Vigo – Real Betis 0:1 (kon.) | Girona – Valencia 2:3 (kon.) | Levante – Villarreal 0:2 (kon.)
Sevilla – Sociedad 5:2 (kon.) | Valladolid – Real Madrid 1:4 (kon.)
koniec
FC Sevilla
5:2 (1:1)
Real Sociedad San Sebastian
cz Nedeľa 10.03.2019, 18:30 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španielska LaLiga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 12:13. (20:27:26)
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a zápas sedmadvacátého kola nejvyšší španělské soutěže končí. Sevilla v domácím prostředí zničila San Sebastian 5:2!

    Sevilla vstoupila do zápasu o něco aktivněji a po více než dvaceti minutách byla odměněna úvodní brankou. Po parádním představení Quincyho Promese se prosadil z blízkosti Pablo Sarabia. Domácí si ale ještě ani nestihli užít úvodní gól a už bylo srovnáno. Mikel Oyarzabal potrestal nedůslednost domácí obrany prudkou ránou ke vzdálenější tyči.

    Po změně strany přišly na řadu brankové hody. Sevilla vlétla po přestávce na soupeře a záhy se vrátila do vedení. Navasovu průnikovou přihrávku proměnil v branku Wissam Ben Yedder. O deset minut později přidal osmadvacetiletý Francouz další zásah. Munirova hlavička se odrazila od břevna ven z branky, ale jako první byl u dorážky právě Ben Yedder. Hattrick zkompletoval o okamžik později, když potrestal nepřesnou rozehrávku a mizerné vyběhnuté Gerónima Rulliho střelou do prázdné branky. Tragický druhý poločas podtrhl vlastní brankou Mikel Oyarzbal, který se srazil míč do vlastní sítě. Oyarzabal ještě před koncem snížil na konečných 2:5 proměněnou penaltou.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Sarabia zastavil ve středu pole Zubeldiu za dres. Hlavní rozhodčí odpískal faul domácího záložníka, ale po rychlé rozehrávce se dostal k balonu pouze Soriano.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90
    Pablo Sarabia vedl ještě jeden rychlý útok domácích. Tentokrát ale pod tlakem přihrával Navasovi pouze na paty, domácí kapitán se už ve vápně k míči nedostal.
     
    89
    Mikel Morino přihrával k nohám Januzaje. Střídající útočník San Sebastian si ale nepohlídal bránícího Mercada, který mu balon s přehledem čistě odebral.
     
    88
    Přestože je o třech bodech dávno rozhodnuto, oba týmy se stále snaží útočit. Po dlouhém nákopu do domácího pokutového území si ale přišel pro balon Juan Soriano.
     
    87
    Hosté byli před Sorianem v solidním počtu, ale jako první se dostal k hlavičce pouze bránící Daniel Carrico. Následně musel faulovat při ztrátě balonu Zurutura.
     
    86
    Januzaj společně s Oyarzabalem se hnali podél postranní lajny do útoku, ale ještě daleko před vápnem Sevilly zastavil akci soupeře Sergi Gómez.
     
    85
    Sevilla se ještě snaží završit dnešní utkání šestou brankou. Silvova přihrávka na Gonalonse však postrádala potřebnou přesnost.
     
    84
    Daniel Carrico zastavil tělem unikajícího Januzaje a je potrestán žlutou kartou.
     
    83
    Zhruba deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Sandro Ramírez si poradil s Mercadem, poté ale zamířil pouze před přední tyč.
     
    82
    Mikel Merino chtěl přihrávat Zubeldiovi, ale místo toho rukou zasáhl do obličeje Gonalonse. To neuniklo ani hlavnímu rozhodčímu a je pískán faul.
     
    81
    Se závěrem druhého poločasu se přece jen lehce prosazují v útoku i hosté. Roque Mesa byl však faulován rychlým Ramírezem a získal pro domácí balon.
    80. Mikel OYARZABAL - 5:2
     
    80
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Míč si postavil na značku pokutového kopu MIKEL OYARZABAL. Stále jen jednadvacetiletý útočník hostujícího celku se rozběhl velmi rychle a poté zakončil mazácky do protipohybu Juana Soriana.
    79. Penaltový zákrok
     
    79
    Pokutový kop pro San Sebastian! Mercado zahrál v šestnáctce rukou.

    Vít Schück

    Góly: 27. Sarabia (Promes), 50. Ben Yedder (Navas), 60. Ben Yedder, 64. Ben Yedder, 71. Oyarzabal (vla.) – 30. Oyarzabal (Merino), 80. Oyarzabal (pen.)

    Karty:   45+3. Munir (SEV), 84. Carriço (SEV) – 38. Zubeldia (RSC), 43. Navas (RSC)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 12:13.
    FC Sevilla: Soriano – Sergi Gómez, Carriço, Mercado – Navas, Sarabia, Banega (77. Gil), Mesa, Promes – Ben Yedder (75. Gonalons), Munir (72. André Silva).
    Náhradníci: Lucho García – André Silva, Gonalons, Rog, F. Vázquez, Gnagnon, Gil.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa (32. A. Elustondo), Navas, H. Moreno, Hernández – Merino, Zubeldia, Pardo (60. Zurutuza) – Juanmi (71. Januzaj), Sandro Ramírez, Oyarzabal.
    Náhradníci: Moyà – Januzaj, Zurutuza, Bautista, Sangalli, Muñoz, A. Elustondo.

    Rozhodca: Iglesias – Costoya, García