Lipt. Mikuláš – Trenčín 3:1 (kon.) | Poprad – Nitra 1:6 (kon.) | B. Bystrica – Budapešť 7:2 (kon.)
Detva – Zvolen 6:5 (po pr.) | Nové Zámky – Žilina 6:0 (kon.) | Miškovec – Košice 5:4 (kon.)
koniec
HC MONACObet Banská Bystrica
7:2 (2:0, 2:2, 3:0)
MAC Budapešť
Piatok 28.12.2018, 17:30 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 36. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z hokejovej Tipsport ligy. Dnes je na programe kompletná porcia stretnutí 36. kola. Banská Bystrica ťahá v domácom prostredí skvelú sériu, ktorú bude chcieť potvrdiť aj proti MAC Budapešť.

    BANSKÁ BYSTRICA

    Banská Bystrica figuruje po štefanskom kole na treťom mieste tabuľky. Dostal sa cez ňu Poprad, ktorý na rozdiel od zverencov Dana Cemana bodoval v stredu naplno. Barani síce v Trenčíne viedli o dva góly, ale napokon prehrali tesne 3:4. Na bránu súpera vyslali takmer 40 streleckých pokusov, no vonku prehrali už po jedenásty raz. Pod Urpínom predvádza úradujúci slovenský majster oveľa lepšie výkony. V každom z osemnástich duelov bodoval a naposledy podľahol Detve 2:3 po predĺžení ešte začiatkom októbra. V predošlom domácom stretnutí zdolal Nové Zámky 6:3, pričom až o štyri góly sa postaral kanadský útok Guillaume Asselin, Éric Faille a Eric Selleck. Banská Bystrica má najlepšie presilovky v súťaži, keď zužitkovala viac než 26% početných výhod. Takisto inkasovala najmenej gólov v oslabeniach, na čom má veľkú zásluhu americký brankár Stephon Williams.

    MAC BUDAPEŠŤ

    Hokejisti z metropoly Maďarska neprežívajú vydarené obdobie. Posledné štyri zápasy prehrali, v ostatných deviatich tretinách strelili len dva góly a pomaly sa na nich doťahuje posledná Žilina. Tá aktuálne stráca iba tri body, keďže jej lepšie vyšlo spomínané štefanské kolo. MAC na domácom ľade podľahol Popradu 1:3, pričom toho veľa neponúkol najmä smerom dopredu. Štatistiky síce uvádzajú 30 striel na popradskú bránu, no veľmi málo z nich bolo nebezpečných. Najproduktívnejším hráčom tímu je Chris Bodó, ktorý však naposledy skóroval pri vysokej výhre nad Zvolenom 6:1. V tejto sezóne si hráči Budapešti trikrát zmerali sily s Banskou Bystricou. V úvodnom dueli vyhrali 4:0, no v ďalších dvoch prípadoch nebodovali. Naposledy prehrali 3:6, pričom dvakrát skóroval slovenský útočník Tomáš Klempa. MAC si bude musieť dávať pozor na disciplínu, pretože v oslabení inkasoval už 32-krát.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Williams – Marshall, Southorn, K. Sloboda, Mihalik, Kubka, Ďatelinka, Biro – Asselin, Faille, Selleck – J. Sýkora, Higgs, Bartánus – Koper, Zigo, R. Varga – Gabor, Češík, Kabáč – Török

    MAC Budapešť: Rajna – Macaulay, Pozsgai, J. Dudás, Negrin, Burt, Garát, Vokla, Szigeti – Bodó, Langkow, Orban – Dansereau, K. Nagy, Klempa – Terbócs, J. Brown, Szabad – Pápa, Majoross, Odnoga

    Rozhodcovia: Vladimír Baluška, Daniel Konc st. – Jozef Valo, Tomáš Gegáň – Erik Neuzer.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:34
    V úvodných sekundách stretnutia sme sledovali nie príliš vydarené akcie na oboch stranách. Domáci chybovali v obrannom pásme, ale črtajúce sa nebezpečie odvrátil Jordon Southorn.
     
