Rusko – Dánsko 4:0 (kon.) | Slovensko – Švédsko sk 2:5 (kon.) | Švajčiarsko – Kanada 2:3 (kon.)
Fínsko – Kazachstan 5:0 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
2:3 (0:1, 1:2, 1:0)
Kanada
Piatok 28.12.2018, 02:07 • Rogers Arena, Vancouver • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 02:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z juniorských majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji. Domáci výber vstúpil do turnaja suverénnym víťazstvom a ďalšie tri body sa od neho očakávajú aj v konfrontácii so Švajčiarskom.

    ŠVAJČIARSKO U20

    Hokejisti Švajčiarska sú na podobnej úrovni ako Slováci. Základným cieľom je postup zo skupiny a následne sa vo štvrťfinále pokúsiť prekvapiť jedného z favoritov. Helvéti začali stretnutím s Českom a po jeho skončení mali zrejme zmiešané pocity. Bod by pred úvodným buly asi brali, ale vzhľadom na priebeh stretnutia sa im málil. Švajčiari mali v tretej tretine za stavu 1:1 niekoľko veľkých šancí na rozhodnutie, ale vylámali si zuby na brankárovi Lukášovi Dostálovi. Napokon hráčom ako Zadina, Nečas či Lauko vzdorovali do 61. minúty, keď skrytou strelou spoza obrancu rozhodol o českom víťazstve David Kvasnička. Jediným úspešným strelcom na strane Helvétov bol Nando Eggenberger, pôsobiaci v tíme Oshawa Generals. Lídrom mužstva je Philipp Kurashev, ktorý v tomto ročníku QMJHL už osemnásťkrát skóroval a pridal ďalších 25 asistencii. Pred siedmimi dňami dal gól aj proti Kanade, no Švajčiari v rámci prípravy prehrali 3:5.

    KANADA U20

    Kolíska hokeja je najväčším favoritom šampionátu. Kým jej hlavný rival z USA sa v úvodnom dueli poriadne natrápil proti Slovensku, Kanaďania deklasovali dánskych rovesníkov štrnástimi gólmi. Naposledy nastrieľala viac gólov partia okolo Jordana Eberleho či Brandona Kozuna, ktorá v roku 2010 triumfovala nad Lotyšskom pomerom 16:0. Spočiatku to vyzeralo tak, že hviezdou zápasu bude Morgan Frost, ktorý už po necelých 22 minútach skompletizoval hetrik. V ďalšom priebehu ho však prekonal štvorgólový kanadský kapitán Maxime Comtois. Zverenci Tima Huntera si schuti zastrieľali, no teraz ich čakajú náročnejší súperi. Zdvihnutým ukazovákom je prehra z posledného prípravného zápasu, v ktorom Kanada podľahla Fínsku 2:5. Na minuloročnom šampionáte sa stretla so Švajčiarskom až vo štvrťfinále. Zvíťazila jednoznačne 8:2, ale zo súčasného tímu si tento zápas pamätá len spomínaný útočník Maxime Comtois.
     
    Úvodné zostavy:

    Švajčiarsko: Schmid (Hollenstein) – Le Coultre, Aebischer, Berni, Barandun, Moser, Gross (A), Burger – Nussbaumer, Kurashev (A), Müller – Gerber, Schmid, Brüschweiler – Eggenberger (C), Sigrist, Verboon – Lehmann, Tanner, Leuenberger.

    Kanada: Scott (DiPietro) – Phillips, Bouchard, Brook, Mitchell (A), Smith, Dobson, McIsaac – Comtois (C), Glass, Tippett – Lafreniere, Anderson-Dolan (A), Suzuki – Frost, Hayton, Leason – Veleno, Bowers, Studnicka – Entwistle.

    Rozhodcovia: Andrew Bruggeman (USA), Peter Stano (SVK) – Dmitri Golyak (BLR), Emil Yletyinen (SWE).
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:36
    Kanada dala gól!
    Fantastický úvod zápasu v podaní kolísky hokeja. Maxime Comtois zastavil rozohrávku súpera pri mantineli, následne Nick Suzuki našiel pred bránou osamoteného CODYHO GLASSA, ktorý strelou z prvej prekonal súperovho brankára. Asistencie: Nick Suzuki a Maxime Comtois.
    00:36 Cody Glass (CAN) - 0:1
     
    01:18
    Švajčiarom sa začiatok duelu vôbec nepodaril a musia doháňať náskok veľkého favorita celého turnaja. Teraz sa snažil individuálne presadiť Justin Sigrist, ale proti presile súperových hráčov neuspel.
     
