Arsenal – Tottenham 2:0 (kon.) | Bournemouth – Huddersfield Town 4:0 (kon.) | Burnley – Swansea 2:0 (kon.)
Crystal Palace – Everton 2:2 (kon.) | Leicester – Manchester City 0:2 (kon.) | Liverpool – Southampton 3:0 (kon.)
West Bromwich – Chelsea 0:4 (kon.) | Manchester United – Newcastle 4:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:0 (2:0)
Tottenham Hotspur
Sobota 18.11.2017, 13:30 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase už síce severolondýnskemu derby tak trochu chýbalo to obrovské tempo z prvej štyridsaťpäťminútovky, no kvalite zápasu to rozhodne neubralo. Arsenal dnes predviedol jeden zo svojich najlepších výkonov, a to najmä v defenzíve, kde s výnimkou možno dvoch príležitostí Tottenhamu takmer nič nedovolil. Navyše, gólový bonus pridali už v prvom polčase Shkodran Mustafi s Alexisom Sánchezom, a tak sa Kanonieri tešia z dôležitých troch bodov. To je pre túto chvíľu odo mňa všetko, večer sa však na vás teším ešte pri madridskom derby medzi Atléticom a Realom. Dovtedy sa majte pekne! (15:27:10)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Po menších zmätkoch v defenzíve Arsenalu sa do zakončenia dostal Son Heung-min, ani z tohto však gól nebude a Kanonieri sa tak definitívne dočkajú dôležitého víťazstva.
     
    90+3
    Po štandardnej situácii z ľavej strany napriahol veľmi nepríjemne Alex Iwobi, jeho projektil tesne minul pravú žrď brány, ktorú dnes stráži Hugo Lloris!
     
    90+2
    Shkodran Mustafi dnes ukazuje svoje obrovské kvality. Najskôr zastavil akciu Tottenhamu a následne našiel nádhernou vysokou loptou Alexisa Sáncheza. Ten sa ani po kontakte s Davinsonom Sánchezom mohol porúčať k zemi, napokon však nebezpečne zakončil a je z toho ďalší rohový kop pre Kanonierov.
     
    90+1
    Po štandardnej situácii od Granita Xhaku reklamovali futbalisti Arsenalu teč jedného z hráčov súpera, napokon sa však rohový kop rozohrávať nebude.
     
    90
    Nadstavený čas v druhom polčase sa bude hrať až štyri minúty.
     
    89
    V týchto momentoch navyše Alexis Sánchez vybojoval štandardnú situáciu zo vzdalenosti niečo vyše 20 metrov od brány Huga Llorisa, čo je ďalšia porcia sekúnd v prospech domáceho celku.
     
    88
    Kohútom sa čas na zvrat v dnešnom derby stále kráti. Naopak, dnešný prestížny triumf by mohol byť veľkou vzpruhou pre futbalistov Arsenalu, ktorí sa v tejto sezóne zatiaľ celkom trápia.
     
    87
    No a máme to tu znova. Hostia stratili loptu na polovici súpera, Kanonieri prešli do rýchlej kontry, Alex Iwobi však trafil len Davinsona Sáncheza. Ten síce následne predviedol menší kiks, no tentokrát to Spurs zvládli bez ujmy.
     
    86
    Tottenham naďalej "búši" do defenzívy Arsenalu, domáci to však zatiaľ s pomerne veľkým prehľadom zvládajú. Navyše, spoľahnúť sa môžu aj na dobre chytajúceho Petra Čecha.
     
    85
    Fernando Llorente priťukol svoju kolegovi z útoku Son Heung-minovi, no ten sa teraz drží za hlavu, ako mohol z tejto pozície prestreliť bránu Petra Čecha!
     
    84
    Mesut Özil dnes predviedol individuálne jeden zo svojich najlepších výkonov v sezóne, keď nepredvádzal len pekné akcie v ofenzíve, ale príkladne vypomáhal aj v defenzíve. Teraz sa však jeho púť týmto severolondýnskym derby končí a na jeho miesto prichádza Alex Iwobi.
     
    83
    Spurs znova stroskotali pri svojej kombninácii na polovici súpera, Arsenal okamžite vyrazil do ďalšieho protiútoku, Héctor Bellerín však po prihrávke od Mesuta Özila trafil len Jana Vertonghena.
    82. Son Heung-min (TOT)
     
    82
    Petr Čech si čisté konto udržal naposledy ešte v úvode októbra proti Brightonu. Ak by sa mu to aj vďaka takémuto skvelému zákroku podarilo v dnešnom derby, bol by to pre tohto skúseného gólmana pekný bonus.
    81. Eric Dier (TOT), Petr Čech (ARS)
     
    81
    Son Heung-min trochu rozhýbal ofenzívu Kohútov. V tejto chvíli roztiahol hru doprava, kde však Kierana Trippiera k centru nepustil Nacho Monreal. Po následnej štandardnej situácii predviedol azda zákrok zápasu Petr Čech, ktorý vytiahol svoju pravačku proti prudkej hlavičke k vzdialenejšej žrdi od Erica Diera.
     
    80
    Arsenal sa dnes v drvivej väčšine priebehu zápasu spolieha najmä na rýchle protiútoky. Jeden z nich teraz predviedol Mesut Özil, ktorý ale stroskotal na dnes veľmi dobre hrajúcom Davinsonovi Sánchezovi.

    Jakub Kocourek

    Góly: 36. Mustafi, 42. Alexis Sánchez

    Karty:   32. Xhaka (ARS), 38. Alexis Sánchez (ARS), 48. Mustafi (ARS), 72. Monreal (ARS) – 50. Kane (TOT)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:7. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 8:1. Fauly: 11:16.
    Arsenal FC: Čech – Koscielny (C), Mustafi, Monreal – Bellerín, Ramsey, Xhaka, Kolašinac – Özil (84. Iwobi), Alexis Sánchez – A. Lacazette (73. Coquelin).
    Náhradníci: Ospina – Mertesacker, Coquelin, Maitland-Niles, Wilshere, Iwobi, Welbeck.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Dier, D. Sánchez, Vertonghen – Trippier, Moussa Sissoko, M. Dembélé (63. Winks), Davies – Eriksen, Alli (75. Heung-min) – Kane (75. F. Llorente).
    Náhradníci: Vorm – Aurier, Foyth, Walker-Peters, Winks, Heung-min, F. Llorente.

    Rozhodca: Mike Dean