Bayern – Hamburger 3:1 (kon.) | Hannover – Norimberk 3:3 (kon.) | Hoffenheim – Dortmund 2:2 (kon.)
Augsburg – Braunschweig 4:1 (kon.) | Wolfsburg – Stuttgart 3:1 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
2:2 (2:1)
Borussia Dortmund
Sobota 14.12.2013, 15:30 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Mne ostáva už len poďakovať za pozornosť a rozlúčiť sa s vami. Prajem ešte pekný zvyšok soboty a víkendu. (17:23:08)
     
    V druhom polčase sa hosťom zásluhou Piszczeka podarilo vyrovnať. Napriek obrovskému množstvu šancí sa im už nepodarilo strhnúť vedenie na svoju stranu. Aj domáci mali svoje možnosti, ktoré premárnili. Polemizovať, či remíza bola zaslúžená nemá zmysel. Sledovali sme fantastický zápas z oboch strán, ktorý sa musel páčiť
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Asi posledná veľká šanca, ktorú sme v tomto zápase videli ! Pekne loptu potiahol Mchitarijan, ktorý našiel Hofmanna. Ten zbytočne špekuloval a napokon z toho nič nebolo.
     
    90+1
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Rudy, prichádza Strobl.
     
    90
    nad rámec tohto diváciki atraktívneho stretnutia sa nadstavujú tri minúty.
     
    89
    Na druhej strane sa mohol hrdinom stať Julian Schieber, ku ktorému prepadla lopta po prieniku Mchitarijana. Striedajúci hráč hostí však trafil loptu končíkom o zem a hlavne vedľa pravej tyče !
     
    88
    Domáci okabátili ofsajdovú pascu hostí, do pokutového územia vnikol striedajúci Johnson. Ten prihral pod seba na Vollanda, ktorý v tutovke trestuhodne prekopol bránu !
     
    88
    marco Reus zápas nedohrá, na záverečné minúty ho na ihrisku nahradil Julian Schieber.
     
    87
    Marco Reus dostal loptu do ideálnej šance. Na nič nečakal, skúsil to falšovaným volejom. Lopta skončila mimo ľavej tyčky len tesne !
     
    87
    Sahin síce loptu preniesol presne na Durma, no ten ju v osobnom súboji stratil.
     
    86
    Polanski vysunul svojho spoluhráča do dobrej pozície, avšak do ofsajdovej. Hra musela byť prerušená.
     
    84
    Na center Salihoviča si naskočil jeden z domácich hráčov, nevšimol som si presne, kto to bol. Dôležité však je, že lopta len tesne minula pravú Langerakovu tyč !
     
    83
    Žltú kartu dostáva Nuri Sahin (Borussia Dortmund).
     
    83
    Zdalo sa nám, že rozhodca píska faul Druma na Vollanda, s čím by sme súhlasili, no napokon to bolo presne naopak. Vinníkom bol domáci futbalista.
     
    82
    Prenikajúceho Toljana, ktorý si to s loptou namieril priamo do pokutového územia, zastavil Sarr odkopom lopty na rohový kop.
     
    80
    Do pokutového územia centroval druhý menovaný, na ktorého loptu si naskakovalo viacero hráčov BVB, no zasiahnuť ju nedokázal napokon nik.
     
    79
    Priamy kop si vybojovali hostia na druhej strane. Pri lopte už stoja Sahin s Reusom. Žlté napomenutie za faul vyfasoval Polanski.
     
    78
    K exekúcii priameho kopu sa odhodlal Salihovič, ktorý bránu trafil, no mieril len priamo na Langeraka, ktorý si dokázal poradiť.
     
    77
    Na druhej strane budú mať domáci veľkú príležitosť prostredníctvom priameho kopu, ktorý je postavený v pozícii ideálnej na ľaváka. Vinník celej situácie Friedrich, ktorý fauloval vyfasoval žltú kartu.
     
