Getafe – Alavés 4:1 (kon.) | Leganés – Barcelona 0:3 (kon.) | Sevilla – Vigo 2:1 (kon.)
Atlético Madrid – Real Madrid 0:0 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
0:0 (0:0)
Real Madrid
Sobota 18.11.2017, 20:45Španielska LaLiga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Madridské derby medzi Atléticom a Realom svojou kvalitou výrazne zaostalo za očakávaniami. Snáď s výnimkou záverečných pätnástich minút, kedy mali šance na rozhodnutie oba celky sme sledovali mimoriadne nezáživný futbal, v ktorom sa jeho aktéri sústredili skôr na tvrdosť v osobných súbojoch. Oba celky tak stratili ďalšie dva body na FC Barcelona, ktorá dnes zaznamenala ďalšie pohodlné víťazstvo. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám dobrú noc! (22:41:20)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Real Madrid však poslednú štandardnú situáciu na ohrozenie brány Jana Oblaka nevyužil, a tak to vyzerá, že dnešné derby sa napokon skončí bezgólovou remízou.
     
    90+1
    Dani Carvajal chcel odcentrovať z pravej strany, čo mu však svojim kvalitným sklzom znemožnil Lucas Hernández. Real bude mať k dispozícii aspoň rohový kop.
     
    90
    Napriek pomerne vysokému počtu prerušení hry sa napokon budú nadstavovať len dve minúty.
     
    90
    Kapitán domácich Diego Godín teraz inkasoval mimoriadne zbytočnú žltú kartu, keď si po svojom obrannom zákroku niečo mimoriadne temperamentne vysvetľoval s hlavným rozhodcom.
     
    89
    Cristianovi Ronaldovi v tejto sezóne nie je súdené. Hviezdny Portugalčan bo takmer sám v pokutovom území, no napokon pravačkou trafil len padajúceho Diega Godína!
     
    87
    Opakované televízne zábery nám teraz ponúkli niekoľko pomerne nenápadných faulov z oboch strán po súbojoch v pokutovom území Atlética. Hlavný rozhodca však takéto prípady posudzuje s veľkým citom.
     
    86
    Z úctyhodnej vzdialenosti napriahol Toni Kroos, Nemcov nebezpečný pokus vyrazil na rohový kop reflexívnym zákrokom gólman Jan Oblak!
     
    85
    Biely balet zatlačil domácich do hlbokej defenzívy a v záverečných minútach sa rozhodne ešte pokúsi strhnúť víťazstvo na svoju stranu.
     
    84
    Isco sa snažil odcentrovať po odrazenej lopte do pokutového územia, Atlético sa aj tomuto centru dokázalo ubrániť. Real však pokračuje vo svojom záverečnom tlaku.
     
    82
    Pred rohovým kopom Realu Madrid vznikla v pokutovom území Atlética ešte poriadna strkanica, ktorú hlavný arbiter napokon rieši žltou kartou tak pre Nacha Fernándeza, ako aj Lucasa Hernándeza.
     
    81
    Cristiano Ronaldo už niekoľkokrát vo svojej kariére dokázal skórovať aj v zápase, kedy ho nebolo na ihrisku až tak cítiť. O niečo podobné sa pokúsil aj tentokrát, jeho pokus z ostrého uhla dostal na rohový kop Juanfran.
    80. Kévin Gameiro (ATM)
     
    80
    Atlético mohlo doslova z ničoho otvoriť skóre zápasu! Krásnu kombináciu predviedla striedajúca dvojica Kévin Gameiro s Fernandom Torresom a zakončenie druhého menovaného vykopával z bránkovej čiary Raphaël Varane.
     
    78
    Juanfran si teraz počínal nedovolene v súboji s Marcom Asensiom a tento nedovolený zákrok mu už hlavný rozhodca neodpustil a ukazuje mu tak žltú kartu.
     
    77
    Tak teraz to vyzerá na Wanda Metropolitano ako na nejakom prípravnom zápase, keď sme v jednom prerušení hry videli až tri striedania. Na ihrisku už v drese hostí nevidíme dnes mimoriadne nevýrazného Karima Benzemu, ktorého strieda Marco Asensio. Domáci kouč sťahuje z hry celú svoju útočnú dvojicu Antoine Griezmann, Ángel Correa, ktorých nahrádzajú Fernando Torres s Kévinom Gameirom.
     
    76
    Po dlhšom čase registrujeme aj strelecký pokus. Cristiano Ronaldo však tiesnený Diegom Godínom nenamieril ani razantne, ani presne, a tak mohol Jan Oblak zostať pokojný.
     
    75
    Kroos chcel tentokrát po svojom prieniku do pokutového územia zdvihnúť loptu na hlavu Cristiana Ronalda, no tá napokon pristála len na hornej sieti brány Jana Oblaka.

    Jakub Kocourek

    Góly:

    Karty:   34. Savić (ATM), 63. Saúl Ñíguez (ATM), 70. Koke (ATM), 78. Torres Juanfran (ATM), 82. Hernández (ATM), 90. Godín (ATM) – 20. Carvajal (REA), 82. Nacho Fernández (REA)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 21:6.
    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Savić, Godín, Hernández – Partey (54. Ferreira-Carrasco), Gabi, Saúl Ñíguez, Koke – Á. Correa (77. Gameiro), Griezmann (77. F. Torres).
    Náhradníci: Moyà – Luís, F. Torres, Ferreira-Carrasco, Gameiro, Gaitán, J. Giménez.

    Real Madrid: Casilla – Carvajal, Varane, Ramos (46. Nacho Fernández), Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Ronaldo, Isco, Benzema (77. Asensio).
    Náhradníci: Ramos – Nacho Fernández, Hernández, L. Vázquez, Asensio, Mayoral, D. Ceballos.

    Rozhodca: David Fernandez Borbalan