Manchester United – Everton 0:1 (kon.) | Southampton – Aston Villa 2:3 (kon.) | Swansea – Newcastle 3:0 (kon.)
Liverpool – Norwich 5:1 (kon.) | Arsenal – Hull City 2:0 (kon.) | Stoke City – Cardiff 0:0 (kon.)
Sunderland – Chelsea 3:4 (kon.) | Fulham – Tottenham 1:2 (kon.) | West Bromwich – Manchester City 2:3 (kon.)
koniec
West Bromwich Albion
2:3 (0:2)
Manchester City
Streda 04.12.2013, 21:15 • The Hawthorns, West Bromwich (Veľká Británia) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 21:15.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 14. kole najvyššej futbalovej súťaže v Anglicku – Premier League!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami prinášať aktuálne dianie zo štadióna The Hawthorns v meste West Bromwich, kde proti sebe od 21:15 nastúpia tímy West Bromwich Albion a Manchester City.

    West Bromwich Albion je tímom, ktorý sa v anglickej najvyššej súťaži považuje za priemerný. Po trinástich odohraných zápasoch sa hráči WBA nachádzajú na priebežnej dvanástej priečke so ziskom 15 bodov a gólovým skóre -1. Pred West Bromwichom na jedenástej priečke momentálne sídli tím Aston Villa s náskokom jedného bodu a za West Bromwichom na trinástej priečke tím Swansea City s rovnakým počtom bodov, no o niečo horším gólovým skóre.
    Aktuálna zápasová bilancia hráčov domáceho WBA, prehra (1:4 vonku proti Liverpoolu) – výhra (2:0 doma proti tímu Crystal Palace) – remíza (2:2 vonku proti londýnskej Chelsea) – remíza (2:2 doma proti tímu Aston Villa) – prehra (1:2 vonku proti tímu Newcastle United), jasne hovorí, že tomuto tímu sa v poslednej dobe nedarí ideálne, no takmer vždy získava aspoň nejaké body za remízy.
    Domácemu trénerovi nebudú pred týmto zápasom k dispozícii až štyria hráči, ktorí majú zdravotné problémy – brankár Ben Foster, stredopoliar Zoltán Gera a útočníci Nicolas Anelka a Scott Sinclair.

    Manchester City je na tom v doterajšej tabuľke Premier League oveľa lepšie ako jeho dnešný súper z West Bromwichu. Citizens sa po trinástich odohraných zápasoch nachádzajú na skvelej tretej priečke so ziskom 25 bodov a gólovým skóre +25 (najlepšie v celej lige). Pred tímom Manchester City na druhej priečke sídli londýnska Chelsea s náskokom dvoch bodov a za tímom Manchester City na štvrtej priečke tím Liverpool FC so stratou jedného bodu.
    Aktuálna zápasová bilancia Manchesteru City v Premier League, prehra (1:2 vonku proti londýnskej Chelsea) – výhra (7:0 doma proti tímu Crystal Palace) – prehra (0:1 vonku proti Sunderlandu) – výhra (6:0 doma proti tímu Tottenham Hotspur) – výhra (3:0 doma proti tímu Swansea City), jasne hovorí o tom, že "citizens" sa skvele darí na domácej pôde, no na pôde súpera je to pre Manchester už ťažšie.
    Aj trénerovi hosťujúceho Manchesteru budú kvôli zdravotným problémom chýbať niektorí hráči, konkrétne traja – stredopoliar David Silva, obranca Matija Nastasić a útočník Stevan Jovetić.

    Podarí sa domácim futbalistom zdolať vonku sa trápiaci Manchester City alebo práve hostia po dvoch prehrách mimo svojho štadióna vyhrajú?
     
    Úvodné zostavy:

    West Bromwich Albion: Myhill – Olsson, Reid, Ridgewell, McAuley, Amalfitano, Morrison, Yacob, Brunt, Long, Berahino

    Manchester City: Pantilimon – Kompany, Demichelis, Zabaleta, Kolarov, Nasri, Y. Touré, Jesús Navas, Fernandinho, Agüero, Džeko

    Rozhodca: C. Foy – P. Kirkup, M. Wilkes.
     
    Na striedačkách sú pripravení títo hráči:

    West Bromwich Albion: Daniels – Popov, Lugano, Anichebe, Vydra, Gera, Sessègnon

    Manchester City: Hart – Richards, Lescott, Milner, Negredo, Javi García, Rodwell
     
    Začiatok tohto zápasu sa kvôli dopravným problémom v okolí štadióna The Hawthorns preložil z 21:00 na 21:15.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci hráči sa postarali o úvodný výkop.
     