    01:44
    Od začiatku stretnutia sa hrá vo vysokom tempe, najmä vďaka kanadským hokejistom, ktorí sú dnes vedení ako hostia. Každopádne, hrá pre nich domáceho prostredie Rogers Areny.
     
    02:54
    Owen Tippett dostal trošku viac priestoru, čo sa okamžite snažil využiť. Jeho strelecký pokus smeroval medzi tri žrde, ale Akira Schmid si pripisuje na konto jeden z prvých úspešných zákrokov v zápase.
     
    03:37
    Prvý kanadský útok pokračoval vo svojej aktivite. Spomínaný Owen Tippett sa dostal hneď k dvom streleckým pokusom z dobrého priestoru, no musíme pochváliť Švajčiarov za výborné blokovanie striel.
     
    04:25
    Veľmi dlho hráme bez prerušenia a útočné akcie sa striedajú z jednej strany na druhú. Dá sa povedať, že hráči v červených dresoch sa oklepali zo šokujúceho úvodu a snažia sa o vyrovnanie.
     
    05:11
    Hra musela byť prerušená, pretože Kanaďania neprešli do útočného pásma v súlade s pravidlami. Po ofsajdovom verdikte čiarového rozhodcu sa tak bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    05:56
    Kanadský obranca Evan Bouchard mal veľa času, priblížil sa k bráne súpera, ale podobne ako Owen Tippett neuspel vďaka veľmi dobrej obrannej činnosti švajčiarskych hráčov.
     
    07:12
    Opäť hráme vo vysokom tempe. Ramon Tanner mieril nad kanadskú bránu, no prakticky založil brejk súpera. Ten zakončoval Ty Smith, ale mieril len do hrude švajčiarskeho brankára Akira Schmida.
     
    08:45
    Vo Vancouveri nasleduje prvá reklamná prestávka, po ofsajde švajčiarskeho tímu. Ten zatiaľ prehráva s favoritom najtesnejším rozdielom a bojuje s vysokým tempom, ktorý Kanaďania nastolili.
     
    09:17
    Švajčiari sa síce vyhli zakázanému uvoľneniu, ale následne bojovali len v rohoch klziska. Brankár Ian Scott zatiaľ nemusel riešiť prakticky žiadnu nebezpečnú situáciu vo svojom okolí.
     
    09:49
    Na druhej strane sa nepresadili ani Kanaďania, ktorí odišli striedať, a tak boli v malom počte zastúpení v útočnom pásme súpera. Prvá tretina sa nám pomaly prehupne do svojej druhej časti.
     
    10:31
    Nesledujeme príliš vydarený úsek hry. Aj v kanadskej hre kombinácia trošku pokrivkáva, no Švajčiari celkom dobre bránia. Na ľad prichádza druhá formácia hostí s centrom Jaretom Andersonom-Dolanom.
     
    11:27
    Maxime Comtois najskôr veľmi dobre dohral súboj pri mantineli. O niekoľko sekúnd neskôr strieľal z pravej strany po prihrávke Nicka Suzikiho, ale jeho zakončenie smerovalo nad bránu Akira Schmida.
     
    12:09
    Nick Suziki je v úvode zápasu veľmi aktívny. Teraz sa ocitol v súboji jedného proti jednému, švajčiarskeho obrancu oklamal kľučkou do bekhendu, ale jeho zakončenie nebolo presné.
     
    12:43
    Kanaďania kombinovali v útočnom pásme, ale tento raz Akira Schmid zasahovať nemusel. Švajčiari držia krok s kolískou hokeja a neboja sa ani hry do tela.
     
    13:54
    Pred chvíľou sme boli svedkami strely MacKenzieho Entwistleho z ľavého kruhu na vhadzovanie. Trinásty kanadský útočník strieľal z ľavého kruhu, ale Akira Schmid včas spojil svoje betóny.
     