    00:57
    Prvýkrát v dnešnom zápase musel zasahovať hosťujúci brankár Miklós Rajna. Po prihrávke Mareka Bartánusa zakončoval z tesnej blízkosti Ján Sýkora, ale jeho bekhendový pokus nebol úspešný.
     
    01:18
    Na druhej strane si pripísal úspešný zákrok aj americký brankár Stephon Williams. Po ľavej strane vbehol do útočného pásma Keegan Dansereau, ale jeho pokus mieril len do náručia domáceho gólmana.
     
    01:55
    Miklós Rajna chyboval za vlastnou bránou. Využiť sa to snažil Tomáš Zigo, ale na jeho pohotovú prihrávku nereagoval nikto v bielom drese.
     
    03:21
    Domáci si zahrajú v početnej prevahe, čo pre hostí znamená najvyšší stupeň pohotovosti. Dve minúty za krosček dostáva obranca maďarského mužstva John Negrin.
     
    03:45
    Banská Bystrica sa zatiaľ nedokázala usadiť v útočnom pásme. Už dvakrát neuspela v kombinácii a umožnila súperovi vyhodiť puk cez všetky čiary. Na ľad však prichádza elitný kanadský útok.
     
    04:21
    Trápenie domáceho celku v tejto presilovej hre pokračuje ďalej. Brankár Miklós Rajna zatiaľ nemusel zasahovať a zapotil sa iba pri strele Jána Sýkoru spred niekoľkých minút.
     
    04:46
    Tak až teraz musel zasahovať brankár hostí. Od modrej čiary prudko vystrelil obranca Jordon Southorn, ale ani číhajúci Eric Selleck nedokázal puk usmerniť za chrbát maďarského brankára.
     
    05:20
    V rovnovážnom počte hráčov na ľadovej ploche sa snažil presadiť Chris Bodó. Strieľal z priestoru medzi kruhmi, ale trafil len brániaceho hráča, od ktorého sa puk odrazil na ochrannú sieť.
     
    06:28
    Banská Bystrica si po prvej reklamnej prestávke zahrá ďalšiu presilovú hru. Tentokrát sa voči pravidlám previnil Tamás Pozsgai, ktorý dostáva menší trest za držanie protihráča.
     
    06:55
    Hostia sa dokázali oslobodiť, no Banskobystričania sa veľmi rýchlo vrátili späť do pásma. Šanca sa črtala pre Tomáša Ziga, ale ten z tesnej blízkosti nedokázal zakončiť svoj prienik.
     
    07:41
    Domácim hokejistom zatiaľ viazne kombinácia. Síce sa teraz usadili v útočnej tretine, ale ich početnosť streľby je veľmi nízka. Tréner Dan Ceman zatiaľ nemôže byť na striedačke spokojný.
     
    08:00
    Jordon Southorn strieľal od modrej čiary, ale netrafil bránu. Od zadného mantinelu sa následne odrazil puk mimo útočného pásma domácich, a tak môžu hokejisti Budapešti vystriedať.
     
    08:18
    Michal Kabáč prešiel do útočného pásma po pravej strane a z ťažkého uhlu vystrelil švihom. Miklós Rajna bol ale pripravený a jeho strelecký pokus skryl vo svojom náručí.
     
    09:44
    Sledujeme dlhší časový úsek bez prerušenia. Hostia sa teraz ponúkali v rozohrávke, využil to Eric Selleck, ale jeho zakončenie z ľavého kruhu na vhadzovanie neprinieslo úvodný gól duelu.
     
    10:24
    Banská Bystrica dominuje doterajšiemu priebehu stretnutia. Stephon Williams prakticky ešte nemusel zasahovať. Naopak, jeho rival Miklós Rajna má na konte už niekoľko dobrých zákrokov.
     
    10:52
    Snáď po prvýkrát sa hostia usadili na dlhší čas v útočnom pásme. Tomášovi Klempovi sa dokonca otvoril priestor na ľavej strane, ale jeho zakončenie smerovalo mimo domácej svätyne.
     
    12:08
    Pekná rýchla akcia domácich. Michal Kabáč v prečíslení prestrčil puk na Mateja Češíka, ale jeho zakončenie z ľavého kruhu nesmerovalo medzi tri žrde. Škoda, že mu puk trošku poskakoval.
     
