Čerepovec – Čeljabinsk 4:6 (kon.) | Jaroslavľ – Metallurg Magnitogorsk 3:1 (kon.) | S.Moskva – D. Moskva 0:6 (kon.)
Dinamo Minsk – Novgorod 4:0 (kon.) | Riga – HC Slovan 1:3 (kon.) | Doneck – Kazaň 1:2 (kon.)
Záhreb – Viťaz 4:2 (kon.)
koniec
HC Dinamo Minsk
4:0 (1:0,3:0, 0:0)
HC Torpedo Nižnij Novgorod
Nedeľa 29.12.2013, 15:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Pekný zvyšok večera a úspešný pracovný Pondelok vám ešte želá Miroslav Revaj. Dovidenia. (17:24:14)
     
    V tretej tretine sme už gól nevideli. Domáci sa nikam nehrnuli a hostia sa dnes cez pozornú obranu nedokázali prebiť. Ak sa aj dostali do nejakej šance, tak po celý zápas narazili na skalu menom Lalande a domáci brankár si tak pripisuje čisté konto. O osude zápasu rozhodla druhá tretina, kde sa domácim podarilo streliť 3 góly, načo už hostia v zápase zareagovať nedokázali. Víťazstvo domácim zabezpečili svojimi gólmi Surový, Kitarov a dvakrát sa presadil Matěruchin.
    Domáci si teda po dlhej sérii prehier napravili chuť a zrodilo sa ich prekvapivé, ale zaslúžené víťazstvo. Hostia dnes toho moc nevymysleli a musia si z tohto zápasu zobrať ponaučenie.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:15
    Posledné chvíle zápasu sú pri puku domáci, nikam sa neponáhľajú a prihrávajú si puk medzi sebou v blízkosti svojej bránky. Hostia ich už moc nenapádajú. Je jasné, že víťazom zápasu sa stane domáci tím.
     
    58:25
    Domáci pri puku za vlastnou bránkou a ešte zakladajú útok. Ale je to taký pomalší. Hostia vyčkávajú a snažia sa im puk zobrať.
     
    57:35
    Moc záživný hokej ku koncu tretej tretiny nesledujeme. Domáci sa nemajú kam ponáhľať a hostia kazia svoje prihrávky. Dovolím si už tvrdiť, že o víťazovi dnešného zápasu je rozhodnuté.
     
    56:00
    Hostia sa opäť dostali do útočného pásma, ale ani čestný gól im dnes nie je súdený. Wolski to skúšal bekhendom, ale nepresadil sa. Lalande jeho pokus kryje.
     
    55:00
    Domáci sa pár minút pred koncom ešte osmelili a začínajú aj útočiť. Videli sme skrumáž pred bránkou hostí, ale ani jeden z hráčov v modrom drese nedokázal puk pretlačiť za chrbát Kovala.
     
    53:40
    Domáci brankár Lalande musel teraz použiť svoju vyrážačku. Strelu Valentenka však dokázal vyraziť. Domáci brankár už pomaly smeruje za čistým kontom.
     
    52:25
    Domáci začali teraz útočiť a skúšajú ešte pridať piaty gól. Stas sa ocitol po skrumáži sám pred brankárom Kovalom, ale z prvej poslal puk len do jeho pripravenej lapačky.
     
    51:20
    Hostí v útočnom ťažení zastavuje ofsajd. Domáci môžu teda ostať v pohode.
     
    51:00
    Surový sa skúsil presadiť individuálne, ale včas bol zastavený obrancami hostí. Hostia teda vyrážajú do protiútoku.
     
    50:25
    Hosťom sa stále nedarí sa na dlhší čas usadiť v útočnom pásme. Čas sa im už rýchlo kráti a potrebujú streliť 4 góly. Domáci už len kontrolujú hru a po zisku puku sa nikam nehrnú. Nemajú ani prečo.
     
    49:57
    Hostia v plnom počte. Domácim sa teda presilovku nepodarilo využiť.
     
    49:25
    Opäť sa hosťom podarilo vyhodiť puk. Domáci už moc ani netlačia. Snažia sa už len kontrolovať hru.
     
    48:40
    Hostia vyhadzujú puk cez všetky čiary preč a môžu si tak z tlaku domácich vydýchnuť.
     
    48:20
    Domácim sa darí sa držať v útočnom pásme, ale nedokážu vyslať strelu na bránku hostí.
     
    47:57
    Domácich teraz čaká presilovka. Bernatskij dostáva 2 minúty za podrazenie.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 10. Surový (Platt), 21. Matěruchin (Stas, Kalyuzhny), 35. Matěruchin (Kaljužnij, Stas), 36. Kitarov (Surový, Kaznaděj)


    HC Dinamo Minsk: Lalande ( Shelepnyov ) – Filičkin, Krajíček, Šinkevič, Goroško, Usenko, Kaznaděj, Nogačjov – Kaljužnij, Stas, Matěruchin – Platt, Jefimenko, Surový – Drozd, Kitarov, Gavrus – Dadonov, Zacharov, Osipov, Kirjuščenkov.
    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Koval ( Mashkovtsev ) – Hietanen, Bernatckij, Valentenko, Lukin, Grigorjev, Děnisov, Belochvostikov – Paršin, Salminen, Immonen – Wolski, Spiridonov, Potapov – Galuzin, Krasnoslobodcev, Kuljomin – Baďjukov, Žarkov, Tverdochlebov, Sentjurin.

    Rozhodca: Karabanov, Kiseljov – Nazarov, Fatějev