Arnhem – Twente 0:0 (kon.) | Feyenoord – Kerkrade 5:2 (kon.) | Zwolle – Amsterdam 2:4 (kon.)
Eindhoven – Heerenveen 5:1 (kon.)
koniec
PSV Eindhoven
5:1 (1:1)
SC Heerenveen
cz Nedeľa 11.11.2012, 16:30 • Philips Stadion • Holandská Eredivisie
     
    87
    PSV právě vstřelilo branku!
    Jen bych mohl potvrdit předešlá slova ze čtvrté branky Eindhovenu. Mertens dokázal z levé strany bez problémů odcentrovat přes Kruiswijka do pokutového území, kde se prosazuje opět TIM MATAVŽ. Ten prostřeluje brankáře hostí jemnou tečí špičkou své světle modré kopačky. Ve 12. kole tak nepřidává jen šestou, ale o čtyři minuty později i sedmou branku sezony.
     
    83
    PSV právě vstřelilo branku!
    Fotbal dnes ve druhém poločase vypadá v podání domácího PSV Eindhoven velmi jednoduše. Co teď provedl na pravé straně pokutového území s hostujícími obránci Lens, to se jen tak nevidí. Jeho kouzla nad balonem nezvládla dvojice beků Heerenveenu, která navíc nechala trestuhodně volného TIMA MATAVŽE. Slovinský fotbalista tak měl velmi jednoduchou práci a lehkým lobem přehazuje pod nohy se mu vrhajícího brankáře hostí Briana Vandenbusscheho. Pro domácího hráče s číslem devět na zádech to je šestá branka v probíhající sezoně Eredivisie.
     
    62
    PSV právě vstřelilo branku!
    A že to s domácími vypadá nadějně! Willems na levou stranu vysunul Strootmana, který přesným centrem našel na značce pokutového kopu zcela osamoceného GEORGINIA WIJNALDUMA. Toho sice prvním zakončení Vandenbussche vychytal, ale na dorážku hlavou již nestačil. 3:1, přesun PSV na první pozici Eredivisie je tak stále více pravděpodobný.
     
    52
    PSV právě vstřelilo branku!
    DRIES MERTENS oslavuje svoji náramnou střelu oslavou ve stylu golfového hráče, který dokonale trefuje jamku a rozhodně si to zaslouží. Po nahrávce ze středu hřiště totiž zakončuje parádní ranou pravou nohou, která dokonale zaplula přímo k levé tyči Vandenbusscheho branky. Belgický brankář neměl na skvěle umístěnou ránu svého krajana šanci zasáhnout, a tak kapituluje.
     
    23
    PSV právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Akce domácích šla po levé straně přes Matavže, který dobře vybojoval míč pro LUCIANA NARSINGHA. Ten z levé strany dokázal ideálně zakončit križně pravačkou o levou tyč, a tak překonává brankáře Vandenbusscheho, který na dobře umístěnou ránu nestačil.
     
    6
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Domácím předešlá akce jako varování nestačilo, a tak o pár vteřin později inkasují. Dlouhý aut z pravé strany prošel do pokutového území, kde váhal Marcelo a volný DANIEL DE RIDDER dokázal hlavičkou k levé tyči branky PSV otevřít gólový účet dnešního utkání.

    Martin Mišovec

    Góly: 23. Narsingh, 52. Mertens, 62. Wijnaldum, 83. Matavž, 87. Matavž - 6. de Ridder

    Karty:   11. van Bommel (PSV) - 27. Vandenbussche (HEE)


    PSV Eindhoven: Waterman - Hutchinson, Derijck, Marcelo, Willems - van Bommel, Wijnaldum, Strootman - Narsingh (70. Lens), Matavž, Mertens.

    Trenér: Dick Advocaat

    SC Heerenveen: Vandenbussche - Kruiswijk, Gouweleeuw, Zomer, Kum - Mareček, Djuričić, Kums - de Ridder (82. Valpoort), Finnbogason, Van La Parra.

    Trenér: Marco van Basten

    Rozhodca: Serdar Gözübüyük