    12:44
    Jeden z domácich hokejistov teraz prudko vystrelil z pravého kruhu. Miklós Rajna sa ale stihol presunúť a buď on alebo jeho spoluhráč dokázal zblokovať puk až na ochrannú sieť.
     
    13:19
    Tentokrát už môžeme s istotou povedať, že si Miklós Rajna pripisuje úspešný zákrok. Od modrej čiary strieľal Benjamin Marshall, ale mieril len do stredu brány. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    13:53
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci hokejisti sa dostávajú do vedenia. Autorom presného zásahu je GUILLAUME ASSELIN, ktorý dostal prihrávku od pravého mantinelu, natlačil sa až pred bránu súpera a z tesnej blízkosti skóroval. Asistencie: Éric Faille a Eric Selleck.
     
    14:35
    Úradujúci slovenský majster potvrdzuje rolu favorita a vďaka svojmu elitnému útoku vedie najtesnejším rozdielom. Pre Kanaďana Guillauma Asselina to je už osemnásty gól v sezóne.
     
    15:19
    Od modrej čiary strieľal Branislav Kubka, ale trafil len jedného z brániacich hráčov súpera. Gólman Miklós Rajna tak nemusel zasahovať a puk skončil hlboko v strednom pásme.
     
    16:38
    Eric Selleck zachytil puk na útočnej modrej čiare, ale následne sa nedokázal individuálne presadiť. Banskobystričania určite hrali už aj lepšie, no zatiaľ môžu byť s výsledkom spokojní.
     
    16:58
    Domáci hráči neprešli do útočného pásma v súlade s hokejovými pravidlami, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme. Konkrétne si nerozumela dvojica Guillaume Asselin a Éric Faille.
     
    17:30
    Tento raz to elitný útok Banskej Bystrice zvládol lepšie. Éric Faille prihrávkou z pravej strany našiel medzi kruhmi Ericka Sellecka, ale jeho pohotová strela mierila iba do Miklósa Rajnu.
     
    18:14
    Prvá tretina pomaličky smeruje k svojmu záveru. Hostia sa snažili zaútočiť hneď v trojici, ale nepresnou prihrávkou sa pripravili o možnosť ohroziť brankára Stephona Williamsa.
     
    18:59
    MAC Budapešť si zrejme nepotrpí na disciplínu. V priebehu prvej časti smeruje na trestnú lavicu už tretí hráč tohto mužstva. Je ním Kevin Szabad, ktorý si vykoledoval dve minúty za hákovanie.
     
    19:11
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci hokejisti expresne rýchlo využívajú presilovú hru a vedú o dva góly. Éric Faille so šťastím našiel krížnou prihrávkou GUILLAUMA ASSELINA a ten z ľavého kruhu na vhadzovanie trafil presne k bližšej žrdi. Asistencie: Éric Faille a Benjamin Marshall.
     
    19:40
    V samotnom závere prvej tretiny si ešte siahol na puk domáci brankár. Predviedol však rutinný zákrok, a tak sa dvadsať sekúnd pred koncom úvodnej časti bude vhadzovať po jeho pravej ruke.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina dnešného duelu dopadla lepšie pre domácich hokejistov. Banská Bystrica v nej jasne dominovala a dvakrát sa strelecky presadila. O oba gólové momenty sa postaral Guillaume Asselin, ktorému nahrával jeho kanadský spoluhráč Éric Faille. MAC Budapešť si nevypracoval žiadnu šancu a Stephon Williams si len výnimočne siahol na puk. Druhá tretina sa začne približne o 18:25 hod.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:26
    Hostia začali druhú tretinu podstatne lepšie než tú úvodnú. K strele od modrej čiary sa dostal Jesse Dudás a následne sa domáci hráči oslobodili len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    20:46
    Guillaume Asselin poľoval na hetrik, ale tentokrát jeho strelu Miklós Rajna dokázal vyraziť pred seba. Následne ešte domáci pokračovali v útoku, ale nepodarilo sa im streliť tretí gól zápasu.
     
