Slovan Bratislava – Košice 1:1 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
1:1 (1:0)
MFK Košice
Nedeľa 03.11.2013, 16:00 • Pasienky, Bratislava - Nové Mesto • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 16. kole najvyššej futbalovej súťaže na Slovensku – Corgoň liga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Pasienky v bratislavskom Novom Meste, kde proti sebe od 16:00 nastúpia tímy z odlišných kútov Slovenska – ŠK Slovan Bratislava a MFK Košice.

    Úradujúci majster Corgoň ligy – tím ŠK Slovan Bratislava sa po pätnástich odohraných zápasoch nachádza na čele tabuľky s 32 bodmi a gólovým skóre 33:18, ktoré "belasí" dosiahli za desať výhier, dve remízy a len tri prehry. Za Slovanom sídli na druhej priečke tím MFK Ružomberok so stratou jedného bodu a na tretej priečke AS Trenčín so stratou piatich bodov (oba tímy majú však odohraný o jeden zápas viac).
    Aktuálna zápasová bilancia domáceho Slovana Bratislava, výhra – výhra – výhra – prehra – remíza, jasne hovorí o tom, že aj aktuálny majster Corgoň ligy je v zdolateľnej forme a posledné kola neboli pre domácich až také úspešné.
    V prvom z poslednej pätice zápasov sa "belasí" predviedli na pôde Spartaku Trnava (aktuálne 8.), kde po dobrom výkone v celom zápase napokon zdolali Trnavčanov výsledkom 3:1 (2:1). Následne sa futbalisti Slovana Bratislava ukázali na pôde tímu FK DAC Dunajská Streda (aktuálne 11.), kde sa už v prvom polčase dostali do vedenia a napokon zvíťazili tesným výsledkom 2:1 (1:0). Trináste kolo aktuálnej sezóny prinieslo bratislavských futbalistov na pôdu tímu FK Senica (aktuálne 5.), kde sa hostia už v prvom polčase dostali do vedenia a napokon vyhrali v pomere 2:0 (1:0). "Belasí" sa po troch zápasoch odohraných "vonku" predviedli aj na domácich Pasienkoch, kde vrámci štrnásteho kola privítali tím AS Trenčín (aktuálne 3.), no ten ich napokon zdolal po bezgólovom polčase výsledkom 3:0 (0:0). V poslednom kole sa "belasí" ukázali na pôde Spartaku Myjava (aktuálne 4.), kde domáci po prvom polčase viedli tesným jednogólovým rozdielom, no Bratislavčania napokon dokázali vyrovnať na konečných 2:2 (2:1).

    Hosťujúci tím MFK Košice je na tom v corgoňligovej tabuľke oveľa horšie ako jeho dnešný súper z metropoly západného Slovenska. Košičania sa po pätnástich odohraných zápasoch nachádzajú na nepriaznivej desiatej priečke so ziskom 18 bodov a gólového skóre 20:19 za päť výhier, tri remízy a až sedem nepríjemných prehier. Pred Košičanmi na deviatej priečke sídli tím MŠK Žilina s dvojbodovým náskokom a za Košičanmi na jedenástej priečke tím DAC Dunajská Streda so stratou deviatich bodov (oba tímy majú všk o jeden odohratý zápas viac).
    Aktuálna zápasová bilancia hosťujúcich Košíc, prehra – remíza – výhra – výhra – prehra, jasne hovorí o tom, že tím z metropoly východného Slovenska podáva v poslednej dobe len veľmi nestabilné výkony.
    V prvom z poslednej pätice zápasov sa košickí futbalisti ukázali na štadióne Pod Dubňom, kde proti domácemu tímu MŠK Žilina (aktuálne 9.) dokázali ustáť bezgólový prvý polčas, no po druhom polčase napokon prehrali v pomere 0:2 (0:0). Následne sa Košičania predviedli na pôde tímu FC ViOn Zlaté Moravce (aktuálne 6.), kde po bezgólovom prvom polčase napokon uhrali remízu 1:1 (0:0). V trinástom kole privítali košickí futbalisti na svojom štadióne tím FK Dukla Banská Bystrica (aktuálne 7.), ktorý po nie veľmi vydarenom prvom polčase napokon zdolali výsledkom 3:1 (0:1). Predposledné kolo priviezlo futbalistov MFK Košice na pôdu tímu FC Nitra (aktuálne 12.), kde po remízovom polčase napokon hostia zabrali naplno a dokázali zvíťaziť v pomere 3:2 (1:1). V poslednom kole privítali Košičania na svojom štadióne tím FC Spartak Trnava (aktuálne 8.), ktorý viedol po prvom polčase jednogólovým rozdielom a napokon zvíťazil v pomere 3:1 (2:1).