    14:35
    Na ľadovej ploche sa trošku zaiskrilo, ale hlavní rozhodca zatiaľ nevylučujú. Môžeme si pripomenúť, že dnešný duel rozhoduje spoločne s Andrewom Bruggemanom aj slovenský rozhodca Peter Stano.
     
    14:51
    Tesne pred reklamnou prestávkou musel zasahovať aj Ian Scott. Jeden zo švajčiarskych hráčov prenikol do útočného pásma po pravej strane, vystrelil, ale našiel len pripraveného gólmana Kanady.
     
    15:36
    Alexis Lafreniere nemohol pokračovať v kombinácii s Jaretom Andersonom-Dolanom. Rozhodcovia odpískali prihrávku rukou, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme, bližšie k švajčiarskej svätyni.
     
    16:16
    Ian Scott si teraz trošku zavaril chybou rozohrávkou. Následne musel zasahovať po strele Davida Aebischera od modrej čiary a zároveň mal šťastie, že sa k dorážke nedostal číhajúci Nicolas Müller.
     
    17:47
    Sven Leuenberger zaviedol puk do útočného pásma, chvíľku to vyzeralo na prečíslenie švajčiarskeho tímu, ale napokon sa akcia skončila len zblokovanou strelou spomínaného hráča.
     
    18:25
    Švajčiari držia puk za vlastnou bránou a čakajú na čerstvú formáciu. Prvá tretina sa nám pomaly končí a vyzerá to tak, že Kanaďania pôjdu do šatní s tesným náskokom.
     
    19:08
    Na začiatku poslednej minúty prvej tretiny si Helvéti zahrajú presilovú hru. Po súboji s Yannickom Brüschweilerom pri mantineli dostáva menší trest za hrubosť Jaret Anderson-Dolan.
     
    19:46
    V samotnom závere prvej tretiny sa ešte Švajčiari snažili o vyrovnanie. Od modrej čiary prudko strieľal Sandro Schmid, ale Ian Scott bol pripravený a puk na ceste do siete vyrazil betónmi.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Hokejisti Kanady vyhrávajú po prvej tretine nad Švajčiarskom najtesnejším rozdielom 1:0. Už po 36 sekundách sa strelecky presadil Cody Glass, ktorý ťažil z nevydarenej rozohrávky švajčiarskych hokejistov. V ďalšom priebehu sa hralo vo vysokom tempe, no bez väčších šancí na jednej či druhej strane. Dokopy sme videli len jedenásť striel na bránu (4-7). Druhá tretina sa začne približne o 2:55 hod.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:27
    Hokejisti Švajčiarska v úvode druhej tretiny pokračujú vo svojej presilovej hre. Po tom, čo hostia nevyhodili puk sa dostal k strele Nicolas Müller, ale z dobrej pozície trafil len zadný mantinel.
     
    20:46
    Švajčiarsko dalo gól!
    A máme vyrovnané. Hokejisti z krajiny helvétskeho kríža využili presilovú hru. Nicolas Müller podržal puk za bránou, presným pasom našiel medzi kruhmi PHILIPPA KURASHEVA a ten prudkou strelou skóroval. Asistencie: Nicolas Müller a Nando Eggenberger.
    20:46 Philipp Kurashev (SUI) - 1:1
     
    21:20
    Strela jedného z kanadských hráčov bola zblokovaná na ochrannú sieť. Vhadzovať sa tak bude po pravej ruke brankára Akira Schmida, ktorého zatiaľ prekonal len center prvého útoku Cody Glass.
     
    22:33
    Ďalšia zrazená strela končí na ochrannej sieti. Medzitým nám réžia ponúkla informáciu, že Kanada vyhrala nad Švajčiarskom na MSJ všetkých 22 zápasov. Žeby sa dnes rodila jej prvá prehra?
     
    23:06
    Kanadský brankár musel zasahovať po strele Yannicka Brüschweilera, ktorý pálil z ľavého kruhu na vhadzovanie. Následne zakladajú útočnú akciu hokejisti s javorovým listom na hrudi.
     
