Lipt. Mikuláš – Trenčín 3:1 (kon.) | Poprad – Nitra 1:6 (kon.) | B. Bystrica – Budapešť 7:2 (kon.)
Detva – Zvolen 6:5 (po pr.) | Nové Zámky – Žilina 6:0 (kon.) | Miškovec – Košice 5:4 (kon.)
koniec po predl.
HK DOXXbet Detva
6:5 (2:2, 2:1, 1:2 - 1:0)
HKM Zvolen
Piatok 28.12.2018, 18:00 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • 36. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov hokeja pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá HC 07 Detva a HKM Zvolen. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 18:00.

    Aj po skončení vianočných sviatkov pokračuje slovenská hokejová Tipsport Liga. Na programe je 38. kolo a v Detve sa môžu diváci tešiť na derby stretnutie. Ideálna forma nepanuje ani na jednej strane a tak je šanca napraviť si chuť práve v derby stretnutí, ktoré nemáva favorita a môžme sa tak určite tešiť na zaujímavé stretnutie.

    HC 07 Detva:
    Domáci hokejisti pendlujú na hrane postupu do osemfinále. Momentálne majú na svojom konte 40 bodov a nachádzajú sa tak na 10. mieste. Pred jedenástym MAC má Detva náskok len jeden bod a tak potrebuje zbierať body v každom zápase. Detva strieda lepšie zápasy s horšími, naposledy po veľkom boji podľahla na ľade prvých Košíc 2:0.

    HKM Zvolen:
    Hostia boli dlho na špici tabuľky, ale horšia forma ich momentálne odsunula na 5. miesto. Zvolen má na svojom konte 69 bodov a od tretej pozície ho delia len tri body. Zvolenčania ťahali šnúru štyroch prehier v rade, ale zlomili ju v poslednom zápase, keď doma zdolali Košice 2:1.

    Ako už bolo spomenuté, jedná sa o derby stretnutie a to nezvykne mať favorita. Aj keď postavenie v tabuľke favorizuje do tejto úlohy Zvolen, určite sa máme na čo tešiť, šance sú vyrovnané na oboch stranách. Sledujte náš online prenos!
     
    Úvodné zostavy:

    HC 07 Detva: Zalivin (Petrík) – Mar. Chovan, Betker, Sládok, Hraško, F. Fekiač, Gachulinec, Šimon, Jendroľ – Ščurko, Murček, Puliš – Král, V. Fekiač, Žilka – Mat. Chovan, Gašpar, Hodgson – M. Surový, Valent, Tibenský

    HKM Zvolen: Skapski (Tomek) – Vandane, Fraser, Drgoň, Roman, Růžička, Zeleňák, Ulrych, Pufahl – Šišovšký, Špirko, Handlovský – Zuzin, Kytnár, Mi. Chovan – Mitchell, Poyhonen, Obdržálek – Petráš, Holovič, Andrisík

    Rozhodca: Martin Korba, Ondrej Kalina – Jozef Tvrdoň, Roman Výleta – Marcel Kovarik
     
    Prajem príjemný hokejový večer! Dnes pokračuje hokejová Tipsport Liga ďalšími stretnutiami a v Detve sa diváci môžu tešiť na derby stretnutie proti Zvolenu, očakáva sa teda plný štadión a parádna atmosféra. Zvykne sa hovoriť, že derby nemá favorita, ale postavenie v tabuľke dnes favorizuje hosťujúci celok. Určite sa však môžme tešiť na veľmi zaujímavé stretnutie, ktoré z pozície rozhodcov povedú páni Martin Korba, Ondrej Kalina – Jozef Tvrdoň, Roman Výleta – Marcel Kovarik. Zatiaľ si teda podrobne naštudujte zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným buly sa znova prihlásime.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na ľadovej ploche, prvá tretina sa tak čoskoro začne. Prajem vám teda všetkým príjemný športový zážitok!
     