    Podarí sa domácemu Slovanu Bratislava potvrdiť úlohu favorita v tomto zápase a zdolať košické MFK alebo práve futbalisti z východu Slovenska potrápia úradujúceho majstra?
     
    Domáci "belasí" budú v dnešnom zápase hrať aj s Róbertom Vittekom, ktorý dostal červenú kartu v zápase s Trenčínom, po ktorom dostal trojzápasovú STOP-ku. Dva zápasy si historicky najlepší strelec slovenskej futbalovej reprezentácie už odsedel a tretí mu disciplinárna komisia SFZ odpustila.

    Ďalšou posilou Slovana Bratislava bude guinejský futbalový reprezentant Seydouba Soumah, ktorý zinkasoval červenú kartu v derby zápase proti Trnave. Jeho šesťzápasová STOP-ka mu práve pred týmto zápasom vypršala.
     
    „Igor Žofčák má zranenie svalového charakteru a trénuje individuálne. Jeho štart v nedeľu je ešte stále otázny. Pavel Fořt nie je zranený, avšak momentálne je chorý a lieči sa. V nedeľu s určitosťou nebude môcť nastúpiť. Erikovi Čikošovi bolo diagnostikované obnovenie zranenia kolena. Momentálne Erik absolvuje podrobné diagnostické vyšetrenia, aby bolo možné presne zistiť jeho rozsah zranenia. Zatiaľ trénuje individuálne pod dohľadom asistenta trénera. Veríme, že to nebude nič vážne.“ vyjadril sa lekár domáceho mužstva mužstva MUDr. Ladislav Pavlovič.

    Zdroj: skslovan.com
     
    Najlepší strelci:

    Slovan Bratislava – 10gólový Pavel Fořt je na čele streleckej štatistiky, no v tomto zápase nebude môcť nastúpiť.

    MFK Košice – 7gólový Erik Pačinda sídli na priebežnej tretej priečke v tabuľke strelcov.
     
    Aj bookmakeri stávkových kancelárií jasne favorizujú domáci ŠK Slovan Bratislava.
    Na výhru "belasých" je vypísaný nizky kurz 1,28, zatiaľčo na výhru Košíc sa kurz vyšplhal do hodnôt 9,70. Nerozhodná remíza je ohodnotená kurzom 5,10.
     
    Tieto dva corgoňligové tímy majú na svojom konte v tejto sezóne už jeden vzájomný zápas.
    Ten sa odohral vrámci 5. kola v Košiciach, kde hosťujúci Slovan Bratislava po góle Branislava Niňaja z 58. minúty zvíťazili tesne 1:0 (0:0).
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Putnocký – Josimov, Niňaj, Halenár ("K"), Milinković, Mészáros, Gorosito, Kladrubský, Bagayoko, Vittek, Peltier

    MFK Košice: Tofiloski – Sekulić, Ostojić, Duda, Šinglár ("K"), O. Diaby, Viazanko, Haskić, Novák, Bašista, Hovančík

    Rozhodca: Pavol Chmura – Michal Tomčík, Rastislav Žákech.
     
    Na striedačkách sú pripravení títo hráči:

    ŠK Slovan Bratislava: Poláček – Hlohovský, Grendel, Žofčák, Kolčák, Gašparovič, Jakúbek.

    MFK Košice: Ružinský – Skvašík, Kubík, Tóth, Gál, Urban, Diaby.
     
    Futbalisti Slovana Bratislava nastupujú na trávnik v tradičných belasých dresoch pod taktovkou trénera Jozefa Valoviča.

    Košickí futbalisti budú hrať v dresoch červených a koučovať ich bude dobre známy tréner Radoslav Latal.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    V úvode prvého polčasu mali výkop lopty k dispozícii hráči hosťujúcich Košíc, ktorí sa nakrátko stiahli na vlastnú polovicu ihriska a následne sa snažili rýchlo zaútočiť, no aktívny Haskić sa napokon previnil útočným faulom na ľavej strane.
     
    2
    Milinkovič sa s loptou dobre presúval po ľavej strane, následne ju odcentroval pred gólmana Tofiloskeho, kde hľadal Peltiera, no ten sa už k lopte nedostal. Pozorný Sekulić loptu odkopol do bezpečia.
     
    3
    Milinkovič sa opäť dostal k lopte na ľavej strane a dobrou prienikovou prihrávkou chcel dopredu vysunúť Mészárosa, no ten sa k lopte už nedostal. Pozorný Šinglár loptu zachytil na svojich kopačkách.
     
    4
    Domáci Bratislavčania sú v úvode prvého polčasu oveľa aktívnejší ako ich dnešní súperi z Košíc, no "belasým" sa zatiaľ veľmi nedarí. Domáci Peltier sa snažil presadiť cez stred, no hosťujúci Duda ho bez problémov odstavil.
     