    1
    Domáci hráči nastúpil v tmavo-modro bielych pruhovaných dresoch hostia v belasých dresoch.
     
    2
    Prvá strela Nasriho, odrazenú loptu však poslal spoza šestnástky mimo bránky.
     
    2
    Demichelis sa nechtiac dotkol lopty rukou a domáci budú zahrávať prvý priamy kop.
     
    3
    Domáci rozohrali priamy kop, no po chvíľke akciu zastavil postranný rozhodca, ktorý odmával ofsajd.
     
    5
    Po peknom centri od Yacoba sa k zakončeniu mohol dostať Brunt, no táto lopta bola na neho príliš dlhá a následne sa k nej dostal len pozorný gólman Pantilimon, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    6
    Po skvelom centri z pravej strany od Tourého sa lopta dostala na pravé krídlo k Džekovi, ktorý ju posunul na Agüera. Ten svojou nekompromisnou prízemnou strelou zakončoval, no napokon len tesne minul bránu gólmana Myhilla.
     
    7
    Gólman Pantilimon si na svoje konto pripísal dobrý zákrok, keď vo svojom náručí zachytil nedôrazný center od domáceho Longa z pravej strany. Následne uvidíme odkop od brány hostí.
     
    8
    Po skvelom centri od Tourého z pravej strany sa k zakončeniu dostal Nasri, no ten svojou delovkou z ľavej strany napokon trafil len jedného z domácich obrancov, ktorý následne upokojuje tempo hry.
     
    9
    Futbalisti hosťujúceho Manchesteru City sú od začiatku tohto zápasu oveľa aktívnejší a snažia sa prekvapiť defenzívu domáceho celku. Zatiaľ sa im však v tom veľmi nedarí.
     
    9
    Manchester City dal gól!
    Hostia sa po parádnej útočnej kombinácii dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke od Zabaletu sa k zakončeniu dostal SERGIO AGÜERO, ktorý svojou delovkou z prvej pod brvno domácej brány nedal gólmanovi Myhillovi žiadnu šancu.
     
    10
    Po pravom krídle sa veľmi dobre presúval domáci Brunt, no napokon narazil na pozorného Demichelisa, ktorý ho od lopty odstavil. Následne môžu útočiť futbalisti domáceho WBA.
     
    11
    Hosťujúci Jesús Navas poslal na ľavé krídlo ďaleký center, na ktorý si chcel dobehnúť Nasri, no na neho bola táto lopta príliš rýchla a napokon ju odkopol len za postrannú čiaru.
     
    12
    Nasri sa s loptou dobre presúval po ľavom krídle, následne si zasekol dvoch domácich obrancov a z ťažkého uhla na ľavej strane vystrelil. Gólman Myhill bol však v strehu a loptu bez problémov zachytil vo svojom náručí.
     
    13
    Pri lopte je momentálne defenzíva domáceho West Bromwichu, ktorá sa snaží poslať dopredu rýchly protiútok. Manchester City však intenzívne napáda rozohrávku svojich súperov.
     
    14
    Hosťujúci Zabaleta tvrdo fauloval bežiaceho Ridgewella na ľavej strane. Na rad prichádza priamy kop pre domáci tím, no len z domácej polovice ihriska, čo nepredstavuje pre hostí väčšie nebezpečenstvo.
     
    15
    Berahino si potiahol loptu cez stred do pozície asi dva metre od hranice hosťujúceho pokutového územia a tvrdo vystrelil. Jeho delovka však napokon skončila len tesne vedľa hosťujúcej brány.
     
    16
    Manchester City v doterajšom priebehu zápasu jasne vedie v držaní lopty – 67% vs. 33%. Hostia túto štatistiku dokazujú aj teraz, keď bez problémov držia loptu na svojich kopačkách a snažia sa zaútočiť.
     
    17
    Agüero poslal pred bránu domáceho WBA nebezpečnú strieľanú prihrávku z ľavej strany, no pred gólmanom Myhillom dobre zakročil pozorný McAuley, ktorý loptu po obetavom hodení sa odkopol do bezpečia.
     