    21:22
    Banská Bystrica dala gól!
    Zverenci Dana Cemana strieľajú tretí gól. Vladimír Mihalik strieľal od modrej čiary, Miklós Rajna puk iba vyrazil pred seba, čím umožnil gólovú dorážku pre BROCKA HIGGSA. Asistencie: Vladimír Mihalik a Karol Sloboda.
     
    22:04
    Domáci hokejisti pokračujú vo svojej útočnej aktivite. Tesne po strelení gólu nebezpečne pálil Marek Bartánus a teraz sa pre zmenu Tomáš Zigo snažil nájsť pred bránou tiesneného Róberta Vargu.
     
    22:39
    Prvýkrát si v dnešnom dueli zahrajú presilovku aj hostia. Na trestnú lavicu odchádza Róbert Varga, ktorý inkasoval menší trest za hákovanie.
     
    23:12
    Hostia začali presilovku celkom dobre. Tomáš Klempa naviazal na seba hráčov, posunul puk do priestoru ľavého krídla, ale Jesse Dudás prudkou strelou minul bránu Stephona Williamsa.
     
    24:27
    Presilovka hostí sa čoskoro skončí. Domáci hokejisti to teraz robia veľmi dobre, držia puk na svojich hokejkách a zbierajú cenné sekundy. Róbert Varga je už pripravený skočiť na ľad.
     
    24:48
    Už pri rovnovážnom počte hráčov na ľade strieľal spoza obrancu Erick Selleck. Tentokrát bol ale úspešnejší Miklós Rajna, pretože kanadský útočník mieril len do stredu bránky, kde stál brankár.
     
    25:18
    Banská Bystrica dala gól!
    Vyzerá to tak, že o osude zápasu je rozhodnuté. JÁN SÝKORA zobral puk v obrannom pásme, preštrikoval sa cez brániaceho Zsombora Garáta a bekhendom pretlačil puk do siete. Asistencie: Vladimír Mihalik a Karol Sloboda.
     
    25:49
    Ďalšie komplikácie na strane hostí. Len 31 sekúnd po inkasovanom góle idú hráči MAC Budapešť do štyroch. Dve minúty za faul kolenom dostáva Kevin Szabad, ktorý je dnes už druhýkrát vylúčený.
     
    26:42
    Paradoxne, vo vlastnom oslabení mali hostia svoju najväčšiu šancu v dnešnom zápase. Obranca Scott Macaulay dostal vynikajúcu prihrávku, smeroval sám na bránu, ale neprekonal Stephona Williamsa.
     
    27:23
    Teraz mali pre zmenu šancu domáci hokejisti. Eric Selleck dostal peknú krížnu prihrávku, dvakrát zakončoval z pravej strany, ale skórovať nedokázal. Jeho druhý pokus skončil na ochrannej sieti.
     
    27:54
    Už pri rovnovážnom počte hráčov na ľade skúsil svoje šťastie Ján Sýkora. Vystrelil spoza obrancu súpera, ale tentokrát nebol taký úspešný ako pri svojom prieniku spred niekoľkých minút.
     
    28:34
    Banská Bystrica mohla zvýšiť svoje komfortné vedenie. Skúsený obranca Ivan Ďatelinka dostal prihrávku do priestoru medzi kruhmi. Potiahol si puk bližšie k bráne, poriadne sa doňho oprel, ale zrejme trafil len žrď súperovej brány.
     
    29:18
    Zakázané uvoľnenie na strane hostí z metropoly Maďarska. MAC sa smerom dopredu veľmi trápi a teraz jeho hráči dokonca nemôžu ani striedať. Uvidíme, či z toho Banskobystričania niečo dokážu vyťažiť.
     
    30:16
    Budapešť dáva gól! Domáci hokejisti hrali trošku ľahkovážne a sú za to potrestaní inkasovaným gólom. Tentokrát sa dostal do samostatného úniku ISTVÁN TERBÓCS a strelou k pravej žrdi prekonal Stephona Williamsa. Bez asistencie.
     
