Bayern – Augsburg 3:0 (kon.) | Hoffenheim – Frankfurt 1:1 (kon.) | Leverkusen – Lipsko 2:2 (kon.)
Mainz – Kolín nad Rýnom 1:0 (kon.) | Wolfsburg – Freiburg 3:1 (kon.) | Hertha – Mönchengladbach 2:4 (kon.)
koniec
Hertha BSC
2:4 (1:3)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 18.11.2017, 18:30 • Olympijský štadión v Berlíne • Nemecká Bundesliga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z nemeckej Bundesligy. Sobotňajší program ukončíme na Olympijskom štadióne v Berlíne, kde domáca Hertha privíta Borussia Mönchengladbach. Na čistotu hry bude dohliadať Bastian Dankert.

    HERTHA BERLÍN

    Hertha Berlín v tejto sezóne bojuje na dvoch frontoch. V Európskej lige sa jej však príliš nedarí a nabitý zápasový program si vyžiadal svoju daň aj v domácej súťaži. Klubu z metropoly Nemecka patrí až jedenásta priečka so ziskom 14 bodov. Zverenci Pála Dárdaia vyhrali iba tri zápasy, všetky pred vlastnými fanúšikmi. Tesne pred reprezentačnou prestávkou získali bod na pôde remízového kráľa VfL Wolfsburg. Prvýkrát v sezóne strelili viac než dva góly, keď sa postupne trafili Vedad Ibišević, Karim Rekik a striedajúci Davie Selke. Po trojzápasovej pauze by sa mal do zostavy vrátiť Mathew Leckie, ktorý je so štyrmi gólmi najlepším strelcom mužstva. V domácom mužstve pôsobí aj dvojica slovenských reprezentantov, ale ani Peter Pekarík, ani Ondrej Duda nemajú stále miesto v základnej jedenástke. Navyše, maďarský tréner sa na Dudovu adresu vyjadril, že nie je v stave, aby dokázal zvládnuť celý zápas. Hertha Berlín posledné tri zápasy neprehrala, no aj dnes jej bude chýbať zranený český tvorca hry Vladimír Darida.

    BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH

    Futbalisti zo Severného Porýnia sú na to v tabuľke o niečo lepšie ako ich dnešný súper. Na svojom konte majú 18 bodov, čo im stačí na priebežné ôsme miesto. Paradoxne majú negatívne skóre 17:19, na čom sa podieľajú najmä vysoké prehry s Dortmundom a Leverkusenom. Z posledných piatich duelov vyhrali tri a v podobnom duchu by chceli pokračovať. V Berlíne však naposledy prehrali 3:0 a celkovo tam od roku 1998 vyhrali len trikrát. Zaujímavosťou je, že v zápasoch Borussie Mönchengladbach na ihriskách súperov padajú v priemere viac než štyri góly na zápas. Značný podiel na tom má Thorgan Hazard, ktorý tri góly strelil a na ďalšie dva prihral. Útočné duo Rafael a Lars Stindl nezažíva ideálnu prvú tretinu sezóny, keďže dokopy zaznamenalo len päť gólov. Reprezentačná prestávka hosťom prišla vhod. Zdravotne fit je Christoph Kramer a tohtosezónny debut by si mal odbiť aj švajčiarsky útočník Josip Drmić. Bohužiaľ, na listine zranených hráčov stále figuruje László Bénes.
     
    Úvodné zostavy:

    Hertha BSC: Jarstein – Weiser, Langkamp, Rekik, Plattenhardt – Esswein, Maier, Skjelbred, Kalou – Selke, Ibišević.
    Náhradníci: Kraft – Pekarík, Mittelstädt, Torunarigha, Duda, Lazaro, Lustenberger.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – T. Hazard, Kramer, Zakaria, Johnson – Stindl, Raffael.
    Náhradníci: Sippel – Oxford, Jantschke, Herrmann, Cuisance, Grifo, Drmić.

    Rozhodcovia: Bastian Dankert – René Rohde a Markus Häcker.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hlavný rozhodca Bastian Dankert prvýkrát fúkol do píšťalky. Bohužiaľ, v základnej zostave domáceho tímu chýbajú obaja slovenskí reprezentanti. Snáď dostanú šancu aspoň ako striedajúci hráči z lavičky.
     
