Hoffenheim – Norimberk 2:1 (kon.) | Hannover – Leverkusen 2:3 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
2:1 (1:0)
1. FC Norimberk
cz Nedeľa 10.03.2019, 15:30 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Nemecká Bundesliga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:7. (17:23:10)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Hoffenheimu, který svého soupeře porazil poměrem 2:1. Do druhého poločasu vstoupili lépe hostující hráči, kterým se podařilo vyrovnat hru, díky čemuž se dokonce dostali k vyrovnávací brance. Hoffenheim najednou úplně přestal hrát, čehož si byl Norimberk vědom, nicméně to byl právě domácí celek, kdo se dostal zpět do vedení, což vydrželo až do konce. Herní projev TSG ale rozhodně nebyl ideální.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ještě jedna žlutá, obdržel jí domácí záložník Grillitsch.
     
    90+2
    Přihrávka směřovala do volného prostoru, kam si nabíhal jeden z domácích hráčů, který ale prohrál rychlostní souboj. Následně se do obrovské šance dostal Ishak, který pálil kousek vedle.
     
    90+1
    Leibold to zkoušel dalekonosným odkopem na druhou stranu, kde se podařilo zasáhnout Grillitschovi. Následně si s míčem zahrál také Mathenia.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Joelinton (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Norimberk stále usiluje o vyrovnávací branku. Určitě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Důležitou obrannou činnost nyní odvedl Kadeřábek, který musel odkopávat před dotírajícím Ishakem. To se mu povedlo, navíc Vogt udržel míč na hrací ploše.
     
    85
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Ishak Belfodil, přichází David Otto.
     
    85
    Na zeleném pažitu se ocitl jeden z hostujících hráčů, avšak o nedovolený zákrok se dle sudího nejednalo. Vzápětí si domácí vybojovali aut z levé strany.
     
    84
    Leibold ještě u autové čáry zabojoval, díky čemuž udržel míč na hrací ploše. I tak byl máván ofsajd, ve kterém se zjevil celkem nenápadný Ishak.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut, domácí stále vedou o jednu branku. Norimberk se nedostává do hry, nyní se musí bránit další akci.
     
    82
    Schulz od postranní čáry zkoušel nákopem na Joelintona, před kterým ale včas vystoupil z obrany Muhl. Následně se TSG přeci jenom usadilo přes vápnem.
     
    81
    Na opačné straně jsme sledovali zajímavý střelecký pokus v podání střídajícího Bittencourta, jehož rána nakonec vystoupala metr nad břevno.
     
    80
    O dalekonosné autové vhazování se postaral hostující Bauer, který poslal míč k hranici velkého vápna, kde se podařilo zasáhnout Kadeřábkovi.
     
    79
    Taktickým zákrokem si nyní musel pomoci hostující Leibold, který kousek od středového kruhu zatáhl za dres unikajícího Bittencourta.
    78. Andrej KRAMARIĆ - 2:1
     
    78
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají zpět do vedení! Forvard Belfodil se na pravém křídle dokázal zbavit protihráče, načež přihrával po zemi do malého vápna, kde se k míči dostal ANDREJ KRAMARIĆ, který patičkou prostřelil brankáře Matheniu, jenž dost možná schytal "jesličky.
     
    78
    Belfodilovi nyní nevyšel první kontakt s míčem, který ho vyhnal mimo pokutové území. Následně u postranní čáry zasáhl Bittencourt, který vybojoval aut.
     
    77
    Míč doskákal ven z hrací plochy, jako posledního se ho dotkl domácí Kramarić. Bauer s provedením autu celkem váhá, široko daleko není žádný z kolegů.
     
    76
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Juja Kubo, přichází Lukas Jäger.
     
    75
    Následně přešel na útočnou polovinu Bičakčić, kterému se podařilo roztáhnout hru k postranní lajně, odkud se ale Schulzovi moc nepovedlo odcentrovat.
     
