Omsk – Čeljabinsk 1:2 (0:1 po s.n.) | Barys – Metallurg Magnitogorsk 1:2 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Nižnekamsk 3:6 (kon.)
Jekaterinburg – Ufa 7:4 (kon.) | Čerepovec – HC Slovan 2:0 (kon.) | Jaroslavľ – Lev 0:2 (kon.)
S.Moskva – Vladivostok 1:3 (kon.) | Viťaz – Novokuzneck 1:0 (po pr.) | D. Moskva – Novosibirsk 5:1 (kon.)
Petrohrad – Riga 4:3 (2:0 po s.n.)
koniec
Avtomobilist Jekaterinburg
7:4 (1:3, 3:0, 3:1)
HC Salavat Julajev Ufa
Sobota 26.10.2013, 13:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 13:00.
     
    Rozhodli ste sa sobotné popoludniestráviť v pohodlí domova a oddychovať ? Ak áno, mám pre vás jednu ponuku na spríjemnenie a skrátenie času. Po dobrom obede vás od 13:00 pozývam sledovať zápas KHL, v ktorom Avtomobilist Jekateriburg privíta na vlastnom ľade Salvat Julajev Ufa. Moje meno je Michal Bakoš, prajem pekný a ničím nerušený športový zážitok.
     
    Avtomobilist Jekaterinburg je na desiatom mieste Západnej konferencie so ziskom 22 bodov, ktoré dosiahli v dvadsiatich odohratých zápasoch. Na posledné postupové miesto, ktoré patrí Vladivostoku stráca domáca družina len tri body. Posledných päť zápasov prinieslo Avtomobilistu desať bodov za dva víťazstvá v riadnom hracom čase a dva po predĺžení respektíve samostatných nájazdoch. Jedinú prehru v poslednej sérii utŕžil Jekaterinburg na ľade Vladivostoku, ktorému podľahol tesne . 1:2.
     
    HC Salavat Julajev Ufa je na treťom mieste Západnej konferencie. Po devätnástich zápasoch má na konte 39 bodov. Medzi suverénnou dvojicou Západnej konferencie v zložení Barsk Kazaň a Barys Astana je sedem bodová medzera, za ktorou nasleduje práve Ufa. Tej sa v posledných piatich zápasoch darilo skvostne. Jasne o tom hovorí pätnástich získaných bodov. V poslednom kole Ufa končila sériu zápasov na domácom ľade a s domácimi fanúšikmi sa rozlúčila víťazstvom 3:1 nad Mytyšči.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:28
    Salavat Ufa dala gól!
    Tak, to je úvod zápasu ako hrom. Po pár sekundách hry sa hosťujúca Ufa ujíma vedenia ! Obranná dvojica Lepistö – Viklund spravila vo svojom obrannom pásme fatálnu chybu, voľný puk si prevzaj DMITRY MAKAROV, ktorý Lobanova prekanátil kľučkou. Bez asistencie.
     
    1:17
    Ospravedlňujem sa, že som začal komentovať neskôr, no mal som menšie technické problémy.
     
    2:43
    Jekaterinburg dal gól!
    Začiatok zápasu určite nenudí. V prvých troch minútach sme videli presný zásah na oboch stranách. DOmácim sa podarilo odpovedať a stav zápasu vyrovnať ! Lazerev sa zo strany natlačil pred brankára Volkova, ktorý jeho pokus ešte dokázal vyraziť, no na dorážku z hokejky ARŤOMA ČERNOVA nemal nárok. Asistencie : Lepisto, Lazerev.
     
    4:13
    Duel má v úvode skvelé tempo. Tímy sa striedajú v držaní puku a v útokoch, V blízkosti domácej brány teraz operoval Pankov. Lobanov však bol pri puku skôr.
     
    5:12
    Simokov vybojoval puk pri mantineli a spoločne so spoluhráčom sa vydali pred Volkova. Ani jeden z domácich hráčov sa však k ohrozeniu brány nedostal.
     
    7:00
    Prvá formácia domáceho celku poriadne zavrela hostí v ich obrannom pásme. Volkov musel čeliť sérii niekoľkých zákrokov. Všetky však boli z kategórie ľahších.
     
    8:10
    Brankári sa rozhodne na nedostatok zákrokov sťažovať nemôžu. Ďalší zákrok musel predviesť Lobanov proti strele Pihlströma, ktorý preveril domáceho brankára strelou otočky.
     