    18
    Touré tvrdo pálil z hranice domáceho pokutového územia, no jeho delovka napokon trafila len pozorného Yacoba, ktorý loptu bez problémov zblokoval do bezpečia. Následne po tvrdom faule domáceho Ridgewella na hosťujúceho Navasa na pravej strane uvidíme priamy kop hostí.
     
    19
    Jesús Navas si postavil loptu na pravú stranu, následne ju dobrým centrom poslal k bližšej žrdi, no pozorní obrancovia domáceho celku dokázali tento nebezpečný center odvrátiť do bezpečia.
     
    20
    Jesús Navas opäť ukázal svoj herný dôraz na pravom krídle, keď s loptou dobre prenikol a následne chcel cez Ridgewella prihrávať, no ten ho v tejto chvíli s prehľadom odstavil.
     
    21
    Hostia sa dostali do ďalšej skvelej šance! Po peknom centri od Fernandinha z veľkej vzdialenosti sa k lopte na hranici domáceho pokutového územia dostal Džeko, ktorý ju sklepol pre Agüera! Ten však svojou delovkou z pravej strany napokon minul priestor Myhillovej brány.
     
    22
    Domáci mali k dispozícii priamy kop na pravej strane po tvrdom faule od hosťujúceho Kolarova. Po dobrom centri od Amalfitana však lopta skončila len v moci hosťujúcich obrancov, ktorí upokojujú tempo hry.
     
    23
    Domáci futbalisti ešte mierne potrápili manchesterskú defenzívu, no po nepresnej prihrávke od Longa z pravej strany sa k lopte dostal len pozorný Touré.
     
    24
    Manchester City dal gól!
    Hostia sa po skvelej prihrávkovej kombinácii dostávajú už do dvojgólového vedenia! Agüero sa dostal k lopte na ľavej strane, následne na ľavé krídlo uvoľnil Kolarova, ktorý dlho neváhal a poslal pred bránu domáceho tímu strieľanú prihrávku. Na tú najlepšie zareagoval YAYA TOURÉ, ktorý svojou strelou nedal Myhillovi žiadnu šancu.
     
    25
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal domáci Amalfitano, no ten napokon proti pozornému Kompanymu nedokázal uspieť. S loptou si dobre nabehol po pravom krídle, no napokon bol dobrou hrou telom nekompromisne odstavený.
     
    26
    Hostia sa dostali do ďalšej skvelej gólovej šance, keď po pravom krídle skvele zbiehal Džeko, ktorý posielal pred gólmana Myhilla skvelú strieľanú prihrávku. Následne však pred domácim brankárom skvele zakročil pozorný Reid, ktorý loptu zblokoval do náručia ochrancu domácej svätyne a nedovolil tak Kompanymu zakončovať.
     
    27
    Manchester City v dnešnom zápase jasne ukazuje, že je favoritom a nič nenecháva na náhodu. Domáci sa len veľmi opatrne snažia napádať rozohrávku svojich súperov.
     
    28
    Nasri sa s loptou dobre presúval po pravom krídle, no napokon narazil na pozorného Berahina, ktorý ho od lopty bez väčších problémov odstavil. Následne uvidíme útok domáceho West Bromwichu.
     
    29
    Reid sa veľmi dobre presúval po pravom krídle, následne poslal loptu pred gólmana Pantilimona, no ten zasahovať nemusel, keďže pred ním odkopol loptu na rohový kop pozorný Demichelis.
     
    30
    Rohový kop domáceho WBA z pravej strany odišiel zahrávať Amalfitano, no po jeho dobrom centri napokon obrancovia Manchesteru vyhlavičkovali loptu do bezpečia.
     
    31
    Citizens sa dostali do ďalšej skvelej gólovej šance. Agüero uvoľnil na ľavé krídlo Džeka, ktorý poslal pred bránu gólmana Myhilla strieľanú prihrávku. Tú mohol efektívne zakončiť Nasri, no napokon chýbali len centimetre, aby hosťujúci hráč loptu zasiahol.
     
    32
    Amalfitano sa dostal do dobrej šance na odcentrovanie lopty na pravom krídle. Následne loptu odcentroval k vzdialenejšej žrdi, no tam bol len pozorný Zabaleta, ktorý tento center bez väčších problémov odhlavičkoval do bezpečia.
     
    33
    Berahino sa s loptou dobre presúval po ľavom krídle a následne ohrozil gólmana Pantilimona strieľaným centrom, no pozorný ochranca manchesterskej svätyne aj tentokrát loptu bez problémov zachytil.
     
