Hamburger – Frankfurt 1:1 (kon.) | Hannover – Leverkusen 1:1 (kon.) | Mönchengladbach – Augsburg 1:2 (kon.)
Schalke – Hoffenheim 4:0 (kon.) | Stuttgart – Braunschweig 2:2 (kon.) | Wolfsburg – Bayern 1:6 (kon.)
Norimberk – Brémy 0:2 (kon.)
koniec
Hamburger SV
1:1 (0:1)
Eintracht Frankfurt
Sobota 08.03.2014, 15:30 • Imtech Arena • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vitajte pri sledovaní najvyššej nemeckej futbalovej súťaže! Bundesliga pokračuje v poradí 24. kolom, v ktorom je pripravený aj súboj Hamburgeru SV a Eintrachtu Frankfurt. Úvodný výkop by sa mal zahrávať o 15:30.

    Hamburger SV sa momentálne nachádza na 16. priečke so ziskom 19 bodov získaných za 5 výhier a 4 remízy. Hamburgeru patrí skóre 38:52. V posledných piatich zápasoch domáci tím prehral 4 zápasy a jedenkrát dokázal zvíťaziť po veľmi dlhej dobe. Podrobnejšia analýza výsledkov Hamburgeru SV: prehra v Hoffenheime 3:0, prehra s Herthou Berlín na domácom trávniku 0:3, prehra na pôde Braunschweigu 4:2, cenné a jednoznačné víťazstvo 3:0 nad Borussiou Dortmund a prehra 1:0 v Brémach. Najlepším strelcom Hamburgu je Pierre-Michel Lasogga s 11 presnými zásahmi, za čo mu patrí šiesta pozícia v Bundeslige.

    Eintracht Frankfurt je na tom tabuľkovo o niečo lepšie, keďže mu patrí 12. miesto so ziskom 25 bodov vybojovaných v šiestich výhrach a 7 remízach. V posledných piatich dueloch je Frankfurt taktiež lepší, keďže zvíťazil 2-krát a jedenkrát remízoval. Detailnejší pohľad na výsledky: vysoká prehra na trávniku Bayernu Mníchov 5:0, víťazstvo doma proti Braunschweigu 3:0, hladká prehra proti Dortmundu na ich pôde 4:0, remíza s Brémami 0:0 a výhra proti Stuttgartu doma 2:1. Najviac gólov za Frankfurt dokázal v tejto sezóne streliť Alexander Meier, ktorý dopravil loptu do siete 6 ráz.

    V tejto sezóne to bude druhé stretnutie týchto tímov. V tom prvom sa udiala remíza 2:2 na pôde Frankfurtu. Zápas sa konal 28.9.2013.

    Ako sa tento zápas bude od počiatku vyvíjať a kto v ňom napokon zvíťazí, budete môcť byť svedkami v našom prenose, ktorý začína o uvedenom popoludňajšom čase. Príjemný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    Hamburger SV: Adler ("C") – Diekmeier, Djourou, Mancienne, Westermann – Rincon, Arslan, Badelj, Iličevič – Calhanoglu – Zoua
    Náhradníci: Bouy, John, Nafiu, Neuhaus, Steinmann, Tah, Tesche

    Eintracht Frankfurt: Trapp – Jung, Zambrano, Madlung, Djakpa – Flum, Schwegler ("C"), Russ – Meier, Barnetta, Aigner
    Náhradníci: Inui, Joselu, Kadlec, Lanig, Rosenthal, Weis, Wiedwald

    Rozhodca: Michael Weiner.
     
    Úvodný výkop zahrávaju hráči Frankfurtu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Loptu majú na kopačkách hostia, ktorí sa snažia o prvú útočnu akciu.
     
    2
    Iličevič ťahal loptu po pravej strane ihriska až do veľkého vápna, prihral svojmu spoluhráčovi Calhanogluovi, ale jeho strelu zblokoval domáci obranca Madlung.
     
    3
    Dlhý center od Schweglera spracoval Barnetta ale už bol pri ňom Arslan, ktorý pohotovo zakročil a zažehnal nebezpečenstvo.
     
    4
    Dlhá pas od Badelja našiel Iličeviča, ale ten hlavičkoval do autu.
     
    6
    Pred veľkým vápnom sa k lopte mohol dostať Meier, ale ten však bol od lopty skôr odstavený hosťujúcim obrancom.
     
    6
    Pred bránou dostal Meier dobrú prihrávku, ale tá bola trochu pridlhá, a preto musel útočník Hamburgeru len rozohrať do malého vápna, kde však už bola pozorná defenzíva Frankfurtu.
     