    2
    V úvodných minútach zápasu majú jasnú územnú prevahu hráči z metropoly Nemecka. Kombinujú však prevažne len na úrovni poliacej čiary, teda ďaleko od brány Yanna Sommera.
     
    3
    Lars Stindl sa snažil niečo vymyslieť, ale neporadil si s ľavým obrancom Marvinom Plattenhardtom. Nasledovať tak bude len odkop od domácej brány, v ktorej dnes stojí 33-ročný Rune Jarstein.
     
    4
    Borussia Mönchengladbach sa zatiaľ k lopte prakticky nedostala. Zoradená je v niekoľkých obranných blokoch a čaká čo domáci futbalisti vymyslia. Hertha však teraz o loptu prichádza, keďže fauloval Mitchell Weiser.
     
    5
    Mönchengladbach dal gól! Hostia sa prekvapujúco dostávajú do vedenia. Ich prvú útočnú akciu rozvinul po ľavej strane Denis Zakaria, no tiesnený Mittchelom Weiserom nedokázal vystreliť. Lopta sa však odrazila na nohu LARSA STINDLA a ten trošku so šťastím prekonáva brankára Runeho Jarsteina.
    5. Lars Stindl (MNC) - 0:1
     
    6
    Takto si domáci futbalisti rozhodne začiatok dnešného duelu nepredstavovali. Bránu súpera sa im ešte ohroziť nepodarilo a po krídelnej akcii súpera, ktorú by inak pokrýval Peter Pekarík, inkasovali.
     
    7
    Domáci futbalisti nemôžu pokračovať vo svojej akcii. Mitchell Weiser síce peknou kolmicou našiel v pokutovom území Davieho Selkeho, no ten v momente prihrávky stál v postavení mimo hru.
     
    8
    Borussia Mönchengladbach sa teraz snaží trošku podržať loptu. Hráči v zelených dresoch kombinujú na vlastnej polovici ihriska a príliš sa dopredu nehrnú. Skôr sa sústreďuje na pozorné bránenie.
     
    9
    Hostia mali výhodu priameho kopu, keďže faulovaný bol navrátilec v zostave hostí Christoph Kramer. Nebezpečenstvo z toho ale nebolo, pretože po následnom centri bol v ofsajde Matthias Ginter.
     
    10
    Úvodnú desaťminútovku zápasu nám ukončila krídelná akcia domáceho tímu. Cez Thorgana Hazarda sa presadil Marvin Plattenhardt, ale jeho center pristál len v náručí brankára Yanna Sommera.
     
    12
    Hostia predviedli peknú krídelnú akciu z pravej strany. Raffael sa do zakončenia nedostal, no následne pálil Lars Stindl. Jeho pokus bol však zrazený, a tak bude nasledovať rohový kop.
     
    13
    Tak pozor! Napokon je z toho pokutový kop pre Borussiu Mönchengladbach! Po porade s videorozhodcami ukazuje hlavný arbiter Bastian Dankert na biely bod, pretože rukou zahral domáci stopér Karim Rekik.
     
    13
    Moderná technika sa opäť ukázala domáci obranca je potrestaný dvojnásobne. Okrem toho, že sa bude kopať pokutový kop, dostáva Karim Rekik aj žltú kartu.
     
    14
    Mönchengladbach dal gól! Hostia zvyšujú svoj náskok a smerujú za trojbodovým ziskom. Loptu si na biely bod postavil THORGAN HAZARD a poslal ju do stredu brány. Brankár Rune Jarstein neodhadol smer jeho strely, a tak v zápase druhýkrát inkasuje.
    14. Thorgan Hazard (MNC) - 0:2
     
    15
    Tak toto je skutočne tvrdý úder pre domácich futbalistov. Treba však uznať, že spomalené zábery ukázali, že Karim Rekik zahral rukou. Podľa môjho názoru bola penalta nariadená správne.
     
    16
    Salomon Kalou teraz zviedol hlavičkový súboj s jedným z hráčov Borussie Mönchengladbach. Hlavný rozhodca napokon píska faul na jeho osobu, no bývalý reprezentant Pobrežia Slonoviny sa zdvíha len ťažko.
     