    5
    Po peknej prihrávke od Haskiča sa k lopte na ľavej strane dostal Sekulič, no jeho projektil napokon skončil jedným z domácich obrancov zblokovaný len na rohový kop.
     
    5
    Hosťujúci Novák si postavil loptu k rohovej vlajočke na ľavej strane a následne ju odcentroval pred bránu gólmana Putnockého. Tam však dobre zakročil pozorný Bagayoko, ktorý loptu zachytil a následne upokojuje tempo hry.
     
    6
    Viazanko obdržal loptu po dobrej prihrávke na pravej strane, následne chcel dopredu vysunúť Oumara Diabyho, no ten bol na jeho prihrávku do behu len prikrátky. Domáci obrancovia opäť upokojujú tempo hry.
     
    7
    Halenár tvrdo zakončoval zo vzdialenosti približne 30 metrov, no jeho delovka bola napokon jedným z Košičanov zblokovaná na pravé krídlo pred Peltiera, no ten už nemôže hrať, keďže hral v ofsajdovej pozícii.
     
    8
    Milinkovič bol faulovaný tesne za polovicou ihirska, následne dlho neváhal a štandardnú situáciu zahral veľmi rýchlo. Dobrým centrom na pravú stranu našiel Mészárosa, no ten proti pozornému Sekuličovi napokon nedokázal uspieť.
     
    9
    Milinkovič sa s loptou krátko presúval po ľavej strane a následne ju poslal na bránu gólmana Tofiloskeho. Gólman Košíc bol však v strehu a Milinkovičov tvrdý center bez problémov zachytil vo svojom náručí.
     
    10
    Košičania mali k dispozícii priamy kop vo vzdialenosti približne 28 metrov mierne vľavo. Túto štandardnú situáciu odišiel zahrávať Duda, ktorý poslal pred bratislavskú bránu dobrý center, ktorý však našiel len domácich obrancov. Následne sa o nožničky na ľavej strane snažil Bašista, no jeho zakončenie bolo len veľmi nepresné.
     
    11
    Vittek si vymenil loptu s Kladrubským na ľavom krídle, no napokon bol pozorným Sekuličom bez problémov odstavený. Domáci Slovan Bratislava má teda k dispozícii autový hod na pravej strane.
     
    12
    Halenár sa zbavil hosťujúceho Hovančíka v centrálnej časti, následne chcel na ľavom krídle nájsť Milinkoviča, no jeho center bol len veľmi nepresný a lopta skončila len za postrannou čiarou.
     
    13
    Viazanko sa s loptou dobre presúval po pravom krídle, no aktívny domáci hráč Kladrubský napokon svojho súpera odstavil od lopty. Hlavný rozhodca Chmura však videl jasný faul, po ktorom sú pri lopte Košičania.
     
    14
    Gólman Tofiloski si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď vo svojom náručí zachytil loptu po centri od domáceho Kladrubského z pravej strany. Následne uvidíme odkop od košickej svätyne.
     
    15
    Peltier veľmi dobre spracoval loptu na ľavej strane, následne ju prihral pred Mészárosa, no ten si s Peltierom nerozumel a následne poslal loptu len na kopačky košického hráča Šinglára. Ten bol následne faulovaný, no po krátkej chvíli sa pozviechal a pokračuje v hre.
     
    16
    Milinkovič sa dostal k lopte na ľavej strane po skvelej prihrávke od Vitteka a mal pred sebou už len Viazanka, no tento bratislavský futbalista si loptu zabudol za sebou a napokon sa proti prevahe košických obrancov nedokázal presadiť.
     
    17
    Halenár sa snažil z centrálnej časti nájsť dobrým centrom na pravé krídlo Bagayoka, no napokon sa mu to nepodarilo. Asistent hlavného rozhodcu avízoval jasný ofsajd, po ktorom domáci Bagayoko v hre už nepokračoval.
     
    18
    Sekulič ukázal svoj herný dôraz na ľavej strane, keď zneškodnil dvojicu bratislavských obrancov a následne skvelým centrom našiel v bratislavskom pokutovom území Haskiča. Ten však nestihol zakončovať, keďže lopta mu letela len na hruď.
     
    19
    Po tvrdom faule od Bašistu v strede ihriska na Kladrubského mali domáci k dispozícii štandardnú situáciu, ktorú skvelým centrom zahral Milinkovič. Na jeho center zareagoval najlepšie Kladrubský, no jeho hlavičkové zakončenie pozorný gólman Tofiloski vyrazil na rohový kop!
     
    20
    Rohový kop domáceho Slovana Bratislava z ľavej strany napokon nebol práve najúspešnejší, keďže po dobrom centri od Halenára v hlavičkových súbojoch dominovali len pozorní obrancovia Košíc.
     