    76
    Vážení športoví priatelia, neuveriteľné veci sa dejú ! Dortmund bol kúsoček od vedúceho zásahu. Celú akciu začal Hofmann, po práci Mchitarijana vypálil Lewandowski, ktorého strela prepadla cez Grahla, no zastavila ju tyč. Pred dobiehajúcim Piszczekom zaisahol domáci brankár, ktorý loptu prikryl a Poliaka k dorážke nepustil.
     
    74
    Mchitarijan sa chytá za hlavu ! Arménsky futbalista sa dostal do bezprostrednej blízkosti Grehlovej brány, svojou strelou mieril na zadnú tyč, ktorú napokon o niekoľko decimetrov minul !
     
    74
    V následnom pokračovaní akcie Hofmann stratil loptu. Rýchlo však na druhú stranu, kde Firminovo zakončenie skončilo mimo troch tyčí Langerakovej svätyne.
     
    73
    Rýchly brejk Dortmundu. Hosťujúcu ofenzívu opäť na krídle doplnil aktívny Piszczek, ktorého prízemný center našiel v pokutovom území takmer Mchitarijana.
     
    71
    Po druhý raz v zápase striedajú aj domáci. Svoju misiu v dnešnom zápase naplnil Herdling, ktoré do hry pustil Johnsona.
     
    69
    Jurgen Klopp sa na lavičke z vyrovnávajúceho zásahu poriadne potešil. Ako však poznáme Dortmund, ten pôjde za víťazstvom do konca zápasu. Shipplocka strieda Salihovič.
     
    68
    Niečo viac ako dvadsať minút pred koncom zápasu tak začíname odznova.
     
    67
    Dortmund dal gól! Mchitarijan sa okamžite po vstupe na trávnik predviedol jedovatou strelou, ktorú končekmi prstov Grahl vytesnil na rohový kop. Po rohovom kope prišiel center Sahina zľava, ktorý našiel pred Grahlom LUKASZA PISZCZEKA. Jeho hlavičku ešte Grahl vyrazil, no poľský obranca loptu do siete dorazil !
     
    66
    Klopp pripravil dvojnásobné striedanie. Dohral aj druhý krídelník Dortmundu Kuba, ktorého nahradil Arménec Mchitarijan.
     
    65
    Pre Abuameyanga bol priamy kop jeho posledným pripomenutím v tomto zápase. Na ihrisku ho totiž nahradil Jonas Hofmann.
     
    64
    Nastala druhá mnou spomínaná varianta. Strela druhého najlepšieho strelca Borussie vo vzduchu poriadne zaplávala, Grahl ju s ťažkosťami dokázal vyraziť !
     
    63
    Robert Lewandowski faulovaný v takmer totožnej pozícii, ako pred pár minútami. ďalší priamy kop pre Dortmund z dobrej pozície. Vezme to na seba zase Reus, alebo prenechá loptu Aubameyangovi ?
     
    62
    Durm v hre pokračovať môže. Lewandowski sa chcel ukázať, že ani presné pasy mu nie sú cudzie, jeho center na Piszczeka nemal vôbec zlé parametre, no zastavila ho domáca obrana.
     
    61
    Durm dostal poriadne naložené v súboji s domácim kapitánom Beckom. Ak by nemohol Durm pokračovať pre už tak zraneniami zdecimovanú obranu Dortmundu by to bola ďalšia rana.
     
    60
    Durm získal loptu pre svojich. Dortmund pri lopte na vlastnej polovici ihriska.
     
    59
    Domáci pred Sahinom odpratali loptu na aut. Borussia jasne dominuje v držaní lopty, v druhom polčase však čakáme na nebezpečnejšiu akciu z jej strany.
     
    58
    Pri lopte stáli dvaja očakávaní muži – Reus a Aubameyang. Nakoniec to vzal na seba Marco, ktorý múr prestrelil, ale jeho strela skončila vedľa pravej tyče domácej svätyne.
     
    57
    Opäť v permanencii kanonier BVB, ktorého prihrávku síce obrana Hofenheimu zastavila, no bol tam faul a Dortmund získal veľmi nebezpečne vyzerajúci priamy kop.
     
