HC Slovan – Zvolen 3:1 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Poprad 3:6 (kon.) | Košice – Spišská N. Ves 10:2 (kon.)
Žilina – Topoľčany 1:2 (kon.) | Skalica – B. Bystrica 1:6 (kon.) | Trenčín – Nitra 2:1 (kon.)
koniec
HK 32 Liptovský Mikuláš
3:6 (1:2, 2:1, 0:3)
HK Poprad
Sobota 26.10.2013, 14:00 • ZŠ Liptovský Mikuláš • Extraliga juniorov
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 14:00.
     
    Vážení športoví priatelia vítam vás pri dnešnom zápase extraligy juniorov, v ktorom sa pozrieme tak povediac na derby susediacich väčších miest a to domáci Liptovský Mikuláš a kamzíkov z Popradu. Prajem príjemný hokejový zážitok.

    Na úvod sa pozrime rovno do tabuľky extraligy juniorov, ktorá počas základnej časti vyzerá nasledovne. Na prvom mieste sú Košice, ktoré s prehľadom vyhrávajú zápas za zápasom, dokopy vyhrali už jedenásťkrát. Pozrime sa však na dnešných aktérov. Určite pôjde o dôležitý zápas pre oba tímy. Poprad sa nachádza na šiestom mieste, pričom Liptovský Mikuláš je siedmi, oba tímy delí od seba iba jednobodový rozdiel.

    V krátkosti si povedzme aj o tom ako sa darilo, resp. nedarilo obom tímom v posledných zápasoch. Liptovský Mikuláš na vlastnom ľade privítala Skalica, ktorá si z Liptákmi poradila až v predĺžení, v ktorom rozhodla o zisku dvoch bodov, keď vyhrala gólom na 2:1. Na druhej strane Poprad taktiež nastupoval na ľad súpera, kde sa mu však darilo lepšie dnešnému súperovi, keď žilinských šošonov odprevadili na domácom ľade vysokou výhrou 2:7.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Pútec (Kelčík) – Lištiak, Marcinko, Florek, Pawelski, Kučera, Danko, Bača, Pida, Sukeľ, Potocký, Danko, Janček (C), Škandera, Brezniak, Števuliak, Furdek, Kabáč.

    HK Poprad: Sedlačko (Luba) – Babinský, Bjalončík, Šterbák, Varholík, Hrehorčák, Jenčo, Kasanický, Pavličko, Štrauch, Stanislav, Ženčúch, Lindeman, Lapšanský, Savický, Šotek, Krmenčík, Toma, Bielec, Vojsovič, Krama.

    Rozhodca: Valach – Bednár, Vyšný.
     
    01:19
    Trošku sme čakali kým nám internetové pripojenie dovolí k prístupu, ale teraz by už malo byť všetko v poriadku. Doterajší priebeh hry, resp. úvod zápasu je na oboch stranách opatrný, keďže ani jeden z tímov doposiaľ nezakončil na bránu.
     
    02:59
    Liptovský Mikuláš sa snažil dostať do útočného pásma, po tom ako domáci hráči nahodili puk do útoku sa k strele odhodlal Števuliak, ktorý avšak iba zakončil do betónu brankára súpera.
     
    04:57
    Prepáčte za úvodné problémy, ale na zimnom štadióne v Liptovskom Mikuláši bol opäť nejaký nedostatok čo sa týka internetového pripojenia. Liptovský Mikuláš zatiaľ nečelil žiadnej väčšej šanci súpera, tentokrát sa však snaží napádať vysoko, lenže Poprad drží puk vo vlastnom pásme.
     
    05:51
    Problém s internetom je napokon vyriešený, takže veríme, že všetko bude fungovať v naprostom poriadku. Na teraz tu máme vylúčenie, keďže na trestnú odchádza Šopek za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    06:31
    Domáci hráči hrajú svoju prvú presilovku. Viaceré prihrávky zakončil strelou od modrej Kučera, ktorého pokus pred bránou tečoval jeho spoluhráč, lenže puk míňa bránu Sedlačka.
     