    Štátna hymna práve doznela a tak už nič nebráni tomu, aby bolo vhodené úvodné buly, ktoré nám odštartuje toto derby stretnutie.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Prvá tretina v Detve sa už naplno rozbehla, buly v prospech hosťujúceho Zvolena, ktorý odohrá toto stretnutie v červených dresoch, domáci majú na sebe dresy žltej farby.
     
    00:16
    Úvodný zákrok v tomto zápase si na svoje konto pripísal domáci brankár Zalivin. Zvolen ešte získava buly v útočnom pásme, od začiatku panuje na štadióne výborná atmosféra.
     
    01:31
    Tibenský prihrával na modrú čiaru Fekiačovi, ktorého pokus tesne míňa priestor hosťujúcej bránky. Detva ešte kombinuje s pukom v útočnom pásme.
     
    02:06
    Pri puku je však už Zvolen, ktorý má ale problémy s prechodom do útočného pásma. Domáci navyše vysoko napádajú súperovu rozohrávku.
     
    03:07
    Detva dala gól!

    Je tu úvodný presný zásah tohto stretnutia a dlho sme naň čakať nemuseli! Detva sa po získaní puku rýchlo presunula do útočného pásma, výbornú robotu odviedol za bránkou súpera Puliš, ktorý našiel presnou prihrávkou MICHALA MURČEKA a najproduktívnejší hráč domáceho výberu si vylepšuje úspešnou strelou svoje individuálne štatistiky – 1:0!
    Asistencia: Radovan Puliš, Peter Hraško.
     
    03:57
    Možno troška prekvapivý úvod stretnutia. Domáci sa ujímajú vedenia a na rade sú tak hostia, ktorý musia doťahovať tento náskok súpera. Majú však na to ešte veľmi veľa času.
     
    04:29
    Fanúšikovia domáceho tímu sú teda určite spokojní. Stretnutie pokračuje vo výbornej atmosfére, o ktorú sa však stará aj fanúšikovský tábor Zvolena.
     
    05:27
    Hostia sa však zatiaľ poriadne do útočného pásma nedostali. Momentálne kombinujú len v okolí svojej bránky, domáci hrajú teda úvodné minúty zápasu aktívnejšie a boli za to odmenený gólom.
     
    06:36
    Gól sme už teda videli, ale ďalšie zaujímavé situácie zatiaľ nepribúdajú. Verme, že sa to čoskoro zmení a znova uvidíme aj niečo vzrušujúce pred jednou či druhou bránkou.
     
    07:33
    Dianie na ľadovej ploche sa teraz muselo na malú chvíľu prerušiť, pretože domáci brankár Zalivin mal menšie problémy so svojou maskou. Všetko sa už vyriešilo a prvá tretina plynie ďalej.
     
    08:10
    Teraz tu bola dobrá pasáž hry Zvolena, ktorý kombinoval v útočnom pásme a trocha tak pritlačil na domáci celok. Všetko to však viedlo len k nepresným streleckým pokusom.
     
    08:22
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Gachulinec – 2 min., podrazenie).
     
    08:22
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Vandane – 2 min., filmovanie pádu).
     
    08:38
    Zvolen dal gól!

    Na ľadovej ploche prebiehala hra štyri na štyri a hostia vyrovnávajú na 1:1! Zvolen sa po buly rýchlo usadil v útočnom pásme, presnú prihrávku si prebral na svoju hokejku MICHAL CHOVAN a výbornou strelou prekonáva Zalivina.
    Asistencia: Alexander Mark Fraser, Michal Roman.
     
    09:39
    V Detve sa tak začína odznova, zápas sa čoraz viac začína stupňovať a pribúdajú tak aj zaujímavé momenty na oboch stranách.
     
    10:01
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Zeleňák – 2 min., držanie).
     
    10:26
    Veľká šanca pre domácich pri presilovke 4 na 3! Puliš našiel presnou prihrávkou pred bránkou súpera Ščurka, ale jeho pokus sa do siete nevošiel!
     
    10:37
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Puliš – 2 min., hákovanie).
     
    11:51
    Detva dala gól!