    21
    Domáci Bagayoko poriadne zaváhal v centrálnej časti a k jeho nepresnej prihrávke sa dostal Novák. Ten ho mohol potrestať tvrdou strelou, no príliš dlho váhal a napokon ho domáci od lopty úspešne odstavili.
     
    22
    Kladrubský nekompromisne pálil z veľkej vzdialenosti na ľavej strane, no jeho delovka napokon skončila len vysoko nad bránou gólmana Tofiloskeho, ktorý tentokrát zasahovať nemusel.
     
    23
    Hosťujúci Novák sa dostal k lopte na pravej strane, následne ju odcentroval na stred pred Oumara Diabyho, no ten sa už proti aktívnemu gólmanovi Putnockému k zakončeniu nedostal. Putnocký zachytil loptu vo svojom náručí bez problémov.
     
    24
    Hovančík sa veľmi dobre presúval po pravej strane, následne chcel loptu odcentrovať na ľavé krídlo pred Nováka, no napokon nebol úspešný. Pozorný Niňaj loptu zachytil a následne ju odkopol za postrannú čiaru.
     
    25
    Róbert Vittek prenikol do košického pokutového územia cez ľavé krídlo, no najskôr ho odstavil Josimov a aktívny bratislavský útočník napokon stratil stabilitu a padol na trávnik. Košičania však bez povšimnutia pokračujú vo svojom rýchlom útoku.
     
    26
    Kladrubský opäť skúšal tvrdo páliť z veľkej vzdialenosti, no jeho delovka napokon smerovala len mimo košickej brány. Gólman Tofiloski teda tentokrát zasahovať nemusel. Následne uvidíme odkop od jeho brány.
     
    27
    Bratislavský Slovan to skúša na gólmana Tofiloskeho strelami z veľkej vzdialenosti, no tie sú v podaní domácich útočníkov len veľmi nepresné. Tentokrát tvrdo pálil Milinkovič, no aj on minul priestor košickej brány.
     
    28
    Mészáros sa dostal do skvelej gólovej šance v pravej časti košického pokutového územia, no jeho krížna strela letiaca cez Košičana Ostojiča bola len veľmi nepresná a skončila len tesne vedľa košickej svätyne.
     
    29
    Košičania mali k dispozícii priamy kop vo vzdialenosti približne 25 metrov, mierne vpravo. Po dobrom odcentrovaní lopty od Nováka však tento center úspešne zachytil pozorný Halenár, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    30
    Milinkovič mal k dispozícii rohový kop na ľavej strane, ktorý odišiel zahrávať Milinkovič, no po jeho centri sa k hlavičkovému zakončeniu dostal Peltier. Loptu umiestnil len mimo košickej brány, no rozhodcovia videli teč jedného z hostí a domáci si rohový kop zopakujú.
     
    31
    Slovan dal gól!
    Hráči domáceho Slovana Bratislava sa napokon dostávajú do vedenia! Po skvele zahranom rohovom kope od Halenára, ktorý loptu odcentroval veľkým oblúkom k vzdialenejšej žrdi sa k hlavičkovému zakončeniu dostal BRANISLAV NIŇAJ, ktorý bez problémov prekonal gólmana Tofiloskeho. Ten stál takmer bez pohybu na bránkovej čiare.
     
    32
    Košičania sa po pogólovom výkope v strede ihriska snažili niečo vymyslieť, no po rýchlom úniku od Oumara Diabyho sa k lopte dostal len pozorný Gorosito, ktorý ju odkopol do bezpečia.
     
    33
    Hosťujúci Haskič potrápil na ľavej strane domáceho Gorosita, no ten dlho neváhal a loptu odkopol za postrannú čiaru. Následne majú hráči Košíc k dispozícii autový hod na ľavej strane.
     
    34
    Po dobrom centri z ľavej strany od Šinglára sa k hlavičkovému zakončeniu dostal Novák, no ten bol napokon neúspešný, keďže minul priestor domácej brány a pritom zakončoval z ofsajdovej pozície.
     
    35
    Domáci Mészáros sa mohol dostať do skvelej gólovej šance po prienikovej prihrávke od Halenára, no asistent hlavného rozhodcu napokon avízoval jasný ofsajd, po ktorom sú pri lopte hosťujúci Košičania.
     
    36
    Po peknom centri od Viazanka sa k lopte na pravej strane dostal Novák, ktorý tvrdo pálil, no svojou delovkou napokon trafil len svojho spoluhráča Oumara Diabyho, ktorý sa v bratislavskom pokutovom území pošmykol.
     
    37
    Domáci Peltier na pravej strane poriadne potrápil Sekuliča po dobrom centri od Milinkoviča, no následne sa mu nepodarilo nájsť na ľavej strane aktívneho Róberta Vitteka, ktorý si pýtal loptu na strelecké zakončenie.
     