    07:09
    Vo vlastnej presilovke majú domáci hráči menšie problémy, keď dvojica hráčov hostí nepríjemne zakončovala pred bránou Púteca, avšak mikulášsky brankár si s týmto zakončením poradil a zákrokom vyrazil do bezpečia.
     
    07:22
    Dvojitá presilovka Liptovského Mikuláša, keďže Hrehorčák odchádza za hákovanie.
     
    07:44
    Liptovský Mikuláš vyhral buly, no následne dlhšie kombinoval a zakončenie prišlo až po dlhšom čase, keď pokus Filipa Danka z pravej strany vyrazil brankár Sedlačko vyrážačkou do bezpečia. Liptovský Mikuláš bude pokračovať v presilovke o jedného hráča.
     
    08:06
    Dobrú aktivitu na modrej čiare prejavuje pravý obranca Kučera, ktorý zakončil smerom na bránu už dvakrát a oba z pokusov boli pre brankára Sedlačka problémové. Na teraz Kučerov pokus končí v bránkarovej lapačke, ale Sedlačko vytiahol jeden z reflexívnych zákrokov.
     
    08:28
    Dobrá presilovka zo strany Liptákov, lenže chýba tomu ešte gól. Ak dobre rátam tak vo výhode o jedného hráča zakončili smerom na bránu už trikrát, lenže stále neprekonali popradského brankára. V posledných sekundách. resp. v závere presilovky sa Poprad dvakrát dokázal oslobodiť.
     
    09:11
    Do konca presilovky domácich ostáva pár sekúnd no a od modrej to skúsil Danko, ale ani jeho pokus nekončí gólom. Uvidíme, ktorému tímu sa podarí skórovať ako prvému.
     
    11:10
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Vážení športoví priatelia máme tú úvodný gól dnešného stretnutia. Pred pár sekundami sme hovorili o tom, ktorému tímu sa podarí skórovať ako prvému. Liptovský Mikuláš sa na teraz dostal do útočného pásma, prihrávka Samuela Danka našla voľného FILIPA BREZNIKA, ktorý sa pohotovou strelou medzi tri tyče nemýlil. Asistencia: Samuel Danko.
     
    12:18
    Po góle sa nám hra trošku spomalila a hrá sa zväčša zo strany na stranu. Liptovský Mikuláš získal puk v útočnom pásme, ale veľké "haló" z toho nebolo, keďže Poprad si to ustrážil pri mantineloch.
     
    13:02
    Ako sme spomínali je to hokej zo strany na stranu a čaká sa kto udrie ako prvý. Opäť je to aktívny Kučera, ktorý aj tentokrát zakončil od modrej, lenže popradský brankár Sedlačko jeho strelu pokryl medzi betónmi, hra je prerušená.
     
    13:47
    Poprad dal gól!
    Chválili sme obrancu Kučeru, ale práve on kapituloval pri góle Popradu na 1:1. Prihrávka Mareka Krmenčíka našla voľného MACEJA BIELECA, ktorý využil zaváhanie mikulášskeho obrancu, dostal sa do samostatného úniku, v ktorom nedal žiadnu šancu brankárovi Pútecovi, keď namieril presne pod ľavý horný roh. Asistencie si pripisujú: Marek Krmančík, Róbert Jenčo.
     
    15:01
    Po góle hostí tu máme vylúčenie na strane Liptovského Mikuláša, keďže na trestnú odchádza Števuliak.
     
    15:32
    Poprad sa dobre natlačil do útočného pásma, ale tam to podla môjho názoru trošku prehnal s prihrávkami a aj to zapríčinilo streleckú pasivitu. Domácim hráčom sa podarilo následne vyhodiť puk do bezpečia.
     
    16:08
    Popradskí "kamzíci" sú opäť v útočnom pásme, ale znovu to je viac o prihrávkach ako o zakončení. Uvidíme čo tým hostia sledujú a či sa im podarí využiť presilovku o jedného hráča.
     
    16:28
    Poprad dal gól!
    Hostia sa predsa dočkali po množstve prihrávok aj gólu, keďže zakončenie od modrej v podaní PETRA HREHORČÁKA končí gólom na strane Popradu. Liptovský Mikuláš tak po druhom góle hostí prvýkrát v dnešnom zápase prehráva. Asistencie: Šterbák Denis, Štrauch Andreas.
     