    56
    Lewandowskemu to v dnešnom zápase nejde, tak ako sme u tohto poľského bomardéra zvyknutí. Veľa osobných súbojov prehráva a do vyloženej šance sa zatiaľ nedokázal dostať.
     
    55
    Po Sahinovej prihrávke sa snažil Lewandowski presadiť individuálne, kľučka mu vyšla, no loptu si predkopol ďalej, akoby potreboval a domáca obrana mu ju rýchlo vzala.
     
    54
    Piszczek v ofenzívnom rozlete po pravom krídle zastavený odkopom na autové vhadzovanie, prostredníctvom ktorého ostane Dortmund na lopte.
     
    53
    Reus si s Aubameyangom opäť nerozumel. Marco adresoval svojmu gabonskému spoluhráčovi prihrávku iba na päty.
     
    52
    Reus hľadal kolmou prihrávkou opäť Aubameyanga, ktorí síce patrí k najrýchlejším futbalistom sveta, no toto by nestihol ani Usain Bolt.
     
    51
    Po Reusovom rohovom kole na prvú tyč, ktorý domáci bez problémov odvrátili, sa k lopte dostal Aubameyang, ktorý po bicykli odcentroval do pokutového územia len na kopačky domácich.
     
    50
    Na Lewandowskeho sa doslova zavesil jeden z protihráčov. Zákonite sa muselo pískať v prospech Dortmundu.
     
    49
    Píska sa proti domácej bráne po útočnom faule Shipplocka, ktorý si počínal nedovolene vo vzdušnom súboji.
     
    48
    Po driblingu Firmina vystrelil Rudy len do jedného z brániacich hráčov Dortmundu, ktorý loptu poslal n autové vhadzovanie.
     
    47
    Rudy si na center z pravej strany naskočil, no jeho hlavička nemala parametre potrebné na to, aby Langerakovi a celej obrane Dortmundu zdvihla tlak.
     
    47
    Po výbornej práci jedného z domácich hráčov proti trojici protihráčov budeme svedkami rohového kopu Hofenheimu.
     
    46
    Domáci okamžite po začatí druhého polčasu odovzdali loptu Borussii. Oba tímy nastúpili do druhého dejstva bezo zmien.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Veľmi zaujímavý prvý polčas, v ktorom sme videli tri presné zásahy sa skončil. Dortmund bol počas celého jeho priebehu lepším a aktívnejším tímom, ktorý mal viac šancí. Vďaka obetavej hre obrany a dvom skvele zakončeným brejkovým situáciám v podaní Shipplocka a Vollanda sa však Hoffenheim dostal do dvoj gólového vedenia. Borussii sa podarilo znížiť v závere prvého polčasu zásluhou Aubameyanga, ktorý využil obrovskú minelu domáceho brankára Grahla. Ten doslova daroval hosťom gól a vrátil ich tak do zápasu. už teraz vás srdečne pozývam k sledovaniu druhého polčasu, ktorý ak bude minimálne tak zaujímavý ako ten prvý, tak sa máme na čo tešiť.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Langerak sa s rozohrávkou neponáhľal, loptu si nahrával zadu so stopérmi. Rozhodca ukončil prvý polčas.
     
    45
    Nesmierne zaujímavý prvý polčas, ktorý neraz dvíhal zo sedadiel sa bude nadstavovať o dve minúty.
     
    44
    Dortmund dal gól! Už som chcel začať písať, že Reusov center skončil priamo v rukaviciach Grahla, čo je aj pravdou. Potom sa však stalo niečo, čo nečakal asi nikto z prítomných. Domácemu brankárovi lopta vypadla, jeho obrancovia sa snažili blokovať telom protihráčov, šikovnejší však bol Lewandowski, ktorého snahu dokončil AUBAMEYANG dorážkou do prázdnej brány !
     
    43
    Veľmi nevýrazný je v dnešnom zápase rýchlonohý Aubameyang, ktorého výkon sa odborníkom nepozdával ani v minulom kole proti Leverkusenu. Zdá sa, že Gabonský reprezentant po skvelom vstupe do Bundesligy stratil formu.
     