    74
    Do operativní pozice se dostal domácí Grillitsch, který po chvilkovém váhání zkoušek kolmicí najít naběhnuvšího Kadeřábka, před kterým zasáhl Ewerton.
     
    72
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Nadiem Amiri, přichází Leonardo Bittencourt.
     
    69
    Do protiútoku se vydala čtveřice hráčů TSG, jenomže Belfodil nepředvedl nejlepší driblink s míčem. Výsledkem je čistý zákrok v podání hostujícího Muhla.
     
    69
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Stefan Posch, přichází Ádám Szalai.
     
    68
    Už se opět pokračuje ve hře, nakonec se nemuselo střídat. Mezitím to po levém křídle zkoušel Kubo, který ale nepřesně přihrával na naběhnuvšího Errase.
     
    67
    Na zeleném pažitu se ocitl jeden z hostujících hráčů, o nedovolený zákrok se ale nejednalo. Hlavní sudí i přesto po pár vteřinách raději přerušil hru.
     
    66
    Obrannou povinnost si před malým momentem splnil domácí Grillitsch, který se vzorně vrátil ke středovému kruhu, odkud vyprodukoval přihrávku na Baumanna.
     
    65
    Jenomže kombinace Hoffenheimu nabídla další nepřesnost, se kterou si soupeř dokázal poradit. Bičakčić posléze přenechal autové vhazování Schulzovi.
     
    64
    Následně si nedovoleným zákrokem pomohl vracející se Belfodil, který u postranní čáry zavadil o nohu Tillmana. K rozehrávce se postavil obránce Muhl.
     
    63
    Grillitsch vyprodukoval náramně přesné přenesení hry na hruď Kadeřábka, avšak český obránce si v kombinaci neporozuměl s vedle stojícím Amirim.
     
    62
    Hostující hráči jsou tak za aktivitu z druhého poločasu odměněni vyrovnávací brankou, naopak domácí hráči by opět měli začít něco hrát.
    61. Hanno BEHRENS - 1:1
     
    61
    Norimberk právě vstřelil branku!
    Zničehonic tu máme vyrovnávací branku! Norimberk rozjel akci středem hrací plochy, načež kolmice směřovala na levou stranu, odkud přiletěla před branku přízemní nabídka, po které Ishak vylepšil pozici pro HANNA BEHRENSE, který propálil Baumanna.
     
    60
    Naopak se hosté dostali ke zdlouhavé rozehrávce, která přinesla nedovolený zákrok Behrense, jenž u půlící čáry rukama zatáhl za dres Schulze.
     
    59
    Následně Amiri posílal míč směrem do branky, odkud ho dokázal v poklidu odhlavičkovat jeden z hostujících hráčů. TSG tak ani z tohoto rohu neuspělo.
     
    58
    Z pravé strany přiletěl hodně vysoký centr, který nakonec za cenu rohového kopu odklízel hostující Bauer. Zřejmě se jednal o o hodně zbrklé rozhodnutí.
     
    57
    Autového vhazování se tedy ujal hostující Leibold, který to zkoušel hodně riskantním hodem na Behrense, který ale nepřešel na útočnou polovinu.
     
    56
    Přenesení hry mělo směřovat na pravou stranu, kam si sice nabíhal český obránce Kadeřábek, avšak ani on na prudkou nabídku neměl šanci dosáhnout.
     
    55
    Na druhé straně jsme sledovali pohotový střelecký projektil, o který se postaral Amiri. Mathenia měl nečekané problémy, nakonec ale míč podržel.
     
    54
    Navíc hosté zahrávali rohový kop z pravé strany, který ale přeletěl kompletně celé pokutové území, což si vysloužilo ironický potlesk domácích fanoušků.
     
    53
    Další vynucené střídání hostujícího celku, kvůli zdravotním problémům musel ze zápasu odstoupit Valentini, Norimberk tak podruhé v zápase střídal.
     
