Southampton – Everton 2:0 (kon.) | Fulham – Hull City 2:2 (kon.) | Stoke City – Tottenham 0:1 (kon.)
Swansea – Aston Villa 4:1 (kon.) | West Bromwich – West Ham 1:0 (kon.) | Manchester United – Norwich 4:0 (kon.)
koniec
Southampton FC
2:0 (2:0)
Everton FC
Sobota 26.04.2014, 13:45 • St. Mary's Stadium (Southampton) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Po zmene strán sa obraz hry taktiež príliš nezmenil. Everton pôsobil bezradným dojmom a okrem dvoch šancí Lukaka sa dnes na viac nezmohol. Dvomi defenzívnymi skratmi navyše rozhodol o svojej porážke 0:2. Prikrášliť ju ešte mohol Rickie Lambert, ktorý však orazítkoval iba ľavú Howardovu žrď. Toffees tak na ceste do Ligy majstrov narazili na ďalší hrboľ.

    To je z južného Anglicka všetko. 36. kolo anglickej Premier League je len na začiatku. Už zanedlho sa Vám prihlásim z Craven Cottage, kam pricestoval Hull. (15:47:24)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    V priebehu trojminútového nadstavenia sme ešte sledovali zaujímavý pokus v podaní Prowsea, ktorý však Howard dokázal zneškodniť.
     
    90+1
    Nezvyklý jav i na druhej strane, keď stretnutie nedohrá ani Leighton Baines. Na jeho miesto príde mladý bek Garbutt.
     
    90
    Ihrisko opustí i domáci krídelník z druhej strany Steven Davis, ktorého už len na nadstavený čas nahradí Guly do Prado.
     
    89
    Po prvýkrát sa predviedol i hrdzavý krídelník Reed, ktorý si na pravej strane obhodil Alcaraza, no loptu už na hracej ploche nezastihol.
     
    88
    Priestory St. Mary´s sa začínajú postupne vyprázdňovať. Priaznivci sú presvedčení, že sa už nič zaujímavé nestane.
     
    87
    Mauricio Pochettino i fanúšikovia na St. Mary´s sú si už istí tromi bodmi. Everton sa nachádza na absolútnom dne.
     
    86
    Trávnik symbolicky opúšťa i kapitán Southamptonu Adam Lallana, ktorý svojim výkonom opäť nesklamal. V závere ho nahradí Harrison Reed.
     
    85
    Aj s nadstaveným časom by sa hosťom mohlo podariť aspoň vyrovnať. V čase, kedy píšem tieto riadky, však Everton stále behá bez lopty.
     
    84
    Mužstvo z modrej časti Liverpoolu ale pôsobí značne odovzdaným dojmom. Do konca pritom zostáva necelých desať minút.
     
    83
    Už sme sledovali asi tri príležitosti, kedy sa pokutový kop dal pískať. Teraz som s tým aj osobne rátal. Oliver bol iného názoru.
     
    82
    Michael Oliver sa dnes rozhodol, že penaltu proste neodpíska. James McCarthy si posadil na zadok Lovrena, ktorý ho na zemi pridržal pri zemi. Hlavný arbiter ale jedenástku nepískol.
     
    81
    Everton v závere behá iba bez lopty, čo im znemožňuje akúkoľvek príležitosť na prípadnú výsledkovú korekciu.
     
    80
    Southampton sa momentálne zdarne usadil na súperovej polovici, kde predvádza svoju istú postupnú kombináciu.
     
    79
    Domácim sa ho podarilo odvrátiť a Everton následne vystaviť do postavenia mimo hru. Výborná práca domácich.
     
    78
    Centre od Leightona Baines dnes taktiež často postrádajú presnosť. Ďalšia prihrávka si našla iba Jacka Corka, ktorý odpálil na rohový kop.
     
    77
    Ďalší to mladý Angličan Southamptonu. Nezvyklo pohľadný futbal predvádza mužstvo z južného Anglicka. Nepotrebuje nato ani Brazílčanov či Španielov.
     
    76
    Mauricio Pochettino štvrťhodinu pred koncom prechádza do rozostavenia 4-2-3-1. Namiesto útočníka Gallaghera totiž príde krídelník James Ward-Prowse.
     
