Skalica – HC Slovan 3:5 (kon.) | Spišská N. Ves – Poprad 6:4 (kon.) | Topoľčany – Nitra 6:5 (kon.)
Lipt. Mikuláš – Košice 1:2 (2:1 po s.n.) | Žilina – Trenčín 3:1 (kon.) | B. Bystrica – Zvolen 3:2 (kon.)
po s.n. (2:1)
HK 32 Liptovský Mikuláš
1:2 (0:1, 0:0,1:0 - 0:0)
HC Košice
Nedeľa 24.11.2013, 10:30 • ZŠ Liptovský Mikuláš • Extraliga juniorov
Partner:
     
    Koniec zápasu. (13:54:42)
     
    65:00
    Košice dali gól!
    Dnešný zápas je tak na konci. Hostia rozhodli o svojej výhre zásluhou kapitána DENISA MARKUŠA, ktorý v samostatnom nájazde prekonáva Púteca po perfektnom blafáku na backhand.
     
    Danko je neúspešný.
     
    Košickí hokejisti sú úspešní taktiež! Buraľ pretlačil puk pomedzi betóny Púteca.
     
    Patrik Števuliak je na nájazde úspešný. Rýchly prechod cez stred naznačenie a následná presná strela z backhandu pod ľavý horný roh.
     
    Na druhej strane Košice taktiež neúspešne.
     
    Ako prvý začínajú nájazdy domáci hráči. Janček však nebol úspešný.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    48:56
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Domáci hráči nakoniec vyrovnávajú, keď sa v presilovke dostali do útočného pásma. Hra na pravej strane, prihrávka medzi kruhy a presná strela FILIPA DANKA, ktorý sa nemýlil. Asistencie: Andrej Lištiak, Matej Bača.
     
    42:09
    Domáci hráči sú častejšie v útočnom pásme po tom ako sa hostia po druhýkrát previnili zakázaným uvoľnením. Po buly sa dostal do zakončenia Bača, lenže Rusňák pokryl puk.
     
    41:30
    Liptáci sa v úvode dostali do útoku, ale zakončenie neprišlo. Po pár sekundách zakázané uvoľnenie Košíc.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Na zimnom štadióne v Liptovskom Mikuláši máme aj naďalej menšie problémy. Informácie Vám budeme dodatočne pridávať.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    38:11
    V závere sa hra spomalila, zjavne sa už nič vážne nestane.
     
    36:19
    Vylúčenie na oboch stranách! Na domácej je to Pida za seknutie. Zikmund za údery.
     
    35:11
    Posledná päťminútovka druhej časti dnešného zápasu sa pred pár sekundami začala. Dnes je to naozaj dráma a bojuje sa o každý centimeter na ľade. Niet sa čo čudovať – hrá sa o druhé miesto v tabuľke!
     
    33:19
    Dobrá šanca aj na druhej strane. Brejk Košíc po pravej časti ľadovej plochy skončil až pri Pútecovi, ktorý musel kryť tečovanú strelu od vlastného hráča. Brankár Liptákov bol však úspešný a jeho betóny si pripisujú ďalší zákrok.
     
    32:15
    Posledné sekundy sa na ľade veľa korčuľuje a hrá sa zo strany na stranu. Liptáci sa snažia vyrovnať, ale ich snaženie nie je odmenené. Prechod do útoku nebol ani strelecky zakončený, keď Janček nemal možnosť od mantinelu poslať puk do priestoru troch tyčí.
     
    30:49
    Viacero dobrých šancí domácich hráčov. Števuliak to skúsil z pravej strany, ale nebol úspešný, keďže Rusňák zasiahol pohotovo betónom.
     
    Vážení športoví priatelia ospravedlňujeme sa vám za krátky výpadok. Na zimnom štadióne nejako zlyhala sieť, takže o poruche som vás informoval prostredníctvom mobilného internetu. Dôležité šance a ostatné situácie si značíme a pri najskoršej možnej šanci všetko doplníme!
     
    28:35
    Zatiaľ sa Košice nedostávajú počas presilovky do tlaku, stále je to iba o prihrávkach.
     
    28:02
    Vylúčenie na domácej strane. Bača odchádza na nedovolené bránenie v hre.
     
    27:41
    Skoro sa naplnila tá druhá možnosť, keď Števuliak potiahol puk do útočného pásma a po strele Števuliaka musel zasahovať brankár Rusňák, ten si drží čiste konto.
     