    Detva sa vracia späť do vedenia o jeden gól! Znova sa sily na ľadovej ploche vyrovnali a to viedlo k ďalšiemu presnému zásahu. Domáci sa po zisku puku rýchlo presunuli do útočného pásma, Betker našiel presnou prihrávkou pred bránkou súpera Sčurka, ktorého strela sa odrazila na úplne voľného MICHALA MURČEKA a ten dáva už svoj druhý gól v tomto zápase – 2:1!
    Asistencia: Ladislav Ščurko, Ben Betker.
     
    12:50
    Prvá polovica prvej tretiny sa teda niesla v znamení častých vylúčení. To však malo za následok nával presných zásahov a tak sledujeme zatiaľ veľmi zaujímavé stretnutie.
     
    13:29
    Zvolen tak teda musí znova doháňať náskok súpera. Podarí sa hosťom vyrovnať do konca prvej tretiny?
     
    14:05
    Na ľadovej ploche už hrajú oba tímy v plnom počte. Zaujímavé momenty vznikali pri neúplnom počte hráčov na ľadovej ploche, ale verme, že budú pribúdať aj teraz.
     
    15:12
    Pekná prihrávka smerovala na domáceho Tibenského od Romana, ale prvý menovaný nemieril presne a puk končí len na zadnom mantinely.
     
    15:40
    Ale pozor! Teraz naozaj veľa nechýbalo a domáci mohli navýšiť svoje vedenie. Detva dobre zakombinovala v útočnom pásme, Puliš nahodil puk na bránku súpera a ten sa odrazil od Fraserovej korčule a takmer prepadol až za bránkovú čiaru. Našťastie pre Zvolen sa tak nestalo.
     
    16:08
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Ščurko – 2 min., sekanie).
     
    16:18
    V závere prvej tretiny hrá Zvolen presilovku, takže ideálna šanca na vyrovnanie. Hostia sa však najprv musia poriadne usadiť v útočnom pásme.
     
    17:28
    Zvolen dal gól!

    A opäť je vyrovnané! Zvolen využíva túto presilovku a v závere prvej tretiny tak znova platí nerozhodný stav. Hostia sa úspešne usadili v útočnom pásme, na konci tejto kombinácie stál ADAM DRGOŇ a od modrej čiary čistým priestrelom dostáva puk za Zalivinov chrbát – 2:2!
    Asistencia: Milan Kytnár, Michal Chovan.
     
    18:37
    Ešte teda ostáva dohrať malinký kúsok prvej tretiny. Žeby sme sa ešte dočkali nejakej zaujímavej situácie pred jednou či druhou bránkou?
     
    19:01
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina derby stretnutia v Detve ponúkla určite zaujímavý hokej. Domáci začali veľmi aktívne a už v štvrtej minúte otvoril skóre stretnutia Murček. Prvá polovica úvodného dejstva sa niesla v znamení vylúčení a pri hre štyri na štyri vyrovnal hosťujúci Michal Chovan. Zakrátko však padol ďalší gól pri takejto hre, keď na 2:1 pre domácich upravoval znova Murček. Krátko pred koncom prvej tretiny hral Zvolen presilovku a na predbežných 2:2 vyrovnal Drgoň. Všetko je tak ešte otvorené a snáď uvidíme zaujímavé momenty aj v druhej tretine, ktorá sa začne približne o 18:49.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, druhá tretina sa tak čoskoro začne!
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Druhá tretina derby stretnutia v Detve pokračuje ďalej, buly v prospech domácich hokejistov.
     
    20:28
    Zvolen si však rýchlo vybojoval puk na svoje hokejky a ihneď sa presúva do útočného pásma. Detva sa tak teraz musí brániť.
     
    20:47
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Murček – 2 min., sekanie).
     
    21:10
    Hneď v úvode druhej tretiny hrajú hosťujúci hokejisti presilovku. Detva tak bude musieť pobudnúť vo svojom obrannom pásme, Zvolen už začína nebezpečne kombinovať s pukom.
     
    21:47
    Polovica z tejto presilovky je už preč, zatiaľ sa hostia nedostali k strele na bránku. Dlho sa však držia v útočnom pásme, ale musia častejšie strieľať.
     