    42
    Ďalší brejk domácich, ktorý smrdel nebezpečenstvom pre Langerakovu bránu, skazili domáci nepresnou finálnou prihrávkou.
     
    40
    Za hlavu sa chytá aj jeho zverenec Jakub Blaszcykowski, ktorý sa diví verdiktu postranného rozhodcu. Pri lopte domáci Hoffenheim.
     
    39
    Jurgen Klopp s aktuálnym vývojom stretnutia nemôže byť spokojný, na lavičke sa chytá za hlavu.
     
    38
    Na druhej strane sme boli svedkami kurióznej situácie, keď Marco Reus, samozrejme neúmyselne, dá sa povedať bodýčkoval čiarového rozhodcu, ktorý skončil na zemi.
     
    37
    Hoffenheim dal gól! Domáci zvyšujú svoje vedenia. Podarilo sa im fantasticky vyšachovať zdecimovanú obranu BVB. Na konci akcie bol KEVIN VOLLAND, ktorý z vnútra pokutového územia prekonal strelou na zadnú tyč Langeraka.
     
    36
    Firmino si na seba pri ľavej postrannej čiare uplietol bič, chcel sa presadiť proti presile protihráčov, čo sa mu nepodarilo. Loptu späť do hry uvedie Borussia z autového vhadzovania.
     
    35
    Lewandowski následne v okolí stredového kruhu uštedril nepríjemný šľapák Rudymu.
     
    34
    Zo strany Dortmundu sme opäť videli sériu pekných narážačiek, Lewandowskeho spätná pätička však už bola zbytočná. Hostia kvôli nej prišli o loptu.
     
    33
    Kuba posunul na stred Sahinovi, ktorý to skúsil strelou. Jeho pokus ľavačkou preletel ponad brvno Grahlovej svätyne.
     
    33
    Tak sa aj stalo. Center tureckého reprezentanta prepadol pred bránu ku Kehlovi, ktorému bol odmávaný ofsajd.
     
    32
    Na zemi Blaszcykowski. Priamy kop pre Dortmund s najväčšou pravdepodobnosťou rozohrá Sahin.
     
    31
    Lewandowski sa pustil do súboja proti trojici protihráčov, o loptu v ňom prišiel.
     
    31
    Hostia sa pekne vykombinovali na vlastnej polovici ihriska, hra je prerušená po tom, čo na zemi skončil Reus.
     
    29
    Pisczcek loptu na pravom krídle neposunul do územia, kde chcel. Domáci ju však poslali len na autové vhadzovanie.
     
    28
    V pokračovaní akcie sa pred domácou bránou zrodil obrovský závar, ani Lewandowski ani Sahin však loptu za Grahla nedokázali pretlačiť. Hra je prerušená, na zemi leží jeden z domácich hráčov, ktorého zasiahla Reusova strela z voleja.
     
    27
    Po sérii krásnych prihrávok v podaní Borussie zakončil volejom Reus, loptu však Marco napálil len do domácej obrany.
     
    26
    Herdling chcel prestrčiť loptu na Firmina, ktorý by sa pravdepodobne rútil do samostatného nájazdu, skvele však zapracoval Piszczek, ktorý loptu zablokoval.
     
    25
    Sledujeme trošku neprehľadný úsek hry, v ktorom sa lopta pohybovala viac vo vzduchu ako na zemi. Napokon ju domáci obrancovia posunuli svojmu brankárovi.
     
    23
    Kuba Blaszcykowski chcel pätičkou poslať loptu Sahinovi do pokutového územia. Poľskému reprezentantovi jeho úmysel nevyšiel, pri lopte však Borussia ostala.
     
    22
    Lewandowski to v pokutovom území chcel zobrať na seba, kľučkou sa snažil vylepšiť si streleckú pozíciu. Obranca však jeho úmysel prečítal a loptu získal.
     
    21
    Reus sa dostal s loptou do pokutového územia, pred bránou mal troch spoluhráčov čakajúcich na prihrávku. Lopta sa k ním nedostala.
     