    75
    Center v podaní Leightona Bainesa takmer zaskočil Boruca! Angličanov center však k zadnej žrdi nezapadol.
     
    74
    Na lavičke Svätcov sa už pripravuje James Ward-Prowse, ktorý zanedlho vybehne na trávnik. Prvé striedanie Saints.
     
    73
    Ten gólový center neznamenal, ale Southamtpon i nejakých dvadsať minút pred koncom zápasu stále vedie o dva góly.
     
    72
    Jeho kolega zo stredu obrany si však proti prehadzujúcemu Lallanovi pomohol rukou. Michael Oliver ale ukazuje iba na rohový kop.
     
    71
    Na druhej strane voľný kop Southamptonu, ktorý však po centri kapitána Adama Lallanu odvracal paraguajský stopér Alcaraz.
     
    70
    Súhra domácej defenzívy sa prejavila i teraz, keď nabiehajúceho Stevena Naismitha vystavila do postavenia mimo hru.
     
    69
    Bolo tomu skutočne tak, no jeho loptu už na prvej žrdi odvracal do bezpečia José Fonte. Soton ukazuje svoje defenzívne kvality.
     
    68
    Vietor prináša i Leon Osman, ktorý cez Clynea neodcentroval, ale vybojoval aspoň rohový kop. Zrejme ho i sám rozohrá.
     
    67
    Červení sa v týchto momentoch predsa len musia brániť. McGeady si už chystal streleckú parketu, no loptu posielal iba do Wanyamu.
     
    66
    Southampton sa predovšetkým snaží kontrolovať loptu a nepustiť tak Karamelky do hry. Pochettinov plán zatiaľ vychádza.
     
    65
    Nestalo sa tak a Everton musí pokračovať v takomto aktívnom pojatí hry. V doterajšom priebehu je to skôr o zriedkavých zábleskoch.
     
    64
    Ako to dnes Romelu Lukaku zakončuje? V optimálnej pohode by druhým gólom už vyrovnával. Na ľavej strane odviedol penzum práce Leighton Baines. Ten si poradil s brániacim Clyneom a od bránkovej čiary stihol aj odcentrovať. Na jeho center si najlepšie naskočil Romelu Lukaku, ktorý však hlavičkoval iba do stredu bránky. Zo štyroch metrov dal lopte dostatočnú razanciu a keby ju poslal aspoň meter povedľa Boruca, mohlo byť znížené.
     
    63
    Krátko nato ju videl i Keňan Victor Wanyama, ktorý na polovici ihriska zostrelil McCarthyho. Prvé žlté napomínanie pre domácich.
     
    62
    Leon Osman sa v pokutovom území snažil vypýtať penaltu, ale v súboji s Dejanom Lovrenom tomu hodne pridal. Michael Oliver vytasil správnu žltú kartu.
     
    61
    Červení sú ale naďalej aktívnejší a momentálne sú oni bližšie k tretiemu gólu, než Karamelky k tomu prvému.
     
    60
    Rickie Lambert odmieta prvý gól, ktorý by padol z kopačiek hráčov Southamptonu. Nejakých dvadsať metrov od bránky padol prenikajúci Cork a tieto pozície proste patria Lambertovi. Urastený anglický zakončovateľ nádherne obstrelil múr prikrátky by zrejme bol i gólman Tim Howard. Amerického brankára ale zachránila ľavá žrď jeho svätyne. Soton stále vedie „iba" dva.
     
    59
    Roberto Martínez sa rozhodol i pre druhú zmenu v zápase. Cez výborného Clynea sa dnes Deulofeu absolútne nepresadil. Pokúsiť sa o to príde Aiden McGeady.
     
    58
    V krátkom slede sme videli dve koncovky domácich hráčov. Lallana najskôr mieril vysoko nad a Jack Cork zas pálil iba do stredu.
     
    57
    Lallana následne do šance vysúval Shawa, ktorého však dnuka nepustil Barry. Southampton je ale rozhodne aktívnejším celkom.
     
    56
    Nathaniel Clyne na pravej strane prestrkoval loptu na Davisa, no na zemi výborne zahral Alcaraz. Následne ale Karamelky o loptu znovu prišli.
     
    55
    Southampton sa opäť dokázal ubrániť a odrazenú loptu už Coleman poslal niekam smerom k rohovej zástavke.
     
    54
    Everton z ľavej strany rozohrával voľný kop, ktorý Osman poslal oba k Fontemu. Ten ale odvracal na hranicu šestnástky, kde mohol zakončovať Naismith. Škótsky krídelník napálil iba Lamberta, roh pre Toffees.
     