    30:52
    Maďarský brankár Miklós Rajna kryje puk, a tak sa bude vhadzovať po jeho pravej ruke. Všetko sa to ale udeje až po reklamnej prestávke, ktorá trošku preruší dianie na ľadovej ploche.
     
    31:18
    Budapešť dáva gól! Hostia sa vracajú späť do zápasu. Cameron Burt začal rýchlu akciu krížnou prihrávkou na MÁRTONA PÁPU. Ten vystrelil švihom cez brániaceho obrancu Mareka Bira a trafil presne pod hornú žrď domácej svätyne. Asistencia: Cameron Burt.
     
    32:30
    Banskobystričania sú očividne zaskočení dvoma inkasovanými gólmi. Ani teraz nezvládli prechod do útočného pásma, a tak sa bude vhadzovať len v strednom pásme.
     
    33:05
    Éric Faille zaviezol puk do útočného pásma po pravej strane, následne spätnou prihrávkou našiel obrancu Jordana Southorna, ale jeho prudká strela mierila iba do gólmana Miklósa Rajnu.
     
    33:43
    Jared Brown prenikal popri pravom mantineli, spadol na ľadovú plochu, no tentokrát mám pocit, že hlavní rozhodcovia odpustili domácemu tímu jasný dvojminútový trest. Pokračujeme bez vylúčenia.
     
    34:33
    Obraz hry sa v druhej polovici stretnutia diametrálne zmenil. Barani trošku podcenili situáciu a teraz sa im to nevypláca. Po ich zakázanom uvoľnení reaguje tréner Dan Ceman oddychovým časom.
     
    35:09
    Po reklamnej prestávke sa snažil individuálne presadiť Chris Bodó. Už si to namieril pred bránku súpera, ale v poslednej chvíli ho pripravil o puk obranca Karol Sloboda.
     
    35:54
    Tomáš Zigo získal puk pri mantineli, následne s ním prešiel na os ihriska, ale namiesto zakončenia zvolil nepresnú prihrávku na spoluhráča.
     
    36:25
    Hostia vyhrali vhadzovanie v útočnom pásme. Okamžite od modrej čiary pálil obranca Cameron Burt, ale Stephon Williams bol pripravený. Každopádne, hostia vyrovnali hru a možno sú trošku lepší.
     
    37:06
    Benjamin Marshall strieľal, respektíve nahadzoval puk na súperovu bránu od modrej čiary. Puk ale smeroval mimo priestoru troch žrdí a následne za pomoci mantinelov opustil útočné pásmo domácich.
     
    38:24
    Hra sa presťahuje pred Miklósa Rajnu. Jeho spoluhráči totiž pod tlakom poslali puk iba na zakázané uvoľnenie. Vďaka tomu musia ešte pobudnúť na hracej ploche.
     
    39:09
    Chris Langkow strieľal z pravého kruhu na vhadzovanie. Američan Stephon Williams puk vyrazil iba pred seba, no zároveň do miesta, kde boli iba hokejisti v bielych dresoch.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Hokejisti Banskej Bystrice na začiatku 25. minúty viedli už štvorgólovým rozdielom a zdalo sa, že uštedria súperovi nepríjemný debakel. Opak je však pravdou. Akoby prestali hrať, stratili koncentráciu a boli za to potrestaní dvoma gólmi. Najskôr svoj únik premenil István Terbócs a v 32. minúte krásnou strelou švihom skóroval Márton Pápa. V tretej tretine tak stále bude o čo hrať a prípadný kontaktný gól by ešte viac zamotal priebeh stretnutia pod Urpínom.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:26
    Domáci hokejisti sa dostali do prečíslenia troch proti dvom, ale prihrávka Érica Failleho z pravej strany neprešla na Ericka Sellecka. Následne sa hra otáča a dopredu idú hráči maďarského majstra.
     
    40:47
    Stephon Williams musel zasahovať. S troškou šťastia sa dostal k puku medzi kruhmi Chris Bodó, ale jeho zakončenie smerovalo len do náručia amerického brankára v službách Banskej Bystrice.
     