    9:40
    Demagin nepochopil úmysel svojich spoluhráčov, domáci útočník vyštartoval za prudkou kolmicou neskoro a puk nestihol. Zakázané uvoľnenie domácich.
     
    11:10
    Prvú presilovú hru v zápase si zahrajú hostia. Domáci útočník Levadovskij totiž dostal menší trest za držanie.
     
    11:32
    Začiatok početnej výhody sa hosťom príliš nedarí. Domáci sa už dva krát dokázali oslobodiť vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    13:09
    Už opäť hráme v rovnovážnom stave. Ufa sa dokázala pred Lobanova dostať až v závere presilovej hry, väčší závar pred domácou bránou však z toho nebol.
     
    13:17
    Avtomobilist si v plnom počte dlho nezahral. Na dve minúty ho opäť oslabí Lepistö, ktorý sa previnil hákovaním.
     
    14:03
    Salavat Ufa dala gól!
    Lepistö si dve minúty na trestnej neposedel. Hostia ho totiž odtiaľ využitím presilovky vyhnali. Teemu Hartikainen dlho miešal s pukom za bránkou, puk posunul do priestoru kruhov DMITRYMU MAKAROVOVI, ktorý svojim druhým zásahom v zápase prinavrátil Ufe vedenia. Asistencia : Teemu Hartikainen.
     
    15:33
    Hostia sú na koni. Vpredu sa nám po prvý raz v zápase prezentoval aj Tomáš Záborský. Lobanov s jeho slabým pokusom nemal problémy.
     
    17:20
    Salavat Ufa dala gól!
    Ufa sa ešte pred koncom úvodnej tretiny dostáva do vedenia 3:1. Lobanov mal čiastočne zakrytý výhľad, na strelu ARTURSA KULDU, ktorý svoj pokus trafil úplne presne, nemal žiadny nárok. Asistencia : Alexej Kargorodov.
     
    19:16
    Domáci majú šancu znížiť prostredníctvom presilovej hry. Za nedovolené bránenie si nútene oddýchne Kolcov.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:10
    Chcel by som sa všetkým priaznivcom a fanúšikom onlajnov ospravedlniť za to, ako vyzeral náš prenos z tohto zápasu v prvej tretiny. Bojoval som však s netradičnými technickými problémami, ktoré ma postretli vôbec po prvý krát. Teraz by však už malo byť všetko v poriadku a zvyšok zápasu odkomentujem, tak ako ste zvyknutí.
     
    20:30
    Avtomobilist ešte v úvode prostrednej časti dohráva presilovú hru, ktorú nestihol na konci prvej časti využiť.
     
    22:10
    Ufa je už opäť v pätici. Presilová hra Avtomobilistu ostala nevyužitá. Domácim sa predsa len podarilo zahroziť. Volkov najprv kryl delovku Antonova od modrej čiary a následne si poradil aj so zakončením Demagina, ktorý si na brankára hostí neprišiel v tesnej blízkosti.
     
    23:36
    Domáci vyšli z kabíny do druhej tretiny poriadne nasrdení a namotivovaní vyrovnať. Na to však najprv samozrejmý potrebujú kontaktný zásah. Ten sa nepodarilo streliť ani Chlystovovi a ani Viklundovi. Brankár Volkov bol v oboch prípadoch pozorný,
     
    24:46
    Jekaterinburg dal gól!
    Domáci vo svojom zdrvujúcom nápore pokračovali a dokázali ho pretaviť do kontaktného zásahu ! Presadiť sa strelecky dokázal ALEXEJ SIMAKOV, ktorá prekvapil prudkou strelou Volkova okamžite po buly. Bez asistencie.
     
    25:31
    Tak hráči Ufy sa musia cítiť v druhej tretine ako na kolotoči. Avtomobilistu sa takmer podarilo vyrovnať ! Veľkú šancu spálil Chlystov, ktorý sa odstal do prečíslenia s Lazarevom. Druhý menovaný poslal Chlystovovi pekný puk, no Volkov odolal.
     
    27:07
    Isangulov nestíhal na protihráča, tak si pomohol nedovolene. Dve minúty pre obrancu hostí a veľká šanca pre domácich na vyrovnanie.
     
    28:14
    Domácim sa zatiaľ proti štvorici bojovníkov Ufy príliš nedarí. Ešte im však ostáva dostatok presilovkového času.
     