    53
    Shaw následne posielal o niečo presnejší center, ktorý v centrálnej časti šestnástky našiel Corka. Ten ale loptu ideálne nezasiahol a strelu tak orientoval mimo.
     
    52
    Luke Shaw na ľavej strane vycvičil dvoch defenzívnych hráčov Evertonu, no jeho následný center sa vzniesol iba k Timovi Howardovi.
     
    51
    Domáci rozohrávali z pravej strany rohový kop, ktorý na Alcarazovi vydrel Gallagher. Lallana centroval na dvojicu naskakujúcich spoluhráčov, ktorí ale loptu nezasiahli.
     
    50
    Niet sa čomu diviť. Pri momentálnom trende šestnástkových pádov si rozhodca dá pozor, či penaltu pískne alebo nie.
     
    49
    Leon Osman na ľavom okraji šestnástky padol, no Michael Oliver už po niekoľkýkrát rozpažil. Jedenástka sa kopať nebude.
     
    48
    Ďaleko nebezpečnejšie vyzeral protiútok Evertonu. Na pravej strane výborne zbiehal Deulofeu, ktorému však bol mávaný sporný ofsajd. Španiel sa pohyboval na hranici ofsajdovej línie a inak sa už mohol rútiť sám na Boruca.
     
    47
    Druhé dejstvo začína v pomalšom tempe. Do šance sa stredom ihriska dostával Lallana, ktorého však nedovolene zastavil James McCarthy.
     
    46
    Roberto Martínez sa na už na bezradnosť svojich zverencov nemohol ďalej pozerať. Na trávnik tak posiela skúseného Leona Osmana, ktorý nahrádza Rossa Barkleyho.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úvodnom dejstve sme sledovali vyrovnaný priebeh zápasu. Southampton bol síce o niečo nebezpečnejší, ale o všetkom rozhodli skraty hosťujúcej defenzívy. Po dvoch vlastných góloch znie polčasový rezultát 2:0 pre Saints. Everton bude pre udržanie nádejí na Ligu majstrov musieť pridať.

    Má na to celý druhý polčas, ktorý začína o 14:46.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    V samom závere prvého polčasu vidí prvú žltú kartu Gareth Barry. Toho pri rozohrávke prepadol Gallagher a hosťujúci stredopoliar ho nehodlal pustiť do šance.
     
    44
    Keď už mužstvo z južného Anglicka zaútočí, tak to stojí zato. Ďalší Clyneo center síce postrádal presnosť, ale Howarda i tak zamestnal.
     
    43
    V ostatných minútkach sledujeme zväčša medzišestnástkovú partiu. Southampton sa nemá kam ponáhľať a modrí sa zatiaľ trápia.
     
    42
    Zmenu nepriniesla ani Bainesova diagonála do šestnástky, ktorú pred Naismithom posielal do outu výborný Dejan Lovren.
     
    41
    Everton pokračuje nasťahovaný na polovici súpera, no k ničomu to zatiaľ nevedie. Saint sa bránia veľmi pozorne.
     
    40
    Nepochodil ani protiútok Evertonu, keďže Romelu Lukaku ťažil z postavenia mimo hry. Postranný rozhodca to videl správne.
     
    39
    Vzrušenie i na druhej strane, keď sa domáci po Stonesovej ruke domáhali pokutového kopu. Michael Oliver ho však nefúkol.
     
    38
    Konečne si nejakú zaujímavú gólovú príležitosť vypracovali i hosťujúce Karamelky. Po sérii rohových kopov sa k odrazenej lopte dostal Deulofeu, ktorý si na pravej strane prichystal priestor na center. Ten smeroval do klbka hráčov, ktoré skákalo v malom vápne. Najvyššie sa ocitol Romelu Lukaku, ktorý však z troch metrov nepochopiteľne hlavičkoval razantne nad.
     
    37
    Southampton sa konečne dokázal oslobodiť spod náporu Karameliek. Modrí však počas týchto momentov nedokázali zakončiť.
     
    36
    Leighton Baines si mohol svoju štandardku zopakovať, keďže Oliverovi sa nepáčili strkanice v malom vápne. Cork odvracia na ďalší roh.
     
    35
    Tak možno teraz... McCarthyho diagonála pristála iba u Dejana Lovrena, ktorý odvracal na ďalší rohový kop.
     
    34
    Do konca tak ostáva ešte hodina hry. To je na zaznamenanie dvoch zásahov dostatok času, ale zatiaľ k tomu nič neviedlo.
     
