Palermo – Sampdoria 2:0 (kon.) | AC Miláno – Fiorentina 1:3 (kon.) | CFC Janov – Neapol 2:4 (kon.)
Chievo – Udinese 2:2 (kon.) | Lazio – AS Rím 3:2 (kon.) | Parma – Siena 0:0 (kon.)
Turín – Bologna 1:0 (kon.) | Bergamo – Inter 3:2 (kon.)
koniec
AC Miláno
1:3 (0:2)
ACF Fiorentina
Nedeľa 11.11.2012, 15:00Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:00.
     
    Prajem Vám pekné nedeľňajšie popoludnie a vítam Vás pri dvanástom kole najvyššej talianskej Serie A. Dnes na seba narazia tímy AC Milan a ACF Fiorentina. Túto sezónu sa určite lepšie dýcha druhému spomenutému tímu, pretože tím z Florencie si pohodlne sedí na štvrtej priečke tabuľky, zatiaľ čo hráči Milánskeho AC nemôžu byť so svojim umiestnením spokojní, nakoľko sa nachádzajú až na 11. pozícii. Tí to dnes budú mať ťažké pretože hostia z posledných piatich zápasov štyri vyhrali a raz remizovali. Je však pravdou, že po nevydarenom štarte sezóny sa výkony AC Milan zlepšujú a z posledných štyroch zápasov dva vyhrali, raz remizovali a raz prehrali.
     
    Čo sa týka vzájomných zápasov v nich má jasne navrch tím z Milána, nakoľko v šiestich posledných zápasov sa im podarilo štyrikrát zvíťaziť, jedenkrát prehrať a raz remizovať. Treba však pripomenúť, že všetky zápasy sa skončili iba tesným, jedno-gólovým rozdielom, čo nám napovedá, že dnes uvidíme vyrovnané stretnutie.
     
    Pre zaujímavosť, stávkové kancelárie dnes do úlohy favorita výraznejšie nepasujú ani jeden z tímov, aj keď kurz na výhru domácich je najmenší, cca 2,10, kurz na výhru hostí sa pohybuje okolo 4,02 a kurz na remízu je 3,15.
     
    Úvodné zostavy:

    AC Miláno: Abbiati – Bonera, Mexés, De Sciglio, Boateng, Emanuelson, Ambrosini, Montolivo, Constant, Pato, El Shaarawy

    ACF Florencia: Viviano – Rodríguez, Pasqual, Roncaglia, Savić, Pizarro, Aquilani, Borja Valero, Cuadrado,Toni, Ljajič

    Rozhodca: Romeo - Barbirati, Grilli.
     
    Hráči oboch tímov už vychádzajú na hraciu plochu, na štadióne vládne perfektná atmosféra.
     
    Hráčov hostí prišlo dnes povzbudiť viac než 2000 fanúšikov tohto tímu z Florencie, uvidíme teda či ich bude v hľadisku počuť.
     
    Hráči sú na svojich miestach, do začiatku zápasu nám zostávajú už len sekundy.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Hlavný rozhodca Romeo fúkol do svojej píšťalky a stretnutie sa nám môže začať. Domáci hráči dnes budú hrať v klasickej červeno-čiernej kombinácii dresov, hostia vo fialovom.
     
    2
    Na začiatku stretnutia môžeme sledovať miernu opatrnosť na oboch stranách, avšak domáci hráči sa viac tlačia do útoku.
     
    3
    Zatiaľ sa hra odohráva najmä v strednej časti ihriska, žiadny z tímov nechce chybovať, čo by mohlo spôsobiť uľahčenie prechodu protivníka do útoku.
     
    4
    Aktivitu však pomaly preberajú hráči hostí, ktorí sa tlačia pred bránu Abbiatiho. Dokonca sme mali možnosť zaznamenať prvú strelu na bránu domácich, nebola však nebezpečenstvom.
     
    5
    V následnej situácii strieľal na bránu Cuadrado, ten však nemieril presne a lopta letí ponad brvno Abbiatiho svätyne.
     