    34
    Agüero predviedol svoje šprintérske schopnosti na pravom krídle, následne nekompromisnou prízemnou delovkou zakončil, no minul bránu domáceho West Bromwichu len o pár centimetrov. Na rad prichádza rohový kop pre hostí.
     
    35
    Po peknom centri z rohového kopu na ľavej strane od Jesúsa Navasa sa k hlavičkovému zakončeniu približne v strede pokutového územia domácich dostal Džeko, no jeho projektil smeroval len tesne nad domácu bránu.
     
    36
    Fernandinho sa s loptou rýchlo presúval cez stred, náslendne na pravé krídlo uvoľnil Agüera, ten mu loptu vrátil, no Fernandinho z hranice domáceho pokutového územia svojim volejovým zakončením len poriadne prekopol domácu bránu.
     
    37
    Domáci Brunt tvrdo pálil z hranice hosťujúceho pokutového územia, no jeho delovka napokon letela len vysoko nad bránu gólmana Pantilimona.
     
    38
    Gólman Pantilimon si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď po svojom náručí zachytil veľmi nedôrazný a nepresný center od domáceho Yacoba z veľkej vzdialenosti.
     
    39
    Po skvelej krátkej prihrávke od Morrisona z pravej strany sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal Berahino, no jeho delovka napokon trafile len obetavého Kompanyho, ktorý skvele zakročil svojim sklzom po lopte!
     
    40
    Domáci Brunt bojoval o loptu neďaleko rohovej vlajočky na pravej strane, no previnil sa len tvrdým faulom zozadu, po ktorom musí loptu odovzdať svojim súperom z Manchesteru.
     
    41
    Amalfitano získal loptu na pravom krídle a následne ju chcel odcentrovať pred gólmana Pantilimona, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Demichelis túto loptu odkopol na rohový kop.
     
    42
    Aj rohový kop domácich odišiel zahrávať Amalfitano, no po jeho dobrom centri k vzdialenejšej žrdi sa k lopte dostal len pozorný Kolarov, ktorý sa snaží založiť ďalší manchesterský útok.
     
    43
    Po peknom centri z pravej strany od Morrisona sa k zakončeniu na pravej strane dostal Brunt, no jeho projektil napokon skončil len zblokovaný na kopačkách pozorného Zabaletu.
     
    44
    Po ľavom krídle sa veľmi dobre presúval hosťujúci Kolarov, no napokon narazil na domáceho Ridgewella, ktorý ho od lopty bez problémov odstavil. Následne uvidíme odkop od domácej brány.
     
    45
    Gólman Myhill si odkop zo svojej šestnástky zopakuje, keďže tentokrát sa hráči hosťujúceho Manchesteru previnili ofsajdom a následne stratili loptu.
     
    45+
    Nadstavovať sa bude jedna minúta!
     
    45+1
    Domáci Amalfitano sa dostal do skvelej gólovej šance po presnej prihrávke od Brunta, no táto situácia bola jasne ofsajdová.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase tohto zápasu boli jasne aktívnejší futbalisti hosťujúceho Manchesteru City, ktorí predčili svojich dnešných súperov z West Bromwichu vo všetkých herných činnostiach. Citizens sa dostali do vedenia už v 9. minúte, keď po peknej prihrávke od Zabaletu nekompromisne zakončoval Sergio Agüero. Následne v 24. minúte skóroval Yaya Touré, ktorý využil skvelú prihrávku od Kolarova a napokon rozvlnil sieť v domácej bráne podruhýkrát.

    Podarí sa domácim hráčom zabrať naplno a zastaviť tak rozbehnutý Manchester City alebo si hostia naopak svoje gólové vedenie v zápase ešte navýšia?
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu nastúpili oba tímy bez hráčskych zmien. Opäť sú pri lopte prevažne futbalisti hosťujúceho Manchesterz City, ktorí sa snažia svojou aktivitou niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    47
    Nasri predviedol svoj herný dôraz na ľavom krídle, keď sa zbavil dvoch domácich obrancov, no následne narazil na pozorného Morrisona, ktorý loptu odkopol na rohový kop.
     
    48
    Rohový kop z ľavej strany v znení hostí odišiel zahrávať Nasri, no jeho centrovaná lopta k bližšej žrdi domácej brány napokon gólmana Myhilla neprekvapila. Loptu bez problémov zachytil vo svojom náručí.
     