    38
    Viazanko obdržal loptu na pravej strane, následne ju odcentroval do centrálnej časti, kde sa k hlavičkovému zakončeniu dostal Novák, no jeho projektil bol len veľmi nepresný. Následne sa k lopte dostal Bagayoko, ktorý ju odkopol za postrannú čiaru.
     
    39
    Duda veľmi dobrým centrom z centrálnej časti našiel na ľavom krídle Haskiča, ktorý si robil priestor na strelu, no napokon svojou delovkou trafil len pozorného Bagayoka. Košičania však pokračujú vo svojej ofenzívnej aktivite.
     
    40
    Domáci Mamadou Bagayoko ostal ležať na trávniku po tvrdom zrazení sa s Hovančíkom tesne pred stredovou čiarou ihriska. Keď si hlavný rozhodca všimol pravdepodobne zraneného Bagayoka, tak prerušil hru a prenechal ju domácim hráčom.
     
    41
    Košický hráč Juraj Hovančík obdržal žltú kartu za opakované tvrdé zákroky na hráčov domáceho Slovana Bratislava. Tentokrát spomínaný Košičan útočným faulom zneškodnil Gorosita.
     
    42
    Josimov mal poriadne problémy na ľavej strane, kde jeho rozohrávku veľmi dobre napádal Duda, no bratislavský futbalista bol napokon úspešnejší a zakladá rýchly útok belasých.
     
    43
    Oumar Diaby sa s loptou dobre presúval po pravom krídle, no napokon narazil na pozorného Niňaja, ktorý tohto košického útočníka už ďalej nepustil. Košičania sú však stále pri lopte a snažia sa ohroziť gólmana Putnockého.
     
    44
    Sekulič sa snažil na ľavom krídle zbaviť svojho súpera Mészárosa, no ten bol v strehu a napokon loptu zblokoval do bezpečia za postrannú čiaru. Košičania majú k dispozícii autový hod.
     
    44
    Oumar Diaby sa rozhodol zakončovať spoza hranice domáceho pokutového územia, no lopta mu na jeho pravú nohu veľmi nesadla a strela tohto Košičana skončila len mimo bratislavskej svätyne.
     
    45
    Milinkovič sa dobre presúval po ľavom krídle, no následne sa rozhodol loptu odcentrovať na pravú stranu. Pozorný Ostojič bol však v strehu a loptu bez problémov zblokoval na rohový kop.
     
    45+
    Rohový kop z ľavej strany opäť skvele zahral Juraj Halenár, ktorý loptu odcentroval veľkým oblúkom k vzdialenejšej žrdi, kde hlavičkoval Niňaj. Tentokrát však nedokázal trafiť priestor Tofiloskeho brány.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas tohto zápasu priniesol zaujímavý priebeh, keď boli v úvode oveľa aktívnejší futbalisti domáceho Slovana Bratislava, no tí v úvodných minútach nedokázali prekonať dobre rozmiestnenú defenzívu Košíc. Následne pridali na aktivite košickí futbalisti, no ich útočné šance výrazne neohrozili gólmana Putnockého. V 31. minúte sa po skvele zahranej štandardnej situácii – rohovom kope z ľavej strany od Halenára dokázali belasí presadiť gólom Branislava Niňaja, ktorý skvelou hlavičkou nedal gólmanovi Tofiloskemu žiadnu šancu.

    Podarí sa hosťujúcim Košičanom zabrať naplno práve v druhom polčase a pretaviť svoju ofenzívnu snahu na gólovú radosť?
     
    46
    Domáci tréner Jozef Valovič posiela na trávnik polčasové striedanie. Namiesto Karola Mészárosa nastupuje do hry Igor Žofčák.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V úvode druhého polčasu mali výkop k dispozícii futbalisti domáceho Slovana Bratislava, tí sa okamžite dostali do útoku. Vystriedaný Žofčák našiel na pravej strane Vitteka, ktorý loptu odcentroval pred Milinkoviča, no ten napokon už hlavičkovať nedokázal.
     
    47
    Žofčák priniesol do belasých herných plachiet nový čerstvý vietor, no po jeho dobrej prihrávke sa k lopte dostal len pozorný Milinkovič, ktorý bol odstavený aktívnym obrancom Sekuličom.
     
    48
    Novák nekompromisne pálil z veľkej vzdialenosti, no jeho delovka bola napokon zblokovaná jedným z domácich obrancov len tesne vedľa bratislavskej brány! Na rad prichádza rohový kop Košíc.
     
    49
    Rohový kop z pravej strany odišiel zahrávať Duda, no po jeho dobrom centri sa k zakončeniu dostal pozorný Šinglár, ktorý však dlho váhal a napokon ho pozorný Bagayoko dokázal od lopty bez problémov odstaviť.
     