    23:31
    Na druhej strane sa musel mať na pozore aj brankár Akira Schmid. Po ľavej strane vnikol do útočného pásma Nick Suziki a nebezpečne mieril pod hornú žrď. Kanade ale vedenie neprinavrátil.
     
    24:52
    Obrovská šanca na strane Švajčiarov. Po dobrej práci zrejme Sandra Schmida sa odrazil puk pred kanadskú bránu – priamo na hokejku Yannicka Brüschweilera. Ten pálil sám z výbornej pozície, ale Ian Scott sa zaskvel zákrokom lapačkou.
     
    25:28
    Na druhej strane pálil z priestoru pravého kruhu Nick Suzuki po prihrávke Jareta Andersona-Dolana. Akira Schmid ale dobre vyčíhal jeho strelu, zakryl spodnú časť brány a nedovolil Kanade dostať sa do vedenia.
     
    25:55
    Kanada dala gól!
    Favorit zápasu strháva vedenie na svoju stranu. Shane Bowers získal puk pri pravom mantineli a následne sa presunul za bránu Švajčiarska. Šikovným pasom našiel MACKENZIEHO ENTWISTLA a ten pohotovou strelou skóroval. Asistencia: Shane Bowers.
    25:55 MacKenzie Entwistle (CAN) - 1:2
     
    26:34
    Po reklamnej prestávke pokračujeme v dnešnom zápase, ktorému zatiaľ prakticky nič nechýba. Vidíme výborné útočné akcie na oboch stranách a napriek inkasovanému gólu sú Švajčiari stále v hre.
     
    27:13
    Kanadský obranca Evan Bouchard opäť ukázal svoju silu v rukách. Poriadne sa oprel do puku, strieľal od modrej čiary, ale bolestivo zasiahol len jedného z hráčov v červenom drese.
     
    28:31
    Akira Schmid si pripísal na konto dva dobré zákroky. Najskôr zlikvidoval strelu Alexisa Lafreniera z tesnej blízkosti a následne si poradil aj so šikovným tečom kapitána Maxima Comtoisa.
     
    28:31
    Po predošlej situácii sa bude vylučovať na oboch stranách. Maxime Comtois aj Davyd Barandun dostávajú menší trest za hrubosť. Na ľadovej ploche je viac priestoru, keďže hráme štyria proti štyrom.
     
    29:05
    Morgan Frost poľahky prešiel do útočného pásma po ľavej strane. Vystrelil švihom na švajčiarskeho brankára, ale zatiaľ nenadviazal na hetrik z úvodného zápasu proti dánskym rovesníkom.
     
    30:12
    Chybička kanadského tímu pri rozohrávke. Pramení z toho zakázané uvoľnenie, a tak sa hra presťahuje pred brankára Iana Scotta. Ten mužstvo podržal pri šanci Yannicka Brüschweilera.
     
    31:00
    Sven Leuenberger sa trošku so šťastím dostal k puku a vystrelil z ľavého kruhu na vhadzovanie. Jeho zakončenie bolo síce pohotové, ale puk mieril nad bránu kanadského gólmana Ian Scotta.
     
    32:08
    Kanada dala gól!
    Favorit zápasu vedie už dvojgólovým rozdielom. Trošku prekvapujúcim strelcom je kanadský obranca NOAH DOBSON. Najskôr zastavil brejk súpera, potom prenikol po pravej strane až pred Akira Schmida, ktorého prekonal strelou medzi betóny. Asistencia: Barrett Hayton.
    32:08 Noah Dobson (CAN) - 1:3
     
    32:39
    Na ľadovej ploche zostal ležať Morgan Frost, a tak musela byť hra prerušená. Teraz si trošku oddýchneme, pretože v Rogers Arene nasleduje druhá reklamná prestávka v rámci prostrednej časti hry.
     
    33:29
    Kanaďania chybovali v rozohrávke. Markus Phillips sa následne hodil do strely súpera, no zároveň poslal k zemi Philippa Kurasheva. Dostáva tak menší trest za podrazenie.
     
    34:05
    Švajčiari majú sebou už viac než 30 sekúnd zo svojej presilovej hry. Zatiaľ im Kanaďania prakticky nič nedovolili a už niekoľkokrát poslali puk až bránu Akira Schmida.
     