    6
    Ten istý hráč mal teraz problém ustrážiť Boatenga a domáci hráči získavajú v útočnej oblasti prevahu nad súperom.
     
    8
    Loptu na svojich kopačkách majú hráči Milánskeho AC, avšak hosťujúci hráči im robia problémy vysokým pressingom a napádajú domácich obrancov už pri vlastnej šestnástke.
     
    9
    Červeno-čierni sa snažia prejsť do útoku dlhými vzdušnými prihrávkami, to im však nevychádza a do protiútoku sa púšťajú hostia.
     
    10
    Z protiútoku hostia ťažia vhadzovanie.
     
    10
    Florencia dala gól! A toto vhadzovanie sa hosťom darí využiť ! Po viacerých hlavičkách v pokutovom území AC Milána sa lopta dostáva k voľnému AQUILANIMU, ktorý nedal Abbiatimu šancu a strieľa svoj prvý gól v drese ACF Florencia.
     
    11
    Domáci sa okamžite snažia vyrovnať ! na opačnej strane sa bránu Viviana snažil ohroziť El Shaarawy, ten však míňa tri žrde.
     
    13
    Hráči mierne spomalili tempo, hostia sa snažia hru trošku ukľudniť.
     
    14
    El Shaarawy sa opäť činil, tentokrát nie strelou, ale prihrávkou do šestnástky na Emanuelsona. Tomu sa aj podarilo vystreliť, jeho strela je však blokovaná.
     
    16
    V 16. minúte uvidíme prvý rohový kop na strane domácich, po tom ako si Viviano nerozumel s vlastným obrancom,ktorého pri odkope lopty od brány trafil a lopta letí za postrannú čiaru.
     
    17
    Hráči AC nedokázali z tohto rohového kopu nič vyťažiť a lopta letí do bezpečia od brány hostí.
     
    18
    Rohový kop uvidíme aj na opačnej strane, zhostí sa ho Valero.
     
    19
    Celá situácia sa zopakuje po tom, čo Montolivo odhlavičkoval loptu za postrannú čiaru.
     
    20
    Ani tentokrát z rohu nevznikla žiadna šanca a hráči vo fialovom sú zahnaní až k vlastnému brankárovi. Stále však majú loptu na svojich kopačkách.
     
    21
    Boateng si dokázal loptu potiahnuť po pravom krídle, šikovnou pätičkou našiel Emanuelssona, ktorý prihral Montolivoi. Ten vystrelil z hranice šestnástky. Jeho pokus sa ešte snažili hráči domáceho tímu tečovať, to sa im nepodarilo a lopta letí mimo brány.
     
    22
    V posledných minútach tak iniciatívu pomaly preberajú domáci hostia, tlačia sa do útoku, vážnejšiu šancu si však stále nevypracovali.
     
    24
    Hráč hostí si teraz nedovolene počínal v strednej časti ihriska, Pizzarovi sa očividne verdikt rozhodcu nepáčil a trochu mu ušli nervy za čo vidí v 24. minúte žltú kartu.
     
    25
    Pekný pokus o prechod do útoku v podaní Pizzara a Toniho. Tí sa snažili o prihrávky po výške z prvej, avšak posledná prihrávka bola pridlhá a lopta letí za postrannú čiaru.
     
    26
    Odkopávať loptu bude Abbiati, domáci tak majú šancu na založenie útoku.
     
    27
    Pizzaro mal teraz menšie problémy zo zastavením prechádzajúceho kapitána domácich Ambrosiniho, domáci tak z tejto situácie ťažia aspoň vhadzovanie.
     
    28
    Hráči oboch tímov si teraz niečo vybavovali s hlavným rozhodcom, ktorý pískal po faule Abrosiniho na Cuadrada. Ten zostal po faule ležať na zemi, nevyzerá to však na vážnejší problém.
     
    30
    Nepekný zákrok teraz predviedol obranca domácich Bonera na Valera. Uvidí za to žltú kartu.
     
    31
    Na hranici šestnástky sa pri snahe odkopnúť loptu Montolivovi podarilo nakopnúť hráča hostí, rozhodca tak píska faul.
     