    29:12
    Jekaterinburg dal gól!
    Tesne po návrate Isangulova sa podarilo Jekaterinburgu vyrovnať a musíme si povedať, že zaslúžene. Za ten tlak, ktorý domáci vyprodukovali v prvej polovici druhej tretine je to absolútne zaslúžené. Domáci tréner však vymyslel to, čo hádam prekvapilo každého jedného človeka, ktorý sleduje tento zápas. ODVOLAL TOTIŽ BRANKÁRA, poslal na ľad šiesteho korčuliara, a tento risk mu vyšiel náramne ! Prudkou strelou po ľade sa presadil ALEXEJ SIMAKOV.
     
    29:15
    Volkov sa na to, takpovediac vykašľal. Svoje miesto v bráne prenechal Vasilevskijmu.
     
    30:00
    Máme za sebou polovicu riadnej hracej doby. Myslím, že každý kto si vybral k sledovaniu tento zápas, tak neoľutoval. Videli sme už šesť presných zásahov, striedanie brankárov, dokonca hru bez brankára ! Ostáva sa nám len tešiť, čo prinesie druhá polovica zápasu.
     
    32:14
    Domáci ani po vyrovnaní nepoľavujú z tlaku. Je ich celá ľadová plocha. Korčuľujú, strieľajú, dohrávajú osobné súboje. Ufa sa nedostáva k ničomu. Vasilevskij už má za sebou niekoľko zahrievacích zákrokov.
     
    33:00
    V koži hráčov hostí by teraz asi nechcel byť nikto. Už viac ako trinásť minút sa nedostali k vážnejšiemu ohrozeniu domáceho brankára a čelia len sústavnému tlaku súpera.
     
    35:14
    V akcii Demagin, ktorý sa prešmykol okolo obrancu hostí a zakončil. Brankár Ufy bol na svojom mieste.
     
    36:30
    Po dlhšej dobe sa v útoku pripomenuli aj hostia, konkrétne Kajgorodin, ktorý miešal s pukom pri mantineli, následne ho prihral pred bránu, kde však jeho spoluhráčovi strela nesadla ideálne.
     
    37:02
    Ďalšia obrovská šanca na domácej strane ! Deveaux sa ocitol úplne voľný medzi kruhmi, vylepšil si streleckú pozíciu, no z tesnej blízkosti trafil Vasilevskijho len do rameno a z následnej dorážky už nič nevyťažil !
     
    37:19
    Jekaterinburg dal gól!
    Logické vyústenie tlaku je tu ! Domáci sa pred koncom prostrednej časti dokázali dostať do vedenia ! Černov poslal puk na ANTONA LAZAREVA, ktorý z priestoru kruhov nemal problém prekonať presúvajúceho brankára ! Asistencie : Černov, Malychin.
     
    39:01
    Začala sa posledná minúta druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    V druhej tretiny sme videli obrovskú otočnú smršť domácich, ktorý tromi presnými zásahmi dokázali otočiť vývoj zápasu vo svoj prospech. Podarí sa v tretej časti hosťom pozbierať a ešte niečo zmeniť ?
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:16
    Jekaterinburg dal gól!
    Domácim sa okamžite po začatí tretej tretiny podarilo strelecky presadiť a odskočiť tak na rozdiel dvoch presných zásahov. Delovka od modrej čiary v podaní TOBIASA VIKLUNDA zapadla presne do brány. Vasilvejskij sa mohol len obzerať. Bez asistencie.
     
    41:30
    Hokej je veľmi nevyspytateľný šport, do konca zápasu sa môže stať všeličo, no neviem, čo by sa muselo stať, aby sa podarilo Ufe zastaviť takto rozbehnutý Avtomobilist a aspoň vyrovnať.
     
    41:47
    K tvrdej strele sa dostal Tomáš Záborský, Lobanova však prekonať ani prekvapiť nedokázal.
     
    42:39
    na druhej strane musel ukazovať mrštnú lapačku proti strele Lazareva aj brankár hostí, po ktorého pravici sa bude vhadzovať.
     
    43:56
    Ufa vystrelila od modrej čiary, konkrétne to bol Babčuk, ktorého strelu však Labanov udržal vo svojej výstroji. Ak by sa mu to totiž nepodarilo, Záborský by mohol doraziť puk do brány.
     