    49
    Agüero sa veľmi dobre presúval po pravom krídle, následne poslal na ľavú stranu krížny center, ktorý sa mal dostať k Džekovi, no gólman Myhill dobre zasiahol, loptu zblokoval a následne ju zachytil vo svojej moci.
     
    50
    Agüero tentokrát vyskúšal svoju strelu pravou nohou na hranici domáceho pokutového územia v centrálnej časti, no jeho tvrdá strela napokon skončila len tesne nad pravým horným rohom domácej brány.
     
    51
    Domáci Long sa s loptou veľmi dobre presúval v pravej časti hosťujúceho pokutového územia, no napokon ho od lopty na hranici faulu odstavil hosťujúci Kolarov. Domáci si žiadajú pokutový kop, no ten napokon hlavný rozhodca Foy nenariadil. Po krátkom ošetrovaní Amalfitana sa bude pokračovať v hre.
     
    52
    Long opäť ukázal svoj herný dôraz na pravom krídle, keď po skvelej prihrávke prienikovej prihrávke od Brunta šprintoval za loptou, no pozorný Demichelis ho od lopty bez problémov odstavil.
     
    53
    Domáci West Bromwich pridáva na ofenzívnej aktivite a snaží sa ešte zdramatizovať priebeh tohto zápasu. Manchester City sa však bez problémov bráni a nič nenecháva na náhodu.
     
    54
    Džeko sa dostal k lopte na pravej strane, následne si proti Amalfitanovi dovolil dobrú fintu, no nedokázal uspieť. Pozorní domáci obrancovia jeho úmysel prečítali a od lopty ho odstavili.
     
    55
    Agüero sa tentokrát predral cez domácu defenzívu po ľavom krídle, odstavil dvoch domácich obrancov, no pozorný Olsson mu napokon loptu uchmatol a zakladá postupný útok domáceho tímu.
     
    56
    Zabaleta poslal pred bránu domáceho gólmana Myhilla dobrý center z pravej strany, no na túto loptu napokon najlepšie zareagoval pozorný Reid, ktorý ju odhlavičkoval do bezpečia.
     
    57
    Manchester City je pri lopte na súperovej polovice ihriska, kde vidíme množstvo taktických a krátkych prihrávok. Herný štýl hostí momentálne mierne pripomína barcelonskú "tici-taca".
     
    58
    Kompany musel opäť zasahovať v poslednej chvíli! Po nepresnej prihrávke jedného z hráčov Manchesteru sa do súboja jedného na jedného dostal Long, no proti Kompanymu nedokázal uspieť.
     
    59
    Berahino nekompromisne pálil z hranice hosťujúceho pokutového územia, no jeho delovka napokon smerovala len poriadne mimo brány gólmana Pantilimona, ktorý zasahovať nemusel.
     
    60
    Po dobrej prihrávke od Longa sa k lopte na pravej strane dostal Morrison, ktorý ju chcel pretlačiť cez Zabaletu, no nepodarilo sa mu to. Pozorný obranca hostí loptu odhlavičkoval do bezpečia.
     
    61
    Morrison opäť ukázal svoj herný dôraz, keď loptu pretlačil do manchesterského pokutového územia, no gólman Pantilimon bol aj tentokrát v strehu a loptu bez problémov zachytil vo svojom náručí.
     
    62
    Domáci Amalfitano pretlačil loptu po pravom krídle cez Tourého, no na pozorného Demichelisa už nárok nemal. Následne si hostia loptu opäť len takticky prihrávajú.
     
    63
    Lopta sa momentálne nachádza v strede ihriska, kde si ju hráči hosťujúceho Manchesteru City veľmi dobre prihrávajú. Domáci sa snažia napádať rozohrávku svojich súperov, no veľmi sa im nedarí.
     
    64
    Domáci tréner Clarke posiela na trávnik dvojstriedanie, ktorého súčasťou je vystriedanie Morrisona za oddýchnutého Geru.
     
    65
    Druhým striedaním v spomínanom domácom dvojstriedaní je nahradenie Longa za oddýchnutého Anichebea.
     
    66
    Džeko chcel predviesť svoje individuálne kvality na pravom krídle, keď bol v mikrosúboji už len proti Olssonovi, no napokon príliš dlho váhal a pozorný Reid, ktorý stihol dobehnúť, svojho súpera bez problémov zastavil.
     