    35:17
    Švajčiari dlho kombinovali v útočnom pásme, no málo strieľali. Aktívny bol snáď len Philipp Kurashev, ktorý najskôr trafil brániaceho hráča a následne vyprášil pravý betón brankára Iana Scotta.
     
    35:41
    Presilová hra domáceho tímu sa skončila bez strelenia kontaktného gólu. Markus Phillips skočil späť na hraciu plochu, a tak pokračuje v rovnovážnom počte hráčov na ľadovej ploche.
     
    36:16
    Ďalšia reklamná prestávka. Po nej sa bude vhadzovať po pravej ruke švajčiarskeho brankára. Kanada momentálne kontroluje priebeh stretnutia a smeruje za druhou výhrou na turnaji.
     
    37:43
    Presilovú hru si v dnešnom zápase zahrajú aj kanadskí hokejisti. Na trestnú lavicu už smeruje Gianluca Burger, ktorý dostáva menší trest za nedovolené bránenie Evana Boucharda.
     
    38:16
    Po rýchlej výmene puku strieľal z ľavého kruhu Owen Tippett. Brankár Akira Schmid sa však stihol presunúť a puk vyrazil. Každopádne, kanadskí hokejisti pokračujú vo svojej aktivite.
     
    38:39
    Spomínaná dvojica si teraz dala repete. Owen Tippett znovu strieľal z prvej, Akira Schmid sa musel znovu presunúť na pravú stranu, ale podobne ako pred pár sekundami zabránil inkasovanému gólu.
     
    39:19
    Švajčiarska obranná štvorica toho mala plné zuby, čo bolo vidno na ich tvárach. Spod tlaku súpera ich vyslobodil až Akira Schmid, ktorý dokázal zneškodniť prudkú strelu Evana Boucharda od modrej čiary.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Hokejisti Švajčiarska vstúpili do druhej tretine vo veľkom štýle. Philipp Kurashev využil presilovú hru, a tak sa začínalo prakticky odznovu. Kanaďania sa však rýchlo schopili, zvýšili obrátky a dvoma gólmi sa dostali do opätovného vedenia. Najskôr po prihrávke spoza brány skóroval MacKenzie Entwistle a následne sa individuálnou akciou zaskvel obranca Noah Dobson. Tretie dejstvo sa začne približne o 3:50 hod.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:25
    Hra musela byť prerušená, pretože puk skončil mimo hracej plochy. Tesne predtým sme videli aj zákrok Iana Scotta, ktorý betónom vyrazil strelecký pokus švajčiarskeho útočníka páliaceho z otočky.
     
    40:40
    Švajčiari dostávajú šancu na strelenie kontaktného gólu. Shane Bowers sa snažil vyhodiť puk z obranného pásma, no urobil to tak nešťastne, že dostáva dve minúty za zdržovanie hry.
     
    41:18
    Philipp Kurashev strieľal z pravého kruhu na vhadzovanie, ale jeho pokus bol zblokovaný. Následne sa Kanaďania dokázali oslobodiť a vyhodili puk cez všetky čiary až za Akira Schmida.
     
    41:42
    Švajčiari sa s problémami vrátili do útočného pásma, ale veľmi rýchlo oň prišli. Kolíska hokeja sa bráni bez najmenších problémov, Ian Scott dokonca ešte nemusel ani zasahovať.
     
    42:56
    Už za rovnovážneho počtu hráčov na ľade sa Kanada snažila využiť chybu v rozohrávke súpera. Cody Glass časoval prihrávku na Maxima Comtoisa, ale ten nedokázal dôraznejšie zakončiť.
     
    43:33
    Kanaďania trávili čas v útočnom pásme, ale nevedeli sa dostať do zakončenia. Švajčiari ich tentokrát veľmi dobre odtláčali mimo nebezpečných priestorov.
     
    43:56
    Presilovku si zahrajú aj hokejisti v bielych dresoch. Opäť sa o to postaral Evan Bouchard, ktorého tentokrát hákoval Valentin Nussbaumer.
     
    44:19
    Kanada už po niekoľkých sekundách mohla využiť početnú prevahu. Na prihrávku Codyho Glassa z pravého kruhu reagoval Barrett Hayton, ale z tesnej blízkosti a tiesnený obrancom tečoval puk tesne vedľa brány.
     