    18:24
    Liptovský Mikuláš po tom ako druhýkrát inkasoval sa snaží väčšou aktivitou dopredu vyrovnať stav zápasu na 2:2. PO pravej strane preniká Kabáč, ktorý síce dostal puk do útočného pásma, ale tam ho už získal súper.
     
    19:03
    Hra je opäť prerušená a vylučuje sa na domácej strane. Uvidíme teda či sa podarí Popradu využiť aj túto presilovku a zvýšiť tak náskok od dva góly. Na trestnú odchádza Bača, ktorý podrazil súpera.
     
    19:15
    Poprad síce vyhral buly v útočnom pásme pri vlastnej presilovke, ale hra sa sťahuje do stredného pásma. Rozhodca odpískal postavenie hráča v bránkovisku čo vyhovuje domácim, ktorí si na pár sekúnd vydýchnu.
     
    19:33
    Posledné sekundy prvej tretiny a už aj samotná rolba čaká na svoju prácu. Poprad sa dostáva do útočného pásma, ale tam s vypätím všetkých síl vyhadzuje do bezpečia Filip Danko.
     
    19:58
    Vyzerá to tak, že v prvej tretiny sa už nestane, keďže puk sa dostal do stredného pásma, čaká sa na koniec prvej tretiny.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Skončila sa nám tka prvá tretina zápasu 15. kola najvyššej súťaže juniorov, v ktorom vyhráva Poprad nad domácim Liptovským Mikulášom 1:2.

    V krátkosti sa pozrime na priebeh prvej tretiny. Liptovský Mikuláš mal lepší vstup do zápasu, keď mal viacero šancí, ale tie ešte dokázal zmariť brankár Sedlačko. Prvýkrát popradský brankár kapituloval v 12. minúte, keď ho dokázal prekonať Brezniak. Liptáci sa dostávali do šancí, lenže góly padali na opačnej strane. Najskôr v 14. minúte po chybe Kučeru vyrovnal na 1:1 Bielec, po pár minútach využili "kamzíci" presilovku gólom Hrehorčáka a Liptáci zrazu prehrávali rozdielom jedného gólu. V závere prvej časti hry sa ešte snažili domáci hráči vyrovnať, to sa im však nepodarilo.
     
    Úvodné zostavy:

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Pútec (Kelčík) – Lištiak, Marcinko, Florek, Pawelski, Kučera, Danko, Bača, Pida, Sukeľ, Potocký, Danko, Janček (C), Škandera, Brezniak, Števuliak, Furdek, Kabáč.

    HK Poprad: Sedlačko (Luba) – Babinský, Bjalončík, Šterbák, Varholík, Hrehorčák, Jenčo, Kasanický, Pavličko, Štrauch, Stanislav, Ženčúch, Lindeman, Lapšanský, Savický, Šotek, Krmenčík, Toma, Bielec, Vojsovič, Krama.

    Rozhodca: Valach – Bednár, Vyšný.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 14:50.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:27
    Vitajte pri sledovaní zápasu extraligy juniorov aj v druhej tretine. V úvode sa dostali do útočného pásma hráči hostí, ktorí ešte dohrávajú presilovku. Vyzerá to tak, že domáci sa ešte dokážu ubrániť.
     
    21:13
    Liptovský Mikuláš mal azda šancu k prvému útoku v druhej tretine, lenže ani ten domáci nevyužili. Po pár sekundách sa hra presúva za bránu Popradu, kde získali puk hostia.
     
    21:53
    Domáci hráči sa držia v útočnom pásme, ale všetko je také zdĺhavé a opatrné, keď sa zväčša hrá v oblasti okolo mantinelov. Liptákom sa ani na tretíkrát nepodarilo zakončiť smerom na bránu Sedlačka.
     
    23:-7
    Opäť neúspech domácich pri mantinely, keď sa súper dostal k puku a zakladá útok. Striedanie pukov na oboch stranách, keďže prechody Popradu cez stredné pásmo sú veľmi nepresné.
     