    32
    Zo štandardnej situácie hostí nič nevzišlo a loptu majú opäť na svojich kopačkách hráči AC.
     
    33
    Roncaglia si teraz zaslúžil žltú kartu za faul vo vzdušnom súboji proti Patovi.
     
    33
    V dnešnom stretnutí uvidíme pokutový kop ! Roncaglia v pokutovom území fauloval útočníka domácich Pata, ktorý bude zahrávať penaltu !
     
    35
    A Pato nepremieňa ! Trestuhodne netrafil bránu a skóre sa teda nemení !
     
    36
    Uvidíme či sme práve neboli svedkami rozhodujúceho okamihu v zápase, pretože väčšiu šancu na vyrovnanie výsledku snáď hráči Milánskeho AC ani nemohli mať.
     
    38
    Pizzaro si na opačnej pekne našiel cestu cez obranu domácich a sám dokázal prekľučkovať okolo troch hráčov a ešte nahral Pasqualovi.
     
    38
    Florencia dala gól! A spomenutý Pasqual perfektne nahral Valerovi do bezprostrednej vzdialenosti od brankára, kde bola až štvorica domáci, ale dokonca ani tí ho nedokázali zastaviť a VALERO strieľa druhý gól hostí v dnešnom zápase.
     
    40
    Sme svedkami klasického nedáš - dostaneš. Pato zaváhal pri pokutovom kope a okamžite sa to odzrkadlilo v protiútoku hostí, ktorý sa skončil loptou v sieti domácich.
     
    41
    A práve hostia sú momentálne na ihrisku nebezpečnejší, napádajú rozohrávku domácich už pred Abbiatim a kazia im tak veškerú snahu o prechod do útoku.
     
    43
    Cuadrado s Aquilanim sa teraz snažili pohrať s obranou domácich, ktorá je v dnešnom stretnutí neistá. Konečná prihrávka na Aquilaniho však bola pridlhá a loptu získavajú hráči AC.
     
    44
    Na opačnej strane sa po pravom krídle pustil do útoku Montolivo, ktorý perfektnou prihrávkou našiel Boatenga, tesne pred ním však stihol zasiahnuť hráč hostí a loptu odkopol na roh.
     
    45
    Rohový kop bol odvrátený a blíži sa koniec prvého polčasu.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Rozhodca ukončil prvý polčas a hráči sa za mohutného piskotu divákov pobrali do šatní. Pravdou je, že domáci fanúšikovia teda nemôžu byť spokojní s výkonom domácich, nakoľko ich tím prehráva už 0:2 po góloch Aquilaniho a Valera. Domácich naviac môže mrzieť nepremenená penalta, ktorú zahrával Pato. Uvidíme čo sa v hre domácich zmení v druhom polčase, ktorý začne zhruba o 16:02.
     
    Hráči sú už na ihrisku, druhý polčas sa o chvíľu začne.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky, tréner AC Milana urobil dve zmeny v zostave domácich.
     
    46
    Prvou zmenou je náhrada Pata, ktorý zahodil šancu na vyrovnanie. Na jeho miesto príde Pazzini.
     
    46
    Druhým striedaním je výmena Emanuelsona za Bojana.
     
    47
    Hráči domáceho výberu sa okamžite snažia spraviť niečo s výsledkom dnešného zápasu, obrana hostí ich však k ničomu vážnejšiemu nepúšťa.
     
    48
    Bojan sa okamžite zapája do hry a bojuje o loptu pri ľavej rohovej zástavke.
     
    49
    Bojan nakoniec zo súboja vyťažil aspoň rohový kop pred domácich.
     
    50
    Po rohovom kope sa k zakončeniu dostal Boateng, ktorý už mal dnes nejednu šancu. Jeho pokus hlavou však letí tesne mimo brány.
     