    20
    Nákop do pokutového územia hlavou nezasiahol Friedrich, lopta však prepadla len k Langerakovi.
     
    19
    Dortmund sa prirodzene snaží o okamžité vyrovnanie. Domáca obrana poslala loptu mimo hracej plochy.
     
    18
    Hoffenheim dal gól! Pravidlo Nedáš – dostaneš sa opäť raz potvrdilo. Z brejkovej situácie vymyslel peknú kolmicu za rozhodenú hosťujúciu obranu Firmino. SHIPPLOCK sa v samostatnom nájazde zachoval ako pravý kanonier, loptu len tak jemne podkopol a prehodil Langeraka !
     
    17
    Dortmund nám predviedol akciu pár exceláns, ktorej chýbalo jediné – gólové zakončenia ! Výborne to spravil Lewandowski, ktorý si narazil loptu s krajanom Kubom, zbavil sa protihráčov peknou kľučkou, loptu následne servíroval Reusovi, pred ktorým bola odkrytá brána. Skvele zapracoval vracajúci sa obranca sa však Reusovi hodil pod nohy a tečoval loptu na roh !
     
    16
    Marco Reus tentoraz už v tradičnej pozícii, chrbtom k bráne sa stal obeťou nedovoleného zákroku. Lopta pre BVB.
     
    15
    Shipplock sa na ľadom krídle presadil cez Piszczeka, jeho spätnú prihrávku z pokutového územia dokázali hostia odvrátiť do bezpečia.
     
    14
    Marco Reus býva častým cieľom faulov protihráčov. Teraz sa však Marco ocitol na druhej strane rieky, on tvrdo fauloval a vyslúžil si žltú kartu.
     
    13
    Dlhý nákop z kopačky brankára Langeraka mieril do územia nikoho, respektíve do územia, kde sa pohybovali len domáci futbalisti.
     
    11
    Žltú kartu dostává Kevin Volland (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    11
    Dortmund sa v útočnej činnosti dopustil faulu, pri lopte tak budú domáci, ktorí môžu prerušiť rodiaci sa tlak Borussie.
     
    10
    Dortmund sa ujal vedenia ! Reus roztiahol hru na pravé krídlo, kde operoval Kuba. Poľský reprezentant svojmu nemeckému spoluhráčovi loptu vrátil do pokutového územia. Reusova následná strela skončila v siete, gól však pre ofsajd Lewandowskeho neplatí !
     
    9
    Firmino tečoval strelu svojich spoza pokutového územia, následne sa snažil ešte loptu udržať, no na trávniku ju už nestihol.
     
    8
    Schipplockovi utiekla lopta za čiaru. Domáci útočník tak nedokázal cez Friedricha vybojovať rohový kop ako mal v úmysle.
     
    7
    Sahinov nákop za domácu obranu bol nepresný, Lewandowski sa navyše nachádzal v ofsajdovom postavení.
     
    6
    Dortmund nám v okolí postrannej čiary predviedol peknú kombináciu, následne sa uvoľnil v pokutovom území Lewandowski, ktorého strela Grahlovi vypadla, no domáci brankár dokázal loptu okamžite dostať späť pod svoju kontrolu.
     
    6
    Durm si pohybom vypýtal prihrávku do uličky. Pred hosťujúcim ľavým bekom odvrátili domáci na autové vhadzovanie.
     
    4
    Sahin fauloval v strede poľa, pri lopte budú teda domáci futbalisti, ktorých fanúšikovia od začiatku zápasu výdatne povzbudzujú. Treba však povedať, že aj priaznivci Borussie prišli svojich podporiť v hojnom počte.
     
    3
    Po strele Frimina si prvý úspešný zákrok v zápase pripísal Langerak, ktorý dnes v bráne nahradil tradičnú jednotku BVB Weidenffelera.
     
    2
    Piszczek nedokázal na pravej strane prehodiť loptu na spoluhráčov. Prostredníctvom autu však Dortmund ostane v držaní lopty.
     