    17
    Domáci futbalisti nemôžu pokračovať vo svojej krídelnej akcii, pretože sa previnili voči pravidlám. Tentokrát si pri spracovaní pomohol rukou mladý reprezentant Nemecka Mitchell Weiser.
     
    18
    Hertha Berlín kombinuje na polovici ihriska, no zatiaľ sa nevie presadiť cez dobre sformovanú obranu súpera. Yann Sommer zatiaľ nemusel riešiť žiadnu akciu domácich, s výnimkou centru Marvina Plattenhardta.
     
    19
    Tak predsa len sme sa dočkali zakončenia v podaní domáceho tímu. Po pravej strane sa presadil Alexander Esswein, pekným centrom našiel Davieho Selkeho, no ten hlavičkou mieril len do stredu brány.
     
    20
    Mönchengladbach dal gól! Gólový koncert futbalistov zo Severného Porýnia pokračuje ďalej. Hostia mali výhodu priameho kopu, no center z pravej strany bol odvrátený. Lopty sa však zmocnil Brazílčan RAFFAEL a z hranice možno 25 metrov trafil skutočne parádne – 0:3.
    20. Raffael (MNC) - 0:3
     
    22
    Máme za sebou polovicu prvého polčasu a niektorí fanúšikovia domáceho tímu nemôžu veriť vlastným očiam. Na trávniku sa teraz nehrá, pretože po nepríjemnom strete musí byť ošetrovaný Denis Zakaria.
     
    23
    Domáci futbalisti to opäť skúšali cez pravú stranu, kde operujú Mitchell Weiser a Alexander Esswein. Tentokrát sa presadiť nedokázali a hráči v zelených dresoch sa oslobodzujú ráznym odkopom.
     
    24
    V strede ihriska mal trošku viac priestoru Arne Maier. Okamžite skúsil preveriť pozornosť Yanna Sommera, no jeho strelecký pokus mieril niekoľko decimetrov od ľavej žrde brány Borussie Mönchengladbach.
     
    25
    Hráči v modrých dresoch teraz výborne napádali rozohrávku súpera. Yann Sommer sa dostal do problémov, ale napokon sa Vedadovi Ibiševićovi neporadilo využiť jeho menšie zaváhanie.
     
    26
    Domácim nemožno uprieť snahu, no skóre hovorí jasnou rečou. Salomon Kalou teraz posúval loptu do krídelného priestoru, ale Mitchell Weiser jeho úmysel zjavne nepochopil.
     
    28
    Hertha dala gól! Domáci futbalisti dramatizujú priebeh dnešného zápasu. Ich gólu predchádzal skvelý zákrok Yanna Sommera, ktorý zneškodnil tutovku VEDADA IBIŠEVIĆA po prihrávke Davieho Selkeho. Následne však loptu vrátil do nebezpečného priestoru Mitchell Weiser a Bosniak na druhýkrát zložil reparát.
    28. Vedad Ibišević (HER) - 1:3
     
    29
    V Berlíne sledujeme na góly bohaté stretnutie. Niet sa ale čomu čudovať. V predzápasovom príspevku sme spomínali, že v zápasoch Borussie Mönchengladbach vonku padajú v priemere štyri góly na zápas.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu hry. Teraz sledujeme trošku rozháraný úsek hry, ktorý je v znamení nepresností a prerušovaní po nedovolených zákrokoch jedného či druhého mužstva.
     
    31
    Borussia Mönchengladbach bude mať výhodu priameho kopu. Domáci futbalisti sa totiž v priebehu niekoľkých sekúnd previnili dvoma faulami. Najskôr si počínal nedovolene Arne Maier a následne aj Salomon Kalou.
     
    32
    Priamy kop hostí z pravej strany zahral Oscar Wendt. Center krajného obrancu hostí však nebol najkvalitnejší, a tak sa domáci celok bez väčších problémov dokázal ubrániť.
     
    33
    Hertha Berlín teraz mala šťastie, že Lars Stindl sa nestihol dostatočne rýchlo zorientovať. Rune Jarstein podcenil center z pravej strany a veľa nechýbalo k tomu, aby sa jeho zaváhanie skončilo štvrtým gólom v jeho sieti.
     
    34
    Domáci futbalisti sa dostali na dostrel súperovej brány. Davie Selke možno mohol voliť strelu, no namiesto nej volil spätnú prihrávku na dobre stráženého Vedada Ibiševića.
     