    52
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Enrico Valentini, přichází Timothy Tillman.
     
    51
    Do kombinace se zapojil také brankář Mathenia, který si hned několikrát vyměnil hrací předmět s vedle stojícím Ewertonem, načež váhá s odkopem.
     
    50
    Vše vyústilo ve zpětnou přihrávku v podání Valentiniho, který přihrával na vlastní obrannou polovinu. V tuto chvíli pracuje s hracím předmětem Muhl.
     
    49
    U pokutového území se Lowen snažil přehodit míč na Behrense, což se ale hrubě nepovedlo. Vzápětí se ani domácí hráči daleko s balónem nedostali.
     
    48
    K odkopu od své branky se dostal brankář Mathenia, který posílal míč na druhou stranu hrací plochy, kde ale v hlavičkovém souboji neuspěl Behrens.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku. Hoffenheim měl dle očekávání výraznou územní převahu, přičemž hned v samotném úvodu málem vybojoval pokutový kop, který ale sudí nakonec odvolal. Penalta přeci jenom přišla, zužitkoval jí Andrej Kramarić. I posléze měl domácí celek velký nápor, další výrazná šance skončila pouze na brankové konstrukci. Norimberk se zatím směrem dopředu hledá, herní projev musí ve druhém dějství zlepšit.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    K odkopu od své branky se dostal hostující brankář Mathenia, který si počkal na podporu svých spoluhráčů. Nakonec mu na pomoc přispěchal Leibold.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    44
    Co scházelo! Domácí se prokombinovali až do pokutového území, kde na zadní tyči doplňoval celou akci Kadeřábek, který ale v pádu nezametl míč do prázdné brány.
     
    43
    Muhl vyvezl míč na druhou stranu hrací plochy, kde si jeho kolegové ale neporozuměli. Výsledkem je špatná přihrávka, která skončila až v zámezí.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    39
    Po delší době se k míči dostal také brankář Baumann, který na jistotu rozehrál do strany na Schulze. TSG se celkem v poklidu dostává na druhou stranu.
     
    38
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Sebastian Kerk, přichází Robert Bauer.
     
    37
    Kolmice směřovala na Kramariće, který hlavičkou sklepl do tandemu na Joelintona, jenž po souboji upadl na zem. Tentokráte se penalta konat nebude.
     
    36
    Kadeřábek je v prvním poločasu hodně aktivní, nyní obstaral autové vhazování z pravé strany. Po něm se do vápna dostával Joelinton, kterého ubránil Muhl.
     
    35
    Od pravé postranní čáry vhazoval míč zpět na hrací plochu Valentini, který našel pouze hlavu Kramariće, jenž se ihned pokusil o zrychlení na pravou stranu.
     
    34
    Málem to bylo o dvě branky! Kadeřábek ve skluzu dokázal za obranou najít Belfodila, který v pádu zakončil pouze do brankové konstrukce.
     
    33
    Jenomže Norimberk se i nadále pouze brání, což nemůže vést ke kýženému úspěchu. Tentokráte ale hlavní sudí neposoudil hraniční zákrok jako faul.
     
    32
    Kadeřábek si potáhl míč k pokutového území, kde se ještě rozhodl o oslovení vedle stojícího Grillitsche, který našel pouze kopačku protihráče.
     
    31
    Amiri se na pravém křídle pokoušel prodrat kolem Leibolda, což se příliš nepovedlo. Centr sice proletěl do šestnáctky, tam ale zasahoval obránce Ewerton.
     
    30
    I tentokráte se k rozehrávce postavil Kramarić, který stáčel míč do malého vápna, kde se jeden z jeho kolegů nacházel v ofsajdu, což potvrdil také opakovaný záběr.
     