    33
    Everton bude musieť zabrať. Jednogólová strata sa ešte s pohodou dala odvrátiť. Po polhodine hry to však je o dva.
     
    31
    Southampton dal gól!
    Roberto Martínez bude musieť po zápase navštíviť maséra, pretože jeho krčné svalstvo dostáva poriadne zabrať. Po polhodine hry musí opäť krútiť hlavou. Deulofeu sa na ľavej strane nevrátil s Nathanom Clyneom, ktorý sa na nedostatok priestoru rozhodne nemohol sťažovať. Z pravej strany šestnástky následne centroval do vápna. Lopta preletela ponad oboch stopérov Toffees a na zadnej žrdi tak loptu zasiahol až SEAMUS COLEMAN. Ten predviedol ukážkovú chladnokrvnú hlavičku k ľavej žrdi, preňho žiaľ, vlastného brankára. 2:0 pre Svätcov!
     
    30
    Následnú štandardnú situáciu z ľavého okraju šestnástky rozohrával Leighton Baines, ktorý však odcentroval iba na Dejana Lovrena.
     
    29
    Nathan Clyne od začiatku stretnutia znepríjemňuje prácu Deulofeua. Tentokrát si ale anglický pravý bek počínal nedovolene.
     
    28
    Southampton sa snaží upokojiť hru a lopta sa tak neraz ocitá až u brankára Boruca. Minútky postupne plynú ďalej.
     
    27
    Deulofeu sa na ľavej strane opäť nepresadil cez Clynea a odrazenú loptu poslal Baines iba k Josému Fontemu.
     
    26
    Od rohovej zástavky centroval Steven Davis, no na jeho center najvyššie skákal stredopoliar Karameliek Gareth Barry.
     
    25
    John Stones na okamih zaváhal a hasiť zaňho musel Alcaraz. Ten však vypichol loptu iba k Lambertovi, ktorého na okraji šestnástky už Stones zastavil. Rohový kop.
     
    24
    Adam Lallana posielal ďalšiu výzvu pre Rickieho Lamberta, no ten zareagoval pomaly a loptu na hracej ploche už nedostihol.
     
    23
    Ešte výraznejší lazaret samozrejme trápi Everton, ktorý sa zatiaľ absolútne nedokázal presadiť. Saints vedú zaslúžene.
     
    22
    Mauricio Pochettino sa len chytil za hlavu. Jeho zraneniami oslabení zverenci sa už mohli dostať do dvojgólového vedenia.
     
    21
    Priamočiarosť Southamptonu naďalej víťazí... Sam Gallagher v strede ihriska pretlačil loptu na Rickieho Lamberta, ktorý s ňou vnikol až do šestnástky. Z jej ľavého okraja prihrával pod seba a z hranice vápna mohol páliť Steven Davis. Ten zakončoval k ľavej žrdi, ktorú len o nejakého pol metra minul. Howard sa za jeho projektilom len obzeral. Pekná akcia Southamptonu.
     
    20
    Lallana na ľavej strane spolupracoval so Shawom, ktorý následne posielal spätnú prihrávku na Davisa. Ten však iba vytĺkol defenzívne bloky Toffees.
     
    19
    Jeho spoluhráči sa medzitým museli brániť, keď zo strednej vzdialenosti natiahol Davis. Aj on však zakončoval iba do stredu bránky.
     
    18
    No, Dejan Lovren šiel do toho súboja s poriadnym šlapákom a Oliver túto situáciu mohol posúdiť aj inak. Naismith sa stále nezbiera zo zeme.
     
    17
    Dejan Lovren na ľavej strane naložil kolenu Stevena Naismitha, ktorý sa dokotúľal až za postrannú čiaru. Michael Oliver hru púšťa, Soton bude vhadzovať.
     
    16
    Po štvrťhodine hry tak čakáme na prvú vážnejšiu príležitosť zápasu. Napriek tomu sme už videli jeden gól, o ktorý sa postaral skratujúci Alcaraz.
     
    15
    Everton konečne zaznamenal prvý strelecký pokus medzi tri žrde. Spoza šestnástky zakončoval práve Deulofeu, ktorý ale mieril iba do stredu bránky.
     
    14
    Hostia sa zatiaľ tlačia predovšetkým po ľavej strane, kde sa však Deulofeu výrazne trápi. Po tretíkrát ho v krátkom slede zastavil Clyne.
     