    24:22
    Poprad dal gól!
    Skóre sa nám opäť mení a už po druhýkrát po chybe v domácej obrane. Rozohrávke jedného z domácich obrancov nebola vôbec presná a skončila u SAMUELA PAVLIČKA, ktorý to využil a zvyšuje na rozdiel dvoch gólov. Asistencia: Andreas Štrauch.
     
    25:57
    Liptovský Mikuláš tak prehráva o dva góly a uvidíme či sa im ešte niečo podarí v dnešnom zápase spraviť. Prihrávka Pawelskeho v útočnom pásme končí iba u súpera, ten sa však previnil zakázaným uvoľnením. Liptáci ostávajú v útočnom pásme.
     
    26:13
    Po tom ako domáci vyhrali buly v útočnom pásme hra sa presunula za bránu, resp. k mantinelu, kde sa bojuje o puk. Po pár sekundách a súbojoch prišlo zakončenie Števuliaka, ale popradský brankár Sedlačko bol úspešný.
     
    26:38
    Naďalej pokračujeme hrou Liptovského Mikuláša v pásme súpera. Po jednom z ďalších vyhratých buly prichádza zakázané uvoľnenie súpera, takže Liptáci aj naďalej tlačia súpera v jeho vlastnom pásme.
     
    27:19
    Marcinko sa odhodlal prejsť sám cez stred a následne aj zakončiť. Jeho pokus skončil iba u obrany, lenže skoro puk prepadol čím si sa dostal mikulášsky hráč do uvoľnenia, lenže to sa nestalo a obrana Popradu zareagovala správne.
     
    28:31
    V posledných sekundách hry nevidím ani jednej strane nejakú väčšiu šancu. O pokus zakončenia sa postaral z ľavej strany Pawelski, ale jeho strelu vyrazil brankár Sedlačko pred seba, následne obrana odpratala puk do bezpečia.
     
    29:09
    Presilovke pre domáci tím! Kramár odchádza na trestnú za krosček.
     
    29:30
    Zatiaľ sa domácim nedarí v presilovke dostať do útočného pásma, ale zmenilo to následné nahodenie do útočného pásma. Liptovský Mikuláš to zatiaľ rieši cez prihrávky.
     
    30:03
    Dobrá šanca v presilovke domácich, lenže po tom ako Liptáci vykombinovali obranu súpera prišlo zakončenie Števuliaka pred bránou, ktorému len stačilo presne namieriť. Vyzeralo to dobre, lenže pri pokuse o zakončenie Števuliak zlomil hokeju, následne obrana Popradu vyhodila puk.
     
    30:13
    Poprad sa dokázal aj v posledných sekundách oslabenia vyhodiť a následne ešte aj v útočnom pásme podržať puk. Uvidíme či sa ešte Liptákom v presilovke podarí niečo vymyslieť a znížiť tak náskok súpera.
     
    31:06
    Liptovský Mikuláš bol síce v útočnom pásme v početnej výhode, ale priame zakončenie nie a nie prísť. V posledných troch sekundách presilovky prišiel iba ofsajd na domácej strane, takže buly príde v strednom pásme, avšak oba tímy hrajú už s piatimi hráčmi.
     
    31:58
    Na domácich hráčov vidieť snahu, ale efektivita nie a nie prísť. Liptovský Mikuláš sa dostal do útočného pásma, ale nezakončil. Po pár sekundách prišiel pokus Števuliaka už s novou hokejkou, ale zakončenie nebolo presné.
     
    32:30
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Zakončenie síce nebolo presné, ale pokus Patrika Števuliaka dopomohol k následnému gólu ANDREJA LIŠTIAKA, ktorý spomedzi kruhov pálil presne a poslal puk popod lapačku brankára Sedlača. Liptovský Mikuláš tak znižuje náskok súpera o jediný gól. Asistencia: Patrik Štvuliak.
     
    33:15
    Popradskí hráči sa dostali do útočného pásme, kde sa im nedarí zakončiť. Viacero stretou pri mantinely vyvrcholilo faulom, keď na trestnú odchádza Samuel Danko – hákovanie.
     
    33:43
    Hostia sa po buly usadili v pásme, ale zatiaľ je to všetko iba o prihrávkach. Puk sa mení po pravej strane spolu na modrej a "kamzíci" iba naďalej kombinujú.
     
