Lipt. Mikuláš – Trenčín 3:1 (kon.) | Poprad – Nitra 1:6 (kon.) | B. Bystrica – Budapešť 7:2 (kon.)
Detva – Zvolen 6:5 (po pr.) | Nové Zámky – Žilina 6:0 (kon.) | Miškovec – Košice 5:4 (kon.)
koniec po predl.
HK DOXXbet Detva
6:5 (2:2, 2:1, 1:2 - 1:0)
HKM Zvolen
Piatok 28.12.2018, 18:00 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • 36. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Boli sme teda svedkami krásneho derby stretnutia bohatého na góly a určite sme sa tak pri sledovaní tohto zápasu nenudili. Potvrdilo sa sa staré známe, že derby nemá favorita a napokon sa z víťazstva 6:5 po predĺžení raduje Detva.

    To je už z mojej strany všetko, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (20:37:15)
     
    Koniec zápasu.
     
    60:36
    Detva dala gól!

    Predĺženie napokon nemalo dlhého trvania! K puku sa dostal domáci hokejista RADOVAN PULIŠ, ktorý predviedol krásnu individuálnu akciu, následne sa natlačil pred Tomeka a aj s dávkou šťastia pretlačil puk do siete!
    Bez asistencie.
     
    60:10
    Naplno sa už rozbehlo predĺženie, pri puku je domáci celok.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Parádne derby stretnutie pôjde do predĺženia! Aj tretia tretina ponúkla presné zásahy na oboch stranách, Detva už viedla o dva góly a zdalo sa, že domáci si pripíšu tri body. Zvolen sa však nevzdal a tesne pred koncom tretej tretiny vyrovnal na 5:5 a oba tímy tak získavajú po jednom bode do tabuľky a v predĺžení zabojujú o ten druhý.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:40
    Oddychový čas domácich.
     
    59:21
    Zrejme už nie, ostáva dohrať posledné sekundy a vyzerá to, že si tak diváci v Detve budú môcť vychutnať predĺženie.
     
    58:34
    Detva operovala v útočnom pásme, ale nedostala sa k strele na bránku. Prenesie nám záver tretej tretiny ešte niečo zaujímavé?
     
    58:01
    Boli ohlásené posledné dve minúty tretej tretiny!
     
    57:29
    Čas do konca tretej tretiny sa začína krátiť, teraz môže každá chyba znamenať veľké problémy. Toho sú si oba tímy vedomé a radšej už nič neriskujú.
     
    56:47
    Už to teda vyzerá, že sa dnes bude v Detve predlžovať. Ako však ukazuje toto stretnutie, stať sa ešte môže naozaj čokoľvek.
     
    55:33
    Zvolen dal gól!

    Famózne stretnutie v Detve pokračuje ďalej! Gólové hody sa neskončili, Zvolen zmazal dvojgólové vedenie domácich a znova vyrovnáva stav tohto derby stretnutia, keď sa puk dostal na hokejku ADAMA DRGOŇA a ten nekrytý z mierneho uhla prekonáva Zalivina – 5:5!
    Asistencia: Petr Obdržálek.
     
    54:51
    Detva úspešne vyváža puk do bezpečia. Zvolenu nepomáha ani vysoké napádanie, čoskoro sa dá očakávať aj hra hostí bez brankára.
     
    54:31
    Hostia teraz operovali s pukom v útočnom pásme domácich, ale neviedlo to k žiadnemu zakončeniu na bránku Detvy. Zalivin sa však stále musí mať na pozore.
     
    53:21
    Dianie na ľadovej ploche sa trocha upokojuje, pretože pri puku je domáci celok, ktorý sa nemusí nikam ponáhľať. Pomaly sa blíži záver tretej tretiny, Zvolen bude musieť začať aj riskovať.
     
    52:40
    Tak to bude do konca tretej tretiny ešte poriadna dráma, proste derby ako sa patrí. Nič sa nedá dopredu predpovedať, nezaujatý divák si príde určite na svoje.

    Miroslav Revaj


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK DOXXbet Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 4. Murček (Puliš, Hraško), 12. Murček (Ščurko, Betker), 30. Hodgson (Gachulinec, V. Fekiač), 33. Hraško (Žilka, V. Fekiač), 47. Ma. Chovan, 61. Puliš – 9. Mi. Chovan (Fraser, Roman), 18. Drgoň (Kytnár, Chovan), 34. Zuzin (Mi. Chovan), 51. Obdržálek (Drgoň), 56. Drgoň (Obdržálek)


    HK DOXXbet Detva: Zalivin (Petrík) – Mar. Chovan, Betker, Sládok, Hraško, F. Fekiač, Gachulinec, Šimon, Jendroľ – Ščurko, Murček, Puliš – Král, V. Fekiač, Žilka – Mat. Chovan, Gašpar, Hodgson – M. Surový, Valent, Tibenský
    HKM Zvolen: Skapski (30. Tomek) – Vandane, Fraser, Drgoň, Roman, Růžička, Zeleňák, Ulrych, Pufahl – Šišovšký, Špirko, Handlovský – Zuzin, Kytnár, Mi. Chovan – Mitchell, Poyhonen, Obdržálek – Petráš, Holovič, Andrisík

    Rozhodca: Martin Korba, Ondrej Kalina – Jozef Tvrdoň, Roman Výleta – Marcel Kovarik