Bayern – Hamburger 3:1 (kon.) | Hannover – Norimberk 3:3 (kon.) | Hoffenheim – Dortmund 2:2 (kon.)
Augsburg – Braunschweig 4:1 (kon.) | Wolfsburg – Stuttgart 3:1 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
2:2 (2:1)
Borussia Dortmund
Sobota 14.12.2013, 15:30 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Asi posledná veľká šanca, ktorú sme v tomto zápase videli ! Pekne loptu potiahol Mchitarijan, ktorý našiel Hofmanna. Ten zbytočne špekuloval a napokon z toho nič nebolo.
     
    90+1
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Rudy, prichádza Strobl.
     
    89
    Na druhej strane sa mohol hrdinom stať Julian Schieber, ku ktorému prepadla lopta po prieniku Mchitarijana. Striedajúci hráč hostí však trafil loptu končíkom o zem a hlavne vedľa pravej tyče !
     
    88
    Domáci okabátili ofsajdovú pascu hostí, do pokutového územia vnikol striedajúci Johnson. Ten prihral pod seba na Vollanda, ktorý v tutovke trestuhodne prekopol bránu !
     
    88
    marco Reus zápas nedohrá, na záverečné minúty ho na ihrisku nahradil Julian Schieber.
     
    87
    Marco Reus dostal loptu do ideálnej šance. Na nič nečakal, skúsil to falšovaným volejom. Lopta skončila mimo ľavej tyčky len tesne !
     
    84
    Na center Salihoviča si naskočil jeden z domácich hráčov, nevšimol som si presne, kto to bol. Dôležité však je, že lopta len tesne minula pravú Langerakovu tyč !
     
    83
    Žltú kartu dostáva Nuri Sahin (Borussia Dortmund).
     
    79
    Priamy kop si vybojovali hostia na druhej strane. Pri lopte už stoja Sahin s Reusom. Žlté napomenutie za faul vyfasoval Polanski.
     
    77
    Na druhej strane budú mať domáci veľkú príležitosť prostredníctvom priameho kopu, ktorý je postavený v pozícii ideálnej na ľaváka. Vinník celej situácie Friedrich, ktorý fauloval vyfasoval žltú kartu.
     
    76
    Vážení športoví priatelia, neuveriteľné veci sa dejú ! Dortmund bol kúsoček od vedúceho zásahu. Celú akciu začal Hofmann, po práci Mchitarijana vypálil Lewandowski, ktorého strela prepadla cez Grahla, no zastavila ju tyč. Pred dobiehajúcim Piszczekom zaisahol domáci brankár, ktorý loptu prikryl a Poliaka k dorážke nepustil.
     
    74
    Mchitarijan sa chytá za hlavu ! Arménsky futbalista sa dostal do bezprostrednej blízkosti Grehlovej brány, svojou strelou mieril na zadnú tyč, ktorú napokon o niekoľko decimetrov minul !
     
    73
    Rýchly brejk Dortmundu. Hosťujúcu ofenzívu opäť na krídle doplnil aktívny Piszczek, ktorého prízemný center našiel v pokutovom území takmer Mchitarijana.
     
    71
    Po druhý raz v zápase striedajú aj domáci. Svoju misiu v dnešnom zápase naplnil Herdling, ktoré do hry pustil Johnsona.
     
    69
    Jurgen Klopp sa na lavičke z vyrovnávajúceho zásahu poriadne potešil. Ako však poznáme Dortmund, ten pôjde za víťazstvom do konca zápasu. Shipplocka strieda Salihovič.
     
    67
    Dortmund dal gól! Mchitarijan sa okamžite po vstupe na trávnik predviedol jedovatou strelou, ktorú končekmi prstov Grahl vytesnil na rohový kop. Po rohovom kope prišiel center Sahina zľava, ktorý našiel pred Grahlom LUKASZA PISZCZEKA. Jeho hlavičku ešte Grahl vyrazil, no poľský obranca loptu do siete dorazil !
     
    66
    Klopp pripravil dvojnásobné striedanie. Dohral aj druhý krídelník Dortmundu Kuba, ktorého nahradil Arménec Mchitarijan.
     
