Lipt. Mikuláš – Trenčín 3:1 (kon.) | Poprad – Nitra 1:6 (kon.) | B. Bystrica – Budapešť 7:2 (kon.)
Detva – Zvolen 6:5 (po pr.) | Nové Zámky – Žilina 6:0 (kon.) | Miškovec – Košice 5:4 (kon.)
koniec
HC MONACObet Banská Bystrica
7:2 (2:0, 2:2, 3:0)
MAC Budapešť
Piatok 28.12.2018, 17:30 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 36. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované. Banská Bystrica v domácom prostredí zdolala MAC Budapešť vysoko 7:2. Slabšiu chvíľu si vybrala iba v druhej polovici prostrednej časti, keď si nechala streliť dva góly a zbytočne vrátila súpera do hry. V záverečnom dejstve už zápas kontrolovala, strelila ďalšie tri góly a v tabuľke sa posunula na druhú priečku pred Poprad. Hetrikom sa zaskvel Guillaume Asselin a s bilanciou 1+3 končí zápas Éric Faille. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám ešte pekný večer. (20:01:10)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:21
    Necelých štyridsať sekúnd pred koncom sa bude vhadzovať v strednom pásme, pretože sa hostia previnili voči pravidlám ofsajdom. Domáci fanúšikovia už predčasne oslavujú víťazstvo.
     
    58:54
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia teraz absolútne prepadli v strednom pásme. Barani sa dostali do brejku, tentokrát to zobral na seba ÉRIC FAILLE a šikovnou strelou medzi nohy zaznamenáva 12. gól v sezóne. Asistencie: Karol Sloboda a Guillaume Asselin.
     
    57:28
    Z otočky nebezpečne zakončoval Márton Pápa. Na jeho smolu mieril len do priestorov, kde bol pripravený brankár súpera. Na druhý gól v dnešnom dueli si tak musí ešte počkať.
     
    56:52
    Domáci sa dostali do brejku troch proti jednému, ale celú akciu pokazil Eric Selleck. Jeho prihrávka totiž neprešla na lepšie postavených spoluhráčov.
     
    56:19
    Domáci hokejisti sa veľmi dobre bránia a vyzerá to tak, že ustoja aj toto oslabenie. Na trestnej lavici je už pripravený trinásty útočník Tomáš Török, ktorý si išiel odpykať menší trest Róberta Vargu.
     
    55:32
    Už takmer minútu premrhali hostia v presilovej hre. Síce boli nasťahovaní v útočnom pásme, ale chýbala tomu väčšia početnosť streľby. Stephon Williams zasiahol len po strele Branceho Orbana.
     
    54:40
    Teraz sme videli tvrdý súboj pri mantineli, ktorý nezostane bez trestu. Róbert Varga narazil na mantinel hosťujúceho Mátyása Odnogu a dostáva menší trest + desaťminútový osobný trest.
     
    54:18
    Strela Vladimíra Mihalika bola zblokovaná na ochrannú sieť. Po poslednej reklamnej prestávke sa bude vhadzovať pred Miklósom Rajnom, ktorý si dnes svoje štatistiky príliš nevylepší.
     
    53:39
    Puk opustil hraciu plochu, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme. Keď sme už spomenuli dobrú sériu "baranov", tak musíme povedať aj to, že Budapešť si dnes pripíše piatu prehru po sebe.
     
    53:00
    Presne sedem minút zostáva do konca dnešného duelu. Banská Bystrica si ho trošku zbytočne zdramatizovala, no je jasné, že bude bodovať a v devätnástom domácom dueli v rámci tejto sezóny.
     
    51:33
    Teraz sme pre zmenu videli chybnú rozohrávku domácich. K strele z priestoru medzi kruhmi sa dostal Mátyás Odnoga, ale mieril len do amerického brankára v službách Banskej Bystrice.
     
    50:47
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia predviedli katastrofálnu rozohrávku vo vlastnej obrannej tretine. Prihrávku zachytil Brock Higgs, krásnou "žabkou" posunul puk na JÁNA SÝKORU, ktorý strelou z prvej nedal šancu Miklósovi Rajnovi. Asistencia: Brock Higgs.
     
    50:27
    Banskobystrický brankár podržal puk pred číhajúcimi hráčmi súpera. Vhadzovať sa tak bude po jeho ľavej ruke. Na buly sa už skláňa dvojica Brock Higgs a István Terbócs, ktorý mal pred chvíľou dobrú šancu.
     
    49:55
    Čoskoro sa zápas prehupne do záverečnej desaťminútovky. Tá sa začne zrejme v obrannom pásme Banskej Bystrice, keďže pred reklamnou prestávkou sme videli zákrok Stephona Williamsa.
     
    49:19
    Domáci hokejisti zadarmo získavajú výhodu útočného pásma. Hráči z hlavného mesta Maďarska sa previnili zakázaným uvoľnením, a tak musia zostal na ľade v tom istom zložení.
     
    48:06
    Už pri rovnovážnom počte hráčov na ľade mal István Terbócs dobrú šancu. Prenikol do útočného pásma po pravej strane, natlačil sa pred bránu, ale Stephon Williams vytiahol skvelý zákrok alá Dominik Hašek.
     
    47:22
    Domáci hokejistom príliš presilovka nevychádza. Dlho bojovali o puk pri mantineli, následne od modrej čiary prudko, no nepresne pálil Karol Sloboda a hostia sa dokázali oslobodiť.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 14. Asselin (Faille, Selleck), 20. Asselin (Faille, Marshall), 22. Higgs (Mihalik, K. Sloboda), 26. J. Sýkora (Mihalik, K. Sloboda), 46. Asselin (Faille, Marshall), 51. J. Sýkora (Higgs), 59. Faille (K. Sloboda, Asselin) – 31. Terbócs, 32. Pápa (Burt)


    HC MONACObet Banská Bystrica: Williams – Marshall, Southorn, K. Sloboda, Mihalik, Kubka, Ďatelinka, Biro – Asselin, Faille, Selleck – J. Sýkora, Higgs, Bartánus – Koper, Zigo, R. Varga – Gabor, Češík, Kabáč – Török
    MAC Budapešť: Rajna – Macaulay, Pozsgai, J. Dudás, Negrin, Burt, Garát, Vokla, Szigeti – Bodó, Langkow, Orban – Dansereau, K. Nagy, Klempa – Terbócs, J. Brown, Szabad – Pápa, Majoross, Odnoga

    Rozhodca: Vladimír Baluška, Daniel Konc st. – Jozef Valo, Tomáš Gegáň – Erik Neuzer

    Diváci: 2772