    13
    Výborne na druhej strane zapracoval i Leighton Baines, ktorý v sklze vypichol loptu prenikajúcemu kapitánovi Saints Lallanovi.
     
    12
    Toffees tak mali výhodu aspoň rohového kopu, no ani ten v hosťujúce zakončenie neviedol. Na bližšej žrdi odvracal Cork.
     
    11
    Dlhá centrovaná lopta prepadla až na Stevena Naismitha, ktorý sa z pravej strany snažil odcentrovať na Lukakua. Pred ním ale zasahoval Luke Shaw.
     
    10
    Z ľavej strany sa opäť snažil presadiť Deulofeu, ktorého však na jednotku prečítal Nathan Clyne. Hrať môže Steven Davis.
     
    9
    Roberto Martínez sa zatiaľ mračí. Jeho zverenci majú problémy u v rozohrávke. Pressing Saints je zatiaľ ukážkový.
     
    8
    Anglická réžia si ešte raz vyberá vlastenec v podaní Alcaraza. Ten nebol pod žiadnym tlakom a „vlastňák" teda pôjde na jeho triko.
     
    7
    Sám Deulofeu sa ujal rozohrávky, no jeho center úspech nepriniesol. Na dvakrát ho odvrátil portugalský stopér José Fonte.
     
    6
    Karamelky sa môžu chytiť úvodným rohovým kopom zápasu, ktorý na ľavej strane vybojoval Katalánec Gerard Deulofeu.
     
    5
    Do ďalšej šance sa dostával Sam Gallagher, ktorý sa z ľavej strany snažil prestreliť Stonesa. Ten ale sklzom jeho strelu zablokoval.
     
    4
    Southampton ale úvodný gól nakopol a Svätci sa naďalej tlačia dopredu. Everton je tým úvodom značne zaskočený.
     
    3
    Ambície Evertonu, ktorý naďalej zápolí o Ligu majstrov, tak dostali poriadne na frak. Do konca však zostáva takmer celý zápas.
     
    1
    Southampton dal gól!
    54 sekúnd stačilo domácim a už sa dostali do skorého vedenia. Akciu začal Adam Lallana, ktorý pred šestnástkou prihrával doľava na Rickieho Lamberta. Ten sa centrom snažil do koncovky vyzvať svojho parťáka Sama Gallaghera, no pred ním zasahoval ANTOLÍN ALCARAZ. Ten však zasiahol loptu tak nešťastne, že ju poslal priamo za Howardov chrbát. Takto si štvrtá stopérska voľba Toffees dôveru Roberta Martíneza nezíska.
     
    1
    Stretnutie na nádherne pripravenom trávniku St. Mary´s môže začať. Úvodný výkop obstaral Everton v modrom. Svätci v červenej sade sprava-doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Southampton FC: Boruc – Clyne, José Fonte, Lovren, Shaw – S. Davis, J. Cork, Wanyama, Lallana (C) – S. Gallagher, Lambert
    Náhradníci: Gazzaniga – Ward-Prowse, Guly, Chambers, Hooiveld, Reed, Targett
    Manažér: Mauricio Pochettino (ARG)

    Everton FC: Howard (C) – Coleman, Stones, Alcáraz, Baines – J. McCarthy, Barry – Naismith, Barkley, Deulofeu – Lukaku
    Náhradníci: Joel Robles – Hibbert, McGeady, Osman, Garbutt, Browning, Ledson
    Manažér: Roberto Martínez (ESP)

    Rozhodca: Michael Oliver – S. Long, R. West – J. Moss.
     
    Vážení športoví priatelia, vitajte pri sledovaní úvodného zápasu 36. kola anglickej Premier League.

    Na St. Mary´s náš čaká konfrontácia dvoch najpríjemnejších zjavov tohoto ročníka. Mužstvo z modrej časti Liverpoolu sa pod novým manažérom Robertom Martínezom naďalej pokúša o postup do Ligy majstrov.
    Európske ambície na jeseň neskrýval ani Southampton, ktorý však postupom času vrchné priečky vypratal a uspokojí sa zrejme i s umiestnením v hornej polke. O extrémne dôležité body tak pôjde predovšetkým Evertonu...