    44:46
    Od modrej čiary už tradične prudko strieľal Evan Bouchard. Jeho pokus Akira Schmid iba vyrazil pred seba a následne mal šťastie, že Jack Studnicka netrafil priestor jeho bránky.
     
    45:32
    Nick Suzuki sa predviedol peknou individuálnou akciou. Gianluca Burger ho podľa názoru hlavných rozhodcov fauloval, no v týchto chvíľach je hráčom usporiadateľskej krajiny poskytnutá výhoda.
     
    46:02
    Kanada si zahrá ďalšiu presilovú hru, ktorá už bola avizovaná v predošlom príspevku. Gianluca Burger dostáva menší trest za sekanie, presilovka sa odohrá po reklamnej prestávke.
     
    46:38
    Veľmi dobre sa zatiaľ bránia hokejisti Švajčiarska. Domáci hokejisti sa ešte nedokázali poriadne usadiť v útočnom pásme a ďalšiu akciu musia začínať z hĺbky svojho obranného pásma.
     
    47:03
    Môžete si tipnúť, ktorý kanadský obranca prudko vystrelil od modrej čiary. Správne, bol to znovu Evan Bouchard, ktorý má v rukách poriadny dynamit. Tentokrát však mieril len do lapačky Akira Schmida.
     
    47:35
    Kanaďania dlho kombinovali v útočnom pásme, no nielenže sa nedostali k strele, ale následne sa nepresnou prihrávkou pripravili o útočné pásmo.
     
    48:15
    Švajčiari sa dopustili zakázaného uvoľnenia. Keďže na ľade boli pomerne dlhú dobu, tréner Christian Wohlwend sa rozhodol využiť svoje právo a zobrať oddychový čas.
     
    48:46
    Švajčiari náročnú situáciu zvládli a teraz budú môcť oni zaútočiť. Vhadzovať sa totiž bude pred Ianom Scottom, keďže sa aj Kanaďania previnili voči pravidlám zakázaným uvoľnením.
     
    49:29
    Takmer sme boli svedkami kontaktného gólu. Kanaďania nevyhodili puk z obranného pásma, prihrávku medzi kruhy dostal Nicolas Müller a opečiatkoval hornú žrď súperovej brány.
     
    49:46
    Nepríjemný moment v Rogers Arene. Švajčiarsky obranca Davyd Barandun bol tvrdým spôsobom narazený na mantinel a za pomoci lekárov odchádza do šatne. Maxime Comtois nedostáva ani menší trest.
     
    50:18
    Zápas sa nám prehupol do záverečnej desaťminútovky. Kanaďania mohli ísť do brejku troch proti dvom, ale Barrett Hayton pokazil prihrávku na Evana Boucharda, ktorý podporil kanadský útok.
     
    50:46
    Akira Schmid sa musel mať znovu na pozore. Shane Bowers využil svoju rýchlosť, prenikol do útočného pásma po ľavej strane, ale jeho zakončenie smerovalo len do švajčiarskeho brankára.
     
    51:46
    Švajčiari sa pripravujú o šancu na bodový zisk svojou nedisciplinovanosťou. Už tretím vylúčeným hráčom v tretej tretine je Nico Gross, ktorý dostáva menší trest za hákovanie.
     
    52:12
    Kanade zatiaľ presilová hra vôbec nevychádza. Helvéti dvakrát poslali puk von zo svojho obranného pásma a Akira Schmid zatiaľ zasahovať nemusel.
     
    53:00
    Nevýrazný výkon Kanady v rámci tejto presilovky pokračuje ďalej. Je veľkým prekvapením, že sa prakticky ešte nedokázaa usadiť v útočnej tretine.
     
    53:51
    Už pri rovnovážnom počte hráčov na ľade strieľal z ľavého kruhu Owen Tippett. Jeho pokus smeroval do horných poschodí brány, ale Akira Schmid si znovu poradil. Do konca zostáva ešte šesť minút.
     
    54:16
    Mohlo byť rozhodnuté. Šikovný útočník Owen Tippett sa opäť dostal k strele, tentokrát z pravého kruhu na vhadzovanie. Jeho strela švihom bola veľmi dobrá, no skončila na pravej žrdi švajčiarskej svätyne.
     