    22:07
    Konštrukcia bránky teraz zachránila domáci celok. Mitchell si prebral presnú prihrávku na svoju hokejku a jeho strela končí na brve Zalivinovej bránky!
     
    22:47
    Domáci v plnom počte.
     
    23:10
    Ščurko vyrazil aj s pukom do útočného pásma a len tak propagačne nahodil puk na bránku Zvolena. Skapski túto situáciu trocha podcenil a veľa nechýbalo, aby sa puk dostal až za jeho chrbát.
     
    24:18
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Obdržálek – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    24:38
    Prvú presilovku v druhej tretine hrajú už aj domáci hokejisti, ale zatiaľ majú veľké problémy s prechodom do útočného pásma.
     
    25:10
    Teraz sa im to však podarilo a Ščurko vyslal nebezpečnú strelu na zvolenskú bránku! Skapski svojou lapačkou vytesnil puk do bezpečia.
     
    26:10
    V závere domácej presilovky sa dostal k puku Murček a skúsil sa s ním otočiť okolo bránky a následne ho zasunúť do siete, čo sa mu však nepodarilo!
     
    26:18
    Hostia v plnom počte.
     
    27:37
    Detva pokračuje aj po skončí presilovky vo svojej aktivite. Hostia sa teda stále musia brániť, nedarí sa im ani vyrážať do rýchlych protiútokov.
     
    28:29
    Zvolen pri puku a snaží sa teraz upokojiť dianie na ľadovej ploche. Domáci okamžite vysoko napádajú rozohrávku svojho súpera a snažia sa znova pokračovať vo svojej aktivite.
     
    29:17
    Domáci sa po krátkej dobe opäť presunuli do útočného pásma a v zaujímavej pozícii sa ocitol Ščurko. Nepodarilo sa mu však dostať puk do siete, Detva ešte získava buly v útočnom pásme.
     
    29:28
    Detva dala gól!

    Detva sa znova dostáva do vedenia! Domáci hokejisti sa po získaní puku usadili v útočnom pásme a ich aktívna hra im znova prináša tesné vedenie o jeden gól. Tento gól je však z kategórie šťastných, pretože Gachulincova strela skončila na tele Žilku, od neho sa puk odrazil na hokejku HAYDENA HODGSONA a ten prekonáva Skapskiho – 3:2!
    Asistencia: Daniel Gaculinec, Viktor Fekiač.
     
    29:28
    Zaujímavá situácia, po inkasovanom góle odchádza zo zvolenskej bránky Skapski, ktorého nahradí medzi troma žrďami Tomek.
     
    29:58
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Ma. Chovan – 2 min., sekanie).
     
    29:58
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Obdržálek – 2 min., podrazenie).
     
    30:28
    Domáci mohli ísť do vedenia o dva góly! Na ľadovej ploche momentálne prebieha hra štyri na štyri a Tomeka od inkasovaného gólu zachránila ľavá tyčka!
     
    31:22
    Prehupli sme sa už do druhej polovici prostrednej časti zápasu, domáci hokejisti vyhrávajú nad Zvolenom 3:2. To je určite menšie prekvapenie, ale ako sa hovorí, derby nemá favorita.
     
    31:58
    Oba tímy hrajú v plnom počte!
     
    32:26
    Môžme aj konštatovať, že druhá tretina patrí práve Detve. Uvidíme, či sa hostia ešte dokážu vrátiť späť do zápasu, majú na to zvyšok druhej tretiny a ešte aj celú tretiu tretinu.
     
    32:49
    Detva dala gól!

    Detva vyhráva o dva góly! Domáci dnes predvádzajú výbornú robotu v útočnom pásme, na konci tejto úspešnej kombinácie stál PETER HRAŠKO, ktorý krásnou strelou od modrej zvyšuje na 4:2!
    Asistencia: Jakub Žilka, Viktor Fekiač.
     
    33:00
    Zvolen sa tak dostáva do nepríjemnej situácie, musí streliť minimálne dva góly, ak chce dnes odniesť nejaký ten bod z Detvy. Času je však na to stále dostatok.
     