    67
    Gólman Pantilimon si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď vo svojom náručí zachytil loptu po zaujímavom centri z ľavej strany od Berahina. Na rad prichádza ďalší manchesterský útok.
     
    68
    Domáci Gera chcel dobrým centrom z veľkej vzdailenosti na pravej strane vysunúť dopredu svojho spoluhráča Anichebeho, no nepodarilo sa mu to. K lopte sa napokon dostal až gólman Pantilimon.
     
    69
    Aj hosťujúci tréner Pellegrini posiela na trávnik prvé striedanie. Namiesto gólového strelca Agüera posiela na trávnik oddýchnutého Milnera.
     
    70
    Domáci Brunt sa s loptou dobre presúval po ľavom krídle, no následne bol tvrdo faulovaný. Na rad prichádza priamy kop pre domáci tím zo vzdialenosti približne 40 metrov na pravej strane.
     
    71
    Priamy kop domácich z ľavej strany odišiel zahrávať faulovaný Brunt, ktorý poslal pred bránu Manchesteru City dobrý center, no ten napokon hosťujúca defenzíva s veľkým prehľadom odvrátila do bezpečia.
     
    72
    Milner sa dobre presúval po ľavom krídle, no následne narazil na pozorného Ridgewella, ktorý loptu odkopol na rohový kop, ktorý bude zahrávaný z ľavej strany v znení Nasriho.
     
    73
    Nasri si postavil loptu k rohovej zástavke na ľavej strane, následne ju odcentroval k bližšej žrdi, no pozorný obranca Olsson dokázal tento center s prehľadom odhlavičkovať do bezpečia.
     
    73
    Hlavný rozohca Foy nariadil pokutový kop pre hosťujúci Manchester City! Tvrdým faulom sa v domácom pokutovom území previnil Yacob, ktorý zložil k zemi Kolarova!
     
    74
    Manchester city dal gól!
    Citizens nenechali výhodu pokutového kopu len tak zahodenú. YAYA TOURÉ si postavil loptu na značku pokutového kopu a svojou dobrou strelou do stredu domácej brány prekvapil gólmana Myhilla, ktorý sa hodil na ľavú stranu. Touré si teda v dnešnom zápase pripisuje na svoje konto už druhý gól.
     
    75
    Po dobrom centri od Fernandinha sa k lopte na ľavej strane mohol dostať Džeko, no ten napokon stál v jasnom ofsajde a loptu musí odovzdať svojim súperom.
     
    76
    Domáci tréner Clarke posiela na trávnik aj svoje posledné tretie striedanie. Namiesto Amalfitana nastupuje do hry Vydra.
     
    77
    Aj hosťujúci tréner Pellegrini strieda. Dobre hrajúceho Nasriho v závere zápasu nahradí Javi García.
     
    78
    Hostia sú opäť pri lopte pred domácim pokutovým územím, no zatiaľ sa im veľmi nedarí ofenzívne sa presadiť cez pozornú defenzívu domácich.
     
    79
    Milner dobre pálil z ľavej strany, no gólman Myhill bol v strehu a loptu úspešne zachytil vo svojom náručí. Následne uvidíme ďaleký odkop od jeho brány, ktorý založí potenciálny útok domácich futbalistov.
     
    80
    Fernandinho si vybojoval voľný kop na hosťujúcej polovici ihriska, keď ho pri svojom napádaní fauloval Berahino. Manchester City už len udržiava svoj náskok v dnešnom zápase.
     
    81
    Futbalisti domáceho West Bromwichu sú poriadne nervózni a príliš veľa diskutujú s hlavným rozhodcom, čo sa im naozaj oplatiť nemusí. Arbiter Foy je však pokojný a žlté karty nevyťahuje.
     
    82
    Vydra našiel skvelou prihrávkou z centrálnej časti na ľavej strane Berahina, ktorý tvrdo pálil z prvej, no jeho projektil napokon pozorný Kompany zblokoval na rohový kop.
     
    83
    Rohový kop domácich odišiel zahrávať Gera, no po jeho dobrom centri sa k lopte napokon dostali len pozorní manchesterskí obrancovia, ktorí bez problémov upokojujú tempo hry.
     