    41:34
    Vladimír Mihalik chyboval v rozohrávke, ale pomohol mu Stephon Williams, ktorý dobre čítal hru a takisto veľmi dobre pracoval s hokejkou. Dnešné stretnutie sleduje priamo na štadióne 2772 divákov.
     
    42:42
    Hra musela byť prerušená, pretože v strednom pásme sa Tomáš Zigo zrazil so súperovým hráčom. Len pomaly sa dvíha z ľadovej plochy a je možné, že sa pre neho dnešné stretnutie skončilo.
     
    43:08
    Dobrá šanca na strane domácich. Elitný kanadský útok sa dostal znovu do prečíslenia troch proti dvom, na pravej strane dostal dobrú prihrávku Guillaume Asselin, ale ani v tomto prípade neskompletizoval hetrik.
     
    43:27
    Po prihrávke Vladimíra Mihalika zahral vysokou hokejkou Brock Higgs, a tak musela byť hra prerušená. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    44:45
    Teraz sme boli svedkami dobrého striedania hostí. K strele z ľavého kruhu sa dostal István Terbócs, ale jeho strelecký pokus smeroval tesne vedľa ľavej žrde.
     
    45:18
    Banská Bystrica dala gól!
    Na ľadovej ploche pristálo pár čiapok, čo znamená, že GUILLAUME ASSELIN predsa len skompletizoval hetrik v dnešnom zápase. Domáci zachytili rozohrávku, Éric Faille posunul puk na spomínaného hráča, ktorý z tesnej blízkosti prekonal Miklósa Rajnu. Asistencie: Éric Faille a Benjamin Marshall.
     
    46:04
    Domáci hokejisti budú hrať ďalšiu presilovú hru, počas ktorej môžu definitívne zlomiť dnešný zápas. Na trestnú lavicu odchádza za sekanie Jared Brown.
     
    46:42
    Banskobystričania udržali puk v útočnom pásme. Po niekoľkých rýchlych prihrávkach zakončoval z ľavej strany Guillaume Asselin, ale tentokrát sa Miklós Rajna stihol presunúť a zneškodniť jeho pokus.
     
    47:22
    Domáci hokejistom príliš presilovka nevychádza. Dlho bojovali o puk pri mantineli, následne od modrej čiary prudko, no nepresne pálil Karol Sloboda a hostia sa dokázali oslobodiť.
     
    48:06
    Už pri rovnovážnom počte hráčov na ľade mal István Terbócs dobrú šancu. Prenikol do útočného pásma po pravej strane, natlačil sa pred bránu, ale Stephon Williams vytiahol skvelý zákrok alá Dominik Hašek.
     
    49:19
    Domáci hokejisti zadarmo získavajú výhodu útočného pásma. Hráči z hlavného mesta Maďarska sa previnili zakázaným uvoľnením, a tak musia zostal na ľade v tom istom zložení.
     
    49:55
    Čoskoro sa zápas prehupne do záverečnej desaťminútovky. Tá sa začne zrejme v obrannom pásme Banskej Bystrice, keďže pred reklamnou prestávkou sme videli zákrok Stephona Williamsa.
     
    50:27
    Banskobystrický brankár podržal puk pred číhajúcimi hráčmi súpera. Vhadzovať sa tak bude po jeho ľavej ruke. Na buly sa už skláňa dvojica Brock Higgs a István Terbócs, ktorý mal pred chvíľou dobrú šancu.
     
    50:47
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia predviedli katastrofálnu rozohrávku vo vlastnej obrannej tretine. Prihrávku zachytil Brock Higgs, krásnou "žabkou" posunul puk na JÁNA SÝKORU, ktorý strelou z prvej nedal šancu Miklósovi Rajnovi. Asistencia: Brock Higgs.
     
    51:33
    Teraz sme pre zmenu videli chybnú rozohrávku domácich. K strele z priestoru medzi kruhmi sa dostal Mátyás Odnoga, ale mieril len do amerického brankára v službách Banskej Bystrice.
     
    53:00
    Presne sedem minút zostáva do konca dnešného duelu. Banská Bystrica si ho trošku zbytočne zdramatizovala, no je jasné, že bude bodovať a v devätnástom domácom dueli v rámci tejto sezóny.
     
