Bayern – Augsburg 3:0 (kon.) | Hoffenheim – Frankfurt 1:1 (kon.) | Leverkusen – Lipsko 2:2 (kon.)
Mainz – Kolín nad Rýnom 1:0 (kon.) | Wolfsburg – Freiburg 3:1 (kon.) | Hertha – Mönchengladbach 2:4 (kon.)
koniec
Hertha BSC
2:4 (1:3)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 18.11.2017, 18:30 • Olympijský štadión v Berlíne • Nemecká Bundesliga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Záver zápasu je zbytočne nervózny. Žltú kartu uvidí aj Josip Drmić, ktorý prišiel na ihrisko len pred pár sekundami. Každopádne, na výsledku zápasu sa už zrejme nič nezmení.
     
    90+2
    Vedad Ibišević sa teraz previnil zákrokom, ktorý vyplýval z jeho čistej frustrácie. Hlavný rozhodca je rovnakého názoru, a tak Bosniakovi udeľuje kartový trest.
     
    90
    V záverečnej minúte riadneho hracieho času využíva Dieter Hecking aj svoje tretie striedanie. Na trávnik sa po dlhej prestávke zavinenej zranením dostáva Josip Drmić. Na lavičku náhradníkov smeruje Thorgan Hazard.
     
    88
    Hrdinom dnešného zápasu bude zrejme brazílsky útočník Raffael. Strelec dvoch gólov v 88. minúte opúšťa dianie na ihrisku a na záverečné minúty prenecháva miesto Vincenzovi Grifovi.
     
    82
    Druhé striedanie v podaní domáceho mužstva. Na trávnik sa dostane aj Maximilian Mittelstädt, ktorý vymení Salomona Kaloua. Ten si pripísal gólovú asistenciu a patril k aktívnejším hráčom na ihrisku.
    77. Raffael (MNC) - 2:4
     
    77
    Mönchengladbach dal gól! Hostia veľmi rýchlo odpovedajú na kontaktný gól súpera. Gólovú akciu začal Patrick Herrmann, ktorý len pred pár minútami prišiel na ihrisko. V pokutovom území našiel RAFFAELA, ten sa presadil cez Sebastiana Langkampa a druhýkrát v zápase skóroval.
     
    74
    Striedanie na strane hostí je v tejto chvíli realitou. Fabian Johnson toho v dnešnom dueli príliš veľa neukázal, a tak ho na záverečnú štvrťhodinu nahradí Patrick Herrmann.
    71. Mitchell Weiser (HER) - 2:3
     
    71
    Hertha dala gól! Domáci futbalisti sa nám postarali o dramatickosť dnešného zápasu. Marvin Plattenhardt síce neposlal do šestnástky práve najlepší center, no Salomon Kalou šikovne posunul loptu na MITCHELLA WEISERA, ktorý strelou z pravej žrdi prekonal Yanna Sommera.
     
    62
    Domáci tréner Pál Dárdai posiela na trávnik prvého čerstvého hráča. Je ním Valentino Lazaro, ktorý nahradí dnes trošku nevýrazného Alexandra Essweina.
     
    39
    Domáci futbalisti mohli znížiť náskok svojho súpera na rozdiel jedného gólu. Marvin Plattenhardt centroval z ľavej strany, v hlavičkovom súboji sa presadil Vedad Ibišević, no z tesnej blízkosti trafil len Yanna Sommera.
    28. Vedad Ibišević (HER) - 1:3
     
    28
    Hertha dala gól! Domáci futbalisti dramatizujú priebeh dnešného zápasu. Ich gólu predchádzal skvelý zákrok Yanna Sommera, ktorý zneškodnil tutovku VEDADA IBIŠEVIĆA po prihrávke Davieho Selkeho. Následne však loptu vrátil do nebezpečného priestoru Mitchell Weiser a Bosniak na druhýkrát zložil reparát.
    20. Raffael (MNC) - 0:3
     
    20
    Mönchengladbach dal gól! Gólový koncert futbalistov zo Severného Porýnia pokračuje ďalej. Hostia mali výhodu priameho kopu, no center z pravej strany bol odvrátený. Lopty sa však zmocnil Brazílčan RAFFAEL a z hranice možno 25 metrov trafil skutočne parádne – 0:3.
    14. Thorgan Hazard (MNC) - 0:2
     
    14
    Mönchengladbach dal gól! Hostia zvyšujú svoj náskok a smerujú za trojbodovým ziskom. Loptu si na biely bod postavil THORGAN HAZARD a poslal ju do stredu brány. Brankár Rune Jarstein neodhadol smer jeho strely, a tak v zápase druhýkrát inkasuje.
     
    13
    Moderná technika sa opäť ukázala domáci obranca je potrestaný dvojnásobne. Okrem toho, že sa bude kopať pokutový kop, dostáva Karim Rekik aj žltú kartu.
     
    13
    Tak pozor! Napokon je z toho pokutový kop pre Borussiu Mönchengladbach! Po porade s videorozhodcami ukazuje hlavný arbiter Bastian Dankert na biely bod, pretože rukou zahral domáci stopér Karim Rekik.
    5. Lars Stindl (MNC) - 0:1
     
    5
    Mönchengladbach dal gól! Hostia sa prekvapujúco dostávajú do vedenia. Ich prvú útočnú akciu rozvinul po ľavej strane Denis Zakaria, no tiesnený Mittchelom Weiserom nedokázal vystreliť. Lopta sa však odrazila na nohu LARSA STINDLA a ten trošku so šťastím prekonáva brankára Runeho Jarsteina.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 28. Ibišević, 71. Weiser – 5. Stindl, 14. T. Hazard (pen.), 20. Raffael, 77. Raffael

    Karty:   13. Rekik (HER), 90+2. Ibišević (HER) – 90+3. Drmić (MNC)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 4:2. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 15:12.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser, Langkamp, Rekik, Plattenhardt – Esswein (62. Lazaro), Maier, Skjelbred, Kalou (82. Mittelstädt) – Selke, Ibišević.
    Náhradníci: Kraft – Pekarík, Mittelstädt, Torunarigha, Duda, Lazaro, Lustenberger.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – T. Hazard (90. Drmić), Kramer, Zakaria, Johnson (74. Herrmann) – Stindl, Raffael (88. Grifo).
    Náhradníci: Sippel – Oxford, Jantschke, Herrmann, Cuisance, Grifo, Drmić.

    Rozhodca: Bastian Dankert – René Rohde a Markus Häcker.