    34:16
    Strelecký pokus počas výhody o jedného hráča sme registrovali skoro po polovici presilovky. Od modrej to vyskúšal Lapšanský, lenže jeho strelu zablokoval v páde mikulášsky obranca.
     
    35:04
    Perfektnú prácu a dôležité sekundy vybojoval pre domácich Patrik Števuliak, ktorý napádal vysoko, natlačil hráča s pukom na mantinel a následne vybojoval aj buly v útočnom pásme a to všetko počas vlastného oslabenia – dobrá práca mikulášskeho útočníka Števuliaka.
     
    35:09
    Po buly sa dostali k puku hostia ktorí cez tri prihrávky kombinujú už v útočnom pásme. Na teraz to nie je nič platné, keď domáci hráči získali puk a v závere oslabenia sa oslobodzujú.
     
    35:34
    Boj pri mantinely a zrazu tu máme zakázané uvoľnenie na domácej strane. Hra sa tak sťahuje do obranného pásma Liptovského Mikuláša. Uvidíme či sa Popradu podarí zvýšiť svoj náskok vedenia opäť o dva góly.
     
    36:09
    Posledné minúty druhej tretiny a Liptovský Mikuláš sa snaží aspoň vyrovnať zápas stretnutia pred odchodom do šatní. Rýchly útok po pravej strane posúdili rozhodcovia ako ofsajd Pawelskeho, takže vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    36:17
    V útočnom pásme domácich bol úspešný Jakub Sukeľ, pre ktorého je to prvý zápas po dlhšej pauze. Cestu na zimný štadión si našiel aj jeho brat Matúš Sukeľ, ktorý sa podieľal na dvoch presných zásahoch Slovenskej reprezentácie do 18-rokou, ktorá však včera prehrala na vlastnom ľade v Trnave proti Prešovu 2:3
     
    36:55
    Do konca druhej tretiny tu máme niečo vyše troch minút a Liptovský Mikuláš bude zahrávať buly vo vlastnom útočnom pásme. Poprad síce vyhral vhadzovanie, ale hra pokračuje v jeho obrannom pásme, konkrétne súbojmi pri mantineloch.
     
    37:26
    Puk sa z ničoho nič dostal medzi kruhy, kde sa k strele odhodlal LIštiak, ktorý mieril dobre, lenže v hodine dvanástej blokuje jeho pokus na ochrannú sieť jeden z popradských obrancov.
     
    38:09
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Je vyrovnané! Vážení športoví priatelia v skvelom zápase extraligy juniorov sme práve svedkami vyrovnávajúceho gólu domáceho tímu, ktorý prehrával o dva góly, ale počas druhej tretiny sa to zverencom trénera Paukovčeka podarilo vyrovnať. Pár minút pred koncom druhej časti hry sa do streleckých zápisov po druhýkrát zapisuje IVAN BREZNIAK, ktorý sa nemýlil strelou spomedzi kruhov. Asistencie: Michal Kabáč, Sebastián Potocký.
     
    39:30
    V závere druhej tretiny prichádza vylúčenie na strane hostí. Danko Filip odchádza za nedovolené bránenie.
     
    39:54
    Poprad sa snaží ešte niečo vymyslieť v posledných sekundách druhej tretiny a zaznamenať gól do šatne, ktorý by možno nalomil psychiku súpera. Strela z pravej strany skončila v lapačke brankára Púteca.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Skončila sa nám aj druhá tretina dnešného zápasu, ktorý pre Vás sledujeme priamo zo zimného štadiónu v Liptovskom Mikuláši. Domáci hráči v druhej tretiny zaznamenali dva góly pričom jedne inkasovali čo znamená vyrovnaný stav stretnutia 3:3.

    Skóre sa menilo v 25. minúte, keď na 1:3 zvyšoval v prospech hostí Pavličko. Liptáci však dokázali odpovedať gólom Lištiaka, ktorý tak znížil na 2:3. V závere druhej tretiny prišiel aj tretí úder domácich, ktorý tak rozhodol, že do tretej tretiny sa pôjde za vyrovnaného stavu – 3:3.
     