    8
    Iličevič si spracoval hruďou loptu pri kraji ihriska, no čiarový arbiter zamával ofsajd, ktorý nedovolil preniknúť Frankfurťanom do útoku.
     
    9
    Badelj vybjoval loptu pred vápnom, no vzápätí sa svojimi kľučkami nedokázal uvoľniť a ísť do prípadného zakončenia.
     
    10
    Domáci futbalisti začínajú svoju novú útočnú akciu z vlastnej polovice.
     
    10
    Skvelá samostatná akcia Iličeviča, ktorý získal loptu v centrálnej oblasti a pokračoval s ňou až do veľkého vápna odkiaľ tvrdo strieľal, no jeho dôrazný projektil bol zneškodnený Trappom a smeroval mimo ďalšieho ohrozenia brány.
     
    11
    Domáci teraz riadne pochybili a musia svoju akciu zakladať z vlastnej polovice a byť dôslednejší, pretože predošlá situácia sa odohrala po zlom rozohraní lopty.
     
    12
    Westermann teraz bol faulovaný domácim Barnettom, a tak bude Eintracht Frankfurt zahrávať loptu s avizovanou výhodou.
     
    13
    Djakpa teraz bojoval pri rohovej zástavke proti Calhanoglouvovi, ktorý následne ostal ležať na trávniku, avšak po malej chvíli opäť vstal z ihriska.
     
    14
    Iličevič sa znovu ukázal v dobre myslenej akcii, keď sa v rohu veľkého vápna pokúšal o strelu, no nakoniec sa snažil nájsť svojich spoluhráčov, ktorým však napokon neponúkol loptu.
     
    15
    Djourou teraz musel zažehnávať oheň pred vlastnou šestnástkou, keďže sa k nemu blížil útočník Aigner, no napokon si poradil s touto akciou dobre a nenechal Aignera zakončovať.
     
    16
    Jung teraz posielal nebezpečný center do vápna, no tam nenašiel však žiadneho spoluhráča schopného strely.
     
    17
    Madlung teraz predviedol dobrý obranný zákrok pred číhajúcim Rinconom, ktorý však bol proti stopérovi Hamburgu bezmocný.
     
    18
    Badelj teraz škaredo fauloval domáceho Barnettu, no hlavný rozhodca žltú kartu za tento zákrok napokon neudeľuje.
     
    19
    Iličevič bol opäť aktívny a vypracovla ďalší prienik, no po kľučke na hranicu šestnástky ponúkol loptu Calhanogluovi, ktorý však bol pri lopte neskôr ako obranca Zambrano a ten loptu vykopol do bezpečia.
     
    20
    Aktívny Iličevič opäť prenikal po ľavej strane trávnika, no pred veľkým vápnom sa mu nepodarilo nájsť žiadneho spoluhráča, keďže bol poslaný k zemi, ale z vlastnej vôle.
     
    21
    Meier teraz zahráva out na útočnej polovici, ktorý však následne prináša len obvodovú rozohrávku od jeho spoluhráčov.
     
    24
    Loptu majú teraz na kopačkách hostia, ktorí postupne pokračujú do útoku, zatiaľ sa im nedarí presadiť cez stredovú pasáž, ktorá je nepriechodná, a preto budú musieť skúšať kraj ihriska.
     
    26
    Loptu pre svoj tím teraz dobre vybojoval Flum, no následne aj tak jeho tím stratil guľatý predmet, ktorý je už v moci hostí.
     
    27
    Brankár Trapp pre istotu chytil loptu do rúk po nahodenej ľahkej lopte od Rincona, ktorému predstavovaná strela pravdepodobne nevyšla.
     
    28
    Arslan teraz dobre zapracoval v defenzívne, keď zneškodnil útok od hráčov Hamburgeru a poslal loptu za postrannú čiaru.
     
    28
    Obrovská možnosť pre Frankfurt! Barnetta centroval rohový kop, ktorý našiel hlavičku Meiera, no tá smerovala na hlavičku Russa, ktorý z tesnej blízkosti pomohol gólmanovi Adlerovi k vyčarovaniu skvelého zákroku!
     
