Rusko – Dánsko 4:0 (kon.) | Slovensko – Švédsko sk 2:5 (kon.) | Švajčiarsko – Kanada 2:3 (kon.)
Fínsko – Kazachstan 5:0 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
2:3 (0:1, 1:2, 1:0)
Kanada
Piatok 28.12.2018, 02:07 • Rogers Arena, Vancouver • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:22
    Švajčiari sa snažia zakončovať zo všetkých pozícii. Ian Scott vyrazil niekoľko striel, ale nikto v červenom drese sa k dorážke nedostal. Napriek tomu zostávajú domáci v útočnom pásme.
     
    58:55
    Švajčiari sú znovu v hre. Marco Lehmann si to namieril medzi dvoch hráčov súpera a vybojoval faul. Dve minúty za podrazenie dostáva Cody Glass a krajina helvétskeho kríža hrá znovu bez brankára.
     
    58:26
    Tak toto je veľký zásah do švajčiarskych plánov. Nando Eggenberger putuje na trestnú lavicu po faule na Maxima Comtoisa. Hráčom v červených dresoch sa to nepáči, no dve minúty za krosček sú realitou.
     
    58:11
    Švajčiarsko dalo gól!
    Bude to ešte dráma. Švajčiarom vyšiel risk pri hre bez brankára a 109 sekúnd pred záverečnou sirénou skóruje strelou z pravého kruhu opäť PHILIPP KURASHEV. Asistencie: Nicolas Müller a Nando Eggenberger.
     
    57:34
    Švajčiarsko dostáva ešte poslednú šancu. Nick Suzuki netakticky fauloval v útočnom pásme a dostáva menší trest za podrazenie. Švajčiarsky tréner odvoláva brankára a posiela na ľad šiesteho korčuliara.
     
    54:16
    Mohlo byť rozhodnuté. Šikovný útočník Owen Tippett sa opäť dostal k strele, tentokrát z pravého kruhu na vhadzovanie. Jeho strela švihom bola veľmi dobrá, no skončila na pravej žrdi švajčiarskej svätyne.
     
    51:46
    Švajčiari sa pripravujú o šancu na bodový zisk svojou nedisciplinovanosťou. Už tretím vylúčeným hráčom v tretej tretine je Nico Gross, ktorý dostáva menší trest za hákovanie.
     
    49:29
    Takmer sme boli svedkami kontaktného gólu. Kanaďania nevyhodili puk z obranného pásma, prihrávku medzi kruhy dostal Nicolas Müller a opečiatkoval hornú žrď súperovej brány.
     
    46:02
    Kanada si zahrá ďalšiu presilovú hru, ktorá už bola avizovaná v predošlom príspevku. Gianluca Burger dostáva menší trest za sekanie, presilovka sa odohrá po reklamnej prestávke.
     
    44:19
    Kanada už po niekoľkých sekundách mohla využiť početnú prevahu. Na prihrávku Codyho Glassa z pravého kruhu reagoval Barrett Hayton, ale z tesnej blízkosti a tiesnený obrancom tečoval puk tesne vedľa brány.
     
    43:56
    Presilovku si zahrajú aj hokejisti v bielych dresoch. Opäť sa o to postaral Evan Bouchard, ktorého tentokrát hákoval Valentin Nussbaumer.
     
    40:40
    Švajčiari dostávajú šancu na strelenie kontaktného gólu. Shane Bowers sa snažil vyhodiť puk z obranného pásma, no urobil to tak nešťastne, že dostáva dve minúty za zdržovanie hry.
     
    37:43
    Presilovú hru si v dnešnom zápase zahrajú aj kanadskí hokejisti. Na trestnú lavicu už smeruje Gianluca Burger, ktorý dostáva menší trest za nedovolené bránenie Evana Boucharda.
     
