Manchester City – Tottenham 6:0 (kon.) | Cardiff – Manchester United 2:2 (kon.)
koniec
Manchester City
6:0 (3:0)
Tottenham Hotspur
Nedeľa 24.11.2013, 14:30Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Citizens nepoľavili v útočení ani po zmene strán a dobre vedeli, že trojgólový rozdiel ešte nič nemusí znamenať. Preto v prvej desaťminútovke druhého polčasu rozobrali perie Kohútov na ďalšie tri kúsky a postupne z celého tvora neskôr pripravili chutnú polievku. Do siete sa ešte po chybách trafili Negredo s Aguerom a v závere aj Navas. Bolo tak vymaľované až šiestimi kúskami. Tri body tak berie zaslúžene Manchester a odskočí svojmu súperovi aj v tabuľke. Odo mňa je to z tohto zápasu všetko, ale dnes sa ešte stretneme pri zápase nemeckej Bundesligy medzi Brémami a Mainzom. Dovtedy dopísania!
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Navas teda v prvej minúte gólostroj otvoril a v poslednej aj uzatvoril.
     
    90+2
    Manchester city dal gól! Milner poslal dopredu fantastický pas, ktorý Vertonghen podbehol a dovolil JESUSOVI NAVASOVI dostať sa do brejku 1 na 1. Španiel si už poradil s brankárom Llorisom a strelou k žrdi zrejme definitívne uzatvára skóre stretnutia.
     
    90+1
    Spurs ešte získali roh, Pantilimon zmätkoval pri vybehnutí, ale gól súperovi nedoprial. Obrana mu pred odkrytou bránou pomohla a nebezpečenstvo zažehnala.
     
    90
    Rozhodca ešte pridáva 3 minúty.
     
    88
    Duel sa už len z povinnosti dohráva, oslavovať sa bude v Manchestri iste vo veľkom. Adebayor sa ešte ocitol v ofsajde, čím sa nedostane do šance na prípadný gól ani teraz.
     
    87
    Adebayorovi citeľne chýba zápasová prax, dnes nebolo vidno vôbec Soldada a len miestami sa presadzoval Lennon. To nie je Tottenham, na ktorý sme zvyknutí.
     
    86
    Útočné aktivity pokračujú v radoch domácich, pre ich súpera plynú minúty strašne pomaly. Lloris a spol. sa už radšej čím skôr chcú zbaviť lopty a čakajú na záverečný hvizd.
     
    85
    Dať päťku Tottenhamu nie je každodenná záležitosť, už vôbec nie v tejto sezóne. Doposiaľ bola obrana hostí nepriepustná, ale tomu je už koniec.
     
    83
    Fernandinho sa zrazu dostal do šance, keď na päťke mal loptu na kopačke po centri Negreda. Kopol si však do vlastnej nohy a obrana potom už situáciu, napodiv, zvládla.
     
    82
    Vertonghen je dnes nehodný svojho mena, vôbec sa mu nedarí žiadny pohyb dopredu či dozadu, je to z jeho strany hotová katastrofa a domáci to veľmi dobre vedia.
     
    81
    Adebayor mohol predsa len zaznamenať čestný úspech svojho tímu, ale z uhla na ľavej strane sa nepresadil. Pantilimon mu strelu skvele vyrazil! Drží tak čistý štít Citizens celkom zaslúžene.
     
    80
    Sigurdsson vyskúšal Pantilimona ďalšou strelou, ale opäť len do stredu a z úctyhodnej diaľky. Odtiaľ padajú góly len výnimočne.
     
    79
    Ťažko dnes hľadať jedinú slabinu v radoch domácich hráčov, pokojne mohli viesť už aj o 8 gólov.
     
    77
    Do hry sa v domácom tíme ešte pozrie Milner a vymení Nasriho.
     
    78
    Bombu z hranice šestnástky napálil po krásnej nahrávke Navasa tesne nad pre zmenu Yaya Touré!
     
    76
    Exhibícia prebieha naďalej v podaní bledomodrých, tí hrajú maximálne pohodlne a darí sa im vo všetkom, na čo siahnu. Aj v obrane, kde sa v ofenzíve Kohútom nedarí nielen dnes.

    Góly: 1. Jesus Navas, 35. Sandro (vla.), 41. Aguero, 51. Aguero, 56. Negredo, 90+2. Jesus Navas

    Karty:   44. Yaya Touré (MC) – 22. Sandro (TOT), 37. Vertonghen (TOT)


    Manchester City: Pantilimon – Zabaleta, Clichy, Demichelis, Nastasič, Fernandinho, Jesus Navas, Toure (K), Negredo, Nasri, Aguero.
    Tottenham Hotspur: Lloris – Walker, Vertonghen, Dawson (K), Kaboul, Paulinho, Lennon, Sandro, Holtby, Lamela, Soldado.

    Rozhodca: Howard Webb