Rusko – Dánsko 4:0 (kon.) | Slovensko – Švédsko sk 2:5 (kon.) | Švajčiarsko – Kanada 2:3 (kon.)
Fínsko – Kazachstan 5:0 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
2:3 (0:1, 1:2, 1:0)
Kanada
Piatok 28.12.2018, 02:07 • Rogers Arena, Vancouver • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:55
    Švajčiari sú znovu v hre. Marco Lehmann si to namieril medzi dvoch hráčov súpera a vybojoval faul. Dve minúty za podrazenie dostáva Cody Glass a krajina helvétskeho kríža hrá znovu bez brankára.
     
    58:26
    Tak toto je veľký zásah do švajčiarskych plánov. Nando Eggenberger putuje na trestnú lavicu po faule na Maxima Comtoisa. Hráčom v červených dresoch sa to nepáči, no dve minúty za krosček sú realitou.
     
    57:34
    Švajčiarsko dostáva ešte poslednú šancu. Nick Suzuki netakticky fauloval v útočnom pásme a dostáva menší trest za podrazenie. Švajčiarsky tréner odvoláva brankára a posiela na ľad šiesteho korčuliara.
     
    51:46
    Švajčiari sa pripravujú o šancu na bodový zisk svojou nedisciplinovanosťou. Už tretím vylúčeným hráčom v tretej tretine je Nico Gross, ktorý dostáva menší trest za hákovanie.
     
    46:02
    Kanada si zahrá ďalšiu presilovú hru, ktorá už bola avizovaná v predošlom príspevku. Gianluca Burger dostáva menší trest za sekanie, presilovka sa odohrá po reklamnej prestávke.
     
    43:56
    Presilovku si zahrajú aj hokejisti v bielych dresoch. Opäť sa o to postaral Evan Bouchard, ktorého tentokrát hákoval Valentin Nussbaumer.
     
    40:40
    Švajčiari dostávajú šancu na strelenie kontaktného gólu. Shane Bowers sa snažil vyhodiť puk z obranného pásma, no urobil to tak nešťastne, že dostáva dve minúty za zdržovanie hry.
     
    37:43
    Presilovú hru si v dnešnom zápase zahrajú aj kanadskí hokejisti. Na trestnú lavicu už smeruje Gianluca Burger, ktorý dostáva menší trest za nedovolené bránenie Evana Boucharda.
     
    33:29
    Kanaďania chybovali v rozohrávke. Markus Phillips sa následne hodil do strely súpera, no zároveň poslal k zemi Philippa Kurasheva. Dostáva tak menší trest za podrazenie.
     
    28:31
    Po predošlej situácii sa bude vylučovať na oboch stranách. Maxime Comtois aj Davyd Barandun dostávajú menší trest za hrubosť. Na ľadovej ploche je viac priestoru, keďže hráme štyria proti štyrom.
     
    19:08
    Na začiatku poslednej minúty prvej tretiny si Helvéti zahrajú presilovú hru. Po súboji s Yannickom Brüschweilerom pri mantineli dostáva menší trest za hrubosť Jaret Anderson-Dolan.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 21. Kurashev (Müller, Eggenberger), 59. Kurashev (Müller, Eggenberger) – 1. Glass (Suzuki, Comtois), 26. Entwistle (Bowers), 33. Dobson (Hayton)


    Švajčiarsko: Schmid (Hollenstein) – Le Coultre, Aebischer, Berni, Barandun, Moser, Gross (A), Burger – Nussbaumer, Kurashev (A), Müller – Gerber, Schmid, Brüschweiler – Eggenberger (C), Sigrist, Verboon – Lehmann, Tanner, Leuenberger.
    Kanada: Scott (DiPietro) – Phillips, Bouchard, Brook, Mitchell (A), Smith, Dobson, McIsaac – Comtois (C), Glass, Tippett – Lafreniere, Anderson-Dolan (A), Suzuki – Frost, Hayton, Leason – Veleno, Bowers, Studnicka – Entwistle.

    Rozhodca: Andrew Bruggeman (USA), Peter Stano (SVK) – Dmitri Golyak (BLR), Emil Yletyinen (SWE)

    Diváci: 17 102