Arnhem – Twente 0:0 (kon.) | Feyenoord – Kerkrade 5:2 (kon.) | Zwolle – Amsterdam 2:4 (kon.)
Eindhoven – Heerenveen 5:1 (kon.)
koniec
PSV Eindhoven
5:1 (1:1)
SC Heerenveen
cz Nedeľa 11.11.2012, 16:30 • Philips Stadion • Holandská Eredivisie
     
    V 6. minutě se dostal Heerenveen do překvapivého vedení 1:0, jenže bohužel pro tým Marca van Bastena to byla jediná šťastná chvíle v utkání. Ve 23. minutě totiž srovnal Luciano Narsingh, a to nejhorší mělo přijít až po změně stran. Hostující tým totiž v druhé části absolutně odpadl a z Eindhovenu si veze nálož pěti branek. Po výstavní ráně Mertense se totiž trefil Wijnaldum a když na tyto branky navázal dvěma zásahy i Tim Matavž utkání skončilo rozdílem třídy 5:1. (18:27:54)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    A po něm byla k vidění další šance. Z otočky se v dobré pozici pokoušel o branku Wijnaldum, ale branku netrefil, a tak duel skončí rozdílem čtyř branek.
     
    90+1
    Po nahrávce od Wijnalduma patičkou vysunul Willemse střelec dvou branek Matavž. Levý bek domácích zakončit nedokázal, ale alespoň vybojoval roh.
     
    90
    Druhý poločas se bude nastavovat o dvě minuty.
     
    89
    Hráči trenéra Advocaata baví fanoušky fotbalem a v závěrečných minutách již téměř drtivě přehrávají hráče Heerenveenu, se kterými to v úvodu utkání vypadalo velmi dobře. Po změně stran však PSV zařadilo ještě o jeden stupínek vyšší rychlostní stupeň, a to rozhodlo.
     
    87
    PSV právě vstřelilo branku!
    Jen bych mohl potvrdit předešlá slova ze čtvrté branky Eindhovenu. Mertens dokázal z levé strany bez problémů odcentrovat přes Kruiswijka do pokutového území, kde se prosazuje opět TIM MATAVŽ. Ten prostřeluje brankáře hostí jemnou tečí špičkou své světle modré kopačky. Ve 12. kole tak nepřidává jen šestou, ale o čtyři minuty později i sedmou branku sezony.
     
    83
    PSV právě vstřelilo branku!
    Fotbal dnes ve druhém poločase vypadá v podání domácího PSV Eindhoven velmi jednoduše. Co teď provedl na pravé straně pokutového území s hostujícími obránci Lens, to se jen tak nevidí. Jeho kouzla nad balonem nezvládla dvojice beků Heerenveenu, která navíc nechala trestuhodně volného TIMA MATAVŽE. Slovinský fotbalista tak měl velmi jednoduchou práci a lehkým lobem přehazuje pod nohy se mu vrhajícího brankáře hostí Briana Vandenbusscheho. Pro domácího hráče s číslem devět na zádech to je šestá branka v probíhající sezoně Eredivisie.
     
    82
    Hosté střídají, když de Riddera na trávníku mění Arsenio Valpoort.
     
    81
    A další akce PSV je zakončena z pravé strany Lensem. Jeho pokus chytá Vandenbussche do rukavic.
     
    80
    Aktivní Wijnaldum po rychlé akci podél pravé strany našel před vápnem sbíhajícího Strootmana. Ten se do rány opřel bez přípravy, ale branku netrefuje.
     
    78
    Utkání mají domácí pevně ve své režii. S míčem na kopačkách kombinují po celém hřišti a nic nenaznačuje, že by na Philips Stadionu mělo být k vidění ještě nějaké drama.
     
    76
    Georginio Wijnaldum jako by nechtěl přidat další branku. V jeho snad čtvrté šanci po brance z 62. minuty ho našel v pokutovém území osamoceného Mertens, ale prvně jmenovaný zakončil zle nedobře a svou nohu mimo Vandenbusscheho klec.
     
    75
    Van La Parru zastavuje skvěle načasovaným skluzem Derijck, po jehož zákroku opět hraje s míčem na kopačkách tým Dicka Advocaata.
     
    73
    Ve druhém poločase to je hra pouze na jednu branku. Teď to sice domácím po pravém křídle nevyšlo, ale míč jim na kopačkách zůstal a navíc budou mít výhodu přímého kopu.
     
    71
    Wijnaldum se málem dočkal druhé branky. Dobře na levé straně totiž zapracoval Tim Matavž, který ostrým centrem na malé vápno oslovil prvně jmenovaného k zakončení. Wijnaldum zakončoval chytrou patičkou, avšak Vandenbusscheho branku minul.
     
    70
    PSV poprvé střídá. Narsingha nahrazuje na trávníku po zranění se vracející Lens.
     
    69
    Z hranice velkého vápna to na branku Heerenveenu zkusil střelec prozatím poslední branky utkání Wijnaldum, ale tentokrát to gólovou oslavu neznamená. Jeho pokus nebyl příliš dobře umístěn.
     
    67
    Djuričiće zastavuje na levé straně dobře pracující Derijck. V následném brejku PSV centruje Matavž pouze do rukavic brankáře Vandenbusscheho.
     
    66
    Držení míče zní lépe pro domácí hráče, kteří vedou 58% - 42%. V utkání Ligy mistrů z tohoto týdne Celtic-Barcelona ale měl domácí tým ve druhém poločase míč na svých kopačkách necelou minutu a i to mu stačilo na překvapivou výhru, takže tato statistika není až tak směrodatná.

    Martin Mišovec

    Góly: 23. Narsingh, 52. Mertens, 62. Wijnaldum, 83. Matavž, 87. Matavž - 6. de Ridder

    Karty:   11. van Bommel (PSV) - 27. Vandenbussche (HEE)


    PSV Eindhoven: Waterman - Hutchinson, Derijck, Marcelo, Willems - van Bommel, Wijnaldum, Strootman - Narsingh (70. Lens), Matavž, Mertens.

    Trenér: Dick Advocaat

    SC Heerenveen: Vandenbussche - Kruiswijk, Gouweleeuw, Zomer, Kum - Mareček, Djuričić, Kums - de Ridder (82. Valpoort), Finnbogason, Van La Parra.

    Trenér: Marco van Basten

    Rozhodca: Serdar Gözübüyük