    Tabuľkové postavenie:

    8. Soton: 13 – 10 – 12; skóre 50:45; body 49
    5. Everton: 20 – 9 – 6; skóre 57:34; body 69

    Forma:

    Soton: R – P – P – V – P – V
    Everton: V – P – V – V – V – V

    Southampton nám prakticky od samého úvodu sezóny forsíruje atraktívny ofenzívny futbal. Mužstvo sa pod trénerom Pochettinom prejavuje nesmierne pružným dojmom. Problémy mu nerobí ani prechod na priamočiari štýl hry.
    Každopádne si Svätci udržujú najvyššie ligové percento v držaní lopty (59,5%). Na jeseň sa celok z južného Anglicka často pohyboval v TOP 4, respektíve na priečkach zabezpečujúcich pohárovú Európu. Jar už taká ružová nebola. Saints z posledných deviatich stretnutí prehrali až päťkrát. Predtým si pritom držali šesťzápasovú šnúru bez porážky.

    Everton sa narozdiel od Svätcov nachádza vo výbornej forme i na konci ligového ročníka. Pre porovnanie, v ostatných deviatich kolách stratili len tri body (Crystal Palace 2:3). Minulý týždeň sa Karamelkám na vlastnej tráve podarilo zdolať Manchester United a nepriamo tak zoťať hlavu Davida Moyesa (bývalého to manažéra Toffees).
    Pre Everton to bol navyše jubilejný dvadsiaty triumf v ligovom ročníku, čo je pre modrých v Premier League maximom. Vyšší počet bodov v tejto fáze mali Karamelky naposledy v sezóne 1986/87! Podarí sa im dnes tento úlovok rozšíriť?

    Vzájomné zápasy:

    29.12.2013; Everton FC – Southampton 2:1
    (Coleman, Lukaku – G. Ramírez)

    21.01.2013; Southampton – Everton FC 0:0

    29.09.2012; Everton FC – Southampton 3:1
    (2x Jelavič, Osman – G. Ramírez)

    06.02.2005; Southampton – Everton FC 2:2
    (Crouch, H. Camara – J. Beattie, M. Bent)

    16.10.2004; Everton FC – Southampton 1:0
    (Osman)

    21.02.2004; Southampton – Everton FC 3:3
    (K. Phillips, J. Beattie, F. Fernandes – 2x W. Rooney, D. Ferguson)

    Everton neprehral posledných osem vzájomných konfrontácii, no na St. Mary´s sa neradoval od apríla 2002 (R:3; P:1).
    Toffees si proti tomuto súperovi pripísali i najvyššie víťazstvo v Premier League. V novembri 1996 rozstrieľali Svätcov 7:1! Hattrickom sa vtedy blysol už zosnulý Garry Speed.

    Absencie:

    Úzky káder Southamptonu trápi poriadny lazaret. Snáď najciteľnejšou stratou je výpadok najlepšieho strelca Jaya Rodrigueza.
    Chýbať bude i prehliadaný klenot Morgan Schneiderlin. Okrem nich bude ešte chýbať Yoshida, Gastón Ramírez a Kelvin Davis.

    Druhá strana na tom nie je o nič lepšie. Na rozsiahlu maródku najnovšie pribudli i Sylvain Distin a Kevin Mirallas.
    Okrem Distina chýba aj druhý stopér Jagielka. Popri Stonesovi tak zrejme bude plátať i Alcaraz. Nastúpiť nemôžu ani dlhodobo zranení Pienaar, Oviedo, Gibson, Lacina Traoré a Arouna Koné.

    Zápas predom nemá jasného favorita. Väčšia húževnatosť bude zrejme na strane hostí, ktorí sa nevzdávajú sna o Champions League.
    Radovať sa ale bude ten, kto sa lepšie vysporiada s početnými absenciami.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:45.

    Erik Farkaš

    Góly: 1. Alcáraz (vla.), 31. Coleman (vla.)

    Karty:   63. Wanyama (SOU) – 45. Barry (EVE), 62. Osman (EVE)


    Southampton FC: Boruc – Clyne, José Fonte, Lovren, Shaw – S. Davis, J. Cork, Wanyama, Lallana (C) – S. Gallagher, Lambert
    Náhradníci: Gazzaniga – Ward-Prowse, Guly, Chambers, Hooiveld, Reed, Targett
    Manažér: Mauricio Pochettino (ARG)

    Everton FC: Howard (C) – Coleman, Stones, Alcaraz, Baines – J. McCarthy, Barry – Naismith, Barkley, Deulofeu – Lukaku
    Náhradníci: Joel Robles – Hibbert, McGeady, Osman, Garbutt, Browning, Ledson
    Manažér: Roberto Martínez (ESP)

    Rozhodca: Michael Oliver – S. Long, R. West – J. Moss