    1
    Sahinov center do mieriaci do pokutového územia dokázala domáca obrana odvrátiť, Hoffenhaim vyrazil do rýchleho brejku. Volland sa mohol rútiť sám na Langeraka, všetko však zmaril ofsajdový verdikt.
     
    1
    Po pár sekundách hry sa na zemi ocitol kanonier Lewandowski. Kopať sa bude proti domácej svätyni.
     
    1
    Výkop obstarali hosťujúci žlto-čierni, domáci v modrej kombinácii.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Grahl – Beck (C), Süle, Vestergaard, Toljan – Volland, Rudy, Polanski, Firmino, Herdling – Schipplock.
    Náhradníci: Casteels – Johnson, Abraham, Strobl, Salihović, Elyounoussi, Modeste.

    Borussia Dortmund: Langerak – Piszczek, Friedrich, Sarr, Durm – Blaszczykowski, Şahin, Reus, Kehl (C), Aubameyang – Lewandowski.
    Náhradníci: Weidenfeller – Kirch, Günter, Hofmann, Mchitarjan, Großkreutz, Schieber.

    Rozhodca: Zwayer – Borsch, Pelgrim.
     
    Nemecká liga pokračuje svojim ďalším kolom aj počas tohto víkendu. Spoločne sa spolu pozrieme na zápas medzi Hoffenhaimom a Dortmundom, ktorý pre vás bude z komentátorskej stoličky prinášať Michal Bakoš.

    Domáci, teda Hoffenheim sa v tabuľke nachádza na 11.mieste. Patrí mu 17 bodov, ktoré ukoristil za 4 výhry a 5 remíz. V zápase neuspeli bodovo 6 krát. Nastrieľali 34 gólov a inkasovali ich 35. So štatistík vyplýva, že zatiaľ moc oslnivou formou nepôsobia, čoho výsledkom je aj takáto nižšia priečka. Ani posledné zápasy neboli moc ideálne. Až v tom poslednom prelomili 4 zápasovú šnúru bez víťazstva. Dokázali vyhrať na pôde Frankfurtu 2:1. Hostia sú na tom čo sa týka postavenia v tabuľke oveľa, oveľa lepšie. Patrí im 3.miesto za 31 bodov. Tie nazbierali za 10 výhier a 1 remízu. Bodovo neuspeli 5 krát. Nastrieľali 35 gólov a inkasovali ich 16.

    Dortmund bol dlhú dobu vo vynikajúcej forme, nemohol nájsť premožiteľa, ale ich posledné zápasy neboli vôbec tak ideálne a podávali v nich slabé výkony. V poslednom ligovom zápase prehrali doma 1:0 proti Leverkusenu a všetci sa zhodli, že to bol najhorší výkon Dortmundu. Ale už sa mu začína opäť dariť, čoho výsledkom je aj výhra v LM, stredu dokázali vyhrať 2:1 na pôde Marseille a postúpili tak ďalej.

    Favorit zápasu je úplne jasný. Podľa štatistík sú favoritom hostia. Avšak domácim hrá do kariet domáce prostredie a určite hosťom úlohu favorita budú chcieť čo najviac sťažiť.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 12:00.

    Michal Bakoš

    Góly: 18. Shipplock, 37. Kevin Volland – 44. Aubameyang, 67. Lukasz Piszczek

    Karty:   11. Kevin Volland (HOF), 79. Polanski (HOF) – 14. Marco Reus (DOR), 77. Friedrich (DOR), 83. Sahin (DOR)


    TSG 1899 Hoffenheim: Grahl – Beck (C), Süle, Vestergaard, Toljan, Volland, Rudy, Polanski, Firmino, Herdling, Schipplock.
    Náhradníci: Casteels – Johnson, Abraham, Strobl, Salihović, Elyounoussi, Modeste.

    Borussia Dortmund: Langerak – Piszczek, Friedrich, Sarr, Durm, Blaszczykowski, Şahin, Reus, Kehl (C), Aubameyang, Lewandowski.
    Náhradníci: Weidenfeller – Kirch, Günter, Hofmann, Mchitarjan, Großkreutz, Schieber.

    Rozhodca: Zwayer – Borsch, Pelgrim