    35
    Hlavný rozhodca dnešného duelu prisudzuje loptu hosťom. Mitchell Weiser bol až príliš dôrazný a môže byť rád, že za faul zozadu na Christopha Kramera nevidel žltú kartu.
     
    36
    Na druhej strane sa nedovolene počínal aj Thorgan Hazard, ktorý sa dnes už zapísal do streleckej listiny. Následne sa však domáca akcia končí ďalší ofsajdom, v ktorom bol Vedad Ibišević.
     
    38
    Alexander Esswein prenikal po pravej strane a napokon vybojoval pre svoj tím rohový kop. K hlavičke sa dostal Marvin Plattenhardt, no keďže bol jeho pokus tečovaný, nasledovať bude ďalší rohový kop.
     
    39
    Domáci futbalisti mohli znížiť náskok svojho súpera na rozdiel jedného gólu. Marvin Plattenhardt centroval z ľavej strany, v hlavičkovom súboji sa presadil Vedad Ibišević, no z tesnej blízkosti trafil len Yanna Sommera.
     
    40
    Marvin Plattenhardt poslal od rohovej zástavky ďalší dobrý center do pokutového územia súpera. Vedad Ibišević sa opäť dostal k hlavičke, no jeho pokusu chýbalo niekoľko centimetrov.
    40. Sebastian Langkamp (HER)
     
    41
    Tretíkrát v priebehu troch minút si Vedad Ibišević nabehol na center z ľavej strany, ktorého autorom bol Marvin Plattenhardt. Tentokrát Bosniak hlavičkoval najnepresnejšie a nasledovať tak bude odkop od brány.
     
    42
    Prvý polčas sa pomaly chýli k svojmu záveru. Je priam šokujúce, že Borussia Mönchengladbach napriek svojej neaktivite už trikrát skórovala. Hertha Berlín je futbalovejším tímom a snaží sa streliť kontaktný gól.
     
    43
    Pekná akcia domáceho tímu. Center z pravej strany zachytil Arne Maier a loptu poslal na Vedada Ibiševića. Bosniak následne priťukol loptu Salomonovi Kalouvi, no ten z dobrej pozície minul bránu súpera.
     
    44
    Po ďalšom rohovom kope domácich sa dostali hráči v zelenom do brejku. Rýchlu krídelnú akciu z pravej strany napokon zakončil Thorgan Hazard, ale mieril len do miest, kde stál tentokrát pozorný Rune Jarstein.
     
    45
    Riadny hrací čas prvého polčasu vypršal. Hlavný rozhodca pridáva ešte dve minúty, ktoré budú chcieť využiť najmä domáci futbalisti. Tí prehrávajú v domácom prostredí o dva góly.
     
    45+1
    Po akcii Thorgana Hazarda mali hostia výhodu rohového kopu. Po centri z pravej strany zakončoval Jannik Vestergaard, no jeho pokus nemal ani dobrý smer, ani dostatočnú razanciu.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Na Olympijskom štadióne v Berlíne sme sledovali veľmi zaujímavé prvé dejstvo. Domáci futbalisti mali jasnú územnú prevahu, no Borussia Mönchengladbach skórovala v priebehu dvadsiatich minút hneď trikrát. Gólový účet stretnutia otvoril Lars Stindl, následne premenil penaltu Thorgan Hazard a parádnou strelou spoza šestnástky sa zaskvel Raffael. Berlínčania sa následne schopili a zásluhou Vedada Ibiševića skorigovali skóre. Bosniak mal následne aj tri dobré hlavičkové pokusy, no ďalší gól v sieti Yanna Sommera nepridal. Druhý polčas sa začne približne o 19:35 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Domáci futbalisti trošku zbytočne stratili loptu v strede ihriska. Na kolmý pas si už nabiehal Lars Stindl, no veľmi dobrý a zodpovedný návrat do obrany predviedol Marvin Plattenhardt.
     
    47
    Marvin Plattenhardt patrí medzi najlepších hráčov dnešného zápasu. Aj tentokrát sa dostal k centru z ľavej strany, no jeho prízemný pas nenašiel dobre bráneného Vedada Ibiševića.
     
