Bayern – Augsburg 3:0 (kon.) | Hoffenheim – Frankfurt 1:1 (kon.) | Leverkusen – Lipsko 2:2 (kon.)
Mainz – Kolín nad Rýnom 1:0 (kon.) | Wolfsburg – Freiburg 3:1 (kon.) | Hertha – Mönchengladbach 2:4 (kon.)
koniec
Hertha BSC
2:4 (1:3)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 18.11.2017, 18:30 • Olympijský štadión v Berlíne • Nemecká Bundesliga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Väčšina divákov, ktorí dnes sledovali zápas na Olympijskom štadióne v Berlíne, neodchádza s dobrou náladou. Domáci futbalisti prvýkrát od polovice októbra nezabodovali, keď Borussii Mönchengladbach podľahli 2:4. V druhom polčase síce vsietili kontaktný gól zásluhou Mitchella Weisera, ale vyrovnať už nedokázali. Dokonca sa nedostali ani do záverečného tlaku, pretože o šesť minút nato druhýkrát skóroval Raffael. Bohužiaľ, ani jeden zo slovenských futbalistov do zápasu nezasiahol. Každopádne, hostia vďaka trom bodom zaznamenajú výrazný posun v tabuľke, keď poskočia na tretiu priečku. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:33:17)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Záver zápasu je zbytočne nervózny. Žltú kartu uvidí aj Josip Drmić, ktorý prišiel na ihrisko len pred pár sekundami. Každopádne, na výsledku zápasu sa už zrejme nič nezmení.
     
    90+2
    Vedad Ibišević sa teraz previnil zákrokom, ktorý vyplýval z jeho čistej frustrácie. Hlavný rozhodca je rovnakého názoru, a tak Bosniakovi udeľuje kartový trest.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva k dnešnému zápasu ešte štyri minúty. Na konci tej prvej sme videli strelecký pokus Davieho Selkeho, s ktorým si bez najmenších problémov poradil brankár hostí.
     
    90
    V záverečnej minúte riadneho hracieho času využíva Dieter Hecking aj svoje tretie striedanie. Na trávnik sa po dlhej prestávke zavinenej zranením dostáva Josip Drmić. Na lavičku náhradníkov smeruje Thorgan Hazard.
     
    89
    Teraz sme boli svedkami nepríjemnej zrážky medzi Vedadom Ibiševićom a Nicom Elvedim. Hlavný rozhodca prisudzuje loptu hráčom Borussie Mönchengladbach, ktorí smerujú na tretie miesto tabuľky.
     
    88
    Hrdinom dnešného zápasu bude zrejme brazílsky útočník Raffael. Strelec dvoch gólov v 88. minúte opúšťa dianie na ihrisku a na záverečné minúty prenecháva miesto Vincenzovi Grifovi.
     
    87
    Vedad Ibišević sa v druhom polčase trošku vytratil z diania na ihrisku. V závere si nabehol na kolmý pas svojho spoluhráča, no postranný rozhodca videl jasné ofsajdové postavenie.
     
    86
    Exekútorom priameho kopu bol opäť Marvin Plattenhardt. Krajný obranca domáceho celku to skúsil priamou strelou, no loptu nasmeroval vysoko nad bránu Yanna Sommera.
     
    85
    Do konca riadneho hracieho času zostáva ešte približne päť minút. Hertha Berlín bude mať výhodu priameho kopu z hranice 30 metrov po tom, čo fauloval obranca Matthias Ginter.
     
    84
    A ďalšie strelecké zakončenie v podaní Maximiliana Mittelstädta. Ten si pomohol aj hrou na zemi, následne vystrelil cez Denisa Zakariu, no brankárovi súpera veľa starosti nenarobil.
     
    83
    Maximilian Mittelstädt sa dostal do koncovky po necelej minúte strávenej na ihrisku. Z ľavej strany to skúsil prudkým spôsobom, no trafil len vybehnutého Yanna Sommera.
     
    82
    Druhé striedanie v podaní domáceho mužstva. Na trávnik sa dostane aj Maximilian Mittelstädt, ktorý vymení Salomona Kaloua. Ten si pripísal gólovú asistenciu a patril k aktívnejším hráčom na ihrisku.
     
    81
    Posledný zápas dnešného programu nemeckej Bundesligy sa prehupol do svojej záverečnej desaťminútovky. Patrick Herrmann opäť vletel do šestnástky súpera, no v momente prihrávky Denisa Zakariu bol v tesnom ofsajde.
     
    79
    Marvin Plattenhardt sa snažil presadiť po ľavej strane, ale napokon nevybojoval ani rohový kop. Odkopávať mohol Yann Sommer, no hlavný rozhodca mu dal jasne najavo, že žiadne zdržovanie tolerovať nebude.
     
    78
    S domácim mužstvom to nevyzerá práve najlepšie. Gól Mittchela Weisera mu síce dal šancu na bodový zisk, no tá výrazne klesla po presnom zásahu Raffaela. Pre Brazílčana to bol štvrtý gól v sezóne.
    77. Raffael (MNC) - 2:4

    Miroslav Kováčik

    Góly: 28. Ibišević, 71. Weiser – 5. Stindl, 14. T. Hazard (pen.), 20. Raffael, 77. Raffael

    Karty:   13. Rekik (HER), 90+2. Ibišević (HER) – 90+3. Drmić (MNC)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 4:2. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 15:12.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser, Langkamp, Rekik, Plattenhardt – Esswein (62. Lazaro), Maier, Skjelbred, Kalou (82. Mittelstädt) – Selke, Ibišević.
    Náhradníci: Kraft – Pekarík, Mittelstädt, Torunarigha, Duda, Lazaro, Lustenberger.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – T. Hazard (90. Drmić), Kramer, Zakaria, Johnson (74. Herrmann) – Stindl, Raffael (88. Grifo).
    Náhradníci: Sippel – Oxford, Jantschke, Herrmann, Cuisance, Grifo, Drmić.

    Rozhodca: Bastian Dankert – René Rohde a Markus Häcker.