    53:39
    Puk opustil hraciu plochu, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme. Keď sme už spomenuli dobrú sériu "baranov", tak musíme povedať aj to, že Budapešť si dnes pripíše piatu prehru po sebe.
     
    54:18
    Strela Vladimíra Mihalika bola zblokovaná na ochrannú sieť. Po poslednej reklamnej prestávke sa bude vhadzovať pred Miklósom Rajnom, ktorý si dnes svoje štatistiky príliš nevylepší.
     
    54:40
    Teraz sme videli tvrdý súboj pri mantineli, ktorý nezostane bez trestu. Róbert Varga narazil na mantinel hosťujúceho Mátyása Odnogu a dostáva menší trest + desaťminútový osobný trest.
     
    55:32
    Už takmer minútu premrhali hostia v presilovej hre. Síce boli nasťahovaní v útočnom pásme, ale chýbala tomu väčšia početnosť streľby. Stephon Williams zasiahol len po strele Branceho Orbana.
     
    56:19
    Domáci hokejisti sa veľmi dobre bránia a vyzerá to tak, že ustoja aj toto oslabenie. Na trestnej lavici je už pripravený trinásty útočník Tomáš Török, ktorý si išiel odpykať menší trest Róberta Vargu.
     
    56:52
    Domáci sa dostali do brejku troch proti jednému, ale celú akciu pokazil Eric Selleck. Jeho prihrávka totiž neprešla na lepšie postavených spoluhráčov.
     
    57:28
    Z otočky nebezpečne zakončoval Márton Pápa. Na jeho smolu mieril len do priestorov, kde bol pripravený brankár súpera. Na druhý gól v dnešnom dueli si tak musí ešte počkať.
     
    58:54
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia teraz absolútne prepadli v strednom pásme. Barani sa dostali do brejku, tentokrát to zobral na seba ÉRIC FAILLE a šikovnou strelou medzi nohy zaznamenáva 12. gól v sezóne. Asistencie: Karol Sloboda a Guillaume Asselin.
     
    59:21
    Necelých štyridsať sekúnd pred koncom sa bude vhadzovať v strednom pásme, pretože sa hostia previnili voči pravidlám ofsajdom. Domáci fanúšikovia už predčasne oslavujú víťazstvo.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované. Banská Bystrica v domácom prostredí zdolala MAC Budapešť vysoko 7:2. Slabšiu chvíľu si vybrala iba v druhej polovici prostrednej časti, keď si nechala streliť dva góly a zbytočne vrátila súpera do hry. V záverečnom dejstve už zápas kontrolovala, strelila ďalšie tri góly a v tabuľke sa posunula na druhú priečku pred Poprad. Hetrikom sa zaskvel Guillaume Asselin a s bilanciou 1+3 končí zápas Éric Faille. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám ešte pekný večer. (20:01:10)

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 14. Asselin (Faille, Selleck), 20. Asselin (Faille, Marshall), 22. Higgs (Mihalik, K. Sloboda), 26. J. Sýkora (Mihalik, K. Sloboda), 46. Asselin (Faille, Marshall), 51. J. Sýkora (Higgs), 59. Faille (K. Sloboda, Asselin) – 31. Terbócs, 32. Pápa (Burt)


    HC MONACObet Banská Bystrica: Williams – Marshall, Southorn, K. Sloboda, Mihalik, Kubka, Ďatelinka, Biro – Asselin, Faille, Selleck – J. Sýkora, Higgs, Bartánus – Koper, Zigo, R. Varga – Gabor, Češík, Kabáč – Török
    MAC Budapešť: Rajna – Macaulay, Pozsgai, J. Dudás, Negrin, Burt, Garát, Vokla, Szigeti – Bodó, Langkow, Orban – Dansereau, K. Nagy, Klempa – Terbócs, J. Brown, Szabad – Pápa, Majoross, Odnoga

    Rozhodca: Vladimír Baluška, Daniel Konc st. – Jozef Valo, Tomáš Gegáň – Erik Neuzer

    Diváci: 2772