    33:17
    Zvolen dal gól!

    Hostia rýchlo odpovedajú na gól súpera a sú tak opäť späť v hre! Tento gól bol však z kategórie veľmi šťastných, pretože domáci vyvážali puk zo svojho pásma, ale napokon ho zbytočne stratili. Michal Chovan ho po získaní na svoju hokejku nahodil na domácu bránku a PETER ZUZIN ho následne tečoval do siete – 4:3!
    Asistencia: Michal Chovan.
     
    34:16
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Petráš – 2 min., napadnutie).
     
    34:26
    Je tu presilovka pre Detvu. Domáci tak majú šancu znova navýšiť svoje vedenie, útok však zakladajú až spoza svojej bránky.
     
    35:16
    Táto presilovka však domácim vôbec nevychádza, nevedia sa usadiť v útočnom pásme. Zvolen sa teda bráni úspešne a znova dostáva puk do bezpečia.
     
    36:10
    Detve sa čoskoro skončí táto početná výhoda a už je jasné, že ju nedokáže využiť. Veľmi zle zahraná presilovka zo strany domáceho celku.
     
    36:16
    Hostia v plnom počte.
     
    37:29
    Pomaly sa blíži záver druhej tretiny, Detva vyhráva v derby proti Zvolenu 4:3! Hostia sa ešte určite budú snažiť vyrovnať do konca druhej dvadsať minútovky, ale majú to veľmi náročné.
     
    38:16
    K puku sa dostal Obdržálek a vyskúšal to strelou na bránku domácich, ale trafil len pravý betón brankára Zalivina. Detva následne vyváža puk do bezpečia.
     
    38:31
    Obrovská šanca pre domácich! Ščurko parádne zaviezol puk do útočného pásma, presnou prihrávkou našiel pred bránkou nepokrytého Murčeka, ale jeho strelu chytá brankár Tomek a tak si domáci hokejista na hattrick bude musieť počkať!
     
    39:01
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Aj druhá tretina tohto derby stretnutia priniesla presné zásahy na oboch stranách. Góly však začali padať až v jej druhej časti, keď najprv so šťastím skóroval Hodgson a krátko na to presne od modrej namieril Hraško a Detva vyhrávala 4:2. Vedenie domácich o dva góly však dlho netrvalo, Zuzin úspešným tečom znížil na predbežných 4:3 a o všetkom sa tak bude rozhodovať v tretej tretine, ktorá sa začne približne o 19:49.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, posledná tretia tretina sa tak čoskoro začne!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Posledná tretia tretina sa už naplno rozbehla, buly v prospech Zvolena, ktorý musí doťahovať jednogólový náskok domáceho tímu.
     
    40:46
    Preto sa aj hostia okamžite presunuli do útočného pásma, ale nepodarilo sa im zatiaľ nič zaujímavého vymyslieť. Detva sa však úvode tretej tretine musí brániť.
     
    41:20
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Hraško – 2 min., hrubosť).
     
    41:31
    Zvolen získava ihneď v úvode tretej tretiny presilovku a určite sa tak pokúsi dosiahnuť vyrovnávajúci gól. Hostia sa už s pukom usadili v útočnom pásme.
     
    42:20
    Polovica tejto početnej výhody Zvolena však nič zaujímavého nepriniesla, domáci sa úspešne bránia a tak si aj držia tesné vedenie o jeden gól.
     
    42:56
    Až teraz sa Špirko dokázal natlačiť pred domácu bránku, ale k presnej strele to neviedlo. Detva následne vyhadzuje puk do bezpečia.
     
    43:20
    Domáci v plnom počte.
     
    44:39
    Úvodné minúty tretej tretiny patrili Zvolenu, čomu prispela aj presilovka. Zatiaľ sa však nič zaujímavého neudialo, čo domácim určite neprekáža.
     
    45:41
    Po vyhratom buly sa k puku dostal Handlovský a bez prípravy strieľal na bránku domácich, Zalivin si pripisuje úspešný zákrok a drží tak tesné vedenie domácich.
     