    29
    Nyní kousek od pokutového území fauloval hostující Leibold, který svůj celek donutil k dalšímu bránění. Uvidíme, zda se bude jednat o přímý projektil.
    25. Andrej KRAMARIĆ - 1:0
     
    25
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do vedení! K rozehrávce pokutového kopu se postavil ANDREJ KRAMARIĆ, který se rozhodl vypálit k levé tyči, což slavilo úspěch. Brankář Mathenia se totiž vydal k opačné konstrukci.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Patrick Erras (1. FC Norimberk).
     
    24
    Až nyní je tu pokutový kop pro domácí!
     
    24
    Hoffenheim rozjel další zdlouhavou kombinaci na polovině soupeře, načež se do vzduchu dostávala hned dvojice hráčů, která si pomohla nedovoleně.
     
    23
    I o další útočnou akci se staral Kadeřábek, který se ani v tomto případě nedostal kolem postranní lajny, kde ho tentokráte důrazně dohrál hostující Leibold.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku tohoto zápasu stále čekáme. Zatím sledujeme vyrovnanou bitvu, lehce aktivnější je ale TSG.
     
    21
    Na pravé křídlo si dokázal seběhnout Kadeřábek, který ve skluzu stačil nahrát vedle stojícímu Belfodilovi, jehož slabá rána skončila u brankáře Norimberku.
     
    20
    U postranní čáry se podařilo zakročit Kerkovi, který tak za sebe nepustil přihrávku v podání Kadeřábka. Míč skončil za autovou čárou, domácí budou vhazovat.
     
    19
    Mathenia i v tomto případě zvolil rozehrávku do strany, což vedlo k přihrávce na Valentiniho, kterému se málem za obranou soupeře povedlo najít Kubu.
     
    18
    Aby toho nebylo málo, tak s v osobním souboji pomáhal rukama hostující Ewerton, což uviděl také hlavní sudí. Hoffenheimu se ale standardka nevyvedla.
     
    17
    Na druhé straně si TSG vybojovalo rohový kop z levé strany, který se snášel do malého vápna. Belfodil se tlačil do zakončení, které skončilo vedle.
     
    16
    Norimberk se dostal ke standardní situaci z velké vzdálenosti, která nabídla centrovanou nabídku do pokutového území, kde ale číhal Bičakčić.
     
    15
    Žlutou kartu dostává Stefan Posch (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    14
    Domácí se nyní usadili na polovině soupeře, avšak to k ničemu nebezpečnému nevedlo. Na druhou stranu tak peláší smečka protihráčů.
     
    13
    Vzápětí to kolmicí mezi obránce zkoušl domácí Grillitsch, kterému se ale nepodařilo najít Belfodila. Mathenia tak bude odkopávat od své branky.
     
    12
    Dalekonosný nákop se snášel k domácí šestnáctce, kde v poklidu zasahoval obránce Bičakčić, který odhlavičkoval míč až ke středovému kruhu.
     
    11
    Ve středu hrací plochy si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Lowen, hlavní sudí tak ponechal výhodu. Kramarić ale na levém křídle narazil do Muhla.
     
    10
    Najednou mohlo být pro hostující celek veseleji. Z velké vzdálenosti to totiž zkoušel Kerk, jehož ránu Baumann vyrazil před sebe, což nakonec vyvolalo menší zmatek.
     
    9
    Hodně nebezpečný centr před malým momentem vyprodukoval domácí Kramarić, který ho kroutil do malého vápna, kde zasahoval brankář Mathenia.
     
    8
    Schulz to zkoušel driblinkem po levém křídle, jenomže balón si předkopl daleko od kopačky, což nemuselo vadit. Jeho celek bude zahrávat rohový kop.
     
    7
    Následně Norimberk odkopával míč na druhou stranu hrací plochy, načež se k práci s ním podíval také brankář Baumann, který rozehrál do strany.
     
    6
    Pokutový kop to nakonec nebude, hlavní sudí se totiž šel podívat na video, které prokázalo, že Ewerton hráče netrefil. Pokračuje se tak ve hře.
    5. O penaltu se nakonec nejednalo.
     
