrelil Guarína. Rizzoli musel znovu tasiť.
     
    82
    Hektické momenty na oboch stranách nás opäť zodvihli zo sedadiel. Úha, tak toto bola divočina. Najskôr sa na ľavej strane uvoľnil Nagatomo, ktorý sa nádherným sóličkom dostal až pred Reinu. Ten ale hokejovým zákrokom ramenom jeho pokus z veľkého uhlu vyrazil. Za nejakých desať sekúnd však Neapol zrealizoval ukážkový protiútok, na ktorého konci bol po Hamšíkovej prihrávke Inler. Ten však z hranice šestnástky pálil iba do ľavej Handanovičovej žrde!
     
    81
    Mauro Icardi bezgólový stav už taktiež neovplyvní. Nejakých desať minút pred koncom ho na hracej ploche nahradí Zdravko Kuzmanovič.
     
    75
    Brazílsky dirigent Hernanes dnes svoj orchester ku gólovej muzike nepriviedol a na hracej ploche ho preto nahradí Fredy Guarín.
     
    70
    Na trávnik prichádza aj kapitán druhej strany. Marek Hamšík dostáva niečo vyše dvadsiatich minút. Priestor mu uvoľnil Dries Mertens.
     
    69
    Je tomu skutočne tak a D´Ambrosio proste nemôže pokračovať ďalej. Fanúšikovia to ale vítajú s obrovským hukotom, pretože na hraciu plochu sa dostane ikonický Javier Zanetti!
     
    62
    Hernanes dnes prekvapujúco mlčí a tak sa nám pripomenul aspoň podrazením rozohrávajúceho Inlera. Rizzoli si to všimol a dokonca to odmenil žltou kartou.
     
    53
    Stretnutie sa nám opäť vracia do starých vzrušujúcich koľají. Na druhej strane sa o svižnú odpoveď staral Yuto Nagatomo, ktorý si povodil Henriqueho a následne odcentroval na bližšiu žrď. Tam netradične hlavou zakončoval Rodrigo Palacio, ktorý však z piatich metrov loptu medzi tri žrde neusmernil. Argentínčanova koncovka letela mimo a na zadnej žrdi ju nestihol doklepnúť ani Icardi.
     
    51
    Sotva som to dopísal a Gonzalo Higuaín sa dostal to prvej príležitosti na skórovanie. Parádnym pasom ho na hranici malého vápna oslovil kapitán Inler. Argentínsky bomber však napálil iba brániaceho Andreolliho, ktorý prebehol popred Handanoviča. Z druhej vlny zakončoval ešte Dries Mertens, no jeho krížnu jedovku vytiahol z bránky Ranocchia. Rohový kop pre Partenopei.
     
    38
    Henrique mal na pravej strane nemalé problémy s agilným Rodrigom Palaciom, ktorého musel nedovolene stiahnuť k zemi. Rizzoli musel po druhýkrát tasiť.
     
    36
    Gökhan Inler sa na druhej strane mohol postarať o prvý gól pre Partenopei. Ani on však vo svojej snahe nepochodil. Stredom ihriska sa predral cez Hernanesa a následne už musel páliť. Z vyše dvadsiatich metrov to nemyslel zle a Samir Handanovič sa musel poriadne natiahnuť. Švajčiarova strela ale len tesne mierila na brvno domácej svätyne.
     
    26
    Rodrigo Palacio sa už rútil do jasnej tutovky, no ku kolmici od D´Ambrosia sa nedostal. Ešte pred šestnástkou ho totiž stiahol Miguel Britos. Nicola Rizzoli po prvýkrát vyťahuje žltú kartu.
     
    18
    Rodrigo Palacio si hodil loptu krížom hracieho poľa a jeho rýchlosti nestačil žiaden z hráčov mužstva spod Vezuvu. Postupne si poradil s Inlerom, Albiolom i Britosom, aby z hranice šestnástky prudko vystrelil. Jeho rana sa tiahla po zemi, no mierila len tesne mimo pravej žrde. Pepe Reina ju suverénne púšťal, ale zrejme si až tak svojou vecou istý nebol.
     
    14
    Skóre sa však mohlo otvárať i na druhej strane! Lahôdkovú akciu vyšperkoval Dries Mertens, ktorý si preberal prihrávku od Jorginha. Belgický technik následne oblúčikom prehodil loptu do šestnástky, kam poza obranu nabiehal José Callejón. Ten pálil z desiatich metrov k pravej žrdi, ktorú však jeho placírka tesne minula. Samir Handanovič by bol nez nároku na zákrok!
     
    11
    Nerazzurri ale postupne začínajú prikladať pod kotol. Futbalovým majstrovstvom nás zo sedadiel zodvihol Mateo Kovačič. Ten si doslova k nohám položil brániaceho Jorginha a následne zo šestnástkového oblúku nepríjemne vypálil. Jeho rana skackala k pravej Reinovej žrdi, no španielsky gólman zasahovať nemusel. Vďaka Albiolovmu teču totiž strela mierila tesne mimo. Rohový kop.
     
    10
    Pepe Reina bol po prvýkrát prinútený k vážnemu zákroku. Inter potvrdzuje svoj lepší úvod zápasu. Cambiasso sa v strede ihriska v súboji kapitánov odpútal od Inlera a následne do šance vysunul Hernanesa. Ten útočil stredom z ihriska a svoj postup zastavil nejakých dvadsať metrov od bránky, odkiaľ sa pokúsil o streľbu. Jeho bombu k pravej žrdi ale gólman hostí vyrazil do strany.

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   62. Hernanes (INT) – 26. Britos (NEA), 38. Henrique (NEA), 83. Ghoulam (NEA)


    Inter Miláno: Handanovič – Campagnaro, Ranocchia, Andreolli – D´Ambrosio, Hernanes, Cambiasso (C), Kovačič, Nagatomo – Palacio, Icardi
    Náhradníci: Castellazzi, Carrizo – J. Zanetti, Guarín, Kuzmanovič, Botta, Taider, D. Milito
    Manažér: Walter Mazzarri (ITA)

    SSC Neapol: Pepe Reina – Henrique, Raúl Albiol, Britos, Ghoulam – Jorginho, Inler (C) – José Callejón, D. Mertens, Insigne – Higuaín
    Náhradníci: Colombo, Doblas – Réveillère, Mesto, Hamšík, Zúňiga, Pandev, Džemaili, Radoševič, Behrami, D. Zapata
    Manažér: Rafael Benítez (ESP)

    Rozhodca: Nicola Rizzoli – N. Nicoletti, A. Marrazzo – S. Ghiandai