    45:51
    Samuel Petráš predviedol výborné zrýchlenie a dostal sa až pred bránku domácich, ani jemu sa však nepodarilo Zalivina prekonať. Hra je prerušená, bude sa vhadzovať v obrannom pásme Detvy.
     
    46:12
    Zakrátko sa vhadzovalo aj v obrannom pásme Zvolena. Domácim sa podarilo nahrať cenné sekundy mimo svojej bránky, teraz sa však sťahuje naspäť do svojho pásma.
     
    46:22
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Fraser – 2 min., držanie).
     
    46:41
    Domáci sa radujú z gólu! Pri presilovke sa ihneď usadili v útočnom pásme, Matúš Chovan strieľal od modrej a jeho pokus tečoval do bránky Zvolena Žilka. Bude sa však telefonovať, či gól nebol dosiahnutý vysokou hokejkou.
     
    46:41
    Detva dala gól!

    Tak gól Detvy napokon platí! Zatiaľ je ako strelec tohto gólu uvedený MATÚŠ CHOVAN, takže sa zrejme jednalo o čistý priestrel. Pre domácich je však podstatné, že znova vyhrávajú o dva góly – 5:3!
    Bez asistencie.
     
    47:03
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (F. Fekiač – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    47:13
    A je tu aj presilovka pre hostí, ktorí sa tak môžu znova dotiahnuť na jeden gól. Už sa Zvolen usadil aj s pukom v útočnom pásme.
     
    47:51
    V oslabení sa na bránku hostí rútil Žilka, ale Tomek išiel vysoko zo svojej bránky a spoločne so spoluhráčom Drgoňom zabránili šiestemu domácemu gólu!
     
    48:41
    Zvolen usadený v útočnom pásme a vyvíja veľký tlak na Detvu. Domáci sa však bránia úspešne a držia si tak svoje vedenie o dva góly.
     
    49:03
    Domáci v plnom počte.
     
    50:10
    Prehupli sme sa do druhej polovici poslednej tretiny, Detva vyhráva v derby nad Zvolenom 5:3 a je na najlepšej ceste získať tri body. Bude však musieť o nej ešte tvrdo bojovať.
     
    50:20
    Tak to je nepríjemný moment. Michal Chovan schytal do nohy poriadne tvrdú strelu v podaní Viktora Fekiača a hosťujúci hráč sa ihneď zložil na ľad.
     
    50:20
    Po Michala Chovana museli prísť až nosítka, hosťujúceho hokejistu to musí poriadne bolieť. Za obrovského potlesku z tribún opúšťa hraciu plochu a toto stretnutie sa tak pre neho končí.
     
    50:33
    Zvolen dal gól!

    Hostia opäť znižujú na rozdiel jedného gólu! Zvolen sa po získaní puku okamžite presunul do útočného pásma, Drgoň vyslal spoza bránky prihrávku na PETRA OBDRŽÁLKA a ten nikým nekrytý prekonáva Zalivina – 5:4! Toto bolo veľké zaváhanie domácej defenzívy.
    Asistencia: Adam Drgoň.
     
    51:22
    Mitchell mohol vyrovnať! Namieril to parádne pod brvno, ale brankár domácich zabránili puku vôjsť až do siete a tak Detva stále vyhráva 5:4!
     
    52:40
    Tak to bude do konca tretej tretiny ešte poriadna dráma, proste derby ako sa patrí. Nič sa nedá dopredu predpovedať, nezaujatý divák si príde určite na svoje.
     
    53:21
    Dianie na ľadovej ploche sa trocha upokojuje, pretože pri puku je domáci celok, ktorý sa nemusí nikam ponáhľať. Pomaly sa blíži záver tretej tretiny, Zvolen bude musieť začať aj riskovať.
     
    54:31
    Hostia teraz operovali s pukom v útočnom pásme domácich, ale neviedlo to k žiadnemu zakončeniu na bránku Detvy. Zalivin sa však stále musí mať na pozore.
     
