Udinese – AC Miláno 1:0 (kon.) | Catania – Cagliari 1:1 (kon.)
koniec
Udinese Calcio
1:0 (0:0)
AC Miláno
Sobota 08.03.2014, 18:00Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Nemohúcnosť v koncovke a pokoj teda vo finálnej fáze – to bo dôvod, prečo sa AC Miláno druhýkrát za sebou v lige musí skloniť pred súperom a na San Siro príde naprázdno. Jediný gól dal po peknej akcii a presnom zakončení do odkrytej brány Antonio Di Natale a získal pre svojho zamestnávateľa veľmi dôležité tri body. Dnes je to odo mňa všetko, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera. (19:51:32)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Duel sa už iba z povinnosti dohráva, tri body podľa všetkého ostanú doma.
     
    90+2
    AC je blízko k tomu, aby už v druhom zápase za sebou nedalo ani gól a rozhodne k tomu prihráva aj zbytočný útočný faul Balotelliho.
     
    90+1
    Zo strany Milána je to už hra vabanku, otvorená obrana pritom dáva šance na brejky pre domácich. Nikto ale nevyužil ani jednu možnosť pre svoje farby.
     
    90
    Rozhodca ešte nadstavuje 3 minúty.
     
    89
    Basta vymení na posledné sekundy Pereyru.
     
    88
    Kontroverzný útočník mieril ranu z ďalšieho priameho kopu ale strela priamo do stredu nebola prekvapujúca.
     
    87
    Balotelli rozhodne v útoku urobil prievan v radoch svojich, ťahá aktívne útoky smerom dopredu, vymýšľa nahrávky do finále a zahráva priam kopy. Na vyrovnanie to nie a nie stačiť.
     
    85
    Badu na ihrisku nahradí Pinziho.
     
    84
    Muriel sa po rýchlom brejku nenechal odstaviť od lopty a napokon aj sám vystrelil, ale zaujímavý projektil nebol dostatočne razantný a preto nemohol skončiť v sieti.
     
    83
    Z neho sa AC nepresadilo, obrana bola pri lopte skôr a situáciu vyriešila k svojej spokojnosti.
     
    82
    Essien hlavičkou center do ohňa na prvú žrď, ale Scuffet jeho šancu zlikvidoval a vyrazil na roh.
     
    81
    Miláno nie a nie dať gól, 90 minút nedal proti Juve zásah, teraz sa trápi pre zmenu na ihrisku Udinese.
     
    80
    Balotelli skvele posunul center na svoju osobu ešte ďalej, kde číhal Pazzini pred brankárom sám, lenže práve Scuffet bol pri lopte skôr a nebezpečie zažehnal.
     
    77
    Di Natale ide doel, nahradil ho Muriel.
     
    76
    Di Nataleho priamy kop nemal presné parametre, prudkú bombu z dvadsiatich piatich metrov mieril vysoko nad.
     
    75
    Ani jednu zmenu na druhej strane nepredviedlo Udinese, domáci si to zrejme šetria na neskorší čas, keď budú možno už len urputne brániť jednogólový náskok.
     
    74
    Balotelli to zobral na vlastné tričko, v rýchlom úniku postupoval sám a potom aj napálil prudký projektil, lenže vysoko nad.
     
    73
    Muntari v zápase končí, nahradil ho Taarabt.
     
    72
    Jediným prísľubom na to je zrejme len osobnosť Maria Balotelliho, ťažko očakávať gól od niekoho iného, hoci Pazzini bol k nemu dnes veľmi blízko.
     
    69
    Miláno sa tak dostalo ešte do väčších komplikácií, musí teraz vrhnúť všetky sily do útoku a pokúsiť sa aspoň o ten výsledok, ktorý mal nahratý doposiaľ – teda remízu.
     
    68
    Udinese dalo gól! Pasívna hra hostí sa už musela prejaviť, v obrane to tentoraz na rýchly brejk nebolo dostatočne pokryté a preto AC pyká! Skvelý rýchly únik po prhrávkach na jeden dotyk už vo vápne musel do poloprázdnej brány ANTONIO DI NATALE dať a aj tak urobil. Abbiati bol prikrátky.
     