    26:43
    V týchto sekundách sa podarilo Liptákov vyhodiť puk do bezpečia a na pár sekúnd sa oslobodiť. Košice po pár sekundách začínajú útok spoza vlastnej brány. Uvidíme či sa podarí východniarom skórovať, alebo si Liptovský Mikuláš vylepší štatistiku v hre v oslabení.
     
    26:12
    Košice zatlačili súpera v jeho vlastnom obrannom pásme. Zakončenie od modrej z hokejky Brijáka končí v pohotovej lapačke brankára Púteca, ktorý aj naďalej živý nádeje Liptákov.
     
    26:03
    Filip Danko odchádza za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou – presilovka Košíc o jedného hráča.
     
    24:51
    Košice sa dostali do pásma súpera, ale tam sa to iba nahadzuje cez mantineli. Vyrovnaný hokej na oboch stranách, niet sa čo čudovať, keďže sa bojuje o druhé miesto. Liptáci zakladajú útok – zakázané uvoľnenie.
     
    24:18
    ŠANCA LIPTÁKOV! V útočnom pásme sa prezentoval prienikom Andrej Laco. ten si stiahol obrancu a osamotený pred brankárom páli do stredu brány a rovno do betónov brankára Rusňáka.
     
    23:40
    V posledných sekundách sa nám hrá zo strany na stranu. Domáci hráči sa síce viackrát pokúsili dostať do útočného pásma, ale zakončiť sa im nepodarilo.
     
    22:41
    Košice vo vlastnom pásme držia puk a čakajú na prechod do útoku. Rozohrávka Brijáka skončila zakázaným uvoľnením, ale obranca Košíc s týmto verdiktom nie je spokojný. "Nemôže byť zakázané, keď zdvihne hokejku," spomínal niečo takéto obranca Košíc hlavnému.
     
    22:17
    Košice v posledných sekundách trošku nebezpečne v útočnom pásme. Viacero šancí sa rodí na pravej strane, kde je aj naviac prihrávok. Z tesnej blízkosti to skúsil kapitán východniarov, ten zlyhal na brankárovi Pútecovi.
     
    21:45
    V závere presilovky sú hostia v útočnom pásme, ale ich zakončenie pokrýva po strele z pravej strany brankár Pútec.
     
    20:42
    Zakázané uvoľnenie na domácej strane. Liptovský Mikuláš sa tak počas vlastného oslabenia dostáva do útočného pásma, kde sa bude aj snažiť zakončiť čim by vyrovnal stav dnešného stretnutia.
     
    20:14
    V úvode stretnutia len pripomíname, že Košice hrajú presilovku o jedného hráča, keď na konci prvej tretiny dostal trest Janček.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 11:15.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:20
    Posledné sekundy prvej tretiny a počas presilovky domácich sú pri puku vo vlastnom pásme hostia . Tí zjavne čakajú na koniec presilovky a aby v závere neinkasovali.
     
    19:02
    Rozohrávka domácich spoza vlastnej brány nedopadla najlepšie. Bača mieril prihrávku na Jančeka, ktorému sa puk nepodarilo spracovať. Zakázané uvoľnenie Liptovského Mikuláša.
     
    18:25
    Dobrá šanca pred domácou bránou, keď sa puk dostal na hokeju Brezniaka, ktorý z tesnej blízkosti napálil puk iba do betónov košického brankára. Následne sa hostia dokázali oslobodiť.
     
    17:44
    Záver prvej tretiny bude zrejme patriť domácim hráčom. Ďalšie vylúčene, keď Briják odchádza za údery.
     
    17:08
    Ďalší pokus od modrej, ktorým sa prezentoval Bača. Jeho prvotná strela mierila medzi tri tyče, ale Rusňák dobre zasiahol lapačkou. Po pár sekundách opäť Bača, ale teraz mu nesadla strela.
     
    16:39
    Liptovský Mikuláš sa dostal po buly do pásma, kde kombinoval. Pár prihrávok a nakoniec nepresné zakončenie, ktoré prerušilo hru, keďže puk bol tečovný na ochrannú sieť.
     
    16:21
    Dobrá šanca Liptovského Mikuláša na vyrovnanie. Buraľ odchádza za seknutie + 10. minútový trest za nešportové správanie. Liptáci hrajú presilovku 5 na 3.
     
