Arsenal – Tottenham 2:0 (kon.) | Bournemouth – Huddersfield Town 4:0 (kon.) | Burnley – Swansea 2:0 (kon.)
Crystal Palace – Everton 2:2 (kon.) | Leicester – Manchester City 0:2 (kon.) | Liverpool – Southampton 3:0 (kon.)
West Bromwich – Chelsea 0:4 (kon.) | Manchester United – Newcastle 4:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:0 (2:0)
Tottenham Hotspur
Sobota 18.11.2017, 13:30 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Po menších zmätkoch v defenzíve Arsenalu sa do zakončenia dostal Son Heung-min, ani z tohto však gól nebude a Kanonieri sa tak definitívne dočkajú dôležitého víťazstva.
     
    90+3
    Po štandardnej situácii z ľavej strany napriahol veľmi nepríjemne Alex Iwobi, jeho projektil tesne minul pravú žrď brány, ktorú dnes stráži Hugo Lloris!
     
    90+2
    Shkodran Mustafi dnes ukazuje svoje obrovské kvality. Najskôr zastavil akciu Tottenhamu a následne našiel nádhernou vysokou loptou Alexisa Sáncheza. Ten sa ani po kontakte s Davinsonom Sánchezom mohol porúčať k zemi, napokon však nebezpečne zakončil a je z toho ďalší rohový kop pre Kanonierov.
     
    85
    Fernando Llorente priťukol svoju kolegovi z útoku Son Heung-minovi, no ten sa teraz drží za hlavu, ako mohol z tejto pozície prestreliť bránu Petra Čecha!
     
    84
    Mesut Özil dnes predviedol individuálne jeden zo svojich najlepších výkonov v sezóne, keď nepredvádzal len pekné akcie v ofenzíve, ale príkladne vypomáhal aj v defenzíve. Teraz sa však jeho púť týmto severolondýnskym derby končí a na jeho miesto prichádza Alex Iwobi.
    81. Eric Dier (TOT), Petr Čech (ARS)
     
    81
    Son Heung-min trochu rozhýbal ofenzívu Kohútov. V tejto chvíli roztiahol hru doprava, kde však Kierana Trippiera k centru nepustil Nacho Monreal. Po následnej štandardnej situácii predviedol azda zákrok zápasu Petr Čech, ktorý vytiahol svoju pravačku proti prudkej hlavičke k vzdialenejšej žrdi od Erica Diera.
     
    76
    Arsenal mohol svojmu rivalovi zasadiť definitívny úder, Alexis Sánchez však z tesnej blízkosti po prihrávke od Mesuta Özila napálil loptu len do Huga Llorisa!
     
    75
    Mauricio Pochettino na poslednú štvťhodinu zápasu sťahuje z ihriska dva svoje útočné klenoty, ktoré sa dnes proti pozornej defenzíve súpera vôbec nepresadili. Harryho Kanea nahrádza Fernando Llorente a namiesto Deleho Alliho vidíme na ihrisku už Son Heung-mina.
     
    73
    Alexandre Lacazette nepredviedol vo svojom prvom severolondýnskom derby zlý výkon, no strelecky sa nepresadil. V tomto momente už má pre dnešok odpracované a domáci posilňujú stred ihriska s príchodom Francisa Coquelina.
    72. Alexis Sánchez (ARS)
     
    72
    Mike Dean teraz pustil viacero tvrdých súbojov na polovici domíceho tímu, no po faule Nacha Monreala na Deleho Alliho už nielenže píska, ale navyše ukazuje domácemu obrancovi aj žltú kartu.
     
    71
    No a o pár desiatok sekúnd sme videli ešte väčšiu príležitosť Alexisa Sáncheza, ktorý však sám pred Hugom Llorisom napálil loptu len do skúseného gólmana hostí!
     
    70
    Ani tento roh síce nepriniesol bezprostredné nebezepčenstvo pred bránou Huga Llorisa, napriek tomu však Arsenal bránu súpera ohrozil. Alexis Sánchez točil loptu do ľavého horného rohu, avšak tesne minul!
     
    63
    Mauricio Pochettino vyťahuje prvé striedanie zápasu. Z ihriska odchádza stredopoliar Moussa Dembélé, ktorého nahradí pri výmene post za post Harry Winks.
     
    50
    O pár sekúnd neskôr vzbudil veľké vášne tvrdý zákrok Harryho Kanea na Seada Kolašinaca. Mike Dean sa napokon po porade so svojim asistentom rozhodol útočníkovi hostí udeliť žltú kartu.
     