    50
    Novák poriadne potrápil bratislavskú defenzívu na ľavej strane, no pozorný gólman Putnocký bol napokon v strehu a snahu hostí o prelobovanie jeho defenzívy zblokvoal svojimi rukami do bezpečia.
     
    51
    Po skvelom centri od Sekuliča sa k zakončeniu z ľavej strany dostal Hovančík! Jeho strelu z ťažkého uhla však gólman Putnocký dokázal svojimi rukami zblokovať do bezpečia!
     
    51
    Košice dali gól!
    Rohový kop futbalistom Košíc veľmi nevyšiel, no po dobrom centri od Šinglára sa k zakončeniu na hranici bratislavského pokutového územia dostal bosniansky hráč v službách hostí – NERMIN HASKIČ, ktorý svojou delovkou pod brvno bratislavskej brány vyrovnáva.
     
    52
    Košičania sú po vyrovnávajúcom góle pri ofenzívnej chuti a momentálne sa snažia ešte niečo vymyslieť a potrápiť tak defenzívu domáceho Slovana Bratislava.
     
    53
    Po dobrom centri od Dudu z centrálnej časti sa k lopte dostal Novák, no asistent hlavného rozhodcu videl jasný ofsajd, po ktorom sa k lopte dostáva gólman Putnocký, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    54
    Halenár chcel z pravej strane nájsť krátkou prihrávkou svojho spoluhráča Bagayoka, no pozorný Ostojič bol v strehu a loptu s veľkým zachytil vo svojej moci. Následne sa Košičania snažia zaútočiť.
     
    55
    Milinkovič odcentroval loptu z ľavej strany v domnení, že na pravom krídle nájde bežiaceho Vitteka, no ten bol na tento center prikrátky. Následne majú hosťujúci Košičania k dispozícii autový hod na ľavej strane.
     
    56
    Tréner domáceho Slovana Bratislava – Jozef Valovič posiela na trávnik aj druhé striedanie. Namiesto Lestera Stefana Peltiera posiela na trávnik Lukáša Gašparoviča.
     
    57
    Milinkovič sa po ľavom krídle takmer predral pred gólmana Tofiloskeho, no napokon sa proti pozornému Sekuličovi nedokázal ofenzívne presadiť. Spomínaný košický futbalista ho od lopty odstavil veľmi dobrým sklzom.
     
    58
    Domáci Bratislavčania mali k dispozícii priamy kop vo vzdialenosti približne 32 metrov na pravej strane, no po centri od Žofčáka loptu zblokoval svojou hlavou do bezpečia pozorný Viazanko.
     
    59
    Z ľavej strany odcentroval loptu pred gólmana Tofiloskeho aktívny Milinkovič, no pozorný Ostojič bol aj tentokrát v strehu a loptu dokázal s veľkým prehľadom odhlavičkovať do bezpečia. Následne sa snažia zaútočiť hosťujúci Košičania.
     
    60
    Vittek sa dostal k lopte na pravej strane v košickom pokutovom území a následne chcel prejsť cez dvoch košických obrancov, no proti pozornému Sekuličovi sa napokon nedokázal presadiť.
     
    61
    Po peknej prihrávke od Žofčáka z pravej strany sa Vittek snažil cez Sekuliča presadiť aj tentokrát, no jeho zakončenie pozorný košický futbalista zblokoval a následne sa k lopte dostal pozorný Tofiloski.
     
    62
    Domáci tréner Jozef Valovič posiela na trávnik aj tretie striedanie. Namiesto Marka Milinkoviča sa na trávnik postaví oddýchnutý Filip Hlohovský.
     
    62
    Slovan Bratislava má k dispozícii priamy kop na ľavej strane vo vzdialenosti približne 22 metrov od gólmana Tofiloskeho. Uvidíme, čo sa Igorovi Žofčákovi podarí v tejto štandardnej situácii vymyslieť.
     
    63
    Žofčák poslal z priameho kopu k vzdialenejšej žrdi dobrý a hlavne prudký center, ktorý však skončil bez teču len tesne vedľa košickej brány. Následne uvidíme odkop od brány v znení gólmana Tofiloskeho.
     
    64
    Košičania sú pri lopte, no momentálne si ju prihrávajú len na vlastnej polovici ihriska, kde sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Slovanisti však dlho neváhajú a intenzívne napádajú rozohrávku svojich súperov.
     
    65
    Igor Žofčák sa s loptou dobre presúval po ľavej strane a následne ju odcentroval na pravé krídlo, no tam stál pozorný Haskič, ktorý loptu bez problémov zblokoval do bezpečia. Následne sú pri lopte hosťujúci Košičania.
     
    66
    Halenár chcel dobrou prihrávkou z centrálnej časti uvoľniť na ľavom krídle Gašparoviča, no tomu lopta ušla za postrannú čiaru. Následne uvidíme autový hod v znení domáceho Slovana Bratislava.
     
