Montpellier – Angers 2:2 (kon.) | Saint-Étienne – Lille 0:1 (kon.) | Toulouse – Guingamp 1:0 (kon.)
Rennes – Caen 3:1 (kon.) | Marseille – Nice 1:0 (kon.)
koniec
Toulouse FC
1:0 (1:0)
EA Guingamp
cz Nedeľa 10.03.2019, 15:00 • Stadium Municipal, Toulouse • Ligue 1 Uber Eats • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 12:15. (16:53:36)
     
    Čtyři nastavené minuty ve druhém poločase jsou minulostí a zápas osmadvacátého kola končí. Toulouse přehrálo na domácím trávníku Guingamp 1:0.

    V úvodních minutách se ani jednomu z týmů nechtělo útočit. Až po dvaceti minutách po parádní akci Gradela, Garcíi a Sanoga přišla na řadu úvodní branka. Právě třetí jmenovaný s velkou dávkou štěstí prostřelil Caillarda v hostující brance. Ještě v prvním poločase se nechal zcela zbytečně vyloučit Marcus Coco, který zajel na útočné polovině do Gradela.

    Po změně stran se pokoušeli domácí hráči využít početní přesilu. Dvacet minut před koncem dostal Issiaga Sylly míč podruhé do sítě, ale hlavní rozhodčí po komunikaci s videem gól pro ofsajd neuznal. Do závěrečného hvizdu se již další šance neobjevila a Toulouse může slavit.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Dlouhá kombinace domácího týmu pokračovala na pravé straně. Kelvin Amian se pokoušel projít do vápna, ale byl zastaven hned dvojicí soupeřů.
     
    90+2
    Toulouse ani v nastaveném čase nepouští soupeře k balonu. Gradel si několikrát narazil se Sidibém, ale ani do útoku už se domácí příliš neženou.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Amian si nabíhal na další prudkou přihrávku, ale balon zpracoval pro Caillarda Eboa Eboa. Hosté se ale u míče příliš dlouho nezdrželi a musí se opět bránit.
     
    89
    Corentin Jean se neuvedl na trávníku zrovna nejlépe. Po mizerné přihrávce na pravou stranu skončil míč za postranní lajnou mimo dosah Amiana.
     
    88
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Manu García, přichází Corentin Jean.
     
    87
    Přece jen přišla šance na vyrovnání. Roux přistrčil míč proti noze Benezetovi, který ale v ideálním postavení napálil balon daleko vedle přední tyče.
     
    86
    Sylla přihrával podél postranní lajny, ale rozběhnutého Sanoga nezastihl. Míč následně zastavil na hrací ploše ještě obránce Guingampu Cheik Traoré.
     
    85
    Po dlouhé době se hosté hnali do útoku. Šoji společně s Jullienem dnes neměli příliš práce, ale nyní zasáhli na jedničku proti náběhu Rouxe.
     
    84
    Kalidou Sidibé centroval do pokutového území od rohového praporku. Míč se několikrát odrazil před Caillardem, ale nakonec ho dokázal hostující brankář vyrazit.
     
    83
    Zhruba deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Toulouse sice stále kontroluje situaci, ale pojišťovací branku ne a ne vstřelit.
     
    81
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Lucas Deaux, přichází Étienne Didot.
     
    81
    Kombinace domácího celku skončila ještě před vápnem. Sanogo si nahrál s Durmazem, ale do zpětné přihrávky už se vložil Sorbon.
     
    80
    Střídající Durmaz si obhodil na levém kraji Traorého, ale míč mu nakonec utekl až za koncovou lajnu a rozehrávat tak mohou hosté.
     
    79
    Toulouse pokračuje i s přibývajícím časem v útočení. Sanogova přihrávka skrz pokutové území ale až k nohám Gradela nedoputovala.

    Vít Schück

    Góly: 22. Sanogo (García)

    Karty:   60. Sanogo (TOU) – 29. Thuram (GUG), 55. Phiri (GUG)   45. Coco (GUG)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 12:15.
    Toulouse FC: Goicoechea – Amian, Šoji, Jullien, Sylla – Sangaré, Sidibé – Dossevi (78. Durmaz), García (88. Jean), Gradel – Sanogo.
    Náhradníci: Reynet – Moubandje, Bostock, Diakité, Durmaz, Jean, Leya Iseka.

    EA Guingamp: Caillard – Traoré, Eboa Eboa, Sorbon, Rebocho – Blas (57. Benezet), Deaux (81. Didot), Phiri – Thuram, A. Mendy (72. Roux), Coco.
    Náhradníci: Johnsson – Benezet, Roux, Didot, Kerbrat, N'Dong, Djilobodji.

    Rozhodca: Brisard – Boudikian, Pages