    15:36
    Počas hry 4 na 4 sa zatiaľ ešte nič vážne nestalo. Košice si držia puk vo vlastnom pásme a čakajú na prvý prechod do útoku. Ako náhle sa hra dostala k domácej bráne Pútec posiela puk do bezpečia.
     
    15:25
    Čistú presilovku neuvidíme ani teraz, keď Košice tak povediac aj trošku zbytočne prichádzajú o výhodu jedného hráča. Trest je jasný – príliš veľa hráčov na ľade.
     
    14:55
    Počas presilovky Košice zatlačili Liptákov vo vlastnom pásme, ale prvotné dve strely pokryl Pútec. Následne sa puk dostal za mikulášsku bránu, kde Kučera vyhodil do bezpečia.
     
    14:18
    Vylúčenie na domácej strane. Na trestnú odchádza Pida, ktorý vyhodil puk mimo hraciu plochu vo vlastnom pásme.
     
    14:05
    Po buly v obrannom pásme Košíc sa hra rýchlo presunula na opačnú stranu. Zakončenie od mantinelu síce mierilo medzi tri tyče, ale Pútec na dvakrát úspešne zasiahol.
     
    13:51
    Zakázané uvoľnenie na strane Košíc. Hostia mali menší problém sa dostať z vlastného obranného pásma, keďže domáci napádali veľmi vysoko. Vyhodený puk, resp. nepresná prihrávka prešla cez všetky čiary.
     
    12:57
    Liptovský Mikuláš sa snaží do konca prvej tretiny vyrovnať a produkuje útok za útokom. Jeden z početného množstva síce neskončil zakončením, ale hra sa prerušila kvôli tomu, že pri mantineli ostal ležať Fedorko. Košický hráč po pár sekundách odchádza na striedačku.
     
    11:14
    Liptáci mali viacero dobrých šancí počas presilovky! Najskôr sa puk dostal k Patrikovi Števuliakovi, ktorý z prvej mieril iba do betónov. Dorážka skončila na hokejke Brezniaka, ale ten minul o centimetre. Po pár sekundách to skúsil opäť Števuliak, ale tentokrát perfektne zasiahol brankár Rusňák.
     
    10:52
    Domáci hráči vyhrali buly v útočnom pásme a po pár sekundách zakončili. Prvotný pokus pokryl brankár, následne Liptovský Mikuláš ostáva v útočnom pásme, kde kombinuje cez krátke prihrávky.
     
    10:32
    Na trestnú odchádza Dimun za podrazenie.
     
    10:07
    Po nejakom čase sa hrá aj v útočnom pásme Košíc. V istých situáciach vyzerali naozaj hrozivo, keďže Košice mali dobré šance a priestor na zakončenie. Pokusy však neprišli a Liptáci nakoniec získali presilovku.
     
    09:21
    Hra sa nám tak po previnení hostí dostala opäť do útočného pásma Liptovského Mikuláša. Po tom ako domáci vyhrali buly sa puk točil okolo brány a ľahkým zakončením z backhandu sa prezentoval Kabáč, jeho pokus brankár Rusňák vyrazil do bezpečia.
     
    09:01
    V posledných sekundách zápasu sa viac do útoku dostávajú domáci hráči, ktorým sa však nedarí zakončiť a zväčša sú to iba držania pukov a súboji v okolí mantinelov. Na teraz zakázané uvoľnenie východniarov.
     
    08:16
    Istý záblesk na domácej strane prišiel aj po pár sekundách, keď sa k puku dostal Erik Janček. Jeho individuálny prienik cez stredné pásmo síce neskončil strelou, ale brankár Rusňák musel byť pozorný. Košice následne pri puku.
     
    07:30
    Oba tímy už hrajú v plnom počte, takže ani v jednej krátkej presilovke sa nič vážne nestalo. Na teraz sa snažia do útoku dostať hostia, lenže v strednom pásme prerušil ich plány Bača, ktorý vypichol puk súperovi.
     
    06:13
    Pútec teraz vybehol z brány a v páde vyrazil puk pred súperom. Dobrá práca mikulášskeho brankára a následný protiútok domácich. Liptáci síce prišli do útočného pásma, zakončenie však neprišlo.
     
    05:34
    Dlho sa nám presilovka nehrala. Liptáci po vyhratom buly smerovali do útoku, kde následne prišiel faul aj na druhej strane. Drábik odchádza za hákovanie.
     
