NY Islanders – Pittsburgh 2:3 (po pr.) | Toronto – San Jose 2:4 (kon.) | Washington – Carolina 1:4 (kon.)
Columbus – Tampa Bay 1:0 (kon.) | Florida – Ottawa 2:4 (kon.) | Chicago – Dallas 3:4 (kon.)
Nashville – Vancouver 1:3 (kon.) | Edmonton – Arizona 2:6 (kon.) | Anaheim – LA Kings 2:3 (0:1 po s.n.)
koniec
Nashville Predators
1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Vancouver Canucks
cz Streda 04.12.2013, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Partner:
     
    59:08
    Richardson v oslabení vyhodil přes celé kluziště a těsně minul pravou tyč prázdné domácí branky!
     
    58:37
    Kevin Bieksa ještě zadělal na menší drama v závěru utkání. Je totiž vyloučen na dvě minuty za hru vysokou holí při souboji s Cullenem za brankou.
     
    54:15
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Nakonec je ale přesilová hra využita a RYAN KESLER prožívá další dvoubrankový večer. D. Sedin na ose hřiště našel Garrisona, jehož pokus Mazanec opět vyrazil před sebe tak nešťastně, že důraznému Keslerovi dovolil, aby za něj dotlačil puk. Asistence: Jason Garrison, Daniel Sedin.
     
    52:42
    Nakonec jsou na trestné lavici oba. Jak Dan Hamhuis, tak i Patrick Hornqvist, dostali dvouminutové tresty za hrubost. Hornqvist navíc dostal ještě dvě minuty za nedovolené bránění brankáři.
     
    49:34
    Matt Hendricks je za předchozí incident oceněn dvouminutovým trestem. Oficiální zdůvodnění zní: nedovolené bránění brankáři.
     
    47:37
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Canucks se teď na delší dobu dokázali natlačit před Mazance a přináší jim to ovoce. Garrisonovu ránu vyrazil Mazanec pouze před sebe k RYANU KESLEROVI, jenž si ze všech hráčů na ledě počínal nejdůrazněji a vrátil vedení na stranu hostí. Asistence: Jason Garrison, Mike Santorelli.
     
    42:25
    Spaling skvěle využil nedorozumění Vancouveru a stanul sám před Luongem, jenž opět v těžkém souboji slavil vítězství!
     
    38:15
    Vancouver dostává na závěr druhé třetiny výhodu přesilové hry. Ryan Ellis je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění Higginsovi ve středním pásmu.
     
    35:54
    Nashville právě vstřelil branku!
    Za půl minuty je však srovnáno. Hornqvist se dostal k puku sám před Luongem, místo střely ale ještě přihrál do strany COLINU WILSONOVI a ten se zakončením do prázdné branky neměl příliš starostí. Asistence: Patric Hornqvist, Roman Josi.
     
    35:24
    Vancouver právě vstřelil branku!
    BRAD RICHARDSON původně před brankou hledal Weiseho, puk se k němu ale vrátil, útočník Canucks na nic neváhal a z velkého úhlu se štěstím překonal Mazance. Asistence: Dennis Weise, Jannick Hansen.
     
    33:03
    Po střele D. Sedina se před Mazancem konala valná hromada, jenomže ani jeden z jejích delegátů nedokázal puk doklepnout za sedícího českého brankáře!
     
    32:30
    Viktor Stalberg je vyloučen na dvě minuty za podražení Weiseho.
     
    31:06
    Většina fanoušků Vancouveru již pravděpodobně slavila branku, když se Santorelli dostal na brankovišti ke sklepnutí kotouče, Mazanec se ale roztáhl na čáře a zázračně zasáhl!
     
    30:46
    Higgins nahazoval před branku, kde si málem puk do vlastní branky srazil Bartley!
     
    27:35
    Puk se teď dostal mezi kruhy k úplně volnému Cullenovi, jenž tím byl zřejmě překvapen nejvíce ze všech a tak trefil jen přemisťujícího se Luonga!
     
    23:06
    Hra je přerušena až teď. Jason Garrison dostal dvouminutový trest za podražení Ekholma.
     
    19:09
    Mazanec měl velké štěstí, protože za ním po Hamhuisově střele zazvonila tyč, od níž se puk nepříjemně odrazil zpátky! Český brankář si lehl na záda a skoro si kotouč srazil do branky.
     
    18:27
    Před brankou se teď zjevil zcela osamocený Kesler, jehož zakončení se zvedlo do vzduchu a pravděpodobně směřovalo za brankovou čáru, zpod břevna jej ale hokejkou vytáhl jeden z Mazancových spoluhráčů!
     
    17:42
    Luongo měl opět plné ruce a betony práce! Spaling zpoza branky před ní našel Smithe, jenž ani nadvakrát z bezprostřední blízkosti nepřekonal brankáře hostí.
     
    16:04
    Bourque dal výborně puk do jízdy Stalbergovi, jenomže ten si po jeho zpracování neporadil se střelou mezi kruhy a v další velké šanci tváří v tvář Luongovi těsně minul pravou tyč hostí!
     
    06:44
    Puk se od zadního mantinelu odrazil před branku, kde byl blízko brance Kesler! Jenomže podobně jako Hansen, ani on nedokázal zasunout puk do odkryté branky.
     
    03:33
    Higgins sice bekhendem minul branku, jenomže tím nevědomky přihrál Hansenovi, jenž u pravé tyče netrefil puk a tak ani prázdnou branku!
     
    00:34
    Nyström vystihl rozehrávku Canucks a vzal si puk, kterým pak mezi kruhy našel Hornqvista, jemuž se nepodařilo zakončení z bezprostřední blízkosti!

    Daniel Polách

    Góly a asistencie: 36. Wilson (Hornqvist, Josi) – 36. Richardson (Weise, Hansen), 48. Kesler (Garrison, Santorelli), 55. Kesler (Garrison, D. Sedin)


    Nashville Predators: Mazanec (Hutton) – Josi, Jones, Ellis, Bartley, Piskula, Ekholm – Nyström, Fisher, Wilson – Stalberg, Legwand, Bourque – Smith, Cullen, Spaling – Hendricks, Gaustad, Hornqvist
    Vancouver Canucks: Luongo (Lack) – Garrison, Edler, Tanev, Hamhuis, Bieksa, Stanton – Kesler, H. Sedin, D. Sedin – Hansen, Santorelli, Higgins – Weise, Richardson, Booth – Kassian, Dalpe, Sestito

    Rozhodca: Dwyer, Sutherland – Murray, Racicot