    29
    Frankfurt dal gól! Hostia sa dostávajú do vedenia v tomto zápase! Skvelou strelou v oblasti šestnástky sa blysol MADLUNG, ktorý nedal gólmanovi Adlerovi žiadnu šancu na zákrok!
     
    31
    Teraz sa do útoku hrnul opäť aktívny Iličevič, ktorý z priestoru pri rohovej zástavke poslal loptu do vápna, keď našiel Rincona, avšak ten bol v hlavičkovom súboji poslaný k zemi a ostal istú chvíľu ležať na trávniku, no napokon odchádza už po vlastných.
     
    32
    Kapitán Schwegler teraz tvrdo poslal k zemi Rincona, ktorý predvádzal otočku s loptou, no bol odstavený práve spomenutým Schweglerom, avšak ten nedostáva kartový trest.
     
    33
    Na zemi sa ocitol opäť Rincon, ktorý bol tentokrát faulovaný pri ľavom rohu šestnástky Djakpom, a tak je tu možnosť priameho kopu pre domácich.
     
    34
    Tvrdá lopta od Zouu však našla len priestor tesne nad Trappovou bránou. Následne tak bude hra pokračovať po jeho rozohraní.
     
    35
    Djourou teraz uspel v hlavičkovom súboji, ale dopomohol si faulom.
     
    35
    Jung zakončoval z blízkosti brány Hambrugu po Flumovom centri, no gólman Adler je na svojom mieste a bez problémov uhasil oheň pred svojou bránou.
     
    37
    Westermann zahráva out na útočnej polovici, no jeho spoluhráč Arslan pomaly posúva loptu spoluhráčom po obvode ihriska.
     
    38
    Hostia teraz nenechávajú veľa priestoru domácim futbalistom a nepúšťajú ich do zakončenia. Tentokrát bol dobre odzbrojený Iličevič, ktorý sa snažil prenikať po ľavej strane.
     
    39
    Arslan len nakopol Alexandra Meiera v centrálnej pasáži ihriska, ktorý loptu odrazil opäť na kopačky súpera.
     
    40
    Iličevič sa teraz skvelo prekľučkoval cez dvoch hráčov pri kraji ihriska a posielal loptu okamžite Zouovi, no ten však bol už odzbrojený.
     
    41
    Westermann vyšprintoval po ľavej strane, no pri finálnej prihrávke neuspel proti Zambranovi, ktorý ho zblokoval a nedal mu možnosť na presnú prihrávku.
     
    42
    Možnosť samostatného prieniku sa teraz naskytla Barnettovi, no ten vrátil na záložníkov svojhou tímu.
     
    43
    Pri vracaní sa naspäť sa Tranquillo Barnetta dopustil zákroku, a preto dostáva žltú kartu a tá je prvá v tomto zápase.
     
    44
    Calhanoglu zahrával voľný kop z väčšej vzdialenosti po faule na jeho spoluhráča Badelja, no lopta, ktorá letela celkom dobre našla len ruky Trappa, ktorý ju zachytil bez problémov.
     
    45
    Diekmeier posielal loptu z pravej strany do šestnástky, no tam našiel len pozorne zakročujúceho Trappa, ktorý následne vykopáva loptu.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončilo sa nám prvé dejstvo zápasu medzi Hamburgom a Frankfurtom, v ktorom boli úspešnejší hostia, pretože dokázali streliť gól, a to v priebehu 29. minúty zásluhou Madlunga.

    Druhý polčas sa začne približne o 16:27.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V úvode druhých 45 minút sa k lopte po výkopu dostali hráči Frankfurtu, ktorí sa nemajú kam ponáhľať, keďže majú k dispozícii jednogólové vedenie.
     
    47
    Zoua sa snažil okamžite dobehnúť letiacu loptu poslanú od svojich spoluhráčov z obrany, no napokon bol úspešnejší hosťujúci Zambrano, ktorý prihral Trappovi a ten vykopol.
     
    48
    Djourou sa snažil prihrávkou ku stredovému kruhu nájsť Calhanoglu, no napokon sa lopta objavila až pri Zouovi, no toho zastavil hvizd hlavného rozhodcu,
     
    49
    Iličevič si pýtal loptu od Westermanna, no ten posunul len späť do obrany Djourouovi, ktorý rozohrával smerom dopredu.
     