    48
    V prípade Borussie Mönchengladbach možno vytiahnuť jednu zaujímavú štatistiku. Hostia len štvrtýkrát v sezóne vyhrali prvý polčas, no z predošlých troch prípadov doviedli zápas do víťazného konca len raz.
     
    49
    Domáci futbalisti dlho kombinovali na útočnej polovici súpera. Napokon sa k centru z pravej strany odhodlal Arne Maier, no našiel ním len pripraveného stopéra Matthiasa Gintera.
     
    50
    Domáci futbalisti majú naďalej územnú prevahu a teraz si vybojovali aj zaujímavý priamy kop. V súboji dvoch hráčov čiernej pleti fauloval Denis Zakaria unikajúceho Salomona Kaloua.
     
    51
    Exekútorom priameho kopu z pravej strany bol Marvin Plattenhardt. Do pokutového územia poslal prudký center, ktorý na rohový kop odvrátil navrátilec v zostave hostí Christoph Kramer.
     
    52
    Po rohovom kope sa domáci futbalisti nepresadili. Naopak, museli sa brániť rýchlemu brejku súpera. Ten vyzeral veľmi nádejne, ale napokon Per Ciljan Skjelbred včas zastavil Raffaela.
     
    53
    Salomon Kalou teraz spadol v pokutovom území súpera, ale v obkľúčení dvoch hráčov súpera si penaltu nevymodlil. Aj opakované zábery ukázali, že Jannik Vestergaard si počínal čisto.
     
    54
    Hostia vyrazili do ďalšieho rýchleho brejku. K centru z pravej strany sa dostal Thorgan Hazard, ale nabiehajúceho Fabiana Johnsona nenašiel. Celú situáciu vyriešil ráznym odkopom Per Ciljan Skjelbred.
     
    55
    Opäť výborne zasiahol nórsky stredopoliar Per Ciljan Skjelbred. Na hranici pokutového územia si to už chystal na strelu Denis Zakaria, ale domáci hráč ho dokázal odzbrojiť čistým spôsobom.
     
    56
    Po menšom zaváhaní hostí získal na hranici šestnástky loptu Vedad Ibišević. Ten sa okamžite snažil ohroziť Yanna Sommera, no strelecký pokus bosnianskeho futbalistu zblokoval Matthias Ginter.
     
    57
    Hlavný rozhodca píska nedovolený zákrok na Thorgana Hazarda. Pri postrannej čiare ho fauloval Per Ciljan Skjelbred, no pre domácich to neznamená žiadne nebezpečenstvo.
     
    58
    Teraz sa nám útočné akcie striedajú z jednej strany na druhú. Hra má parádne tempo a myslím si, že je len otázkou času, kedy uvidíme ďalšie góly. Hertha už trošku riskuje a bráni s menším počtom hráčov.
     
    59
    Thorgan Hazard teraz vletel do otvorenej obrany súpera, no v jeho snažení ho zabrzdil zrejme Karim Rekik. Každopádne, aj toto je signál pre domácich, že by nemali tak veľmi otvárať hru.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry a uvidíme, či domáci tréner nasadí do zápasu aj Ondreja Dudu. Hertha Berlín potrebuje útočiť a slovenský reprezentant by mohol roztočiť útočné kolesá.
     
    61
    Davie Selke v poslednom zápase zariadil pre Herthu bod v súboji s Wolfsburgom, no dnes sa mu absolútne nedarí. V priebehu minúty sa prezentoval nepresnou prihrávkou a takisto sa mu po individuálnej akcii nepodarilo vybojovať ani roh.
     
    62
    Domáci tréner Pál Dárdai posiela na trávnik prvého čerstvého hráča. Je ním Valentino Lazaro, ktorý nahradí dnes trošku nevýrazného Alexandra Essweina.
     
    64
    Hostia mali výhodu rohového kopu, no paradoxne sa po ňom dostali do brejku domáci futbalisti. Mitchell Weiser si však príliš nerozumel s Daviem Selkem, ktorý je podľa môjho názoru zrelý na striedanie.
     
    65
    Domácim futbalistom sa čas na strelenie aspoň dvoch gólov veľmi rýchlo kráti. V druhom dejstve zatiaľ nemali nejakú vážnejšiu šancu. Naopak, teraz sa museli brániť po centri Oscara Wendta.
     