    54:51
    Detva úspešne vyváža puk do bezpečia. Zvolenu nepomáha ani vysoké napádanie, čoskoro sa dá očakávať aj hra hostí bez brankára.
     
    55:33
    Zvolen dal gól!

    Famózne stretnutie v Detve pokračuje ďalej! Gólové hody sa neskončili, Zvolen zmazal dvojgólové vedenie domácich a znova vyrovnáva stav tohto derby stretnutia, keď sa puk dostal na hokejku ADAMA DRGOŇA a ten nekrytý z mierneho uhla prekonáva Zalivina – 5:5!
    Asistencia: Petr Obdržálek.
     
    56:47
    Už to teda vyzerá, že sa dnes bude v Detve predlžovať. Ako však ukazuje toto stretnutie, stať sa ešte môže naozaj čokoľvek.
     
    57:29
    Čas do konca tretej tretiny sa začína krátiť, teraz môže každá chyba znamenať veľké problémy. Toho sú si oba tímy vedomé a radšej už nič neriskujú.
     
    58:01
    Boli ohlásené posledné dve minúty tretej tretiny!
     
    58:34
    Detva operovala v útočnom pásme, ale nedostala sa k strele na bránku. Prenesie nám záver tretej tretiny ešte niečo zaujímavé?
     
    59:21
    Zrejme už nie, ostáva dohrať posledné sekundy a vyzerá to, že si tak diváci v Detve budú môcť vychutnať predĺženie.
     
    59:40
    Oddychový čas domácich.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Parádne derby stretnutie pôjde do predĺženia! Aj tretia tretina ponúkla presné zásahy na oboch stranách, Detva už viedla o dva góly a zdalo sa, že domáci si pripíšu tri body. Zvolen sa však nevzdal a tesne pred koncom tretej tretiny vyrovnal na 5:5 a oba tímy tak získavajú po jednom bode do tabuľky a v predĺžení zabojujú o ten druhý.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:10
    Naplno sa už rozbehlo predĺženie, pri puku je domáci celok.
     
    60:36
    Detva dala gól!

    Predĺženie napokon nemalo dlhého trvania! K puku sa dostal domáci hokejista RADOVAN PULIŠ, ktorý predviedol krásnu individuálnu akciu, následne sa natlačil pred Tomeka a aj s dávkou šťastia pretlačil puk do siete!
    Bez asistencie.
     
    Koniec zápasu.
     
    Boli sme teda svedkami krásneho derby stretnutia bohatého na góly a určite sme sa tak pri sledovaní tohto zápasu nenudili. Potvrdilo sa sa staré známe, že derby nemá favorita a napokon sa z víťazstva 6:5 po predĺžení raduje Detva.

    To je už z mojej strany všetko, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (20:37:15)

    Miroslav Revaj


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK DOXXbet Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 4. Murček (Puliš, Hraško), 12. Murček (Ščurko, Betker), 30. Hodgson (Gachulinec, V. Fekiač), 33. Hraško (Žilka, V. Fekiač), 47. Ma. Chovan, 61. Puliš – 9. Mi. Chovan (Fraser, Roman), 18. Drgoň (Kytnár, Chovan), 34. Zuzin (Mi. Chovan), 51. Obdržálek (Drgoň), 56. Drgoň (Obdržálek)


    HK DOXXbet Detva: Zalivin (Petrík) – Mar. Chovan, Betker, Sládok, Hraško, F. Fekiač, Gachulinec, Šimon, Jendroľ – Ščurko, Murček, Puliš – Král, V. Fekiač, Žilka – Mat. Chovan, Gašpar, Hodgson – M. Surový, Valent, Tibenský
    HKM Zvolen: Skapski (30. Tomek) – Vandane, Fraser, Drgoň, Roman, Růžička, Zeleňák, Ulrych, Pufahl – Šišovšký, Špirko, Handlovský – Zuzin, Kytnár, Mi. Chovan – Mitchell, Poyhonen, Obdržálek – Petráš, Holovič, Andrisík

    Rozhodca: Martin Korba, Ondrej Kalina – Jozef Tvrdoň, Roman Výleta – Marcel Kovarik