    5
    Je tu pokutový kop pro Hoffenheim!
     
    5
    Lowen měl na levém křídle celkem dost času na práci s míčem, načež ještě spolupracoval s Errasem, kterému se ale kolmicí nepodařilo najít Ishaka.
     
    4
    Jenomže Valentinimu uskočil balón daleko od kopačky, skončil totiž za postranní lajnou. Autové vhazování obstaral Schulz, který si vybral Posche.
     
    3
    Hned v úvodu zápasu to Posch zkoušel hodně prudkou přihrávkou na Joelintona, který si s ní nedokázal poradit. Mezitím s míčem hrají hostující hráči.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – N. Schulz, S. Posch, Vogt, Bičakčić, Kadeřábek – Amiri, Grillitsch, Kramarić – Belfodil, Joelinton.
    Náhradníci: Stolz – Baumgartner, Bittencourt, Brenet, Otto, Hübner, Szalai.

    1. FC Norimberk: Mathenia – Valentini, Mühl, Ewerton, Leibold – Löwen, Erras, Behrens (C) – Kubo, Kerk – Ishak.
    Náhradníci: Bredlow – Bauer, Fuchs, Jäger, Palacios, Knöll, Tillman.

    Rozhodčí: Dingert – Christ, Gerach.
     
    1. FC Norimberk

    Na opačné straně stojí Norimberk, kterému se daří o poznání hůře. Tento celek se totiž nachází na samostatném chvostu tabulky, na poslední nesestupovou pozici mu chybí už osm bodů. Norimberk letos vyhrál pouze ve dvou případech, nyní následuje dvouzápasová série bez zisku bodu. Poslední kolo nabídlo celkem očekávanou porážku proti Lipsku, které na hřišti soupeře vyhrálo poměrem 1:0. Norimberk je vůbec nejhorším celkem na hřišti soupeřů, dohromady zde odehrál jedenáct zápasů, přičemž získal pouze dva body, což je rozhodně málo. Navíc z jedenácti utkání vstřelil pouze sedm branek.
     
    TSG 1899 Hoffenheim

    Fotbalisté Hoffenheimu letos nepředvádějí zrovna povedené výkony, které momentálně stačí pouze na desátou pozici, což určitě nebylo představou vedení klubu. TSG má na svém kontě pětatřicet bodů, přičemž na pohárové pozice mu schází pouze čtyři body. Hoffenheim se ale v posledních zápasech nenachází v ideální formě, vyhrál totiž pouze jeden z posledních pěti utkání. V minulém kole sice dlouhou dobu vedl, avšak Frankfurt dokázal utkání otočit na konečných 3:2. Hoffenheimu se na domácím stadionu zrovna moc nedaří, v tabulce venkovních celků mu patří až jedenáctá pozice, přičemž vyhrál čtyři z dvanácti zápasů.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi TSG 1899 Hoffenheim a 1. FC Norimberk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    David Suchý

    Góly: 25. Kramarić (pen.), 78. Kramarić – 61. Behrens (Ishak)

    Karty:   15. S. Posch (HOF), 90. Joelinton (HOF), 90+3. Grillitsch (HOF) – 24. Erras (NUR), 79. Leibold (NUR)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:7.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – N. Schulz, S. Posch (69. Szalai), Vogt, Bičakčić, Kadeřábek – Amiri (72. Bittencourt), Grillitsch, Kramarić – Belfodil (85. Otto), Joelinton.
    Náhradníci: Stolz – Baumgartner, Bittencourt, Brenet, Otto, Hübner, Szalai.

    1. FC Norimberk: Mathenia – Valentini (52. Tillman), Mühl, Ewerton, Leibold – Löwen, Erras, Behrens (C) – Kubo (76. Jäger), Kerk (38. Bauer) – Ishak.
    Náhradníci: Bredlow – Bauer, Fuchs, Jäger, Palacios, Knöll, Tillman.

    Rozhodca: Dingert – Christ, Gerach