    66
    Stopér Sebastian Langkamp si teraz splnil svoje defenzívne úlohy na výbornú. Čistým spôsobom odstavil od lopty Larsa Stindla a vybojoval tak odkop od brány Runeho Jarsteina.
     
    67
    Brazílsky útočník Raffael sa teraz zapojil aj do bránenia a vybojoval loptu pre svoj tím. Borussia Mönchengladbach zatiaľ kontroluje priebeh druhého polčasu a smeruje za víťazstvom.
     
    68
    Mitchell Weiser centroval z pravej strany. Yann Sommer trošku nepochopiteľne zostal v bráne a mal šťastie, že sa Vedad Ibišević nedostal ku koncovke. Po páde v šestnástke si pýtal penaltu, no tá sa opäť nepíska.
     
    69
    Vyzerá to tak, že klub z metropoly Nemecka začína trošku stupňovať svoj tlak. Čoraz častejšie kombinuje v okolí súperovej šestnástke, no stále čaká na nejakú gólovú šancu.
     
    70
    Mitchell Weiser sa snažil presadiť po pravej strane a napokon sa mu nepodarilo len za cenu nedovoleného zákroku. Domáci futbalisti tak budú zahrávať priamy kop od pravej postrannej čiary.
     
    71
    Hertha dala gól! Domáci futbalisti sa nám postarali o dramatickosť dnešného zápasu. Marvin Plattenhardt síce neposlal do šestnástky práve najlepší center, no Salomon Kalou šikovne posunul loptu na MITCHELLA WEISERA, ktorý strelou z pravej žrdi prekonal Yanna Sommera.
    71. Mitchell Weiser (HER) - 2:3
     
    73
    V Berlíne budeme svedkami ešte zaujímavej koncovky. Borussia Mönchengladbach hrá skutočne veľmi pasívne, čo sa jej môže vypomstiť. Vyzerá to tak, že hosťujúci tréner bude po prvýkrát striedať.
     
    74
    Striedanie na strane hostí je v tejto chvíli realitou. Fabian Johnson toho v dnešnom dueli príliš veľa neukázal, a tak ho na záverečnú štvrťhodinu nahradí Patrick Herrmann.
     
    75
    Pre hostí sa teraz črtala dobrá možnosť na ohrozenie brány Runeho Jarsteina. Matthias Ginter sa vybral na svoj typický útočný výlet, no výborným sklzom ho zastavil Karim Rekik.
     
    76
    Hostia predsa len trošku zvyšujú aktivitu a nechcú nechať hrať len domáceho mužstvo. Teraz kombinujú na svojej útočnej polovici ihriska, tesne pred pokutovým územím berlínskej Herthy.
     
    77
    Mönchengladbach dal gól! Hostia veľmi rýchlo odpovedajú na kontaktný gól súpera. Gólovú akciu začal Patrick Herrmann, ktorý len pred pár minútami prišiel na ihrisko. V pokutovom území našiel RAFFAELA, ten sa presadil cez Sebastiana Langkampa a druhýkrát v zápase skóroval.
    77. Raffael (MNC) - 2:4
     
    78
    S domácim mužstvom to nevyzerá práve najlepšie. Gól Mittchela Weisera mu síce dal šancu na bodový zisk, no tá výrazne klesla po presnom zásahu Raffaela. Pre Brazílčana to bol štvrtý gól v sezóne.
     
    79
    Marvin Plattenhardt sa snažil presadiť po ľavej strane, ale napokon nevybojoval ani rohový kop. Odkopávať mohol Yann Sommer, no hlavný rozhodca mu dal jasne najavo, že žiadne zdržovanie tolerovať nebude.
     
    81
    Posledný zápas dnešného programu nemeckej Bundesligy sa prehupol do svojej záverečnej desaťminútovky. Patrick Herrmann opäť vletel do šestnástky súpera, no v momente prihrávky Denisa Zakariu bol v tesnom ofsajde.
     
    82
    Druhé striedanie v podaní domáceho mužstva. Na trávnik sa dostane aj Maximilian Mittelstädt, ktorý vymení Salomona Kaloua. Ten si pripísal gólovú asistenciu a patril k aktívnejším hráčom na ihrisku.
     