    Tretia tretina začne cirka o 15:35, takže tento čas môžete využiť na prezretie dnešných zostáv oboch tímov, alebo gólový sumár doterajšieho priebehu zápasu.

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Pútec (Kelčík) – Lištiak, Marcinko, Florek, Pawelski, Kučera, Danko, Bača, Pida, Sukeľ, Potocký, Danko, Janček (C), Škandera, Brezniak, Števuliak, Furdek, Kabáč.

    HK Poprad: Sedlačko (Luba) – Babinský, Bjalončík, Šterbák, Varholík, Hrehorčák, Jenčo, Kasanický, Pavličko, Štrauch, Stanislav, Ženčúch, Lindeman, Lapšanský, Savický, Šotek, Krmenčík, Toma, Bielec, Vojsovič, Krama.

    Rozhodca: Valach – Bednár, Vyšný.

    Štatistiky: Góly a asistencie: 12. Brezniak (Danko), 33. Lištiak (Števuliak), 39. Brezniak (Kabáč, Potocký) – 14. Bielec (Krmenčík, Jenčo), 17. Hrehorčák (Šterbák, Štrauch), 25. Pavličko (Štrauch).
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    42:24
    Pozrime sa aj na tretiu tretinu. Liptovský Mikuláš aktuálne čelí súperovi, ktorý je v útočnom pásme. Pri mantinely však prišiel faul domáceho Pidu, ktorý asi poputuje na trestnú.
     
    42:58
    Vylúčenie na domácej strane, keďže na trestnú odchádza spomínaný mikulášsky obranca Pida – držanie.
     
    43:12
    Počas oslabenia sa Liptovský Mikuláš dobre bráni, vyzerá to však, že oslabenie Liptákov sa zvýši, pretože rozhodca prišiel k domácej striedačke a signalizoval nešportové správanie.
     
    44:06
    Ako sme spomínali prichádza vylúčenie na domácej strane – nešportové správanie domácich. Na trestnú odchádza Števuliak.
     
    44:36
    Poprad dal gól!
    Stav stretnutia sa nám teda mení a Poprad sa dostáva do vedenia, keďže dokázal premeniť presilovku o dvoch hráčov. Dobrá hrá počas presilovky a zakončenie ADAMA KASANICKÉHO končí gólom, keďže Pútec nemal nárok na jeho presnú strelu do pravého horného rohu. Asistencia: Andreas Štrauch, Peter Hrehorčák.
     
    45:57
    Poprad dal gól!
    Myslím si, že v dnešnom zápase je prakticky rozhodnuté. Poprad po pár minútach zvyšuje svoj náskok o dva góly, takže je iba otázne či sa domácim podarí aspoň vyrovnať. Gól prišiel po tom ako RENÉ ŽENČUCH dostal dobrú prihrávku pred bránu, kde už nezaváhal a prekonal Pútec, ktorý sa premiestňoval zo strany na stranu . Asistencie: Maciej Bielec, Róbert Jenčo.
     
    48:05
    Domáci hráči sa dostali do útočného pásma, kde však na dvakrát zakončili, ale brankár Sedlačko vyráža do bezpečia.
     
    50:10
    V posledných sekundách sa hra zo strany na stranu a bez vážnych šancí. Liptovský Mikuláš sa ešte snaží niečo s dnešným zápasom spraviť, takže osobne som aj ja sám zvedavý či sa podarí nejaký zvrat.
     
    51:13
    Vylúčenie na strane hostí. keďže Kasanický odchádza za údery.
     
    51:41
    Počas vlastnej presilovky sa domácim hráčom nedarí ani dostať do útočného pásma a Poprad si drží obranu dobre zoradenú. Uvidíme či sa niečo ešte podarí domácim s dnešným zápasom niečo spraviť.
     
    52:56
    Dobrá kombinácia Liptovského Mikuláša v útočnom pásme, ale znovu to nekončí gólom, ktorý by z tohto stretnutia spravil nejakú drámu. Poprad sa následne dostal do útoku, ale od mantinelu neprišlo zakončenie na bránu Púteca.
     