    33:29
    Kanaďania chybovali v rozohrávke. Markus Phillips sa následne hodil do strely súpera, no zároveň poslal k zemi Philippa Kurasheva. Dostáva tak menší trest za podrazenie.
    32:08 Noah Dobson (CAN) - 1:3
     
    32:08
    Kanada dala gól!
    Favorit zápasu vedie už dvojgólovým rozdielom. Trošku prekvapujúcim strelcom je kanadský obranca NOAH DOBSON. Najskôr zastavil brejk súpera, potom prenikol po pravej strane až pred Akira Schmida, ktorého prekonal strelou medzi betóny. Asistencia: Barrett Hayton.
     
    28:31
    Po predošlej situácii sa bude vylučovať na oboch stranách. Maxime Comtois aj Davyd Barandun dostávajú menší trest za hrubosť. Na ľadovej ploche je viac priestoru, keďže hráme štyria proti štyrom.
    25:55 MacKenzie Entwistle (CAN) - 1:2
     
    25:55
    Kanada dala gól!
    Favorit zápasu strháva vedenie na svoju stranu. Shane Bowers získal puk pri pravom mantineli a následne sa presunul za bránu Švajčiarska. Šikovným pasom našiel MACKENZIEHO ENTWISTLA a ten pohotovou strelou skóroval. Asistencia: Shane Bowers.
     
    24:52
    Obrovská šanca na strane Švajčiarov. Po dobrej práci zrejme Sandra Schmida sa odrazil puk pred kanadskú bránu – priamo na hokejku Yannicka Brüschweilera. Ten pálil sám z výbornej pozície, ale Ian Scott sa zaskvel zákrokom lapačkou.
    20:46 Philipp Kurashev (SUI) - 1:1
     
    20:46
    Švajčiarsko dalo gól!
    A máme vyrovnané. Hokejisti z krajiny helvétskeho kríža využili presilovú hru. Nicolas Müller podržal puk za bránou, presným pasom našiel medzi kruhmi PHILIPPA KURASHEVA a ten prudkou strelou skóroval. Asistencie: Nicolas Müller a Nando Eggenberger.
     
    19:08
    Na začiatku poslednej minúty prvej tretiny si Helvéti zahrajú presilovú hru. Po súboji s Yannickom Brüschweilerom pri mantineli dostáva menší trest za hrubosť Jaret Anderson-Dolan.
     
    11:27
    Maxime Comtois najskôr veľmi dobre dohral súboj pri mantineli. O niekoľko sekúnd neskôr strieľal z pravej strany po prihrávke Nicka Suzikiho, ale jeho zakončenie smerovalo nad bránu Akira Schmida.
    00:36 Cody Glass (CAN) - 0:1
     
    00:36
    Kanada dala gól!
    Fantastický úvod zápasu v podaní kolísky hokeja. Maxime Comtois zastavil rozohrávku súpera pri mantineli, následne Nick Suzuki našiel pred bránou osamoteného CODYHO GLASSA, ktorý strelou z prvej prekonal súperovho brankára. Asistencie: Nick Suzuki a Maxime Comtois.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 21. Kurashev (Müller, Eggenberger), 59. Kurashev (Müller, Eggenberger) – 1. Glass (Suzuki, Comtois), 26. Entwistle (Bowers), 33. Dobson (Hayton)


    Švajčiarsko: Schmid (Hollenstein) – Le Coultre, Aebischer, Berni, Barandun, Moser, Gross (A), Burger – Nussbaumer, Kurashev (A), Müller – Gerber, Schmid, Brüschweiler – Eggenberger (C), Sigrist, Verboon – Lehmann, Tanner, Leuenberger.
    Kanada: Scott (DiPietro) – Phillips, Bouchard, Brook, Mitchell (A), Smith, Dobson, McIsaac – Comtois (C), Glass, Tippett – Lafreniere, Anderson-Dolan (A), Suzuki – Frost, Hayton, Leason – Veleno, Bowers, Studnicka – Entwistle.

    Rozhodca: Andrew Bruggeman (USA), Peter Stano (SVK) – Dmitri Golyak (BLR), Emil Yletyinen (SWE)

    Diváci: 17 102