    67
    Balotelli okamžite rozohral priamy kop smerom na bránu, tam číhal Pazzini, ale napokon loptu zachytil Scuffet bez toho, aby ju nikto tečoval.
     
    66
    Sme zvedaví, v akej nálade bude hviezdny útočník, možno podľa toho sa bude odvíjať ďalší priebeh hry.
     
    64
    Na hraciu plochu prichádza Balotelli, nahradí Robinha.
     
    63
    Fernandes s Di Nataleom veľmi pekne kombinovali hneď na to, ale veterán Udine neprekonal Abbiatiho vo veľkej šanci, navyše sa však pískal ofsajd.
     
    62
    Di Natalemu nesadla strela po chybe Mexesa a spolupráci s Widmerom, mieril to falšom úplne vedľa brány, čím Abbiatiho neohrozil.
     
    61
    Pomaly by sa mohol blížiť čas Balotelliho, ktorý môže byť jazýčkom na váhach a rozhodujúcim faktorom v dianiu hry.
     
    60
    Miestami je to na trávniku len prekopávaná z jednej strany na druhú a preto sa diváci nemôžu nabažiť najkrajšieho futbalu.
     
    58
    Do hry sa ako prvý na strane hostí nedostane Balotelli, ale Essien. Nahradí Birsu.
     
    57
    Boj na oboch stranách pokračuje, tempo hry je stále na vysokej úrovni, ale hra sa neprelieva z jednej strany na druhú po vyložených šanciach, skôr po nedotiahnutých sľubných únikoch.
     
    56
    Di Nataleho priamy kop jeho spoluhráči zahrali všelijako, len nie gólovo. Hlavička mierila len do spleti tiel, potom prišla dorážka vysoko nad, čo Abbiati ani nemusel hodnotiť.
     
    54
    Scuffet len vyboxoval hlavičku Robinha, vyzeralo to nebezpečne, ale gól nepadol ani po tejto situácii. Brankár však vlastne svojich podržal skvelým zákrokom, hoci tam mohla prísť aj dorážka zblízka.
     
    53
    Uvidíme, či sa to po zmene strán zmení, v prípade nepriaznivého výsledku by do hry na strane Rossoneri mohli zasiahnuť Kaka či Balotelli.
     
    52
    Mexes musel faulovať prenikajúceho Widmera, za čo videl žltú kartu.
     
    51
    Tímy nepredviedli v prvom polčase oslnivý výkon, pretože gól nepadol. Ale aktívne sa hrať snažili, podnikali nebezpečné akcie, viac z hry malo Miláno.
     
    48
    Ani jeden z trénerov cez prestávku nestriedal, hráme teda bezo zmien.
     
    47
    Po zmene strán vykopávalo Udinese.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Brankári ale loptu zo siete nelovili a preto sa do kabín ide za stavu 0:0. Po zmene strán budeme hrať približne od 19:03.
     
    Plynulá hra nepriniesla gól v prvom polčase, hoci tímy sa tlačili pred súpera a jeho bránu a mali značné množstvo góloviek. Ťažko povedať, kto bol bližšie ku gólu, zrejme predsa len viac AC Miláno. Centre z pravej strany hlavičkoval Pazzini vždy len tesne mimo, na druhej strane zaujala šanca Di Nataleho.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Rozhodca ešte nadstavil 1 minútu.
     
    43
    Množia sa nám rohové kopy, tímy majú šancu uspieť hlavne zrejme len takýmto spôsobom, pretože defenzíva je pri prípadných brejkoch doposiaľ na oboch stranách pevná.
     
    42
    Z neho nezapršalo, neskôr sa dostal namiesto centru za čiaru Heurtaux.
     
    41
    Di Natale v sľubnej šanci neskóroval, pritom si spracoval dobrý center a mieril z prvej pomedzi nohy Mexesa. Ten však odvrátil na roh.
     
    40
    Priamy kop Montoliva netrafil v akrobatickom rozpoložení Honda a preto sa meniť skóre po tejto štandardke rozhodne nebude.
     