    51
    Hráči Florencie sa dokázali skoncentrovať a ustáť úvodný tlak domácich. Loptu majú na kopačkách, uvidíme či sa im podarí niečo vymyslieť smerom dopredu.
     
    52
    Aj napriek tomu, že domáci tím prehráva, fanúšikovia na nich dnes určite nezanevreli. Je ich na štadióne počuť a ich burácanie určite pomôže červeno-čiernym v snahe o vyrovnanie.
     
    53
    Zatiaľ to tak však nevyzerá, vidíme množstvo nepresností na kopačkách oboch tímov a tak sa nám hra presnula najmä do strednej časti ihriska.
     
    55
    Do útoku sa obidva tímy dostávajú iba sporadicky, a ak vôbec, tak si obrana plní svoje povinnosti, preto brankári v posledných minútach príliš veľa práce nemali.
     
    56
    Uvidíme striedanie aj na strane hostí, z ihriska odíde srbský útočník Ljajić a nahradí ho El Hamdaoui.
     
    58
    Ani striedanie zatiaľ moc nového na trávnik neprinieslo, tempo hry je miernejšie oproti prvému polčasu, hráči Florencie sa nemajú kam ponáhľať.
     
    60
    AC Miláno dalo gól! A z ničoho nič prichádza gól domácich ! Po centri El Shaarawyho do šestnástky sa k zakončeniu pätičkou dostal Mexés, jeho pokus však trafil iba žrď Vivianovej brány. Následne sa ale k lopte dostal striedajúci PAZZINI, ktorý už loptu usmernil do siete.
     
    61
    Hráčom AC sa teraz už určite dýcha lepšie, strelili kontaktný gól a majú šancu na vyrovnanie.
     
    61
    V 61. minúte prichádza trest v podobe žltej karty pre kapitána domácich Ambrosiniho za faul.
     
    63
    O necelú minútu a pol neskôr vidí žltú kartu za nešetrný zákrok Aquilani, ktorý zostrelil Constanta. Ten zostáva ležať na zemi s bolestivou grimasou.
     
    64
    Na ihrisko vybieha aj lekársky tím s nosidlami. Tie nakoniec Constant potrebovať nebude a zapája sa do hry.
     
    65
    Rozhodca hostí Aquilaniho okamžite sťahuje z ihriska a nahradí ho Fernández.
     
    66
    Cuadrado ušiel domácim obrancom po pravom krídle a snažil sa prihrať spoluhráčovi do výhodnej pozície, avšak jeho prihrávka bola zablokovaná a loptu má v náručí Abbiati.
     
    67
    Na opačnej strane Boateng posielal strieľanú prihrávku do šestnástky, obranca hostí však odkopáva.
     
    68
    Na opačnej strane sa do úniku dostával Toni, Mexés si však pomohol nedovolene, za čo budú mať hostia výhodu priameho kopu.
     
    68
    Navyše Mexés za faul na Toniho vidí žltú kartu.
     
    69
    Priameho kopu sa zhostil striedajúci Fernandéz, avšak jeho strela letí ponad bránu Abbiatiho.
     
    71
    Obidva tímy začali hrať opäť trošku opatrnejšie. Hrá sa hlavne v strede ihriska.
     
    72
    Aktívnejší sú však stále domáci, ktorí zrejme pocítili šancu na vyrovnanie, predsa len výkon hostí je teraz o niečo slabší ako v prvom polčase.
     
    73
    Boatengovi to tam dnes nie a nie padnúť. Problém pri útokoch domáceho tímu je najmä koncovka.
     
    75
    Uvidíme posledné striedanie na strane domácich v tomto zápase. Kapitána Ambrosiniho vymení Robinho.
     
    76
    Striedanie aj na opačnej strane, tentokrát príde na ihrisko Cassani, ktorý nahradí Toniho.
     
    77
    Valero svojou aktivitou pri rohovej zastávke vybojoval roh pre hostí, tí sa budú mať po dlhšej dobe možnosť usadiť pred šestnástkou AC MIlana.
     