    54:35
    Vojsovič prenikol do útočného pásma, kde sa snažil preniknúť individuálne , ale nakoniec ho zastavila dvojica obrancov, ktorá pokryla puk.
     
    56:17
    Števuliak dostal puk do útočného pásma, kde si obhodil obrancu, ktorý ho však vytlačil k mantinelu čím spôsobil, že mikulášsky útočník nedokázal zakončiť.
     
    57:00
    Posledné minúty tretej tretiny sa odohrávajú v útočnom pásme domácich, kde však neprichádza žiadne zakončenie.
     
    58:37
    Do konca zápasu ostáva pár sekúnd a Pútec opustil svoju bránu a mieri si to rovno na striedačku. Po domácom tlaku pred popradskou bránou hru prerušil zákrok Sedlačka, následne si domáci zobrali oddychový čas.
     
    58:46
    Poprad dal gól!
    Na záver prichádza ešte posledný gól dnešného stretnutia, keď ANDREAS ŠTRAUCH zakončil svoje dnešné štatistiky gólom do prázdnej brány. Bez asistencie.
     
    59:52
    Posledné sekundy dnešného zápasu. Puk sa dostal do stredného pásma, kde iba sporadicky zakončil Brezniak smerom na bránu. Zápas sa po jeho zakončení skončil...
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa nám zápas 15. kola extraligy juniorov medzi Liptovským Mikulášom a Popradom výsledkom 3:6.

    V krátkosti si zhodnotme dnešný priebeh zápasu. Dnešné stretnutia bolo pre oba tímy dôležité, pretože Poprad sa pred zápasom nachádzal na 6. mieste a Liptáci obsadzovali 7. mieste s rozdielom jedného bodu na dnešného súpera. Liptovský Mikuláš mal do zápasu lepší vstup, keď viedol po góle Brezniaka. Poprad však využil domáce chyby a otočil zápas na rozdiel dvoch gólov – 1:3.

    Liptovský Mikuláš však nezložil svoje zbrane a vyrovnal na 3:3, keď domáci využili svoje nasadenie po góloch Lištiaka a Brezniaka. Od tretej tretiny sa čakal vyrovnaný súboj s veľkým napätím na oboch stranách. Poprad však využil svoje šance, keď troma gólmi rozhodol o jasnej výhre 3:6, ktorému zaistili isté šieste miesto v doterajšom priebehu najvyššej juniorskej súťaži na Slovensku.
     
    Pre dnešok je to z mojej stany všetko. Najbližšie sa spolu stretneme už zajtra o 10:30, keď mikulášska juniorka nastúpi proti Spišskej Novej Vsi. Zo staručkého zimného štadióna v Liptovskom Mikuláši sa s vami lúči Tomáš Batiz. (16:17:23)
    Michigan Pre-Draft Showcase, Detroit, USA: 2. - 5. mája. Jedinečná príležitosť pre hráčov ročníkov 1994 - 1999. Viac ako 50 skautov z USHL, OHL, NAHL a ďalších súťaží. Viac informácií na michiganpredraft@seznam.cz a na webe

    Tomáš Batiz


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 12. Brezniak (Danko), 33. Lištiak (Števuliak), 39. Brezniak (Kabáč, Potocký) – 14. Bielec (Krmenčík, Jenčo), 17. Hrehorčák (Šterbák, Štrauch), 25. Pavličko (Štrauch), 45. Kasanický (Štrauch, Hrehorčák), 46. Ženčuch (Bielec, Jenčo), 59. Štrauch


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Pútec (Kelčík) – Lištiak, Marcinko, Florek, Pawelski, Kučera, Danko, Bača, Pida, Sukeľ, Potocký, Danko, Janček (C), Škandera, Brezniak, Števuliak, Furdek, Kabáč.
    HK Poprad: Sedlačko (Luba) – Babinský, Bjalončík, Šterbák, Varholík, Hrehorčák, Jenčo, Kasanický, Pavličko, Štrauch, Stanislav, Ženčúch, Lindeman, Lapšanský, Savický, Šotek, Krmenčík, Toma, Bielec, Vojsovič, Krama.

    Rozhodca: Valach – Bednár, Vyšný