Rusko – Dánsko 4:0 (kon.) | Slovensko – Švédsko sk 2:5 (kon.) | Švajčiarsko – Kanada 2:3 (kon.)
Fínsko – Kazachstan 5:0 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
2:3 (0:1, 1:2, 1:0)
Kanada
Piatok 28.12.2018, 02:07 • Rogers Arena, Vancouver • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Kanady vyhrávajú na juniorskom šampionáte aj svoje druhé stretnutie. Po demolácii Dánska sa dnes nadreli podstatne viac a Švajčiarsko zdolali tesne 3:2. Dianie v tretej tretine po väčšinu času kontrolovali, no v závere sa museli brániť tlaku súpera. Philipp Kurashev skóroval dvakrát, ale na body to nestačilo. Autorom rozhodujúceho gólu je tak obranca Noah Dobson. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (04:31:18)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Rozhodcovia prerušujú hru, hoci nevedno prečo. Zrejme sa tak stalo ešte pred zakončením Philippa Kurasheva, ktorý sa natlačil pred bránu. Štrnásť sekúnd pred koncom sa vhadzuje pred Scottom.
     
    59:22
    Švajčiari sa snažia zakončovať zo všetkých pozícii. Ian Scott vyrazil niekoľko striel, ale nikto v červenom drese sa k dorážke nedostal. Napriek tomu zostávajú domáci v útočnom pásme.
     
    58:55
    Švajčiari sú znovu v hre. Marco Lehmann si to namieril medzi dvoch hráčov súpera a vybojoval faul. Dve minúty za podrazenie dostáva Cody Glass a krajina helvétskeho kríža hrá znovu bez brankára.
     
    58:26
    Tak toto je veľký zásah do švajčiarskych plánov. Nando Eggenberger putuje na trestnú lavicu po faule na Maxima Comtoisa. Hráčom v červených dresoch sa to nepáči, no dve minúty za krosček sú realitou.
     
    58:11
    Švajčiarsko dalo gól!
    Bude to ešte dráma. Švajčiarom vyšiel risk pri hre bez brankára a 109 sekúnd pred záverečnou sirénou skóruje strelou z pravého kruhu opäť PHILIPP KURASHEV. Asistencie: Nicolas Müller a Nando Eggenberger.
     
    57:34
    Švajčiarsko dostáva ešte poslednú šancu. Nick Suzuki netakticky fauloval v útočnom pásme a dostáva menší trest za podrazenie. Švajčiarsky tréner odvoláva brankára a posiela na ľad šiesteho korčuliara.
     
    56:34
    Akira Schmid kryje nahodený puk od modrej čiary a prerušuje hru. Hrá sa však ďaleko od Iana Scotta a zrejme sa usporiadateľská krajina dočká druhého víťazstva na tomto turnaji.
     
    55:59
    Ďalšia dobrá šanca na rozhodnutie. Kanaďania sa dostali do brejku dvoch proti jednému. Zodpovednosť na svoje plecia zobral Cody Glass, ale jeho strela skončila iba v lapačke švajčiarskeho gólmana.
     
    55:28
    Švajčiarom sa kráti čas na strelenie dvoch gólov. V tretej tretine sa príliš nedostali do hry, keďže boli niekoľkokrát vylúčení. Za zmienku stojí spomenúť len žrď Nicolasa Müllera.
     
    54:16
    Mohlo byť rozhodnuté. Šikovný útočník Owen Tippett sa opäť dostal k strele, tentokrát z pravého kruhu na vhadzovanie. Jeho strela švihom bola veľmi dobrá, no skončila na pravej žrdi švajčiarskej svätyne.
     
    53:51
    Už pri rovnovážnom počte hráčov na ľade strieľal z ľavého kruhu Owen Tippett. Jeho pokus smeroval do horných poschodí brány, ale Akira Schmid si znovu poradil. Do konca zostáva ešte šesť minút.
     
    53:00
    Nevýrazný výkon Kanady v rámci tejto presilovky pokračuje ďalej. Je veľkým prekvapením, že sa prakticky ešte nedokázaa usadiť v útočnej tretine.
     
    52:12
    Kanade zatiaľ presilová hra vôbec nevychádza. Helvéti dvakrát poslali puk von zo svojho obranného pásma a Akira Schmid zatiaľ zasahovať nemusel.
     
    51:46
    Švajčiari sa pripravujú o šancu na bodový zisk svojou nedisciplinovanosťou. Už tretím vylúčeným hráčom v tretej tretine je Nico Gross, ktorý dostáva menší trest za hákovanie.
     
    50:46
    Akira Schmid sa musel mať znovu na pozore. Shane Bowers využil svoju rýchlosť, prenikol do útočného pásma po ľavej strane, ale jeho zakončenie smerovalo len do švajčiarskeho brankára.
     
    50:18
    Zápas sa nám prehupol do záverečnej desaťminútovky. Kanaďania mohli ísť do brejku troch proti dvom, ale Barrett Hayton pokazil prihrávku na Evana Boucharda, ktorý podporil kanadský útok.
     
    49:46
    Nepríjemný moment v Rogers Arene. Švajčiarsky obranca Davyd Barandun bol tvrdým spôsobom narazený na mantinel a za pomoci lekárov odchádza do šatne. Maxime Comtois nedostáva ani menší trest.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 21. Kurashev (Müller, Eggenberger), 59. Kurashev (Müller, Eggenberger) – 1. Glass (Suzuki, Comtois), 26. Entwistle (Bowers), 33. Dobson (Hayton)


    Švajčiarsko: Schmid (Hollenstein) – Le Coultre, Aebischer, Berni, Barandun, Moser, Gross (A), Burger – Nussbaumer, Kurashev (A), Müller – Gerber, Schmid, Brüschweiler – Eggenberger (C), Sigrist, Verboon – Lehmann, Tanner, Leuenberger.
    Kanada: Scott (DiPietro) – Phillips, Bouchard, Brook, Mitchell (A), Smith, Dobson, McIsaac – Comtois (C), Glass, Tippett – Lafreniere, Anderson-Dolan (A), Suzuki – Frost, Hayton, Leason – Veleno, Bowers, Studnicka – Entwistle.

    Rozhodca: Andrew Bruggeman (USA), Peter Stano (SVK) – Dmitri Golyak (BLR), Emil Yletyinen (SWE)

    Diváci: 17 102