    55:28
    Švajčiarom sa kráti čas na strelenie dvoch gólov. V tretej tretine sa príliš nedostali do hry, keďže boli niekoľkokrát vylúčení. Za zmienku stojí spomenúť len žrď Nicolasa Müllera.
     
    55:59
    Ďalšia dobrá šanca na rozhodnutie. Kanaďania sa dostali do brejku dvoch proti jednému. Zodpovednosť na svoje plecia zobral Cody Glass, ale jeho strela skončila iba v lapačke švajčiarskeho gólmana.
     
    56:34
    Akira Schmid kryje nahodený puk od modrej čiary a prerušuje hru. Hrá sa však ďaleko od Iana Scotta a zrejme sa usporiadateľská krajina dočká druhého víťazstva na tomto turnaji.
     
    57:34
    Švajčiarsko dostáva ešte poslednú šancu. Nick Suzuki netakticky fauloval v útočnom pásme a dostáva menší trest za podrazenie. Švajčiarsky tréner odvoláva brankára a posiela na ľad šiesteho korčuliara.
     
    58:11
    Švajčiarsko dalo gól!
    Bude to ešte dráma. Švajčiarom vyšiel risk pri hre bez brankára a 109 sekúnd pred záverečnou sirénou skóruje strelou z pravého kruhu opäť PHILIPP KURASHEV. Asistencie: Nicolas Müller a Nando Eggenberger.
     
    58:26
    Tak toto je veľký zásah do švajčiarskych plánov. Nando Eggenberger putuje na trestnú lavicu po faule na Maxima Comtoisa. Hráčom v červených dresoch sa to nepáči, no dve minúty za krosček sú realitou.
     
    58:55
    Švajčiari sú znovu v hre. Marco Lehmann si to namieril medzi dvoch hráčov súpera a vybojoval faul. Dve minúty za podrazenie dostáva Cody Glass a krajina helvétskeho kríža hrá znovu bez brankára.
     
    59:22
    Švajčiari sa snažia zakončovať zo všetkých pozícii. Ian Scott vyrazil niekoľko striel, ale nikto v červenom drese sa k dorážke nedostal. Napriek tomu zostávajú domáci v útočnom pásme.
     
    59:46
    Rozhodcovia prerušujú hru, hoci nevedno prečo. Zrejme sa tak stalo ešte pred zakončením Philippa Kurasheva, ktorý sa natlačil pred bránu. Štrnásť sekúnd pred koncom sa vhadzuje pred Scottom.
     
    Koniec zápasu.
     
    Hokejisti Kanady vyhrávajú na juniorskom šampionáte aj svoje druhé stretnutie. Po demolácii Dánska sa dnes nadreli podstatne viac a Švajčiarsko zdolali tesne 3:2. Dianie v tretej tretine po väčšinu času kontrolovali, no v závere sa museli brániť tlaku súpera. Philipp Kurashev skóroval dvakrát, ale na body to nestačilo. Autorom rozhodujúceho gólu je tak obranca Noah Dobson. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (04:31:18)

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 21. Kurashev (Müller, Eggenberger), 59. Kurashev (Müller, Eggenberger) – 1. Glass (Suzuki, Comtois), 26. Entwistle (Bowers), 33. Dobson (Hayton)


    Švajčiarsko: Schmid (Hollenstein) – Le Coultre, Aebischer, Berni, Barandun, Moser, Gross (A), Burger – Nussbaumer, Kurashev (A), Müller – Gerber, Schmid, Brüschweiler – Eggenberger (C), Sigrist, Verboon – Lehmann, Tanner, Leuenberger.
    Kanada: Scott (DiPietro) – Phillips, Bouchard, Brook, Mitchell (A), Smith, Dobson, McIsaac – Comtois (C), Glass, Tippett – Lafreniere, Anderson-Dolan (A), Suzuki – Frost, Hayton, Leason – Veleno, Bowers, Studnicka – Entwistle.

    Rozhodca: Andrew Bruggeman (USA), Peter Stano (SVK) – Dmitri Golyak (BLR), Emil Yletyinen (SWE)

    Diváci: 17 102