    05:19
    Filip Danko je dnešným prvým vylúčeným hráčom, ktorý odchádza na dve minúty za podrazenie. Uvidíme či sa košickým hráčom podarí zúžitkovať túto výhodu.
     
    04:36
    Zo stredného pásma prišiel celkom zaujímavý puk na Fedorka, ktorý sa valil sám na bránu, ale v tom momente prichádza aj hvizd postranného – ofsajd. S určitosťou by však Pútec zasiahol, pretože spomínanému košickému hráčovi ušiel puk z čepele.
     
    Domáci hráči síce s troma hráčmi v útočnom pásme na dvoch košických nič poriadne nevymysleli. Protiútok hostí môžme považovať za podobný. Brejk troch hráčov nebol zavŕšený ani strelou. Hra sa presunula k mantinelu za bránou, kde sa bojuje o puk.
     
    03:07
    V posledných dvoch minútach je to prevaha zo strany Liptákov, ktorí sa snažia, tak ako Košice včera čo najskôr vyrovnať. Zdá sa mi, že včera to bolo v rozmedzí 40-tich sekúnd. Prechod Jakuba Sukeľa po pravej strany zavŕšený strelou do betónov brankára Rusňáka.
     
    02:41
    Hra sa nám po úvodnom góle dostala do stredného pásma. Liptáci sa snažili taktiež niečo vymyslieť, ale skončilo to iba pokusom od mantinelu, ktorý radšej pokryl brankár Košíc do lapačky. Hra je prerušená vhadzuje sa v útočnom pásme domácich.
     
    01:11
    Košice dali gól!
    Lepší úvod hostia nemohli ani zaznamenať. Rozpísaný som síce mal prvý útok Liptovského Mikuláša, ale skóre sa mení na opačnej strane. Košice sa dostali do útočného pásma, pár prihrávok na pravej strane bolo zavŕšené strelou v podaní DENISA MARKUŠA. ktorý prekonáva prvou strelou na mikulášsku bránu Petra Púteca. Asistencie: Marek Borecký, Ladislav Zikmund.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Vážení športoví priatelia vítam vás pri dnešnom zápase extraligy juniorov, v ktorom sa stretnú v rámci 24. kola Liptovský Mikuláš proti Košiciam.

    V podobnom včerajšom stretnutí sa z výsledku 1:3 tešili práve Liptáci, ktorí porazili svojho súpera výsledkom 1:3, o ktorý sa asi najviac podpísal domáci brankár Peter Pútec, ten viacerými dobrými zákrokmi podral svoj tím. Prvý gól prišiel už v 4. minúte, keď skóre otváral Števuliak. Košice v priebehu 40. sekúnd však dokázali vyrovnať, keď sa o presný zásah postaral Borecký. Zlom prišiel v početnej výhode Košíc, ktoré to však nezvládli najlepšie, keďže Liptáci vylepšili percentuálnu úspešnosť v oslabeniach, keď na 1:2 zvyšoval Laco. Posledný gól prišiel v samotnom závere, keď výsledok spečatil gólom do prázdnej brány Filip Danko.

    Zápas 24. kola bude naozaj dramatický a bude sa bojovať o každý centimeter, keďže v zápase ide o druhé miesto. Pred samotný duelom majú východniari 46 bodov, na druhej strane Liptáci o bod menej.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 10:30.
    Michigan Pre-Draft Showcase, Detroit, USA: 2. - 5. mája. Jedinečná príležitosť pre hráčov ročníkov 1994 - 1999. Viac ako 50 skautov z USHL, OHL, NAHL a ďalších súťaží. Viac informácií na michiganpredraft@seznam.cz a na webe

    Tomáš Batiz


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 49. Danko (Lištiak, Bača) – 2. Markuš (Borecký, Zikmund), 65. Markuš


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Pútec (Kelčík) – Mezovský, Lištiak, Laco, Kučera, Danko, Bača, Pida, Sukeľ, Potocký, F. Danko, Janček (C), Škandera, Brezniak, Števuliak, Furdek, Kabáč.
    HC Košice: Rusňák (Chmara) – Buraľ, Briják, Markuš, Zikmund, Borecký, Stupeň, Drábik, Pavúk, Kaszonyi, Fedorko, Dimun, Socha, Hrivňák, Pribula, Mikula.

    Rozhodca: Jakubec – Farkáč, Vyšný.