    50
    Rincon ponúkol na útočnej polovici Calhanogluovi, ktorý však nedokázal páliť, pretože bol obsadený a loptu tak získali hostia.
     
    51
    Diekmeier nedal šancu Flumovi, aby dobehol letiacu loptu smerujúcu k rohovej zástavke pri hamburgskej bráne.
     
    52
    Iličevič poslal jemný center do šestnástky, kde hľadal Zouu, no ten však dokázal len loptu odraziť do vzduchu a napokon nechal loptu hráčom Frankfurtu.
     
    53
    Iličevič sa opäť dobre presunul po ľavej strane a tesne pred hranicou vápna hľadal centrom Calhanoglua, no ten bol na letiacu loptu prikrátky.
     
    54
    Čiarový rozhodca odmával ofsajd pri nedovolenom prieniku Iličeviča, ktorý stál mimo správneho postavenia.
     
    55
    Ďalší ofenzívny výpad Iličeviča tentokrát našiel dobre postaveného Zouu, ktorý zakončoval z prvej, no svojim "ťuknutím" do lopty trafil len ruky Trappa.
     
    56
    Domáci futbalisti opäť mierne upokojili priebeh hry a začínajú z vlastnej polovice krátkymi prihrávkami.
     
    58
    Rozhodca udelil žltú kartu pre Westermanna, ktorý nedovolene poslal k zemi Fluma pri rohovej zastávke.
     
    59
    Zambrano vyslal strelu z väčšej diaľky, ktorá napriek svojej intenzite nedokázala trafiť priestor brány.
     
    60
    Z pravej strany posielal center pred bránu Diekmeier, no nedokázal nájsť svojich spoluhráčov, keďže bol center nepresný.
     
    60
    Pri tejto situácii ešte súboj dohrával Djakpa, ktorý sa proti Diekmeierovi previnil nedovolene.
     
    62
    Prichádza prvé striedanie v tomto zápase. Rincona vymení na trávniku Tesche.
     
    63
    Diekmeier, ktorý bol na pravej strane radšej posunul svojím spoluhráčom v obrane, pretože nemal pred sebou otvorený priestor.
     
    64
    Hostia teraz nepustili hamburgských hráčov k zakončeniu svojím dôrazným napádaním.
     
    65
    Trapp teraz uhasil oheň po Iličevičovom centri, ktorý bol pri rohovej zástavke, no Trapp sa teraz predviedol dobre a loptu zachytil.
     
    66
    Milan Badelj dostáva žltú kartu, po tom čo škaredo zakročil proti Zambranovi na hranici šestnástky. Zambrano odchádza z ihriska dole za pomoci lekárov.
     
    69
    Calhanoglu prihral na pravú stranu Zouovi, ktorý úplne nezvládol situáciu a v prečíslení vyslal len veľmi zlú strelu, ktorá smerovala vedľa brány.
     
    69
    Prichádza ďalšie striedanie. Meiera vymení Rosenthal.
     
    70
    Opäť obrovská možnosť pre Zouu, tentokrát mala šťastnejší koniec, keď z hranice šestnástky triafal skvelo, no gólman Trapp bol proti a loptu vytlačil mimo ohrozenia brány!
     
    71
    Zoua si opäť skvelo nabiehal do šestnástky, no svojím pohybom si nedokázal správne načasovať letiacu loptu, a tak Zambrano loptu odrazil.
     
    71
    Zambrano fauluje Zouu a nastáva pokutový kop!
     
    72
    Hamburger SV dal gól! Hrotový hráč Calhanoglu sa z bieleho bodu nemýlil a pohotovo zakončil pod hornú žrď!
     
    74
    Diekmeier dostal loptu k rohovej zástavke, no pri posielaní lopty do šestnástky si nedokázal správne poradiť a poslal ju len na kopačky hostí.
     
    75
    Calhanoglu zahrával rohový kop, no na hlavičku si ani jeden z jeho spoluhráčov nedokázal správne naskočiť, a tak sa lopta ešte ocitla pri Manciennovi, ktorý strieľal, no len do rúk Trappa.
     
    76
    Nastáva ďalšia výmena na strane Eintrachtu Frankfurt. Z ihriska odišiel útočník Barnetta a v zostave ho nahradí Weis.
     
    78
    Momentálne majú loptu na kopačkách a pod kontrolou domáci futbalisti, no teraz je Zoua faulovaný a uvidíme čo sa z toho vyvinie.
     