    39
    Hrá sa o dôležité body na oboch stranách, ale tímy predvádzajú vysoký pressing a aktívnu útočnú hru. Zrejme to bude súvisieť aj s nedokonalou obranou, hoci gól ešte žiadna z nich nepustila.
     
    37
    Robinho nevedel čo s loptou a preto spoza vápna namieril prudký projektil, ten si však Scuffet hravo stiahol do náručia a svoj tím podržal.
     
    36
    Widmar po skvelom pase od Di Nataleho postupoval pekne, ale napokon z hranice vápna napálil len do stojacich obrancov, čím nevyťažil šancu.
     
    35
    Ten rozohral Honda, ale lopta uviazla pri spleti tiel a bez toho, aby niekto zakončoval. Dopredu tak šlo Udinese.
     
    34
    Pazzini po ďalšom skvelom centri od De Sciglia mieril jemným dotykom sľubne, ale po teči vybojoval len rohový kop.
     
    32
    Zapata si mohol vybrať, kam to utešenou hlavičkou najlepšie niekam k žrdi a k zemi usmerní, ale zrejme bol prekvapený z toho, že sa lopta dostala až k nemu a preto dezorientovaný mieril mimo.
     
    31
    Nasledoval ešte roh, prepadnutý center na zadnú žrď hlavičkoval Zapata v čistej šanci nepochopiteľne nad bránu!
     
    30
    Birsa po tečovanej strele vyplašil Schuffeta, ktorý ale všetko kontroloval a padáčik za chrbát nepustil.
     
    28
    Honda po akcii s Muntarim nevymyslel gólovku, hoci ponúkal v dobrej pozícii loptu pre druhého menovaného. Obrana však tvrdý projektil včas zblokovala a odkopla do bezpečia.
     
    27
    AC Miláno v tejto sezóne stále len hľadá samo seba, v kuloároch sa dokonca hovorí aj o novom sponzorovi. Z hry mimo sa plánuje zrejme pomaly stiahnuť doterajší boss Silvio Berlusconi s tým, že ale v klube ešte pôsobiť chce.
     
    26
    Ďalší roh Rossoneri tentoraz mieril na prvú žrď, tam však s hlavičkou Birsa neuspel a preto sa Udine odkopom oslobodilo.
     
    25
    Di Nataleho paľba spoza vápna mala prudký, ale napokon aj nepresný smer. Veterán mieril tesne vedľa brány, Abbiati radšej však kontroloval.
     
    24
    Od Hondu sa stále len svetlý záblesk očakáva, neistý býva často aj obrana. Za to Udinese nemá vyhratý boj o záchranu, takže vyrovnaný a pokojný priebeh nie je prekvapením.
     
    23
    Smerom dopredu hrá klasický rozohrávač, je to statické zo strany AC a uviaznuté v strede poľa.
     
    22
    Medzitým priamy kop pre bieločeiernych zahral Di Natale do ohňa prudko, tam sa po odraze dostával do šance Widmer, ale skôr pri odskočenej lopte bol Abbiati.
     
    20
    Bola to veľmi dobrá šanca hostí na skórovanie, pretože v obrane sa to chybami len hemžilo, Pazzini mal veľmi veľa priestoru a pokojne mohol otvoriť skóre už dvakrát.
     
    19
    Pazzini naskočil na center De Sciglia veľmi pekne, preskočil aj Scuffeta, ktorý podcenil center, nezachytil ho a hlavička mierila len mimo odkrytej brány!
     
    18
    Opäť sa žltilo, De Sciglio po faule je potrestaný kartou taktiež.
     
    17
    AC disponuje pozornou rozohrávkou v prvých desiatich minútach, odpovedalo rovnakou mincou na veľkú šancu Pereyru, takže postupne sa krok za krokom dostáva do hry.
     
    16
    Zavinil tak priamy kop, ale center Di Nataleho nebol presný, obrana sa nenechala zaskočiť.
     
    14
    Ako sme spomínali, Balotelli dnes nenastúpil na duel, sedí len na lavičke náhradníkov. Clarence Seedorf ho zrejme šetrí na duel Ligy majstrov, v ostatnom čase mal navyše búrlivý Talian aj problémy s ramenom.
     