    67
    Josimov prihrával z ľavej strany na stred pred Gašparoviča, no ten bol napokon len veľmi neúspešný. Pozorný Viazanko ho od lopty odstavil a zakladá rýchly útok hosťujúcich Košíc.
     
    68
    Gašparovič odcentroval loptu z ľavej strany do centrálnej časti, kde sa k nej dostal Vittek, ktorý zakončoval cez pozorného Ostojiča, no gólman Tofiloski bol aj tentokrát v strehu a loptu zachytil vo svojom náručí.
     
    69
    Halenár sa snažil dobrou prienikovou prihrávkou z pravej strany nájsť v útoku svojho spoluhráča Vitteka, no napokon sa mu to nepodarilo. Tofiloski loptu zachytil, no následne sa hra musí prerušovať. Vyzerá to na natiahnutý zadný stehenný sval košického gólmana.
     
    70
    Macedónsky gólman Darko Tofiloski si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, no momentálne sa sťažuje na bolesť v zadnom stehennom svale na jeho pravej nohe. Napokon to však vyzerá tak, že bude môcť pokračovať.
     
    71
    Róbert Vittek nekompromisne pálil z hranice košického pokutového územia na pravej strane, no gólman Tofiloski bol aj tentokrát v strehu a loptu dokázal po skvelom zákroku vyraziť do bezpečia!
     
    72
    Slovanisti mali k dispozícii rohový kop na pravej strane, ktorý však domácim veľmi nevyšiel. Po dobrom centri od Žofčáka sa k lopte dostal Kladrubský, ktorý svojou hlavičkou našiel len gólmana Tofiloskeho. Následne sa do rýchleho útoku dostal Novák, no ten nedokázal prelobovať gólmana Putnockého.
     
    73
    Po tvrdom faule od hosťujúceho Ostojiča majú futbalisti domáceho Slovana Bratislava k dispozícii priamy kop zo vzdialenosti približne 25 metrov v centrálnej časti!
     
    74
    Priamy kop domáceho Slovana odišiel zahrávať Juraj Halenár, ktorý tvrdo vystrelil, no svojim oblúčikom napokon loptu umiestnil len tesne nad košickú bránu. Gólman Tofiloski teda zasahovať nemusel.
     
    75
    Vittek sa dostal k lopte na pravej strane, no jeho delovka z pravej strany v páde napokon skončila len vysoko nad bránou gólmana Tofiloskeho. Na rad prichádza odkop od košickej brány.
     
    76
    Košičania sa dostali do skvelého prečíslenia štyroch na dvoch, no Novák napokon nedokázal svojou prihrávkou nájsť aktívneho Haskiča. Domáci Bagayoko napokon loptu zblokoval na rohový kop.
     
    77
    Po skvelom centri z rohového kopu na pravej strane od Dudu sa k hlavičkovému zakončeniu pri vzdialenejšej žrdi dostal Nermin Haskič, no tentokrát ho gólman Putnocký vychytal bravúrnym zákrokom!
     
    78
    Duda si rohový kop z pravej strany zopakoval aj podruhýkrát, no po jeho dobrom centri sa napokon hlavička hosťujúceho Hovančíka skončila len tesne nad bratislavskou bránou.
     
    79
    Aj tréner Košíc – Radoslav Latal posiela na trávnik prvé striedanie. Namiesto Jána Nováka nastupuje do hry oddýchnutý Tomáš Kubík.
     
    80
    Po peknom centri od Halenára sa k lopte na ľavej strane dostal Žofčák, ktorý poslal pred bránu Košíc dobrý center, no ten napokon odkopol na rohový kop aktívny košický obranca Ostojič.
     
    81
    Rohový kop domáceho Slovana Bratislava bol len veľmi nedôrazný, keď po dobrom centri od Žofčáka napokon loptu odhlavičkoval do bezpečia pozorný Oumar Diaby.
     
    82
    Vittek obdržal loptu na pravom krídle, následne dobrým centrom hľadal Bagayoka na ľavej strane, no tento hráč Belasých sa napokon k lopte už nedostal. Následne sa k lopte dostal Sekulič, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    83
    Po nepresnej prihrávke od Gašparoviča sa k lopte dostal Oumar Diaby, ktorý skvelou prienikovou prihrávkou vysunul dopredu Hovančíka, no ten už nemal dostatok síl na šprintérsky súboj proti Bagayokovi.
     
    84
    Belasí si poriadne nerozumeli v útočnej kombinácii pred košickým pokutovým územím. Halenár mohol páliť z centrálnej časti, no napokon hľadal na ľavom krídle Gašparoviča, ktorý túto prihrávku nečakal. Tofiloski si teda na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok.
     