    78
    Po rohu nasledovala prudká, ale nepresná strela na Abbiatiho bránu a tak hostia lotu strácajú.
     
    79
    Cassani tentokrát na opačnej strane hasil situáciu, kde už sa uvoľňoval Robinho. Hostia zakladajú protiútok.
     
    80
    Z toho nič nevzniklo, napriek tomu si hostia stále držia loptu na svojich kopačkách , čo im určite vyhovuje. Do konca riadneho hracieho času totiž zostáva už len 10 minút.
     
    81
    El Shaarawy opäť centroval do pokutového územia, tam však na loptu dočiahol jedine brankár hostí Viviano.
     
    82
    Minúty do konca stretnutia nám plynú a vyloženú šancu sme okrem tej gólovej v tomto polčase ešte nevideli. Uvidíme či sa to v nasledujúcich ôsmich minútach zmení.
     
    83
    O zmenu výsledku sa teraz snažil Boateng, jeho strela však bola odvrátená na roh.
     
    84
    Z rohového kopu žiadna šanca pre domácich nevznikla, naopak sa dopredu púšťajú hostia.
     
    85
    Hráči domáceho AC už toho zrejme majú dosť, za pravé stehno sa bolestivo chytá obranca Bonera, zrejme prichádzajú kŕče.
     
    86
    Do konca riadneho hracieho času zostáva necelých 5 minút, uvidíme či sa podarí domácim niečo s výsledkom spraviť.
     
    87
    Naopak obrovskú šancu na strelenie gólu mal Fernandéz, ktorý si po prihrávke od Cassaniho perfektne prešiel za obranu domácich a následne nastrelil žrď Abbiatiho brány.
     
    88
    Florencia dala gól! Keď nie Fernandéz, tak niekto iný ! EL HAMDAOUI sa s nejakými kombináciami netrápil a z diaľky vypálil na Abbiatiho. Jeho strela domácemu brankárovi nedala najmenšiu šancu, bola perfektne umiestnená.
     
    89
    Zdá sa že je už po zápase, domáce AC Miláno muselo hrať s otvorenou obranou a to malo za následok tretí gól v sieti Abbiatiho. Dnes to vyzerá, že si hráči vo fialovom odnesú z Milána cenné tri body.
     
    90
    Rozhodca signalizuje, že nadstavovať sa budú tri minúty nad rámec riadneho hracieho času.
     
    90+
    Hráči hostí sa už vôbec nikam neponáhľajú, nepúšťajú loptu zo svojich kopačiek. Ani hráči domáceho tímu nevyzerajú, že by chceli v dnešnom zápase ešte niečo vymýšľať.
     
    Koniec zápasu.
     
    A je koniec ! Hlavný rozhodca fúkol do píšťalky a ukončil trápenie domáceho tímu v dnešnom zápase. Znamená to tiež, že hráči ACF Florencia vyhrali štvrtý zápas v rade, dnes pomerom 1:3. V druhom polčase sa najprv podarilo Pazzinimu znížiť na 1:2, avšak v samom závere sa krásnou strelou prezentoval El Hamdaoui, ktorý stanovil výsledné skóre 1:3. Ja sa s Vami lúčim a prajem Vám pekný zvyšok tohto víkendu a nabudúce dovidenia. (16:55:11)

    Andrej Marienka

    Góly: 60. Pazzini - 10. Aquilani, 38. Valero, 88. El Hamdaoui

    Karty:   30. Bonera (ACM), 61. Ambrosini (ACM), 68. Mexés (ACM) - 24. Pizzaro (ACF), 33. Roncaglia (ACF), 63. Aquilani (ACF)


    AC Miláno: Abbiati – Bonera, Mexés, De Sciglio, Boateng, Emanuelson, Ambrosini, Montolivo, Constant, Pato, El Shaarawy
    ACF Fiorentina: Viviano – Rodríguez, Pasqual, Roncaglia, Savić, Pizarro, Aquilani, Borja Valero, Cuadrado,Toni, Ljajič

    Rozhodca: Romeo - Barbirati, Grilli