    13
    Prenikajúceho Emanuelsona zastavil Fernandes taktiež iba za cenu žltej karty.
     
    11
    Muntari videl za ostrý faul žltú kartu.
     
    12
    Pazzini dal v tomto ročníku len jediný ligový gól, čo rozhodne nie je vizitka, akú by si priali v tábore AC Miláno pred začiatkom tejto sezóny.
     
    10
    Činili sa aj hostia, center na Pazziniho z pravej strany bol akurát, ale hosťujúci forvard hlavičkoval tesne nad!
     
    8
    Pereyra bol ošetrovaný po zásahu Mexesa v predchádzajúcej akcii, hrať by ale mohol aj ďalej.
     
    7
    Nasledoval ešte rohový kop ale Widmer mieril efektnou zadovkou vysoko nad.
     
    6
    Pereyra postupoval vpred po chybnej rozohrávke Zapatu z ľavej strany, mohol ešte nahrávať Di Natalemu, ale mieril len slabo do Abbiatiho, ktorý famóznym zákrokom podržal svoj tím hneď v úvode!
     
    3
    Hlavným rozhodcom zápasu je Carmine Russo.
     
    2
    Výkop mali hráči AC Miláno.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -10
    Úvodné zostavy:

    Udinese Calcio: Scuffet – Widmer, Bubnjič, Domizzi, Heurtaux – Allan, Pinzi – Fernandes, Gabriel, Pereyra – Di Natale.

    AC Miláno: Abbiati – De Sciglio, Zapata, Mexes, Emanuelson – Montolivo, Muntari – Honda, Birsa, Robinho – Pazzini.

    Rozhodca: Russo – Bianchi, De Pinto.
     
    Na strane Udine do hry pravdepodobne nezasiahnu niekoľkí hráči. Tréner zrejme nebude môcť postaviť do diania Gabriela Silvu, Lazzariho a Bubnjiča. Naopak, Domizzi by sa mohol vrátiť po kartovom treste. AC ešte stále nedodá do hry Maria Balotelliho, ktorý nie je fit aj naďalej. Duel začína o 18.00.
     
    Po dvoch výhrach na nulu sa zdalo, že AC je z najhoršieho vonku a bude stúpať nahor, ale na San Sire padlo s Juve a preto ešte boj o čo najlepšie výhliadky nie je vôbec ľahký. Milánu navyše reálne hrozí, že sa nepozrie do Ligy majstrov nabudúcu sezónu, k tomu potrebuje vyhrať tohtoročnú edíciu, alebo stiahnuť 17 bodov na tretí Neapol.
     
    Miláno stráca na svojho rivala stráca podobne, celkom 6 bodov na to, aby sa dostal aspoň do Európskej ligy. Rossoneri inkasovali už 37 gólov, toľko má vo svojej kolonke v tejto štatistike aj zostupom ohrozené Chievo na 17. mieste.
     
    Udine ale nevyhralo ani dva zápasy predtým a preto sa jeho situácia rapídne zhoršila. Len 15. miesto iste nie je to, čo si tím pred sezónou predsavzal a preto bude musieť zabrať. Pred Livornom má síce 7 bodov k dobru, ale boj o záchranu ešte rozhodne nemusí byť konečný.
     
    Odčiniť nezdary z minulotýždňového kola sa budú pokúšať ako Udinese, tak aj AC Miláno. V prvom prípade šlo o prehru rozdielom triedy, rossoneri pre zmenu nestačili doma na Juventus a padli 0:2. Duel tímov, medzi ktorými je rozdiel len 7 bodov prinesie prvý zápas 27. kola talianskej Serie A.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Góly: 68. Di Natale

    Karty:   13. Fernandes (UDI) – 11. Muntari (ACM), 18. De Sciglio (ACM), 52. Mexes (ACM)


    Udinese Calcio: Scuffet – Widmer, Bubnjič, Domizzi, Heurtaux – Allan, Pinzi – Fernandes, Gabriel, Pereyra – Di Natale.
    AC Miláno: Abbiati – De Sciglio, Zapata, Mexes, Emanuelson – Montolivo, Muntari – Honda, Birsa, Robinho – Pazzini.

    Rozhodca: Russo – Bianchi, De Pinto