    84
    Berahino poslal pred bránu Manchesteru City dobrú strieľanú prihrávku z ľavej strany, no k lopte sa po nej dostal len pozorný Zabaleta, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    85
    West Bromwich Albion dal gól!
    Domáci napokon dokázali vsietiť gól! Vydra si na ľavom krídle vymenil loptu s Berahinom, následne poslal pred gólmana Pantilimona peknú strieľanú prihrávku, na ktorú najlepšie zareagoval Anichebe. Ten nastrelil nohy gólmana COSTELA PANTILIMONA, ktorý si na svoje konto pripisuje vlastný gól.
     
    86
    Hlavný rozhodca Foy napokon vyťahuje prvú žltú kartu v dnešnom stretnutí, keď takýmto upozornením zastavil protesty hosťujúceho gólmana Pantilimona.
     
    87
    Gera sa s loptou dobre presúval po pravej strane, no napokon narazil na pozorného Kompanyho, ktorý hrá dnes naozaj skvele a od lopty ho bez väčších problémov odstavil.
     
    88
    Vidíme aj ďalšiu žltú kartu. Tentokrát ju zinkasoval domáci obranca Olsson, ktorý tvrdým faulom zozadu zložil k zemi v strede ihriska aktívneho Džeka.
     
    88
    Aj hosťujúci tréner Pellegrini posiela na trávnik posledné tretie striedanie. Namiesto Yaya Tourého nastupuje do hry Rodwell.
     
    89
    Berahino mohol dotiahnuť domáci tím na rozdiel jedného gólu! Jeho skvele rotujúcu strelu z ľavej strany však gólman Pantilimon vystihol naozaj skvele, po lopte sa skvele hodil a následne ju vyrazil do bezpečia!
     
    90+
    Nadstavovať sa budú štyri minúty!
     
    90+1
    Domáci Berahino poslal dobrý center z ľavej strany pred bránu hosťujúceho Manchesteru City, no tam sa najlepšie zorientoval len pozorný Zabaleta, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    90+2
    Futbalisti domáceho WBA sú pri lopte na súperovej polovici ihriska, kde sa snažia ešte niečo zaujímavé vymyslieť, no nedarí sa im prejsť cez pozornú defenzívu hostí.
     
    90+3
    Reid poslal pred hosťujúce pokutové územie dobrý center, no k lopte sa po ňom dostal napokon len pozorný Kolarov, ktorý ju odkopol do bezpečia.
     
    90+4
    West Bromwich Albion dal gól!
    Futbalisti Manchesteru City v závere poriadne poľavili v defenzíve a vsietili kontaktný gól! Po skvelej prihrávke z ľavej strany od Vydru sa k lopte proti Demichelisovi dostal VICTOR ANICHEBE, ktorý z otočky pálil a svojou delovkou nedal Pantilimonovi žiadnu šancu.
     
    90+5
    Nadstavený čas pokračuje, no pri lopte sú hráči domáceho Manchesteru City, ktorí si udržujú svoje tesné jednogólové vedenie v zápase.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V úvode druhého polčasu opäť zabrali naplno hráči hosťujúceho Manchesteru City, ktorí sa v 74. minúte po góle z pokutového kopu v znení Yaya Tourého dostali už do trojgólového vedenia. Následne však vystriedaný Anichebe priniesol vietor do domácich herných plachiet, keď sa najskôr podielal na vlastnom góle brankára Pantilimona v 85. minúte a následne v štvrtej minúte nadstaveného času dokázal skórovať.

    Manchester City si tak po skvelom výkone najmä v prvom polčase pripisuje na svoje konto jasné tri body, zatiaľčo WBA ostáva bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov anglickej Premier League.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (23:10:40)

    Góly: 85. Pantilimon (vla.), 90+4. Anichebe – 9. Agüero, 24. Y. Touré, 74. Y. Touré (pen.)

    Karty:   88. Olsson (WBA) – 86. Pantilimon (MC)


    West Bromwich Albion: Myhill – Olsson, Reid, Ridgewell, McAuley, Amalfitano (76. Vydra), Morrison (64. Gera), Yacob, Brunt, Long (65. Anichebe), Berahino
    Náhradníci: Daniels – Popov, Lugano, Anichebe, Vydra, Gera, Sessègnon

    Manchester City: Pantilimon – Kompany, Demichelis, Zabaleta, Kolarov, Nasri (77. Javi García), Y. Touré (88. Rodwell), Jesús Navas, Fernandinho, Agüero (69. Milner), Džeko
    Náhradníci: Hart – Richards, Lescott, Milner, Negredo, Javi García, Rodwell

    Rozhodca: C. Foy – P. Kirkup, M. Wilkes