    79
    Nakoniec je tu trest pre Zouu, ktorý uvidel z ruky rozhodcu kartu žltej farby.
     
    80
    Schwegler bol v tejto situácii riadne poranený, keďže záber kamery ukazuje na krv tečúcu z nosa, no kapitán Frankfurtu pravdepodobne čo-chvíľa zasiahne do hry.
     
    81
    Diekmeier posielal dobrú loptu z priestoru pri rohovej vlajke do šestnástky, keď na jeho center dobre skákal Calhanoglu a Zoua, no ani jeden z nich nenašiel cestu k zakončeniu.
     
    82
    Westermann bol už pri krajnej čiare, a taktiež strácal rovnováhu, a preto poslal len nepresnú a pomalú loptu do vápna.
     
    83
    Prichádza striedanie Frankfurtu. Aignera v zostave nahradí český futbalista Kadlec.
     
    84
    Badelj posunul loptu nebezpečne do šestnástky Iličevičovi, no ten bol pri lopte neskôr než brankár Trapp, ktorý bol nútený hasiť oheň v jeho priestore.
     
    85
    Loptu do šestnástky posielal nebezpečne aj Jung, ktorý sa snažil niekoho nájsť, no lopta len slobodne preletela vez malé vápno a doputoval až ku rohovej zástavke.
     
    86
    Badelj sa snažil nacentrovať do šestnástky Zouovi, no ten však bol dobre bránený a nemohol sa tak dostať k lopte.
     
    87
    Tesche teraz vytvoril dobrú kombináciu s Iličevičom, no nakoniec to táto dvojica nedokázala dotiahnuť až do konca, keďže Tesche zle prihral Iličevičovi už do koncovky.
     
    88
    Možnosť mal teraz znovu Iličevič, ktorý hlavičkou zakončoval v šestnástke, no Trapp skvelo zasiahol a nepustil tak loptu za svoj chrbát.
     
    89
    Rohový kop hostí, ktorý patril Weisovi našiel len pozorné hlavičky domáceho celku, ktoré už teraz nedovolili zakončeniu v týchto záverečných sekundách.
     
    90
    Djourou ešte vysúval do behu Calhanoglua spoločne so Zouom, no tí si síce dobre povymieňali loptu, ale nepodarilo sa im zakončovať.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca nadstavil 3 minúty.
     
    90+1
    Tesche sa dostal k zakončeniu vo vápne, keď hlavičkou usmernil loptu, ale tá našla len pozorné ruky gólmana Trappa, ktorý okamžite rozohral.
     
    90+2
    Tesche sa pri hranici šestnástky zrazil so Schweglerom, ktorý podnikol takzvaný "kanadský bodyček", ktorý je častejší v hokeji, no teraz sa vyskytol taktiež.
     
    90+3
    Čiarový arbiter odmával out, ktorý zahrával Jung, no ten nedokázal posunúť loptu na kopačky svojich spoluhráčov.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Vážení futbaloví fanúšikovia, skončil sa nám zápas 24. kola nemeckej Bundesligy medzi Hamburgom a Frankfurtom, ktorý priniesol remízu 1:1, keď sa v druhom polčase podarilo vybojovať domácim pokutový kop a premenil ho Calhanoglu v priebehu 72. minúty.

    Teším sa aj na ďalšie prenosy nemeckej Bundesligy. Príjemný zvyšok soboty praje Lukáš R. Ovšonka. (17:22:13)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 72. Calhanoglu (pen.) – 29. Madlung

    Karty:   43. Barnetta (HAM), 58. Westermann (HAM), 66. Badelj (HAM), 79. Zoua (HAM) – 60. Djakpa (EIN), 71. Zambrano (EIN)


    Hamburger SV: Adler ("C") – Diekmeier, Djourou, Mancienne, Westermann – Rincon, Arslan, Badelj, Iličevič – Calhanoglu – Zoua
    Náhradníci: Bouy, John, Nafiu, Neuhaus, Steinmann, Tah, Tesche

    Eintracht Frankfurt: Trapp – Jung, Zambrano, Madlung, Djakpa – Flum, Schwegler ("C"), Russ – Meier, Barnetta, Aigner
    Náhradníci: Inui, Joselu, Kadlec, Lanig, Rosenthal, Weis, Wiedwald

    Rozhodca: Michael Weiner