HC Slovan – Zvolen 3:1 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Poprad 3:6 (kon.) | Košice – Spišská N. Ves 10:2 (kon.)
Žilina – Topoľčany 1:2 (kon.) | Skalica – B. Bystrica 1:6 (kon.) | Trenčín – Nitra 2:1 (kon.)
koniec
HK 32 Liptovský Mikuláš
3:6 (1:2, 2:1, 0:3)
HK Poprad
Sobota 26.10.2013, 14:00 • ZŠ Liptovský Mikuláš • Extraliga juniorov
Partner:
     
    Pre dnešok je to z mojej stany všetko. Najbližšie sa spolu stretneme už zajtra o 10:30, keď mikulášska juniorka nastúpi proti Spišskej Novej Vsi. Zo staručkého zimného štadióna v Liptovskom Mikuláši sa s vami lúči Tomáš Batiz. (16:17:23)
     
    Skončil sa nám zápas 15. kola extraligy juniorov medzi Liptovským Mikulášom a Popradom výsledkom 3:6.

    V krátkosti si zhodnotme dnešný priebeh zápasu. Dnešné stretnutia bolo pre oba tímy dôležité, pretože Poprad sa pred zápasom nachádzal na 6. mieste a Liptáci obsadzovali 7. mieste s rozdielom jedného bodu na dnešného súpera. Liptovský Mikuláš mal do zápasu lepší vstup, keď viedol po góle Brezniaka. Poprad však využil domáce chyby a otočil zápas na rozdiel dvoch gólov – 1:3.

    Liptovský Mikuláš však nezložil svoje zbrane a vyrovnal na 3:3, keď domáci využili svoje nasadenie po góloch Lištiaka a Brezniaka. Od tretej tretiny sa čakal vyrovnaný súboj s veľkým napätím na oboch stranách. Poprad však využil svoje šance, keď troma gólmi rozhodol o jasnej výhre 3:6, ktorému zaistili isté šieste miesto v doterajšom priebehu najvyššej juniorskej súťaži na Slovensku.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:52
    Posledné sekundy dnešného zápasu. Puk sa dostal do stredného pásma, kde iba sporadicky zakončil Brezniak smerom na bránu. Zápas sa po jeho zakončení skončil...
     
    58:46
    Poprad dal gól!
    Na záver prichádza ešte posledný gól dnešného stretnutia, keď ANDREAS ŠTRAUCH zakončil svoje dnešné štatistiky gólom do prázdnej brány. Bez asistencie.
     
    58:37
    Do konca zápasu ostáva pár sekúnd a Pútec opustil svoju bránu a mieri si to rovno na striedačku. Po domácom tlaku pred popradskou bránou hru prerušil zákrok Sedlačka, následne si domáci zobrali oddychový čas.
     
    57:00
    Posledné minúty tretej tretiny sa odohrávajú v útočnom pásme domácich, kde však neprichádza žiadne zakončenie.
     
    56:17
    Števuliak dostal puk do útočného pásma, kde si obhodil obrancu, ktorý ho však vytlačil k mantinelu čím spôsobil, že mikulášsky útočník nedokázal zakončiť.
     
    54:35
    Vojsovič prenikol do útočného pásma, kde sa snažil preniknúť individuálne , ale nakoniec ho zastavila dvojica obrancov, ktorá pokryla puk.
     
    52:56
    Dobrá kombinácia Liptovského Mikuláša v útočnom pásme, ale znovu to nekončí gólom, ktorý by z tohto stretnutia spravil nejakú drámu. Poprad sa následne dostal do útoku, ale od mantinelu neprišlo zakončenie na bránu Púteca.
     
    51:41
    Počas vlastnej presilovky sa domácim hráčom nedarí ani dostať do útočného pásma a Poprad si drží obranu dobre zoradenú. Uvidíme či sa niečo ešte podarí domácim s dnešným zápasom niečo spraviť.
     
    51:13
    Vylúčenie na strane hostí. keďže Kasanický odchádza za údery.
     
    50:10
    V posledných sekundách sa hra zo strany na stranu a bez vážnych šancí. Liptovský Mikuláš sa ešte snaží niečo s dnešným zápasom spraviť, takže osobne som aj ja sám zvedavý či sa podarí nejaký zvrat.
     
    48:05
    Domáci hráči sa dostali do útočného pásma, kde však na dvakrát zakončili, ale brankár Sedlačko vyráža do bezpečia.
     
    45:57
    Poprad dal gól!
    Myslím si, že v dnešnom zápase je prakticky rozhodnuté. Poprad po pár minútach zvyšuje svoj náskok o dva góly, takže je iba otázne či sa domácim podarí aspoň vyrovnať. Gól prišiel po tom ako RENÉ ŽENČUCH dostal dobrú prihrávku pred bránu, kde už nezaváhal a prekonal Pútec, ktorý sa premiestňoval zo strany na stranu . Asistencie: Maciej Bielec, Róbert Jenčo.
     
    44:36
    Poprad dal gól!
    Stav stretnutia sa nám teda mení a Poprad sa dostáva do vedenia, keďže dokázal premeniť presilovku o dvoch hráčov. Dobrá hrá počas presilovky a zakončenie ADAMA KASANICKÉHO končí gólom, keďže Pútec nemal nárok na jeho presnú strelu do pravého horného rohu. Asistencia: Andreas Štrauch, Peter Hrehorčák.
     
    44:06
    Ako sme spomínali prichádza vylúčenie na domácej strane – nešportové správanie domácich. Na trestnú odchádza Števuliak.
     
    43:12
    Počas oslabenia sa Liptovský Mikuláš dobre bráni, vyzerá to však, že oslabenie Liptákov sa zvýši, pretože rozhodca prišiel k domácej striedačke a signalizoval nešportové správanie.
     
    42:58
    Vylúčenie na domácej strane, keďže na trestnú odchádza spomínaný mikulášsky obranca Pida – držanie.
    Michigan Pre-Draft Showcase, Detroit, USA: 2. - 5. mája. Jedinečná príležitosť pre hráčov ročníkov 1994 - 1999. Viac ako 50 skautov z USHL, OHL, NAHL a ďalších súťaží. Viac informácií na michiganpredraft@seznam.cz a na webe

    Tomáš Batiz


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 12. Brezniak (Danko), 33. Lištiak (Števuliak), 39. Brezniak (Kabáč, Potocký) – 14. Bielec (Krmenčík, Jenčo), 17. Hrehorčák (Šterbák, Štrauch), 25. Pavličko (Štrauch), 45. Kasanický (Štrauch, Hrehorčák), 46. Ženčuch (Bielec, Jenčo), 59. Štrauch


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Pútec (Kelčík) – Lištiak, Marcinko, Florek, Pawelski, Kučera, Danko, Bača, Pida, Sukeľ, Potocký, Danko, Janček (C), Škandera, Brezniak, Števuliak, Furdek, Kabáč.
    HK Poprad: Sedlačko (Luba) – Babinský, Bjalončík, Šterbák, Varholík, Hrehorčák, Jenčo, Kasanický, Pavličko, Štrauch, Stanislav, Ženčúch, Lindeman, Lapšanský, Savický, Šotek, Krmenčík, Toma, Bielec, Vojsovič, Krama.

    Rozhodca: Valach – Bednár, Vyšný