Levante – Villarreal 0:3 (kon.) | Rayo Vallecano – Espanyol 1:4 (kon.) | Elche – Valencia 2:1 (kon.)
Sevilla – Real Betis 4:0 (kon.)
koniec
FC Sevilla
4:0 (2:0)
Real Betis
Nedeľa 24.11.2013, 21:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Za faul zozadu na Iborru vidí ešte jednu žltú kartu Javier Matilla.
     
    88
    Sevilla dala gól! A predsa ešte jeden! Po rohovom kope si na center najvyššie naskočil VINCENTE IBORRA a brankár Sara sa už ani príliš nesnažil. Jeho pokus hlavou tak končí v bráne a zvyšuje na 4:0.
     
    85
    Posledné striedanie v zápase prichádza v 85. minúte, na posledných 5 minút si zahrá Jairo Samperio, ktorý na trávniku vystrieda Vitola.
     
    78
    Predsa len ešte hostia pohrozili! Po chybnej rozohrávke sa do úniku dostával Rubén Castro, ktorý strelou poriadne natiahol domáceho gólmana. Lopta nakoniec bránu tesne minula.
     
    77
    Bacca ešte v posledných sekundách strávených na ihrisku vidí žltú kartu za pomalý odchod z trávniku.
     
    77
    V 77. minúte prichádza druhé striedanie domáceho celku, z ihriska odchádza strelec prvého gólu Bacca, opačnou stranou vybieha Gameiro.
     
    71
    Strieda aj domáci tím, Perotti si zahrá cca 20 minút, na trávnik príde namiesto Reyesa.
     
    70
    Tím hostí strieda posledný krát, Jorge Molina dnes končí, nahradí ho Javier Matilla.
     
    65
    A ďalšia možnosť! Tentoraz sa v nej ocitol Iborra, po jeho zakončení hlavou iba zazvonila pravá tyč Sarovej brány.
     
    64
    A mohlo byť 4:0! Na ľahučký center z pravej strany si naskakoval Reyes, ktorému však chýbali centimetre, aby na loptu dočiahol.
     
    60
    Tréner hostí okamžite reaguje na inkasovaný gól striedaním, na ihrisko prichádza Rubén Castro, ktorý nahradí Álvara Vadilla.
     
    59
    Sevilla dala gól! Domáci priaznivci sú vo vytržení, hráči Realu Betis sú zrelí na uterák. Bacca našiel krásny oblúčikom za obranou hostí VICTORA VITOLA, ktorý už pred gólmanom Sarom nezaváhal a zvyšuje na rozdiel triedy.
     
    51
    Takto to ale nepôjde, Xavi Torres v útoku stiahol súpera za dres za čo automaticky vidí žltú kartu.
     
    50
    Bacca mohol udrieť po druhý raz v zápase! Po výbornej prihrávke za obranu jeho strela minula pravú tyč iba o centimetre.
     
    46
    Počas prestávky došlo k jednej zmene v zostave hostí, Steinhöfer už do hry nezasiahne, nahradí ho Jordi Figueras.
     
    45+1
    Žltú kartu dostává Nono (Real Betis).
     
    45+1
    Ani si neviem predstaviť aká atmosféra bude na ihrisku panovať v druhom polčase. V závere toho prvého sme takmer boli svedkami potyčky medzi Reyesom a Nonom. Obidvaja kohúti vidia za svoje správanie žltú kartu.
     
    44
    Sevilla dala gól! Po centri Rakitića, sa k zakončeniu hlavou dostal STEPHANE M'BIA, ktorého nedokázal Juanfran ustrážiť a strieľa tak druhý gól domáceho tímu!
     
    42
    A bude to zaujímavejšie! Už tak nervózny zápas bude teraz ešte vyhrotenejší! Paulão nedovolene zastavil prenikajúceho Reyesa, za čo mu hlavný rozhodca ukazuje druhú žltú kartu, čo znamená následne červenú!
     
    38
    A mohlo byť vyrovnané! Nono si prebral loptu, z hranice šestnástky vypálil delovku, no iba opečiatkoval pravú žrď Betovej brány.
     
    36
    Na pravom krídle Alberto Moreno fauloval sklzom Nona, faul sa síce píska, no karta neprichádza, čo sa očividne nepáčilo Paulãovi. Žltú kartu za protesty vidí nakoniec práve on.
     
    34
    Prvá žltá karta za faul prichádza prekvapivo až v 34. minúte, za faul v strede ihriska ju vidí Álvaro Vadillo. Hlavný rozhodca už s ním asi stratil trpezlivosť.
     
    2
    Sevilla dala gól! No už o minútu neskôr prichádza prvý gól stretnutia! Za obranu Betisu si perfektne nabehol CARLOS BACCA, ktorý sa vyhol ofsajdovej pasci a nedal brankárovi hostí najmenšiu šancu!

    Andrej Marienka

    Góly: 2. Bacca, 44. M'Bia, 59. Vitolo, 88. Iborra

    Karty:   45+1. Reyes (SEV), 77. Bacca (SEV) – 34. Vadillo (RBE), 36. Paulão (RBE), 45+1. Nono (RBE), 51. Torres (RBE), 90+2. Matilla (RBE)   42. Paulão (RBE)


    FC Sevilla: Beto – Diogo Figueiras, Fazio, Daniel Carriço, Alberto Moreno – Iborra, M'Bia – José Antonio Reyes, Rakitić, Vitolo – Bacca
    Náhradníci: Javi Varas – Fernando Navarro, Juan Cala, Perotti, Jairo Samperio, Gameiro, Coke

    Real Betis: Sara – Juanfran, Paulão, Antonio Amaya, Dídac Vilá – Nono, Xavi Torres – Álvaro Vadillo, Joan Verdú, Steinhöfer – Jorge Molina
    Náhradníci: Andersen – Javier Matilla, Chuli, Juan Carlos, Nacho, Rubén Castro, Jordi Figueras

    Rozhodca: Javier Estrada – Juan Yuste, Francisco Martín