Ottawa – Boston 4:3 (kon.) | Tampa Bay – Montreal 1:2 (0:1 po s.n.) | NY Islanders – NJ Devils 1:2 (kon.)
Florida – Detroit 3:4 (kon.) | St. Louis – Chicago 6:5 (3:2 po s.n.) | Nashville – LA Kings 3:2 (kon.)
Anaheim – Arizona 3:2 (po pr.) | Edmonton – Philadelphia 3:4 (1:2 po s.n.) | Buffalo – Washington 2:1 (1:0 po s.n.)
Florida – Montreal 4:1 (kon.)
koniec
Florida Panthers
3:4 (0:2, 2:0, 1:2)
Detroit Red Wings
Nedeľa 29.12.2013, 01:00NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Koniec zápasu. (03:36:21)
     
    59:48
    Skvelý výkon švédskeho brankára Gustavssona. Ten v posledných minútach predviedol niekoľko fantastických zákrokov a bol rozdielovým faktorom v prospech Red Wings.
     
    59:48
    Asi dve minúty na ľade je aj Tomáš Tatár, ktorý mal predtým šancu, no okamžite potom zavrela Florida Detroit a náš útočník nemohol ísť striedať, pretože by nechal hosťom možnosť početného prečíslenia.
     
    59:00
    Prázdna bránka Floridy.
     
    57:37
    Výborne hrajúca formácia Zetterberga, ktorá svojim pohybom v útočnej tretine úplne zdecimovala obranu Floridy, Alfredsson aj Abdelkader si pripísali strely.
     
    56:40
    Trojica – Datsyuk, Cleary, Miller sa ocitla spolu na ľade. Tréner Babock, zrejme mieša formácie a dáva takých hráčov na ľad, ktorí sú účinnejší pri bránení ako pri tvorení, ktoré v týchto momentoch až tak jeho zverenci nepotrebujú.
     
    56:00
    Hostia v plnom počte.
     
    55:12
    Branon Smith dokázal vyhodiť puk a Detroit sa tak dostal z najhoršieho.
     
    54:50
    Brian Campbell sa snažil dvomi strelami ohroziť Gustavssona, ani jedna však nedoplachtila priamo ku brankárovi Red Wings. Skvelé bránenie predviedol Cleary spolu s Zetterbergom.
     
    53:59
    Florida má možnosť vyrovnania. 2. min. pre Kylea Quinceyho za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    53:33
    Záver stretnutia s blíži a hostia sú čoraz viac nútení tlačiť sa priamo až ku Gustavssonovi, sú to však hráči Detroitu, ktorí si dokážu vytvoriť súvislejší tlak s dlhším pobytom v útočnom pásme.
     
    51:49
    Bergenheim mal na hokejke už hattrick, Gustavsson zle rozohral a puk sa dostal ku tomuto dnes dvojgólovému útočníkovi. Napokon sa švédsky gólman v službách Detroitu stihol vrátiť do svojej svätyne a zabrániť tak gólu.
     
    50:25
    Účinné napádanie od Abdelkadera, ten pripravil puk pre svojho beka na modrej čiare, ktorý vyskúšal pripravenosť Clemensena.
     
    49:43
    Obrovská šanca Floridy. A opäť bol pri tom Rus Barkov, ten na dvakrát neprekonal Gustavssona, ktorý bol už mimo svojej brankárskej osi a mimo bránkoviska. Dobré napádanie celej päťky pod vedením tohto Rusa.
     
    48:38
    Datsyuk vytvoril tlak pred bránkou Floridy, posunul svojmu kolegovi v obrane, ktorý nahadzoval do priestoru kde stál dobre postavený Tomáš Jurčo.
     
    47:04
    Hostia v plnom počte.
     
    46:22
    V závere početnej výhody závar pred Gustavssonom. Florida zahrala koniec svojej presilovky skutočne dobre. Barkov skúšal prekonať brankára červených krídel.
     
    45:40
    Bjugstad hrá taktiež výborný zápas. Snažil sa v týchto momentoch dorážať puk po strele od svojho spoluhráča. Obrana Red Wings bola teraz pozornejšia.
     
    45:04
    Detroit sa bráni. Lashoff 2. min. za držanie.

    Jozef Čelestiak

    Góly a asistencie: 34. Bergenheim (Campbell), 35. Bjugstad, 45. Bergenheim (Goc, Olsen) – 4. Alfreddson (Datsyuk, Kronwall), 15. Zetterberg (Datsyuk), 41. Smith, 42. Nyquist (Tatar, Kindl)


    Florida Panthers: Clemensen (Markstrom) – Gilbert, Campbell, Olsen, Petrovic, Weaver, Kulikov – Huberdeau, Bjugstad, Fleischmann – Boyes, Barkov, Bergenheim – Kopecký, Goc, Matthias – Hayes, Shore, Gomez
    Detroit Red Wings: Gustavsson (Mrázek) – DeKeyser, Kronwall, Quincey, Kindl, Lashoff, Smith – Bertuzzi, Dacjuk, Jurčo – Alfredsson, Zetterberg, Abdelkader – Tatar, Andersson, Miller – Nyquist, Glendening, Cleary

    Rozhodca: Hebert, St. Laurent – Amell, Nansen