    48
    Harry Kane si spracovával ťažkú prihrávku, čo chcel na defenzívny zákrok využiť Shkodran Mustafi, no ten trafil len Kaneove nohy, a tak mu Mike Dean vyťahuje žltú kartu.
    42. Alexis Sánchez (ARS) - 2:0
     
    42
    Arsenal FC dal gól! Tak toto je pomerne šokujúci záver prvého polčasu, Arsenal sa totiž dostáva do dvojgólového trháku. Héctor Bellerín vymyslel krásnu kolmicu na Alexandra Lacazetteho, ktorý prihral už do "päťky" ALEXISOVI SÁNCHEZOVI, a ten nadvakrát prestrelil Huga Llorisa!
     
    38
    Dnes už niekoľký raz sme videli súboj dvoch menovcov, ktorý sa tentokrát končí tvrdým zákrokom Alexisa Sáncheza na Davinsona Sáncheza. Nezaobišlo sa to bez žltej karty pre čilského Kanoniera.
    36. Shkodran Mustafi (ARS) - 1:0
     
    36
    Arsenal FC dal gól! Fantastický zápas vo fantastickej atmosfére sa konečne dočkal aj gólu. Presný center do pokutového územia využil na krásnu hlavičku SHKODRAN MUSTAFI, ktorý poslal loptu presne do pravého horného rohu brány hostí!
    34. Harry Kane (TOT), Petr Čech (ARS)
     
    34
    Tottenham teraz poriadne zatlačil domácich do defenzíve, a tentokrát sa musel Petr Čech predviesť proti Harrymu Kaneovi. Ten dnes stroskotal už v druhej zaujímavej príležitosti.
    33. Christian Eriksen (TOT), Petr Čech (ARS)
     
    33
    Christian Eriksen sa začína dostávať do zápasu. Teraz napriahol spoza Granita Xhaku a jeho pokus pohladil pravú žrď brány Petra Čecha!
     
    32
    Granit Xhaka dnes predviedol už niekoľko mimoriadne tvrdých zákrokov, čo mu už v tejto chvíli po faule na Deleho Alliho spočítal Mike Dean, ktorý švajčiarskemu stredopoliarovi vyťahuje prvú žltú kartu zápasu.
     
    29
    Alexis Sánchez sa objavil na pravej strane v pokutovom území, kde si jeho prízemný center do vlastnej brány takmer zrazil Eric Dier. Napokon je z toho "len" ďalší rohový kop pre Kanonierov.
     
    27
    Dele Alli sa prebil po ľavej strane, posielal prudký center do pokutového územia, kde sa však napokon k lopte nedostal Harry Kane. Na opačnej strane musel vybehnutím mimo šestnástky riešiť menšiu chybu Davinsona Sáncheza riešiť Hugo Lloris.
    19. Alexandre Lacazette (ARS)
     
    19
    Obrovská šanca Arsenalu! Alexis Sánchez roztiahol hru doprava na Héctora Bellerína, ktorý poslal prudký prízemný center do "malého vápna", kde však loptu minul nielen Hugo Lloris, ale tesne aj Alexandre Lacazette!
     
    15
    Pekná akcia Tottenhamu. Moussa Sissoko si zasekol Nacha Monreala, v pokutovom území prihral pod seba na Dele Alliho, prehodil si loptu na pravačku no trafil len Shkodrana Mustafiho.
    6. Eric Dier (TOT), Alexandre Lacazette (ARS)
     
    6
    Nedorozumenie aj v defenzíve Arsenalu, Mustafi si nerozumel s Koscielnym, k lopte sa dostal Harry Kane, no ten trafil len skvelo postaveného Petra Čecha!
     
    5
    Eric Dier prišiel o loptu pred vlastným pokutovým územím, Alexis Sánchez ju odovzdal Alexandremu Lacazetteovi, ktorý napriek tomu, že mal v pokutovom území úplne voľného Mesuta Özila, rozhodol sa vypáliť, no bránu Huga Llorisa prestrelil.

    Jakub Kocourek

    Góly: 36. Mustafi, 42. Alexis Sánchez

    Karty:   32. Xhaka (ARS), 38. Alexis Sánchez (ARS), 48. Mustafi (ARS), 72. Monreal (ARS) – 50. Kane (TOT)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:7. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 8:1. Fauly: 11:16.
    Arsenal FC: Čech – Koscielny (C), Mustafi, Monreal – Bellerín, Ramsey, Xhaka, Kolašinac – Özil (84. Iwobi), Alexis Sánchez – A. Lacazette (73. Coquelin).
    Náhradníci: Ospina – Mertesacker, Coquelin, Maitland-Niles, Wilshere, Iwobi, Welbeck.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Dier, D. Sánchez, Vertonghen – Trippier, Moussa Sissoko, M. Dembélé (63. Winks), Davies – Eriksen, Alli (75. Heung-min) – Kane (75. F. Llorente).
    Náhradníci: Vorm – Aurier, Foyth, Walker-Peters, Winks, Heung-min, F. Llorente.

    Rozhodca: Mike Dean