    83
    Maximilian Mittelstädt sa dostal do koncovky po necelej minúte strávenej na ihrisku. Z ľavej strany to skúsil prudkým spôsobom, no trafil len vybehnutého Yanna Sommera.
     
    84
    A ďalšie strelecké zakončenie v podaní Maximiliana Mittelstädta. Ten si pomohol aj hrou na zemi, následne vystrelil cez Denisa Zakariu, no brankárovi súpera veľa starosti nenarobil.
     
    85
    Do konca riadneho hracieho času zostáva ešte približne päť minút. Hertha Berlín bude mať výhodu priameho kopu z hranice 30 metrov po tom, čo fauloval obranca Matthias Ginter.
     
    86
    Exekútorom priameho kopu bol opäť Marvin Plattenhardt. Krajný obranca domáceho celku to skúsil priamou strelou, no loptu nasmeroval vysoko nad bránu Yanna Sommera.
     
    87
    Vedad Ibišević sa v druhom polčase trošku vytratil z diania na ihrisku. V závere si nabehol na kolmý pas svojho spoluhráča, no postranný rozhodca videl jasné ofsajdové postavenie.
     
    88
    Hrdinom dnešného zápasu bude zrejme brazílsky útočník Raffael. Strelec dvoch gólov v 88. minúte opúšťa dianie na ihrisku a na záverečné minúty prenecháva miesto Vincenzovi Grifovi.
     
    89
    Teraz sme boli svedkami nepríjemnej zrážky medzi Vedadom Ibiševićom a Nicom Elvedim. Hlavný rozhodca prisudzuje loptu hráčom Borussie Mönchengladbach, ktorí smerujú na tretie miesto tabuľky.
     
    90
    V záverečnej minúte riadneho hracieho času využíva Dieter Hecking aj svoje tretie striedanie. Na trávnik sa po dlhej prestávke zavinenej zranením dostáva Josip Drmić. Na lavičku náhradníkov smeruje Thorgan Hazard.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva k dnešnému zápasu ešte štyri minúty. Na konci tej prvej sme videli strelecký pokus Davieho Selkeho, s ktorým si bez najmenších problémov poradil brankár hostí.
     
    90+2
    Vedad Ibišević sa teraz previnil zákrokom, ktorý vyplýval z jeho čistej frustrácie. Hlavný rozhodca je rovnakého názoru, a tak Bosniakovi udeľuje kartový trest.
     
    90+3
    Záver zápasu je zbytočne nervózny. Žltú kartu uvidí aj Josip Drmić, ktorý prišiel na ihrisko len pred pár sekundami. Každopádne, na výsledku zápasu sa už zrejme nič nezmení.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Väčšina divákov, ktorí dnes sledovali zápas na Olympijskom štadióne v Berlíne, neodchádza s dobrou náladou. Domáci futbalisti prvýkrát od polovice októbra nezabodovali, keď Borussii Mönchengladbach podľahli 2:4. V druhom polčase síce vsietili kontaktný gól zásluhou Mitchella Weisera, ale vyrovnať už nedokázali. Dokonca sa nedostali ani do záverečného tlaku, pretože o šesť minút nato druhýkrát skóroval Raffael. Bohužiaľ, ani jeden zo slovenských futbalistov do zápasu nezasiahol. Každopádne, hostia vďaka trom bodom zaznamenajú výrazný posun v tabuľke, keď poskočia na tretiu priečku. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:33:17)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 28. Ibišević, 71. Weiser – 5. Stindl, 14. T. Hazard (pen.), 20. Raffael, 77. Raffael

    Karty:   13. Rekik (HER), 90+2. Ibišević (HER) – 90+3. Drmić (MNC)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 4:2. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 15:12.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser, Langkamp, Rekik, Plattenhardt – Esswein (62. Lazaro), Maier, Skjelbred, Kalou (82. Mittelstädt) – Selke, Ibišević.
    Náhradníci: Kraft – Pekarík, Mittelstädt, Torunarigha, Duda, Lazaro, Lustenberger.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – T. Hazard (90. Drmić), Kramer, Zakaria, Johnson (74. Herrmann) – Stindl, Raffael (88. Grifo).
    Náhradníci: Sippel – Oxford, Jantschke, Herrmann, Cuisance, Grifo, Drmić.

    Rozhodca: Bastian Dankert – René Rohde a Markus Häcker.