    45:30
    Domáci sa už samozrejme nikam neponáhľajú a môžu si dovoliť aj pošetriť čas. V strednom pásme si vymenili niekoľko prihráviek, po ktorých zacúvali späť do stredného pásma.
     
    46:06
    Máme tu reklamný brejk.
     
    47:13
    Proti dvom zakončeniam Jekaterinburgu musel zakončovať aj brankár Ufy. Ten mal situáciu pod kontrolou a dokázal si poradiť.
     
    48:30
    Domácim sa darí kontrolovať priebeh a tempo hry. V útoku už nie sú takí aktívny ako v druhej tretine, no k tomu už ani nemajú dôvod.
     
    49:56
    Salavat Ufa dala gól!
    Tak, žeby sme sa ešte predsa len dočkali dramatizácie zápasu ? To uvidíme, no s určitosťou vám vieme povedať, že hosťom sa podarilo streliť kontaktný gól. Vynikajúco to spravil Sergej Zinovjev, ktorý našiel krásnou zadovkou ALEXANDRA PANKOVA, ktorý mal pred sebou už veľmi jednoduchú úlohu – prekonať ležiaceho Lobanova. Asistencia : Sergej Zinovjev.
     
    50:40
    Zo strany Ufy zahrozil Mereškin, no jeho pokus bol namierený presne do stredu brány.
     
    52:17
    Hosťom narástli krídla, po tom, čo zistili, že zápas vôbec nie je stratený. No, hráčom Ufy sa nedarí hlavne kombinačne.
     
    53:56
    Kudla sa previnil nedovoleným bránením, čo znamená, že hostia musia na dve minúty pozastaviť svoje útočné chúťky. Budú totiž hrať v oslabení.
     
    55:13
    Avtomobilistu sa ešte nepodarilo ohroziť bránu súpera. Ufa sa pohodlne bráni, jej hráči vyhadzujú puky za bránu Lobanova.
     
    55:55
    Jekaterinburg dal gól!
    Domácim sa napokon predsa len podarilo po šiesty krát v zápase udrieť ! Dovolím si tvrdiť, že o víťazovi dnešného zápasu je definitívne rozhodnuté. IGOR JEMELEJEV si prichystal streleckú parketu a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste ! Asistencia : Trjamkin.
     
    57:10
    V Jekaterinburgu mohlo byť ešte veselšie. Domáci sa dostali do prečíslenia troch proti jednému, no Fjodorov situáciu zle vyhodnotil a tak z toho nič nebolo.
     
    59:00
    Do konca zápasu, ale môžme s kľudom povedať, že aj tretej tretiny, nám ostáva jediná minúta.
     
    59:21
    Vasilevskij je na striedačke, hostia to skúšajú v šestici !
     
    59:45
    Jekaterinburg dal gól!
    Domáci triafajú prázdnu bránu Avtomobilistu. Konkrétne sa to podarilo SEGEJOVI DEMAGINOVI, ktorý si to za svoju celozápasovú aktivitu zaslúžil. Asistencia: Alexej Simakov.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Ďakujem vám za pozornosť pri dnešnom zápase, dočítania priatelia ! (15:16:41)

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 3. Arťom Černov (Lazerev, Lepisto), 25. Alexej Simakov (Bez asistencie), 30. Alexej Simakov (Bez asistencie), 38. Anton Lazarev (Černov, Malychin), 41. Tobias Viklund (Bez asistencie), 56. Jemelejev (Trjamkin), 60. Sergej Demagin (SImakov) – 1. Dmitry Makarov (Bez asistencie.), 15. Dmitry Makarov (Teemu Hartikainen), 18. Arturs Kulda (Alexej Kargorodov), 50. Alexander Pankov (Sergej Zinovjev)


    Avtomobilist Jekaterinburg: Lobanov (Fomin) – Gusev, Trjamkin, Viklund, Lepistö, Jegin, Antonov, Rybnickij – Levandovskij, Stewart, Jemelejev – Lazarev, Ćernov, Malychin – Děmagin, Fjodorov, Simakov – Golyšev, V. Strelcov, Arkalov – Deveaux.
    HC Salavat Julajev Ufa: V. Volkov (Vasilevskij) – Babčuk, Kulda, Višněvskij, Isangulov, Zubarev, Kolcov, Koněv, Gurkin – Makarov, Dubrovskij, Hartikainen – Mereskin, Chlystov, Záborský – Mirnov, Pihlström, Kajgorodov – Pankov, Zinovjev, Stěpanov.