Čerepovec – Čeljabinsk 4:6 (kon.) | Jaroslavľ – Metallurg Magnitogorsk 3:1 (kon.) | S.Moskva – D. Moskva 0:6 (kon.)
Dinamo Minsk – Novgorod 4:0 (kon.) | Riga – HC Slovan 1:3 (kon.) | Doneck – Kazaň 1:2 (kon.)
Záhreb – Viťaz 4:2 (kon.)
koniec
HC Dinamo Minsk
4:0 (1:0,3:0, 0:0)
HC Torpedo Nižnij Novgorod
Nedeľa 29.12.2013, 15:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    47:57
    Domácich teraz čaká presilovka. Bernatskij dostáva 2 minúty za podrazenie.
     
    47:25
    A Koval zabraňuje teraz skvelým zákrokom ďalšiemu gólu domácich. Matěruchin mohol dosiahnuť hattrick. Dostal sa do nájazdu po skvelom vysunutí Stasa, ale sám pred brankárom Kovalom svojim blafákom neuspel, keď Koval včas vysunul pravý betón a puk vyrazil preč.
     
    45:00
    Hostia sa mohli radovať z prvého gólu, ale to by v bráne dnes nesmel stáť Lalande ! Spiridonov vypichol puk domácemu obrancovi, postupoval sám, ale brankára domácich svojou strelou švihom neprekonal.
     
    Oba tímy sú už spolu s rozhodcami na ľadovej ploche. Tretia tretina sa nám o chvíľu začne.
     
    39:36
    Wolski to prehnal s agresivitou a dostáva osobný desať minútový trest za nešportové správanie.
     
    35:27
    Denisov oslabuje opäť hostí. Previnil sa krosčekom. Domáci si zahrajú opäť presilovku, jednu nedávno dokázali využiť.
     
    35:19
    Dinamo Minsk dal gól!
    Neuveriteľné ! Domáci v krátkej dobe dávajú už štvrtý gól a dostávajú sa definitívne na koňa. Domáci hrali presilovku, Surový sa zmocnil za bránkou hostí puk, prihral ho pred bránku úplne voľnému ALEXANER KITAROV, ktorý pomedzi nohy brankára Kovala dáva gól už na 4:0 !
    Asistencia : Surový, Kaznaděj.
     
    34:58
    Brankár hostí Koval je dnes pekne nervózny a opäť dostáva trest. tento krát sa previnil proti pravidlám faulom kolenom. Domáci si zahrajú presilovku.
     
    34:29
    Dinamo Minsk dal gól!
    Domáci sa dostávajú už do troj-gólového vedenia ! Hostia tomu nemôžu veriť, opäť tlačili na domácich, ale po chybe, keď stratili puk opäť inkasujú. Dostali sa domáci do brejku, po opäť veľkej skrumáži pred bránkou sa podobne ako pri svojom prvom góle dostal ku puku ALEXANDER MATĚRUCHIN a dáva tretí gól domácich.
    Asistencia : Kaljužnij, Stas.
     
    29:37
    Krajíček to prehnal pri osobnom súboji a za hákovanie je potrestaný 2 minútami na trestnej lavici. Hostí čaká presilovka. Ideálna šanca na strelenie gólu a zníženie náskoku domácich.
     
    20:52
    Dinamo Minsk dal gól!
    A domáci dávajú druhý gól v zápase, čo znamená ich vedenie 2:0 !
    Krátko po tom ako skončila presilovka domácich, vidíme gól. Domáci ešte ťažili z pásma, ktoré mali počas presilovky, puk sa poodrážal až ku úplne voľnému ALEXANDEROVI MATĚRUCHINOVI a ten už nemal problém zakončiť do odkrytej bránky.
    Asistencia : Stas, Kalyuzhny.
     
    Oba tímy sú už spolu s rozhodcami na ľadovej ploche. Druhá tretina sa nám o chvíľu začne.
     
    18:55
    Brankár hostí Koval dostáva 2 minúty za hrubosť. Domácich čaká prvá presilovka v zápase. Koval sa pustil do Platta a bude si musieť niekto z hostí za neho trest odsedieť.
     
    18:40
    Opäť veľká príležitosť na gól, mal ju domáci Platt, ale svoj nájazd zakončil len do brankára Kovala !
     
    18:00
    Hostia boli blízko vyrovnania, ale nik nedokázal puk doraziť do prázdnej bránky. Po strele na Lalandeho vypadol domácemu brankárovi puk, ostal ležať na zemi, ale nik z hostí puk nezískal. Nakoniec ho na poslednú chvíľu domáca obrana získala.
     
    12:45
    Krásny zákrok domáceho brankára Lalandeho. Domáca obrana teraz zaspala a nechala Paršin zakončovať do poloodkrytej bránky. Lalande sa však včas premiestnil a krásne betónom vyrazil puk. Už mohlo byť vyrovnané, domáci môžu ďakovať ich brankárovi.
     
    09:08
    Dinamo Minsk dal gól!
    A domáci sa dostávajú do vedenia 1:0 ! Hostia sa síce tlačili do útočného pásma, ale stratili puk, do brejku vyrazili domáci a zakončili ho najlepším možným spôsobom. Najprv sa po pravej strane uvoľnil Platt, vyslal krásny bekhend, ktorý Koval vyrazil len pred seba a TOMÁŠ SUROVÝ bez problémov doklepol puk do bránky.
    Asistencia : Platt.
     
    00:30
    Hostia sa zmocnili puku a pred domácou bránkou vznikol pekný závar. Immonen sa dostal ku strele, ale puk do brány nevošiel, zobrali ho domáci a zakladajú svoj protiútok.
     
    Oba tímy sú už nastúpené na ľadovej ploche. Vypočujú si národné hymny a zápas sa nám môže začať.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 10. Surový (Platt), 21. Matěruchin (Stas, Kalyuzhny), 35. Matěruchin (Kaljužnij, Stas), 36. Kitarov (Surový, Kaznaděj)


    HC Dinamo Minsk: Lalande ( Shelepnyov ) – Filičkin, Krajíček, Šinkevič, Goroško, Usenko, Kaznaděj, Nogačjov – Kaljužnij, Stas, Matěruchin – Platt, Jefimenko, Surový – Drozd, Kitarov, Gavrus – Dadonov, Zacharov, Osipov, Kirjuščenkov.
    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Koval ( Mashkovtsev ) – Hietanen, Bernatckij, Valentenko, Lukin, Grigorjev, Děnisov, Belochvostikov – Paršin, Salminen, Immonen – Wolski, Spiridonov, Potapov – Galuzin, Krasnoslobodcev, Kuljomin – Baďjukov, Žarkov, Tverdochlebov, Sentjurin.

    Rozhodca: Karabanov, Kiseljov – Nazarov, Fatějev