    85
    Hráči Slovana Bratislava mali po krátkej chvíli k dispozícii priamy kop na pravom krídle vo vzdialenosti približne 28 metrov. Po centri od Žofčáka sa však k lopte dostal pozorný gólman Tofilostki.
     
    86
    Nervozita hráčov na oboch stranách sa poriadne stupňuje. Momentálne sme na košickej polovici ihriska mohli vidieť zbytočné slovné výmeny, ktoré musel ukončiť až hlavný rozhodca Pavol Chmura.
     
    87
    Oumar Diaby obdržal skvelú prihrávku na pravé krídlo, po ktorej mohol zakončovať, no zvolil spätnú prihrávku na Kubíka. Ten sa však proti pozornej bratislavskej defenzíve už nedokázal dostať k zakončeniu.
     
    88
    Košický tréner Radoslav Latal posiela na trávnik aj druhé striedanie. Namiesto gólového strelca Nermina Haskiča nastupuje do hry Coulibaly Diaby.
     
    89
    Oumar Diaby sa dostal do ďalšej skvelej gólovej šance na ľavej strane, keď tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho strelecký pokus skončil len mimo bratislavskej brány. Táto situácia bola napokon klasifikovaná ako ofsajd.
     
    90
    Košičanom očividne stačí remíza, keďže intenzívne zdržiavajú tempo hry. Bratislavčanom sa to očividne nepáči, čo prúdi k poriadnej nervozite na strane Belasých.
     
    90+
    Nadstavovať sa budú až štyri minúty!
     
    90+1
    Košický tréner posiela na trávnik aj tretie a zároveň posledné striedanie. Namiesto kapitána Petra Šinglára nastupuje do hry Lukáš Urban.
     
    90+2
    Futbalisti Slovana Bratislava mali k dispozícii priamy kop na pravej strane, ktorý odišiel zahrávať Halenár. Ten našiel svojim dobrým centrom Niňaja, no jeho hlavičkové zakončenie skončilo len nad košickou bránou.
     
    90+2
    Košický gólman Tofiloski obdržal jasnú žltú kartu za zbytočné protesty a úmyselné zdržiavanie hry.
     
    90+3
    Bagayoko odcentroval loptu smerom pred košickú bránu, no pozorný Viazanko jeho strelecký pokus zblokoval svojou hlavou do bezpečia.
     
    90+4
    Košickí futbalisti sa už nikde neponáhľajú a snažia sa ešte niečo vymyslieť, no domáci Josimov napokon tvrdo fauloval Coulibalyho Diabyho. Následne Košičania upokojujú tempo hry.
     
    90+5
    V závere nadstaveného času sa k lopte po skvelom centri od Žofčáka dostal Hlohovský, no ten svojim volejovým zakončením z pravej strany napokon netrafil priestor košickej brány!
     
    90+5
    Hosťujúci Ostojić v závere zápasu tvrdo postrčil Hlohovského a za tento tvrdý a nešportový faul obdržal jasnú žltú kartu.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V druhom polčase tohto zápasu bol zápas už o niečo zaujímavejší narozdiel od prvej polovice. Lopta sa striedavo presúvala zo strany na stranu a oba tímy vydali zo seba takmer maximum. Úspešnejší boli však hosťujúci Košičania, ktorí po delovke Nermina Haskiča z 51. minúte dokázali vyrovnať na konečných 1:1. V závere druhého polčasu sme mohli vidieť taktické zdržiavanie hry na strane Košíc a dve zahodené šance domáceho Slovana.

    Po nie veľmi dobrom výkone domáceho Slovana Bratislava sa napokon radujú Košice, ktoré si v súboji proti úradujúcemu majstrovi pripisujú na svoje konto jeden bod.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov slovenskej Corgoň ligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský.

    Góly: 31. Niňaj – 51. Haskič

    Karty:   41. Hovančík (KOS), 90+2. Tofiloski (KOS), 90+5. Ostojić (KOS)


    ŠK Slovan Bratislava: Putnocký – Josimov, Niňaj, Halenár (C), Milinkovič (62. Hlohovský) – Mészáros (46. Žofčák), Gorosito, Kladrubský, Bagayoko – Vittek, Peltier (56. Gašparovič).
    Náhradníci: Poláček – Hlohovský, Grendel, Žofčák, Kolčák, Gašparovič, Jakúbek.

    MFK Košice: Tofiloski – Sekulić, Ostojić, Duda, Šinglár (C) (90+1. Urban) – Diaby, Viazanko, Haskič (88. Diaby), Novák (79. Kubík) – Bašista, Hovančík.
    Náhradníci: Ružinský – Skvašík, Kubík, Tóth, Gál, Urban, C. Diaby.

    Rozhodca: Pavol Chmura – Michal Tomčík, Rastislav Žákech