    65
    Pre Abuameyanga bol priamy kop jeho posledným pripomenutím v tomto zápase. Na ihrisku ho totiž nahradil Jonas Hofmann.
     
    64
    Nastala druhá mnou spomínaná varianta. Strela druhého najlepšieho strelca Borussie vo vzduchu poriadne zaplávala, Grahl ju s ťažkosťami dokázal vyraziť !
     
    44
    Dortmund dal gól! Už som chcel začať písať, že Reusov center skončil priamo v rukaviciach Grahla, čo je aj pravdou. Potom sa však stalo niečo, čo nečakal asi nikto z prítomných. Domácemu brankárovi lopta vypadla, jeho obrancovia sa snažili blokovať telom protihráčov, šikovnejší však bol Lewandowski, ktorého snahu dokončil AUBAMEYANG dorážkou do prázdnej brány !
     
    37
    Hoffenheim dal gól! Domáci zvyšujú svoje vedenia. Podarilo sa im fantasticky vyšachovať zdecimovanú obranu BVB. Na konci akcie bol KEVIN VOLLAND, ktorý z vnútra pokutového územia prekonal strelou na zadnú tyč Langeraka.
     
    28
    V pokračovaní akcie sa pred domácou bránou zrodil obrovský závar, ani Lewandowski ani Sahin však loptu za Grahla nedokázali pretlačiť. Hra je prerušená, na zemi leží jeden z domácich hráčov, ktorého zasiahla Reusova strela z voleja.
     
    21
    Reus sa dostal s loptou do pokutového územia, pred bránou mal troch spoluhráčov čakajúcich na prihrávku. Lopta sa k ním nedostala.
     
    18
    Hoffenheim dal gól! Pravidlo Nedáš – dostaneš sa opäť raz potvrdilo. Z brejkovej situácie vymyslel peknú kolmicu za rozhodenú hosťujúciu obranu Firmino. SHIPPLOCK sa v samostatnom nájazde zachoval ako pravý kanonier, loptu len tak jemne podkopol a prehodil Langeraka !
     
    17
    Dortmund nám predviedol akciu pár exceláns, ktorej chýbalo jediné – gólové zakončenia ! Výborne to spravil Lewandowski, ktorý si narazil loptu s krajanom Kubom, zbavil sa protihráčov peknou kľučkou, loptu následne servíroval Reusovi, pred ktorým bola odkrytá brána. Skvele zapracoval vracajúci sa obranca sa však Reusovi hodil pod nohy a tečoval loptu na roh !
     
    14
    Marco Reus býva častým cieľom faulov protihráčov. Teraz sa však Marco ocitol na druhej strane rieky, on tvrdo fauloval a vyslúžil si žltú kartu.
     
    11
    Žltú kartu dostává Kevin Volland (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    6
    Dortmund nám v okolí postrannej čiary predviedol peknú kombináciu, následne sa uvoľnil v pokutovom území Lewandowski, ktorého strela Grahlovi vypadla, no domáci brankár dokázal loptu okamžite dostať späť pod svoju kontrolu.

    Michal Bakoš

    Góly: 18. Shipplock, 37. Kevin Volland – 44. Aubameyang, 67. Lukasz Piszczek

    Karty:   11. Kevin Volland (HOF), 79. Polanski (HOF) – 14. Marco Reus (DOR), 77. Friedrich (DOR), 83. Sahin (DOR)


    TSG 1899 Hoffenheim: Grahl – Beck (C), Süle, Vestergaard, Toljan, Volland, Rudy, Polanski, Firmino, Herdling, Schipplock.
    Náhradníci: Casteels – Johnson, Abraham, Strobl, Salihović, Elyounoussi, Modeste.

    Borussia Dortmund: Langerak – Piszczek, Friedrich, Sarr, Durm, Blaszczykowski, Şahin, Reus, Kehl (C), Aubameyang, Lewandowski.
    Náhradníci: Weidenfeller – Kirch, Günter, Hofmann, Mchitarjan, Großkreutz, Schieber.

    Rozhodca: Zwayer – Borsch, Pelgrim