Arsenal – Tottenham 2:0 (kon.) | Bournemouth – Huddersfield Town 4:0 (kon.) | Burnley – Swansea 2:0 (kon.)
Crystal Palace – Everton 2:2 (kon.) | Leicester – Manchester City 0:2 (kon.) | Liverpool – Southampton 3:0 (kon.)
West Bromwich – Chelsea 0:4 (kon.) | Manchester United – Newcastle 4:1 (kon.)
koniec
AFC Bournemouth
4:0 (2:0)
Huddersfield Town
cz Sobota 18.11.2017, 16:00 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (18:08:58)
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:8. Rohy: 8:11. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:10.
     
    Je dobojováno, Bournemouth po vydařeném výkonu poráží Huddersfield vysoko 4:0, a konečně se tak odpoutává od sestupových příček! Začátek zápasu přitom domácímu týmu vůbec nevyšel, The Terriers byli lepší ve všech herních činnostech, z několika gólem zavánějících příležitostí ale nevytěžili zhola nic. Svěřenci Eddieho Howea byli naopak velice produktivní, v šestadvacáté minutě se hlavou trefil Callum Wilson a stejný hráč o pár okamžiků později zajistil The Cherries dvoubrankové vedení. Na konci prvního poločasu byl vyloučen domácí kapitán Francis, dalo se tedy očekávat, že Wagnerova družina se ve zbytku utkání požene za vyrovnáním.

    Nic takového se ale nestalo, fotbalisté Huddersfieldu se dnes totiž kolosálně trápili v koncovce. Klíčový moment se odehrál v sedmdesáté minutě, když po Maloneově hrozitánské chybě na 3:0 zvýšil Harry Arter, od té doby hosté působili naprosto bezradným dojmem. Krátce před závěrečným hvizdem dokázal po Kingově přihrávce zkompletovat hattrick Callum Wilson, a The Cherries tak potvrdily rostoucí formu, která je provázela už před začátkem reprezentační přestávky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Po sklepnutí od Sabiriho se ještě o jednu ránu pokusil Aaron Mooy, který si kulatý nesmysl přichystal na silnější pravačku, zamířil ale o pořádný kus vedle branky soupeře, a pouze tak podtrhl dnešní nemohoucnost Huddersfieldu v koncovce.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se hlavní sudí rozhodl nastavit čtyři minuty.
     
    90
    Právě velká frustrace byla nyní vidět na Florentu Hadergjonajovi, který u rohového praporku nesmyslně fauloval Calluma Wilsona, a sudí Probert tak znovu musel sáhnout pro žlutou kartu.
     
    89
    Utkání už se opravdu pouze dohrává. Domácí fotbalisté se s balonem zdržují na obranné polovině, pro hráče Huddersfieldu musí být vyústění tohoto mače velice frustrující.
     
    88
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Harry Arter, přichází Lewis Cook.
     
    88
    Nyní k němu neměli ale vůbec daleko. Aaronu Mooyovi se konečně podařilo rozehrát kvalitní rohový kop, na který si v šestnáctce naskočil Abdelhamid Sabiri, jeho hlavičce ke vzdálenější tyči ale scházely decimetry.
     
    87
    Vzhledem k tomu, jak probíhaly úvodní minuty tohoto mače, kdy Huddersfield svého soupeře mačkal jako citrón a vytvářel si jednu šanci za druhou, by asi málokdo čekal, že Bournemouth nakonec zvítězí takto jednoznačně. Dočkají se hosté alespoň čestného úspěchu?
     
    86
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Joshua King, přichází Dan Gosling.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Collin Quaner (Huddersfield Town).
    84. Callum WILSON - 4:0
     
    84
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    Stadion v Bournemouthu je na nohou, domácí se totiž krátce před koncem prosazují už počtvrté, a přidávají tak razítko na dnešním parádním výkonu. Celá akce započala u Kinga, který se díky skvělé technice probojoval až do šestnáctky, kde udržel míč proti několika protivníkům. Poté jej navíc předložil pro z druhé vlny si nabíhajícího CALLUMA WILSONA, který s přehledem překonal Lössla, a zkompletoval tak hattrick.
     
    83
    O pár okamžiků později už musel bývalý brankář Stoke City a londýnské Chelsea zasahovat. Rána, kterou vyslal Ince, ještě byla zablokována, míč se však odrazil k Mouniému, s jehož pokusem ale Begović neměl problém.
     
    82
    Opakovaný záběr ukázal, že nevole z ochozů Vitality Stadium byla oprávněná, ke kontaktu opravdu došlo. Z následné protiakce vytěžili hosté rohový kop, ovšem ani tentokráte Begoviće nezaměstnali.
     
    81
    Domácí fotbalisté i fanoušci se zlobí. Po dlouhém balonu se totiž před posledního Hadergjonaje dostal Callum Wilson, jenž se po vzájemném souboji těsně před vápnem poroučel k zemi, sudí ale nechal hru plynout.

    Vojtěch Tůma

    Góly: 26. C. Wilson (Ibe), 31. C. Wilson (Surman), 70. Arter, 84. C. Wilson (J. King)

    Karty:   28. S. Cook (BTH), 36. Francis (BTH), 44. Arter (BTH), 58. Pugh (BTH) – 85. Quaner (HUD), 90. Hadergjonaj (HUD)   45+4. Francis (BTH)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:8. Rohy: 8:11. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:10.
    AFC Bournemouth: Begović – Francis (C), S. Cook, Aké, Daniels – Ibe (43. A. Smith), Arter (88. L. Cook), Surman, Pugh – J. King (86. Gosling) – C. Wilson.
    Náhradníci: Boruc – A. Smith, Gosling, L. Cook, Fraser, Mousset, Afobe.

    Huddersfield Town: Lössl – Hadergjonaj, Jørgensen, Cranie (61. Sabiri), Malone – Mooy (C), Williams (46. Mounié) – Kachunga (61. Quaner), Ince, van La Parra – Depoitre.
    Náhradníci: Coleman – Löwe, Smith, Sabiri, Whitehead, Quaner, Mounié.

    Rozhodca: Lee Probert – Andy Garratt, Derek Eaton

    Diváci: 10 879